Za Panem Józkiem - SPORT !
Napisano 25.01.2015 - 10:56
Za Panem Józkiem - SPORT !
Napisano 22.02.2015 - 17:31
Napisano 22.02.2015 - 20:05
Najprawdopodobniej śliskość jest związana z właściwościami fazy granicznej - warstwa stykająca się z powietrzem oddziałuje słabiej niż warstwy głębsze, w efekcie kilka warstw powierzchniowych ma większa ruchomość, są jak gdyby półpłynne, mają zwiększoną plastyczność. Natomiast śliskość różnych powierzchni lodu w różnych warunkach może wynikać z tego jaka jest wielkość mikrokryształów.
Nota bene za sprawą napięcia powierzchniowego faza graniczna woda/powietrze ma właściwości ciekłego kryształu, co z kolei sugerowałoby że podczas zamarzania między regularnymi kryształami może powstawać dodatkowa faza amorficzna.
Napisano 22.02.2015 - 20:48
Heh, nie wiem czemu śliski ale.. według mnie pod wpływem tarcia zamienie sie w wodę i dlatego
A no właśnie chyba nie... wspomniany krążek lub pusta(lekka) puszka aluminiowa nie wytworzą takiego tarcia aby stopic lód.
Najprawdopodobniej śliskość jest związana z właściwościami fazy granicznej - warstwa stykająca się z powietrzem oddziałuje słabiej niż warstwy głębsze, w efekcie kilka warstw powierzchniowych ma większa ruchomość, są jak gdyby półpłynne, mają zwiększoną plastyczność. Natomiast śliskość różnych powierzchni lodu w różnych warunkach może wynikać z tego jaka jest wielkość mikrokryształów.
Nota bene za sprawą napięcia powierzchniowego faza graniczna woda/powietrze ma właściwości ciekłego kryształu, co z kolei sugerowałoby że podczas zamarzania między regularnymi kryształami może powstawać dodatkowa faza amorficzna.
Coś właśnie o tym czytałem ale no właśnie PRAWDOPODOBNE... dziwne to trochę bo lód tak pospolity a ma tajemnice.
Napisano 25.02.2015 - 16:21
Od jakiegoś czasu kopie mnie prąd, bo najwidoczniej jestem naelektryzowany. Za każdym razem jak wysiadam z auta i chwytam drzwi, to mnie kopie. Nawet przez ubranie. Ostatnio zacząłem zamykać drzwi butem i też czuje, że mnie kopie. Co mam zrobić, bo zaczynam popadać w paranoje i boję się chwytać za klamki różnych drzwi
P.S. to poważne pytanie, proszę się nie śmiać. Jestem pełnoletni i nie ma zamiaru trollować.
Napisano 25.02.2015 - 16:30
Connor spróbuj uziemić auto poprzez takie paski co ciągną się po ziemi za autem.
http://sklep.auto-ba...ecany-48cm.html
Napisano 25.02.2015 - 16:51
wiem że wsiowo
Ewentualnie spróbuj płynu antyelektrostatycznego i spryskaj nim fotele, możesz też ubrania wyprać w jakimś płynie antyelektrostatycznym. zmieniałeś ostatnio pokrowce na fotelach czy coś? długo to się dzieje?
Jeśli to nie pomoże to problem może być gdzieś w instalacji elektrycznej auta.
Napisano 25.02.2015 - 17:29
Zmień płyn antyelektrostatyczny (płyn do płukania ) na inny. Ewentualnie naucz się z tym żyć.Zdazyło sie Ci już (pozornie bez powodu) resetować, zawieszać czy psuć małe, mobilne urzadzenia cyfrowe??
PS co zmieniło sie w twoim zyciu. Stres czy pranie?Mógł aktywować się talent typu SLI.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych