Nie chce z tym żyć. Do końca życia mam wysiadać z samochodu dotykając palcem ziemi albo pozwalając żeby kopał mnie prąd? Nieee.
Nie, nie zdarzyło mi się.
Napisano 25.02.2015 - 17:32
@Connor
Pasek możesz podwiesić pod samochodem, niekoniecznie na widoku. Elektryzowanie się ubrań możesz zminimalizować na przykład zmieniając płyn do płukania. A jeśli nie przynosi to efektu, spróbuj po prostu zmienić kombinację odzieży wierzchniej + butów. Bo zazwyczaj zachodzi jedno z dwóch zjawisk -- ubranie się zaczęło elektryzować lub buty nie pozwalają odprowadzić ładunku statycznego do podłoża.
Napisano 25.02.2015 - 17:49
Może leżeć po stronie auta, jakiś kondensator może ma przebicie czy coś. Ja bym w to sie nie bawił bo znając polskie realia jeśli nie masz zaufanego elektromechanika to mogą Cię solidnie zainkasować za taką pierdółke.Ale jeśli to pomoże to i tak dziwnie, że w innych butach nie mogę, to chyba nadal wina leży po stronie samochodu?
Napisano 25.02.2015 - 17:56
A weź przy wysiadaniu dotknij ziemi albo metalowego ogrodzenia, ale bez dotykania maski - jeśli cię kopnie, to znaczy że ty się elektryzujesz, jeśli nie kopnie a zrobi to gdy dotkniesz samochodu, to znaczy że to samochód się elektryzuje.
A może jakiś czakram ci się otworzył?
Napisano 26.02.2015 - 01:56
Ebola- czytałem też o tankowaniu właśnie
Spróbuję z tym ogrodzeniem, zobaczymy.
Dzięki za odpowiedzi.
Jakbyś doszedł do jakichś nowych wniosków /obserwacji to nam opowiedz Babka na pewno iskrę chwyciła od naelektryzowanego sweterka którego ciągle pocierała. A nosisz jakieś rękawice?
Napisano 26.02.2015 - 19:47
A nosisz jakieś rękawice?
Nie.
A weź przy wysiadaniu dotknij ziemi albo metalowego ogrodzenia, ale bez dotykania maski - jeśli cię kopnie, to znaczy że ty się elektryzujesz, jeśli nie kopnie a zrobi to gdy dotkniesz samochodu, to znaczy że to samochód się elektryzuje.
A może jakiś czakram ci się otworzył?
No i zrobiłem jak poradziłeś. Jechałem przed chwilą autem i ostrożnie wysiadając podszedłem do metalowego płotu, dotknąłem i... aż zobaczyłem iskrę. Do tej pory mi miga przed oczami. Co teraz skoro się elektryzuję?
Napisano 26.02.2015 - 20:46
No tak, bo przecież ja od 2 tygodni codziennie chodzę w tym samym... ech.
Nie o to mi chodziło.
Jak ktoś wyżej pisał - skoro przyczyna nie leży po stronie auta, to trzeba wyeliminować pozostałe.
W pierwszej kolejności ubranie.
Najprościej to zrobić zmieniając je i obserwując efekt.
Stąd moja rada - przebierz się.
Na tym forum, jak się nie napisze kilku okrągłych zdań, to nikt człowieka poważnie nie traktuje - a jeszcze można upomnienie zarobić.
Ale jak dasz upust i rozpiszesz się za bardzo, to krzyczą, że elaboratów czytać nie zamierzają
Tak źle i tak niedobrze.
Napisano 26.02.2015 - 20:59
A może kup sobie butelkę lejdejską - będziesz sobie gromadził nadmiarowy ładunek i kiedyś doładujesz sobie tym komórkę...
Swoją drogą ciekawe by było zmierzyć jak się bardzo może człowiek naelektryzować - pamiętam że jak byłem mały, to po zjechaniu plastikową zjeżdżalnią aż mi włosy dęba stawały a prąd kopał przez kurtkę.
Napisano 27.02.2015 - 18:45
Aidil, każde ogrzewanie to podczerwień
Masz rację ale chodziło mi o tego typu ogrzewanie:
http://czysteogrzewa...i-ile-kosztuja/
Napisano 03.03.2015 - 22:24
Tak z innej beczki Od jakiegos czasu szukam tytulu filmu ktory kiedys ogladalem. To ten w ktorem rodzenstwo siedzi przed telewizorem w czepkach ze "sreberka", w miedzy czasie bohater odbija obraz nozem wsunietym pod drzwi i obcina paluchy obcemu a na koncu bodajze chlopak obezwladnia kosmite kijem od baseballa jezeli ktos zna tytul to bylbym wdzieczny
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych