Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1125 odpowiedzi w tym temacie

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

może cos prostszego:. przywracanie systemu do momentu gdy wszystko działało?

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Problem w tym, że to nie działało chyba od początku z tego co pamiętam. A przynajmniej od czasu aktualizacji sterowników przez program SlimDrivers, co mi go Staniq polecił - którą to aktualizację praktycznie na samym początku zrobiłem.

Więc jakby nie ma do czego przywracać. Chociaż kopię systemu zrobiłem wtedy, więc jakby co, to zawsze mogę spróbować. Jest to jakiś pomysł - dzięki.

Pytając, po prostu myślałem, że może to jest kwestia jakichś ustawień systemowych, których sam nie znalazłem.

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytając, po prostu myślałem, że może to jest kwestia jakichś ustawień systemowych, których sam nie znalazłem.

Systemy sprzedawane z lenovo sa naćpane softem pomocniczym. Gęsto często to to może byc tego wina. Żona ma lenovo yoga 3 pro.Chyba z dzień sie działem i usuwałem :ulepszacze " made in Lenovo.Tak apropo Win 10 czy 7 ?

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

siódemka oczywiście :D

I faktycznie - "wspomagaczy" od Lenovo jest kilkanaście chyba.

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta, teraz wszystko na mnie.

Staniq to, Staniq tamto. Gradobicie i koklusz to też ja.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no weź - wspomniałem tylko (na marginesie) :D

Jaki wrażliwy - no, czymajcie mnie ludzie :o

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

My te Twoje "wspomniałem - na marginesie" to dobrze znamy... żebyś chociaż napisał: "za którą to pomoc serdecznie dziękuję".

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

jak rany  no, oczywiście, że dziękuję SERDECZNIE :beer2:

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No przecież nie ma za co. To tak po koleżeńsku było. :szczerb:

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a ić Staniq - nie gadam z Tobą :D

Okej - w sprawie wi-fi. Problem rozwiązany.

Okazało się, że sam se go stworzyłem.

Przypomniało mi się, że kiedyś ustawieniach kart sieciowych, w zakładce "Zarządzanie energią", odhaczyłem opcję "Zezwalaj temu komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii".

Zrobiłem to dlatego, że podobno, w przypadku laptopów Lenovo (a wyczytałem to w internecie), powodowało to zrywanie połączenia wi-fi w sytuacji kiedy pracował on na baterii.

Ja takich problemów nie miałem, więc zrobiłem to na wszelki wypadek. Jak się okazało - przedobrzyłem.

Teraz pozaznaczałem te opcje na nowo, wyczerpałem baterię i po podłączeniu do kabla odpaliłem laptopa.

Wi-fi działa normalnie.

Tak, że ten.

Dziękuję za podpowiedzi i... nie przedobrzajcie :D

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam takie pytanie do osób, które mają fejsa.

Od kilu dni obserwuje taką dziwną rzecz. Mianowicie jak macie listę osób dostępnych, to pod spodem jest taka rubryka "więcej kontaktów", no i od kilku dni wyświetla mi w tej rubryce ludzi, z którymi nie mam żadnego kontaktu od wielu miesięcy, nie mam ich nawet w znajomych. Np dzisiaj pokazało mi aż 20 dostępnych osób w tej rubryce, z którymi nie mam kontaktu od co najmniej 3 miesięcy, a przeważnie pół roku, rok.

Rozmawiałem też o tym z koleżanką i powiedziała, że od 2-3 tygodni obserwuje coś podobnego u siebie, np wyświetlają jej się osoby, z którymi nigdy nie pisała, a które ją np tylko zaczepiły.

Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem. Czy ktoś zaobserwował coś podobnego u siebie? I z czego może to wynikać?

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taa... u mnie też to jest. Pewnie wprowadzili jakąś listę proponowanych kontaktów czy coś w ten deseń.

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taa... u mnie też to jest. Pewnie wprowadzili jakąś listę proponowanych kontaktów czy coś w ten deseń.

Przesada, zaraz będę miał więcej osób dostępnych w tej rubryce niż znajomych na fejsie :/ teraz mi wyświetla prawie 50 sztuk.

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam takie dziwne pytanie o nadgodziny.

W kodeksie pracy jest podane , że :

§3. Liczba godzin nadliczbowych przepracowanych w związku z okolicznościami określonymi w § 1 pkt 2 nie może przekroczyć dla poszczególnego pracownika 150 godzin w roku kalendarzowym.

Zakład w którym pracuję , ma swój wewnętrzny regulamin i dopuszcza w nim 3 razy większą ilość a dokładnie od 450 - 600.

Czy zakład w którym pracuję łamie prawo ? Czy wewnętrzny regulamin może łamać kodeks pracy ? bądź go naginać ?

Mam przepracowanych około 200 nadgodzin w tym roku , jako że czas przed świętami mam napięty ( jak każda kobieta ) tu zakupy , tam gotowanie , brakło czasu na świąteczne porządki i zaczęła mnie sytuacja dobijać. Ciągle tylko narzekanie i zmuszanie do pracy w godzinach nadliczbowych.

Mam już powoli tej firmy dość! Czy jest tu jakiś radca prawny ?

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A pracujesz na umowie o pracę czy jakiejś innej?
Ale w układzie zbiorowym pracy, w regulaminie pracy lub umowie o pracę dopuszczalne jest ustalenie innej liczby godzin nadliczbowych w danym roku kalendarzowym (większej lub mniejszej). Jednak w ciągu roku kalendarzowego pracownik zatrudniony na cały etat nie może przepracować w ramach nadgodzin więcej niż 416 godzin.
https://wfirma.pl/ar...adgodzin-w-roku
Regulamin jest niezgodny z prawem

Użytkownik Wszystko edytował ten post 14.12.2016 - 16:40

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych