Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Please log in to reply
1125 replies to this topic

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Był ktoś z was na castingu do programu Mam Talent albo znacie kogoś kto był? Niedługo zaczynają się precastingi. Nie ma napisane kto będzie oceniał występy uczestników, ale chyba nie będą to ci których potem widzimy w tv?

Użytkownik Wszystko edytował ten post 02.04.2017 - 10:11

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem jak to wygląda na pre castingach ale na samych castingach (przynajmniej sądząc po tych filmikach na YT) jury obraduje w "telewizyjnym" składzie.

Na zdrowy rozum, trudno podejrzewać żeby tak samo było na pre castingach - raczej wysyłają jakichś "wyrobników", którzy odsiewają ziarna od plew.

Może na tych filmikach zza kulis znajdziesz coś, co Cię zainteresuje.

Rozumiem, że masz zamiar spróbować swoich sił?

No, to powodzenia życzę (choć nie oglądam tego programu).

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie ma napisane kto będzie oceniał występy uczestników, ale chyba nie będą to ci których potem widzimy w tv?

Wiem, że w pre castingach do Idola nie oceniali "Ci znani" tylko jacyś inni ludzie, ale to inny program, inny kanał, po prostu mi się przypomniało, bo znajoma kiedyś była.

Może tu jest tak samo, ale z drugiej strony w tv pokazują coś co wygląda jak te pierwsze castingi, jak tłumy ludzi stoją i czekają żeby wejść i stanąć przed tym właściwym jury.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety na tych filmach są tylko nagrania z poczekalni. 

Ja oglądałem wszystkie edycje tego programu, ostatnia była najsłabsza, wręcz nudna, więc sobie pomyślałem że dałbym rady.Wielu ludzi nie pokazało nic ciekawego.

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Wszystko

A mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić z jakiej dziedziny coś zaprezentujesz?

Swoją drogą życzę powodzenia i obyś rozłożył tam wszystkich na łopatki. Co do pytania to niestety nic mi nie wiadomo, nikt z moich bliskich nie startował w castingach.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko  - próba nie strzelba. Dopóki nie sprawdzisz, to nie będziesz wiedział. Do odważnych świat należy i takie tam... :D

Niezależnie, kto ocenia na pre castingach, skoro już pomyślałeś o tym żeby spróbować, to się nie wycofuj.

Ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że na tych pre castingach nie ma tego telewizyjnego jury, tylko ich wysłannicy.

"Gwiazdy" nie mają czasu na oglądanie lokalnych talentów, z których 3/4 to pomyłka - pochylają się dopiero nad tymi przesianymi, a i to (podejrzewam) tylko dlatego, żeby można było zrobić przebitki z tych castingów, w trakcie programów na żywo i mieć jakiś materiał na ewentualne nagrania typu "making of"

@Wszystko

A mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić z jakiej dziedziny coś zaprezentujesz?

Typuje, że będzie śpiewał :D Bo przeciez chyba nie pokaze nic ze sztuczek magicznych :D

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Śpiewać nie umie, nie mam głosu ,więc pozostaje to drugie.

"Gwiazdy" nie mają czasu na oglądanie lokalnych talentów, z których 3/4 to pomyłka - pochylają się dopiero nad tymi przesianymi, a i to (podejrzewam) tylko dlatego, żeby można było zrobić przebitki z tych castingów, w trakcie programów na żywo i mieć jakiś materiał na ewentualne nagrania typu "making of"

Słabo ich przesiewają. W ostatniej edycji był koleś który pykał sobie po zębach. 

Użytkownik Wszystko edytował ten post 02.04.2017 - 10:47

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko ale wiesz, że oni specjalnie przepuszczają kilka wątpliwych "talentów" żeby można było sobie z nich bekę robić w programach na żywo?

Gawiedź lubi takie "emocje" - czuje się bardziej dowartościowana, że potrafi od razu palcem wskazać, kto zasługuje na dalszy udział w programie, a kogo należy wywalić.

To podnosi oglądalność.

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pishor

Typuje, że będzie śpiewał :D Bo przeciez chyba nie pokaze nic ze sztuczek magicznych :D

A dlaczego nie?

Weźmie Urgona i razem będą strzelać fireball-ami z dłoni ;)

A tak na poważnie, to stawiam, że Wszystko zaprezentuje coś z kartami. Coś mi mówi, że to będzie sztuczka niczym z filmu "Iluzja"

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na precastingach występuje się przed osobami z produkcji, one decydują kto pójdzie na casting przed jurorami znanymi z tv.

KIN4.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć. Może ktoś mi pomoże, zwłaszcza ze starszych użytkowników.

Kiedyś był temat wyciągnięty chyba z 4chun'a na temat gościa, który nadawał z przyszłości. Było to sporo lat temu ( gdzieś na początku działania forum ) i w pamięci ostały mi się jedynie zarys: gość opisywał wojnę, która wybuchła w Europie; że uciekł i nadawał ( w necie ) gdzieś z rejonu byłej Jugosławii. 

Na forum było sporo komentarzy na ten temat + zrzuty z forum z dark web'u. Ostatecznie jacyś ktosie podważyli prawdziwość i zaliczyli całą historię jako creepyast'ę.

Udało mi się nawet zassać owe zrzuty, ale niestety płytka na której one się znajdowały uległa zniszczeniu.

Interesuje mnie to raczej jako próba przepowiedzenia przyszłości (raczej pracę analityka ) i jej trafność po latach do aktualnych wydarzeń.

KTOŚ Coś ? Dziękuję z góry za linka do tematu.

niniwczyk.
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

John Titor?

Do najbardziej niezwykłych należały opowieści Titora, które dotyczyły świata przyszłości. Z ujawnionych przez niego informacji wyłaniał się przerażający obraz świata jutra. Do najbardziej destrukcyjnego i mającego wpływ na losy całej ludzkości wydarzenia miało/ma dojść w 2015 r. Właśnie wtedy wybuchnie III wojna światowa, która pochłonie życie 3 miliardów ludzi. Według jego zapowiedzi, rozpocznie się ona od ataku nuklearnego przeprowadzonego przez Rosję na Stany Zjednoczone, Chiny oraz niektóre ośrodki europejskie, w którym ucierpią najważniejsze miasta. Stany Zjednoczone odpowiedzą na atak i zatriumfują. Unia Europejska oraz Chiny zostaną jednak zniszczone.

Chyba się nie sprawdziło.

KIN4.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie to nie był John Titor. Gość o którym mówię, "znalazł" sposób na wysyłanie wiadomości na forum z przyszłości. Wiem, że brzmi to "dziwnie", ale był taki temat ze zrzutami "jpg" i nie jest to trolowanie.

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Pytanie prawnicze mam: jaka osoba prawna wymaga najmniejszej ilości osób fizycznych i majątku w celu założenia? Patrzyłem na stowarzyszenia i fundacje, ale jedne wymagają minimum 7 osób, drugie wymagają majątku i jeszcze celów pożytku publicznego. A czynności, które będzie osoba prawna wykonywać swoim organem nie są pożytku publicznego...

Użytkownik Urgon edytował ten post 22.04.2017 - 09:16

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2724
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Pytanie prawnicze mam: jaka osoba prawna wymaga najmniejszej ilości osób fizycznych i majątku w celu założenia? Patrzyłem na stowarzyszenia i fundacje, ale jedne wymagają minimum 7 osób, drugie wymagają majątku i jeszcze celów pożytku publicznego. A czynności, które będzie osoba prawna wykonywać swoim organem nie są pożytku publicznego...

Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że osobą prawną może być ZOZ, a do jego założenia wystarcza tylko jedna osoba. Są też później dodatkowe formalności do spełnienia. Podkreślam -- nie mam jednak pewności co do tego.

Also tagged with one or more of these keywords: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych