Napisano 19.09.2015 - 19:21
@connor
Ja osobiście jestem wierny marce sony, ale xbox jest tańszy i ma lepsze bajery. Choćby aplikacje, kinect (projekt morfeusz pewnie nie wypali jak move).
Polityka sony też przestała być atrakcyjniejsza od microsoftu.
Zwróć uwagę na exclusivy. Kup pod kątem gier, które wolisz.
Bo wizualnie na ekranie wielkich różnic wbrew opiniom nie ma.
No i pad do x'a bije plejstejszynowy w każdej kwestii.
edit: racjonalnie doradzę Ci wstrzymać się z zakupem nowej generacji jeszcze przynajmniej rok. Dopiero zaczyna się plaga awarii, a bezsensu płacić za bycie testerem. Ja czekam na slim.
Użytkownik erebeuzet edytował ten post 19.09.2015 - 19:25
Napisano 20.09.2015 - 08:27
@wszystko.
Z tym graniem to najważniejsze są czyste ręce. Na skórze zazwyczaj jest trochę tłuszczu więc warto umyć rece przed graniem. Trzeba terz zwilżyć krawędź kieliszka lub szklanki. Reszta to odpowiedni nacisk. Z doświadczenia wiem że można zagrać prawie na wszystkim. nawet na szklance od cherbaty. Kiedyś pogrywałem na szklankach z piwem w knajpie
@Connor
jestem posiadaczem PS4. I tą właśnie konsolę Ci polecam.
- Sprzętowo jet troszkę bardziej zaawansowana niż xbox. Co wróży jej dłuższe życie. prawdziwy potencjał dowolnej platformy wykożystywany jest przez programistów dopiero około pięć lat po premierze.
- wystarczy podłączyć zwykłą klawiaturę i mysz od PC. I można sfobodnie serfować po necie. Klawiatura nie jest niezbędna ale wygodniejsza niż padzik gdy trzeba wpisać jakiś tekst.
- Pytałeś o gry sieciowe. No właśnie użytkownicy ps4 nie muszą płacić za możliwość grania w sieci. Z tego co wiem na xbox one trzeba bulić abonament. Obecnie pogrywam trochę w Destiny. Wymiata. Dodatkowo już ps3 oferowała gry w 3D (o ile masz odpowiedni telewizor) Takie Grand Turizmo w 3D robi wrażenie.
-Co do padzików, nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem że xbox ma lepsze. Kształt padów do PS nie zmienił się prawie od lat dziewięćdziesiątych. Nie dla tego że projektanci olali sprawę. Po prostu po co zmieniać coś co jest po prostu idealne.
edit.
Byłbym zapomniał. Gdy oglądam jakiś film z płyty, do obsługi odtwarzacza w mojej PS4 używam pilota ot telewizora. (Panasonic sprzed pięciu lat) Takie tam drobne ułatwienie.
Użytkownik pan juzek edytował ten post 20.09.2015 - 08:45
Napisano 20.09.2015 - 09:36
Co Ty juzek konfabulujesz?
Przeciez do grania online w większość gier na ps4 wymagany jest abonament playstation plus.
To chyba największy obecnie zarzut dotyczący tej konsoli.
Napisano 20.09.2015 - 10:24
Nigdy nie płaciłem, a gram online. Zarówno na ps3 jak i ps4.
i lądujesz na zwykłych serwerach z bandą jedenastolatków, którym ciężko zapłacić za "usługę premium".
Szczerze, Gold kosztuje, 130 zł na rok. Ale w tym dostaję co miesiąc 2/4 gry na X360 i XOne (zgodność wsteczna), gdzie czasem zdarzają się słabsze tytuły, ale czasem są naprawdę perełki, tak jak Metro, Battlefield czy Tomb Raider. Nie jest więc szkoda moim zdaniem wydać na to parę złotych, raz w roku.
Co do Pada - ten z Xboksa też się niewiele zmienił ja go osobiście uwielbiam i dla mnie ten z PS wygląda jak zabawka, taki mały i lekki. Ale to co kto woli i do czego jest przyzwyczajony.
Ta generacja konsol ma być krótsza niż poprzednia, zobaczymy jak to będzie w praktyce. Sprzętowo jasne, są różnice na korzyść PS4, ale tego ani trochę nie widać i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej
Co komu bardziej leży, wybór jest trudny.
Napisano 20.09.2015 - 10:36
Na skórze zazwyczaj jest trochę tłuszczu więc warto umyć rece przed graniem. Trzeba terz zwilżyć krawędź kieliszka lub szklanki
Nie wiem ale skoro na jednym próbowałem przez kilkanaście minut wydobyć jakiś dźwięk i się nie udało a na drugim od razu poszło to znaczy że kwestia szkła i grubości krawędzi ma największe znaczenie. Bo rąk do grania nie myłem
Napisano 20.09.2015 - 11:24
Kupiłbym lapka, ale musiałbym wydać jakieś 3-5k + pad żeby sobie na TV pograć. Aż tyle wydawać nie chcę na laptopa.
Napisano 20.09.2015 - 22:47
i lądujesz na zwykłych serwerach z bandą jedenastolatków, którym ciężko zapłacić za "usługę premium".
Szczerze, Gold kosztuje, 130 zł na rok. Ale w tym dostaję co miesiąc 2/4 gry na X360 i XOne (zgodność wsteczna), gdzie czasem zdarzają się słabsze tytuły, ale czasem są naprawdę perełki, tak jak Metro, Battlefield czy Tomb Raider. Nie jest więc szkoda moim zdaniem wydać na to parę złotych, raz w roku.
Co do Pada - ten z Xboksa też się niewiele zmienił ja go osobiście uwielbiam i dla mnie ten z PS wygląda jak zabawka, taki mały i lekki. Ale to co kto woli i do czego jest przyzwyczajony.
Ta generacja konsol ma być krótsza niż poprzednia, zobaczymy jak to będzie w praktyce. Sprzętowo jasne, są różnice na korzyść PS4, ale tego ani trochę nie widać i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej
Na PS też płaci się około 160-170 złotych i dostaje się gry na PS3/PS4/PSP/PSVITE Gold chwali się że teraz daje dobre gry. PS+ dało te gry o wiele wcześniej, teraz pokazują światu gry indie w które ja na przykład w życiu bym nie zagrał gdyby nie PS+
Mam przed sobą pada do PS4. Nie jest taki mały i to chyba dobrze że jest lekki nie? Konsole kupuje się żeby pograć a nie ćwiczyć mięśnie.
Xbox ma o wiele gorszą rozdzielczość co widać na większych telewizorach. I powie ci to każdy właściciel XONE i dużych telewizorów
Napisano 20.09.2015 - 23:25
Użytkownik Kurajmo22 edytował ten post 20.09.2015 - 23:26
Napisano 21.09.2015 - 11:31
@ Wszystko
Znaczenie ma też oczywiście szorstkość szkła, bo w końcu z tego powodu powstaje dźwięk, że palec trze o szkło. W sprzyjających warunkach można w ten sposób zagrać na dużych naczyniach, ja na przykład grałem na grubościennym wazonie i na naczyniach laboratoryjnych. Jeśli szkło jest szorstkie ale cienkie to dość łatwo się poddaje drganiom, jeśli jest gładkie to wtedy trzeba je odtłuścić i umyć ręce mydłem.
ps. Z zestawu szklanych miseczek można zbudować harmonijkę szklaną na której gra się w oparciu o to zjawisko:
Zastanawiam się czy nie można by użyć zestawu odpowiednio dobranych szalek Petriego.
Napisano 21.09.2015 - 13:03
Na PS też płaci się około 160-170 złotych i dostaje się gry na PS3/PS4/PSP/PSVITE Gold chwali się że teraz daje dobre gry. PS+ dało te gry o wiele wcześniej, teraz pokazują światu gry indie w które ja na przykład w życiu bym nie zagrał gdyby nie PS+
Mam przed sobą pada do PS4. Nie jest taki mały i to chyba dobrze że jest lekki nie? Konsole kupuje się żeby pograć a nie ćwiczyć mięśnie.
Xbox ma o wiele gorszą rozdzielczość co widać na większych telewizorach. I powie ci to każdy właściciel XONE i dużych telewizorów
Mam 42", to już duży telewizor?
Może jakbym obok postawiła PS4 to bym widziała różnicę, ale szczerze - jest genialnie.
Szczerze najważniejsze to przejrzeć Exclusive'y.
Na XOne dają Indyki w GwG i tak samo w PS+. Jednym i drugim zdarzają się gorsze i lepsze miesiące, wiadomo.
Rzucanie argumentem "PS Vita" jest w Polsce imho bez sensu - kto to ma i kto tego używa?
Jak się gra w gry od EA to szczerze polecam One'a, bo masa kultowych tytułów jest w abonamencie EA Access. Mam konsolę 3 czy 4 miesiące, kupiłam do tej pory tylko Metro Redux (obie części), a resztę mam w zgodności wstecznej bądź z EA Access - i mam w co grać.
Napisano 21.09.2015 - 14:23
Kupiłbym lapka, ale musiałbym wydać jakieś 3-5k + pad żeby sobie na TV pograć. Aż tyle wydawać nie chcę na laptopa.
Laptop do grania? Kiepski pomysł. Stacjonarny komputer sprawdzi się o niebo lepiej, a i taniej wyjdzie. Na temat konsoli się nie wypowiadam, bo się nie znam na nich.
Bardzo dobry to jest pomysł. Po co mieć lapka i stacjonarnego, jak można połączyć to w jedno? Lapka można zabrać ze sobą wszędzie itd. Rzecz właśnie w tym, że nie chciałem i stacjonarnego i lapka. A samego stacjonarnego mieć bym nie chciał.
Kupiłem PS4.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych