Gratuluję wyboru. Nie będziesz narzekał. Co do mobilności, jeszcze telefon Sony Xperia, i wszystko razem ładnie gada
Napisano 22.09.2015 - 18:29
Napisano 26.09.2015 - 13:31
Wizualnie na pewno...
Napisano 17.10.2015 - 10:38
Ostatnio przeglądam sobie jakieś fajne wieże. Takie dobrej firmy typu yamaha bo w mojej starej ze samsunga już odtwarzacz cd się popsuł, nie było możliwości odtwarzania mp3 i i brak wejścia na usb. Ma ktoś taką z z yamahy w domu? czy z pioneera bo innego badziewia to nie nie mam zamiaru brać. Zależy mi oczywiście na jakości dźwięku i tych funkcjach których obecnie nie mam.
Podaje linka do ofert http://www.euro.com....e,_Yamaha.bhtml ( nie, nie robię reklamy)
I też zastanawia mnie od pewnego czasu, dlaczego oni nazywają je, mini albo mikro wieżami? więc czym jaka jest różnica między mini a normalną wieżą? czy to jedynie sklep to sobie tak nazywa, a inny nazwie to sobie inaczej?
Napisano 17.10.2015 - 12:23
I też zastanawia mnie od pewnego czasu, dlaczego oni nazywają je, mini albo mikro wieżami? więc czym jaka jest różnica między mini a normalną wieżą? czy to jedynie sklep to sobie tak nazywa, a inny nazwie to sobie inaczej?
Nie wiem jak teraz , ale kiedyś "normalna" wieża to miała takie gabaryty, że pełen zestaw stojąc na ziemi sięgał ci mniej więcej do pasa. Nielicząc kolumn bo te potrafiły być większe.Stad te rozmiary mini, mikro, midi. Zresztą to cos współczesnego trudno nazwać wieżą tak naprawdę bo brak np możliwości personalizacji zestawu. Kiedyś mogłeś dać inny tuner czy wzmacniacz, preamp, korektor deck czy gramofon.
Napisano 17.10.2015 - 14:23
Użytkownik Wszystko edytował ten post 17.10.2015 - 14:25
Napisano 17.10.2015 - 23:01
Przedwczoraj się ostro zatrułem i właśnie usłyszałem, żebym napił się coli. Co prawda nie byłem w stanie dużo jej wypić i nie wiem czy to przypadek czy faktycznie działanie, ale od momentu wypicia było już tylko lepiej.
Pewnie dlatego, że cola zakwasza pH soków żołądkowych, co pomaga w trawieniu ciężkostrawnych posiłków. Plus odbijanie się itp
Ale żebyś nie nadużywał
20 praktycznych zastosowań Coli lub Pepsi jako domowego środka czystości:
1. Usuwanie tłustych plam z ubrań i tkanin.
2. Odrdzewianie – z wykorzystaniem szmatki lub gąbki, nasączonej Colą lub Pepsi, opcjonalnie – przy użyciu folii aluminiowej. Napoje są również użyteczne przy poluzowywaniu zardzewiałych śrub.
3. Usuwanie plam krwi z ubrań i tkanin.
4. Chcesz pozbyć się plamy oleju lub smaru z podłogi garażu – nic prostszego. Pozwól jej nasiąknąć Colą lub Pepsi, po czym spłucz szlauchem.
5. Eksterminacja ślimaków – kwas zabija je niemal natychmiast.
6. Czyszczenie przypalonych patelni – pozwól patelni przez chwilę moczyć się w Coli lub Pepsi, po czym spłucz ją pod kranem.
7. Cola lub Pepsi mogą znakomicie się sprawdzić przy odkamienianiu czajnika.
8. Jeśli chcesz oczyścić zaciski akumulatora samochodowego, polewając je odrobiną Coli lub Pepsi.
9. Czyszczenie silnika – dostawcy Coli i Pepsi od dziesięcioleci stosują z powodzeniem tę technikę.
10. Nadawanie połysku monetom – użyj Coli lub Pepsi, by twoje monety wyglądały, jakby dopiero opuściły mennicę.
11. Czyszczenie fug, zaprawy między płytkami; polej napojem zanieczyszczone miejsce, wytrzyj mopem po kilku minutach.
12. Rozpuszczanie zębów. Użyj szczelnego pojemnika. To zajmie chwilę… Ale ząb się rozpuści.
13. Usuwanie gumy przyklejonej do włosów. Wlej napój do miski, zamocz sklejony kosmyk włosów – guma powinna zejść.
14. Usuwanie plam ze szkła i porcelany.
15. Twój basen jest brudny? Wlej do niego dwulitrową Colę lub Pepsi – rdza zniknie.
16. Dietetyczna Cola może doskonale posłużyć do zmycia farby z włosów.
17. Usuwanie plam z dywanów. Użyj Coli, porządnie wyszoruj, a później przemyj wodą z mydłem – plama powinna zniknąć.
18. Czyszczenie muszli klozetowej – polej brzegi muszli Colą, odczekaj kilka chwil, a następnie spuść wodę.
19. Cola lub Pepsi i folia aluminiowa mogą posłużyć, by przywrócić blask chromaturze.
20. Usuwanie farby z metalowych przedmiotów – namocz solidnie ręcznik w Coli lub Pepsi i pozostaw go na powierzchni, z której chcesz usunąć farbę.
Czy to prawda, nie wiem, nie sprawdzałam
Napisano 17.10.2015 - 23:22
To efekt działania kwasu fosforowego (E338).
Stosowany jest też do wytwarzania fosforanowych powłok ochronnych na metalach, do wytwarzania wielu środków farmaceutycznych, oczyszczania soków w cukrownictwie, odkamieniania armatury w ciepłownictwie, jako płyn do lutowania, w stomatologii, do wyrobu kitów porcelanowych, w lecznictwie i laboratoriach analitycznych. Jest także składnikiem fosolu – odrdzewiacza do stali.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych