Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1125 odpowiedzi w tym temacie

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O widzisz- a ja sobie poradziłem inaczej.

Na laptopie z win7 zainstalowałem stąd http://www.adobe.com.../downloads.html

A na komputerze z XP stąd http://www.adobe.com...tribution3.html (w trybie offline)

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak się pozbyć jaskółek z klatki?

MEfi..
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zniszczyć gniazda zimą (jaskółki są pod ochroną!) i pilnować na wiosnę żeby nie zakładały nowych. Założyć siatki, etc.

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak nawiasem mówiąc. Co Ci jaskółki przeszkadzają? Miałem kiedyś jaskółcze gniazdo w piwnicy. To było fajne obserwować jak te jaskółki opiekują się pisklętami, jakie dźwięki te pisklaki wydają, fajna sprawa. Dodatkowo jaskółki nie brudzą, więc nie wiem w czym problem.

Użytkownik pan juzek edytował ten post 25.07.2015 - 17:13

Mastiff.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

U mnie się zalęgły na dachu nad oknami. Myślę, że drążąc sobie gniazdka zrobią mi dziure i woda będzie się dostawała...

Do tego "brudzą"...

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak nawiasem mówiąc. Co Ci jaskółki przeszkadzają? Miałem kiedyś jaskółcze gniazdo w piwnicy. To było fajne obserwować jak te jaskółki opiekują się pisklętami, jakie dźwięki te pisklaki wydają, fajna sprawa. Dodatkowo jaskółki nie brudzą, więc nie wiem w czym problem.

Przeszkadzają mi z tym, że sobie zrobiły ubikacje z moich drzwi. Na szczęście już sobie z problemem poradziłem. :D

Dr Röck.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kup tasme holograficzna i oklej okolice gniazda. to pomaga na 100%.

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pytanie z gatunku kinemtograficznych: czy w filmie "Sinister" są jakiekolwiek ultradźwięki? Obejrzałam z myślą "no dalej, niech w końcu zabiją tego kretyna", film nie przeraził mnie nawet w najmniejszym stopniu, ale po seansie czułam się na tyle dziwnie, że musiałam otworzyć okno i odetchnąć świeżym powietrzem.

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

czyli jednak swoją rolę spełnił - skąd pomysł, że to akurat ultradźwieki tak na Ciebie podziałały?

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie sądzę. Zwykle używany format zapisu dźwięków obcina ultradźwięki dla zmniejszenia rozmiaru pliku. Prędzej kwestia głośników.

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pishor - bo ten film imo jest tak słaby, że co rusz załamywałam ręce. Wyskakująca morda i śladowe ilości gore to trochę za mało, żeby mnie przestraszyć. ;)
Zaciekawiony - dzięki. Trochę szkoda, że moja teoria właśnie posypała się w drobny mak.

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedyś stałem obok gościa w kolejce, od którego pachniało cytrusami. Świetny zapach. Znacie jakieś takie cytrusowe perfumy? Ciężko powiedzieć jakie konkretnie cytrusy czuć było, ale wiało orzeźwieniem.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możesz spróbować zrobić własną mieszankę olejków cytrusowych, rozcieńczyć alkoholem i używać jako perfumów. Mi podoba się zapach bergamotki i trawy cytrynowej, czasem do kąpieli dodaję sobie olejek pomarańczowy.

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hej. Mam pytanie odnośnie filmu który widziałem dość dawno temu. Chcę przypomnieć sobie jego nazwę ale jest ciężko bo nie wiem kto w nim grał ani jakiego kraju był produkcji. Jedyne co pamiętam to motyw z monetą czyli tzw. coin roll

https://m.youtube.co...h?v=uVVQWh_FwpU

Film raczej nie był polski i powstał jeszcze przed rokiem 2000. Wiem że były w nim dwie osoby czyli facet i kobieta którzy kręcili w ten sposób monetą. I to był ich jakby znak rozpoznawczy, pamiętam kilka scen jak ta w jakiś ruinach z kolumnami gdzie kulali w ten sposób monetę.
Może ktoś wie jaki to był film, poda jakieś namiary bo czasami myślę o tym ale nic konkretnego nie mogę sobie przypomnieć.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedyś stałem obok gościa w kolejce, od którego pachniało cytrusami. Świetny zapach. Znacie jakieś takie cytrusowe perfumy? Ciężko powiedzieć jakie konkretnie cytrusy czuć było, ale wiało orzeźwieniem.

Typowe letnie orzeźwiające perfumy to właśnie cytrusowe i "wodne".

http://sylwiasmialko...fumy-trwalosci/

Do tego większość "japończyków" jest cytrusowato/wodna - marki Matsushima i Kenzo.

Możesz spróbować zrobić własną mieszankę olejków cytrusowych, rozcieńczyć alkoholem i używać jako perfumów. Mi podoba się zapach bergamotki i trawy cytrynowej, czasem do kąpieli dodaję sobie olejek pomarańczowy.

Takie perfumy nie będą miały głębi. Dobry zapach zmienia ma "dojrzewać", zmieniać się z czasem. Dlatego kompozycje perfum są czasem bardzo skomplikowane. Zmieszane olejki cytrusowe sprawią że będziesz pachniał jak cytrynka, albo pomarańczka - a nie o to chodzi. Zwłaszcza że męskie perfumy bazują zwykle na nutach drzewnych, piżmie, wertiwerze - żeby nadać im głębi i zadziorności.

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych