Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1125 odpowiedzi w tym temacie

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam w tablecie Galaxy Tab 2, kartę SIM z Plusa z LTE. Ogólnie śmiga elegancko, zasięg jest w miejscach, w których bym się nie spodziewał. Przeglądanie internetu nie stanowi żadnego problemu. Po wykorzystaniu limitu, prędkość spada tak, że nie da się korzystać. I nie korzystam, bo po co jak wykorzystałem limit. HotSpot z telefonu i dalej ogień.

Czyli robisz z tableta router i dalej śmiga z tej karty Plusa? Zasięg u mnie jest z tego co wiem.

Internet LTE z chyba kazdej sieci jest obarczony kruczkiem w umowie, brak limitów to ściema, jak korzystać to z innej opcji mobilnej.

Dlatego chciałbym poznać te kruczki. :)

Mastiff.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie no jak. Udostępniam sobie z telefonu neta na tableta i mam internet. A to, że jest włożona karta Plusa w takim przypadku nie gra roli. Poza tym, że nadal można wysyłać SMSy np., bo mam numer normalnie na tej karcie. 

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dobra wiem już o co chodzi :) A czemu Ci aż tak zwalnia? W ofercie jest, że powinien zwolnić ale tylko do 10mb/s.

Mastiff.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wnikałem czemu tak zwalnia. Wykorzystany limit, to nie ma korzystania, dla mnie prosta sprawa. :)

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.academia....t_Mediterranean

i kolejna, sugerująca użycie w rybołówstwie - to chyba najlepszy trop przy tak małej wadze:

http://biganchorproj...nchors&Itemid=6

jak tu:

Fishing_weights.jpg

to chyba ciężarek do sieci rybackich 

VoKjJUj.jpg

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kruczek to bodajże kwestia zastrzeżenia tego, ze internet jest nielimitowany - w sensie można z niego swobodnie i wszędzie korzystać i tyle, a nie tego że ma nieograniczoną ilość transferu. Mnóstwo osób się dało na to złapać.
Wiem ze to nie ma większego sensu, ale w tym cały haczyk :D

Użytkownik mjr Tsu edytował ten post 09.01.2015 - 23:39

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ noxili - no tak, o tym też pisałem. To konkretne zdjęcie jest właśnie ciężarkiem, spójrz w źródło :)

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Seba
Są różne wersje internetu lte w plusie. Oferta z modemem czy ruterem z transferem 20 giga+100 giga nocnego przewiduje że po wykorzystaniu transfer spada do 10mb/s. Natomiast jest opcja z tabletem gdzie po wyczerpaniu limitu spada do jakiś 32kb/s mimo że net z tabletem też się nazywa power lte.

Nowicjusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja na swoim Nexusie 5 też mam LTE, do 2GB bodajże. Jak już przedmówcy wspominali, po przekroczeniu tych 2GB prędkość z tych niby 100Mb/s (na stronie Plusa czytałem o "klasach" klientów) spada do tak niskiej, że... Hej.
Co do tych klas, to chodzi mniej więcej o to, że każda z klas ma różną prędkość LTE i tylko ci, co będą płacić więcej, dobrną do tych 100Mb/s

rsk1990.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tam cisnę neta z Play bo u mnie na "zadupiu" totalnym mimo, że to niby zachód polski nie mam możliwości mieć neta na kablu. O dziwo zdarza mi się złapać LTE i rekord mój to 13mb/s a w HSPA okolice 8mb/s. Co najlepsze w Play na serio nie ma limitów danych, owszem jest kruczek iż po 100GB mogą nam zwolnić net do 2mb/s ale tylko "mogą" co nie znaczy, że tak zrobią. Te kruczkowe limity są po to co by nikt na jakimś osiedlu routerami neta nie puszczał bo zawalą BTS-y. No bo szczerze kto pobiera miesiąc w miesiąc powiedzmy te 200-300gb?

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak w temacie, czyli jakie macie porady na złamane serce ? 

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na każde serce jest inny plaster.

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak to mówią - czas jest najlepszym lekarstwem. Trzeba po prostu poczekać, a najlepiej sobie ten czas wypełnić jakimś zajęciem i nie rozpamiętywać. W końcu samo przejdzie ;)

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak w temacie, czyli jakie macie porady na złamane serce ? 

Czas wypełniony sportem albo alkoholem. Czas jest najważniejszy. Chociaż blizny zostają.

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Absolutnie nie alkoholem. Idź do lasu.

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych