Napisano 17.04.2015 - 08:58
Czy cukier w normie w jakikolwiek sposób mówi nam, że trzustka pracuje poprawnie? Czy można mieć cukier w normie przy jednocześnie chorej trzustce?
Miałeś robioną krzywą cukrową? Ważna jest też godzina o której robi się badanie cukru.
Jeśli zmiany w trzustce są "badalne" to jest już późno, oznacza to między innymi iż negatywne zmiany w tym narządzie przebiegają bezobjawowo.
Napisano 20.04.2015 - 18:29
Czy jeśli wymienię plombę na białą, to będzie pod światło [ledowe, czyli te białe np.] widać, że część zęba jest ciemniejsza/jaśniejsza, czy po prostu będzie tak jakby to był mój ząb? Mogę wybielić zęby, a później dopasować białą plombę? Chodzi mi o taką, żeby w ogóle nie zmieniała koloru przez lata. To są chyba porcelanowe albo ceramiczne.
Gdzie kupię płatki Kangaroo?
Napisano 20.04.2015 - 19:05
Nie chodzi ci o Nestle Kangus?
Napisano 20.04.2015 - 19:09
Ja mam dostawioną z jedynkę porcelanową już kilka lat i ogólnie tego nie widać, jednak jak przed chwilą zaświeciłem se latarką ledową do gęby to ta część z porcelany bardziej przepuszcza światło i widać że nie jest to "oryginalny" ząb. Ale raczej to nie problem bo na codzień nikt mi do mordy nie świeci:) A i oczywiście że możesz najpierw wybielić kły a potem dostawić.
Napisano 20.04.2015 - 20:48
Po prostu ta część dostawiona bardziej przepuszcza światło. W silnym słońcu zapewne też to widać, jednak chyba nie rzuca się to w oczy, bo nawet moja dziewczyna z 1,5roku nie wiedziała że mam dostawionego zęba. (Mówimy o górnej jedynce). Więc chyba nie masz co się obawiać że będzie to rzucać się w oczy.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych