bo nawet moja dziewczyna z 1,5roku nie wiedziała że mam dostawionego zęba
Darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby
Napisano 21.04.2015 - 04:13
 Tera ja
1. Gdzie znajde w PL xenon o mocy od 75 do 120w z przetwornicą?
Użytkownik MoE edytował ten post 21.04.2015 - 04:14
Napisano 21.04.2015 - 08:58
@Ebola- ok, dzięki, ale to w sumie trochę problem jest, skoro widać. Jak bardzo to widać? Jest bielsze czy ciemniejsze?
Myślę że z zębami podobnie jest jak z kolorem włosów, powinny pasować do karnacji.
Za jasne będą świecić za ciemne (można uzyskać efekt czarnej czeluści) Myślę że korzystniejsze były by ciepłe kolory nie zimne.
Użytkownik Aidil edytował ten post 21.04.2015 - 11:07
Napisano 21.04.2015 - 15:56

Tera ja
1. Gdzie znajde w PL xenon o mocy od 75 do 120w z przetwornicą?
Pewnie na eBayu albo na AliExpressie B)
No i może to pozatemat (za co tu straszliwie tępią), ale wiem też o diodach świecących o mocy 100W (już od co najmniej 8 lat). Wprawdzie wymagają one gigantycznie wydajnego chłodzenia, ale przy zasilaniu krótkim impulsem radiator wielkości pół cegły z byle wiatraczkiem 12 cm powinien całkowicie wystarczyć. Również zasilacz do takiej diody można kupić w Chinach bez problemu. Krótko i pospolicie rzecz ujmując - idzie se złożyć!
Tak kupisz, ale xenon przy takiej mocy ma większą wydajność, łatwiej go skupić i zasilić niż leda. Nie wspominając już o chłodzeniu. Wiem bo akurat tym tematem się interesuję.
Napisano 28.04.2015 - 20:51
Napisano 10.05.2015 - 19:41
Chyba ma być któreś z tych:
Obywatel w zależności od stosunku do powszechnego obowiązku obrony RP może m.in.:
(z określonego powodu) nie podlegać obowiązkowej służbie wojskowej
być poborowym
być przeniesionym do rezerwy po odbyciu zasadniczej służby wojskowej
być przeniesionym do rezerwy bez odbycia zasadniczej służby wojskowej
http://pl.wikipedia....uĹźby_wojskowej
to ja bym był ostatnie. Ale nie mam w książeczce, że jestem przeniesiony do rezerwy. To chyba automatycznie teraz jest.
Napisano 10.05.2015 - 19:49
Stosunek do służby to chyba kwestia czy jesteś gotowy do ewentualnego uczestnictwa w działaniach wojennych, czy może jesteś antymilitarystą. Najlepiej wpisać "obojętny" ewentualnie "ambiwalentny".
edit. A nie, to jednak znaczy co innego:
http://pl.wikipedia....uĹźby_wojskowej
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 10.05.2015 - 19:50
Napisano 12.06.2015 - 20:03
Pytanie skierowane raczej do osób obeznanych z programami do obróbki graficznej.
Skąd się biorą pliki .JPG?
Popularne jotpegi ale zapisywane nie małymi literami .jpg tylko właśnie dużymi - .JPG
Pytam, bo co rusz mam problem z takimi właśnie plikami, których nie mogę ot tak wrzucić na swoją stronę www, bo ona czyta tylko .jpg - .JPG ignoruje lub są dla niej niewidoczne.
Co zrobić żeby uniknąć zapisywania obrabianych obrazków pod rozszerzeniem pisanym dużymi literami i zaoszczędzić sobie czas, który muszę poświęcić na przerobienie ich na rozszerzenie pisane literami małymi?
Będę wdzięczny za podpowiedź, bo szlag mnie trafia jak kolejne 40 obrazków muszę (na wszelki wypadek) przerabiać na małe jotpegi.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych