Allah wygląda tak jak Jahwe.
Napisano 05.12.2015 - 16:27
Użytkownik Wszystko edytował ten post 05.12.2015 - 16:29
Napisano 05.12.2015 - 20:20
model u góry porażka wizualna, jak dla mnie. z dwojga złego ten na dole w miarę. chociaz...skąd te ceny kosmiczne? ktoś chyba sobie jaja robi
Napisano 05.12.2015 - 21:21
Nie nosiłbym zegarka wartego więcej niż 1000 zł. Gdyby taki zegarek warty setki tysięcy zł się zniszczył albo zgubił to mamy mega stratę. Gorzej jakby ktoś go ukradł.
Wizualnie i parametrycznie to te modele z omegi mi się podobają http://www.zegarkion...5000-p-959.html
Cena wysoka ale jakby tak wygrać w totka to może bym sobie takiego sprawił.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 05.12.2015 - 21:27
Napisano 05.12.2015 - 22:01
ja bym nosiła, czemu nie ;d jakby tak myślec o kradzieżach to i poldkiem, albo rowerem bym musiała jeździć, bo bałabym się, że mi zaiwanią spod domku
ten co wstawiłeś, to zdecydowanie bardziej me gusta i pomarańczka dodaje smaku ;d
w totka..dla mnie chyba nie jest pisane granie w niego
Użytkownik Lili edytował ten post 05.12.2015 - 22:01
Napisano 05.12.2015 - 22:56
Absurd by za odmierzanie czasu płacić tak dużo.
Czasomierze powinny być darmowo-obowiązkowe 8D
Napisano 06.12.2015 - 11:07
Up@
Nie płacisz za odmierzanie czasu, tylko za precyzję i i cierpliwość ludzi, tworzących te sztuki mechanicznej. Pomijając materiały użyte do budowy takiego czasomierza, to właśnie wkład ludzki jest w tym wypadku najcenniejszy. Kosztują tak dużo, gdyż każda popierdółka jest wykonywana ręcznie. Oczywiście ważnym aspektem jest to iż zegarki takie dedykowane są dla ludzi "obrzydliwie" bogatych. System ratalny chybe w tym wypadku nie wchodzi w grę.
Podobnie jak z samochodami. Czy to będzie Clio, czy też Ferrari, nie ma znaczenia, gdy zależy ci jedynie na dotarciu z punktu A do punktu B. Cztery koła, kierownica, silnik. Jednak ludzie płacą ogromne pieniądze za Ferrari dlatego że... to jest Ferrari. Nie inaczej jest z zegarkami.
Napisano 06.12.2015 - 11:33
Dokładnie, płacisz za jakość, wartość użytych materiałów, niezawodność działania, te najdroższe zegarki najlepszych firm kosztujące po kilkanaście lub kilkaset tysięcy powinny działać przez dziesiątki jak nie setki lat. Poza tym w kosztach produkcji jest jak wiadomo robocizna, ponieważ byle kto nie jest w stanie takiego zegarka zrobić, muszą być odpowiednio przeszkoleni ludzi których często szkolenie trwa wiele lat.
Napisano 06.12.2015 - 11:50
Poza tym w kosztach produkcji jest jak wiadomo robocizna, ponieważ byle kto nie jest w stanie takiego zegarka zrobić, muszą być odpowiednio przeszkoleni ludzi których często szkolenie trwa wiele lat.
Ciekawym byłoby się dowiedzieć ile z tego półtora miliona dolarów trafia do kieszeni tego wyspecjalizowanego pracownika, który współtworzył zaprezentowany zegarek. Gość normalnie musi opływać w luksusy.
A tak na poważnie, to trudno mi znaleźć uzasadnienie dla aż tak wysokiej ceny. Nawet biorąc pod uwagę, że ten czasomierz to ręczna robota i działać powinien te setki lat.
Moim zdaniem, to sztucznie wygenerowana cena. Szczególnie, jak się popatrzy na wątpliwą "urodę" końcowego produktu.
No ale skoro ktoś chce (i może tyle zapłacić, to jakby nie mój problem.
Napisano 06.12.2015 - 12:01
Dla miliarderów takie zegarki nie są kosmicznie drogie.
Oczywiście, tyle tylko, że tak horrendalne wywindowanie ceny ustawia pewną, sztuczną, hierarchię cen w ogóle, w tym tych, na pozostałe produkty - te dla zwykłych ludzi. Przez co produkty mniej luksusowe również wyceniane są ponad ich realną wartość. A dzięki temu, my wszyscy przepłacamy za to, co kupujemy powiedzmy pod choinkę czy tam na innego mikołaja.
Napisano 06.12.2015 - 12:08
mam taki zegarek, dostałem go jakieś 18 lat temu. Kosztował około 120 zł
działa do dzisiaj, ale go nie noszę, wystarczy mi zegarek w komórce.
Z zegarkami jest podobnie jak z ciuchami z takich firm jak nike czy adidas, zwykłe galoty dresowe są sprzedawane po 700 zł. Czyli cena jest sztucznie zawyżona żeby towar był traktowany jako luksusowy.
Ale wiadomo że zegarek ze złota, czasem z diamentami musi mieć swoją cenę.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 06.12.2015 - 12:11
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych