Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania dziwne i zwyczajne

oobe metoda transowa

• Please log in to reply
1125 replies to this topic

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Orientuje się ktoś w obecnych przepisach prawa budowlanego?

Bo chodzi o taką sprawę. Jest sobie domek (traktowany w dokumentach jako letniskowy). Dom ma płaski dach który już od pewnego czasu zaczyna przeciekać. Jest plan taki żeby zrobić dach stożkowy bo na takim płaskim zalega śnieg i liście i nie jest to na dłuższą metę korzystne. Wiem że w przypadku takiej rozbudowy trzeba mieć pozwolenie budowe tak jak piszą tutaj http://muratordom.pl...we,13_8005.html

Na działce jest zwykłe szambo (dół wykopany w ziemi). Czy jeśli taki architekt zrobi projekt takiego dachu to trzeba będzie także zrobić kanalizację? albo szambo bezodpływowe? czy to jest wtedy już wymagane.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odpływ wody jest chyba traktowany jako rzecz osobna od przebudowy, tzn. jeśli budował byś dom to wtedy kwestie nowego odpływu trzeba uwzględniać w projekcie, ale w tym przypadku powierzchnia z której zbierana jest deszczówka się nie zmienia więc powinno wystarczać podłączenie do poprzednich odpływów. Nie wiem czy odprowadzasz deszczówkę czy po prostu gdzieś ci wsiąka. 

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Są rynny normalne, a woda leci z nich na ziemię.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ma ktoś konto direct albo jakieś inne internetowe w ing? bo mam pytanie.

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Up mam konto komfort w ing ;)

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zadzwoniłem na infolinię i się dowiedziałem.
Za komfort płacisz 12 zł za prowadzenie?

TheToxic.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wychodzi na to, że tak

40-086 KATOWICE
Opłata za prowadzenie rachunku  28-04-2017  -12,00 oraz

Opł-SMS P. Abonam.-dod.powiad. 28-04-2017  -3,75

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo chodziło mi o dokonywanie przelewów przez neta z konta OKO na directa. To są te przelewy własne. I sprawa wygląda tak że z jednego konta moge zrobić taki przelew a z innego sie nie da bo pisze dziwny komunikat że jesteś właścicielem obu kont. Ale to bez sensu bo jest inaczej czyli
Jak wejde na kompa to napisze bo na telefonie to przed wysłaniem wygląda inaczej a po inaczej.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 17.05.2017 - 11:40

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W jakim programie można poprawić jakość muzyki? Przegrałem ostatnio kasetę na wersję cyfrową, ale podczas odsłuchania okazało się, że jest strasznie cicha, najcichsze są wysokie dźwięki, dość mocne basy i odgłosy bębna. Nie wiem czy to kwestia jakości taśmy (kaseta ma prawie 30 lat) czy mi źle przegrali. Obawiam się że po zwyczajnym podkręceniu głośności wyjdzie duży szum.

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Darmowy Audacity i dużo zabawy w filtry lub/i korektory graficzne. Możliwe, że kaseta została zripowana na złym kaseciaku lub ze złymi ustawieniami rodzaju taśmy. Taśmy z różnych materiałów miały różne ustawienia kompresji...

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Urgon

Dzięki. fajny program. Trochę sobie poprawiłem ale widzę, że będzie trzeba jeszcze raz przegrać, u kogoś kto się na tym zna. Tony do 100 hz zostały nagrane jako 3 razy głośniejsze niż właściwa muzyka, im wyższy ton tym ciszej. Dźwięki powyżej 1800 hz nie nagrały się w ogóle i na przykład z dwóch utworów zniknęły dzwonki pasterskie a z innego piszczałka.

TheToxic.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie do damskiej części forum.

Czy któraś z paranormalnych pań miała robione keratynowe prostowanie włosów?

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja raz robiłam w domu. Mam naturalnie proste, ale miały sie po tym błyszczeć i być zdrowsze itd. (to było z 10 lat temu więc młoda i głupia byłam). Oczywiście pierwszy raz w życiu moje włosy dotknęły prostownicy i się zaczął dramat. To, że miałam cały specyfik nałożony na włosy i nie przetrzymywałam zbyt długo włosów pod prostownicą, nie pomogło. Po całęj kuracji włosy zaczęły się łamać i były przesuszone. Od tamtej pory unikam nawet suszarki. 

Niedawno zresztą odchyliło mnie w drugą stronę. Zachciało mi się mieć włosy falowane to uznałam, że mogę je po myciu zostawiać poskręcane na noc. Nigdy więcej.

Ale nie sugeruj się tym co napisałam o prostowaniu. Po pierwsze, to na pewno wszystko zależy od tego jakie ma się włosy i też od tego kto to robi. Niby to czego używałam miało być profesjonalne, a było dość drogie i zagramaniczne przy czym instrukcja, jak takie prostowanie zrobić, skomplikowana nie była, ale wszystko jest możliwe.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie do każdego. Dlaczego kanały tvp naziemne tak słabo odbierają? Ustawiałem już antenę zewnętrzną w różnych miejscach i kręciłem w różne strony. Inne kanały dobrze działają, na większości jest jakość i siła prawie na 100%. A na tvp skacze jakość około50%, zacina się albo wcale nie działa.
Kanały są na 29, 26, 36. Mam antenę kierunkową.

TheToxic.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@dziewięć

Właśnie jestem na etapie zbierania opinii na ten temat. Pierwszy zabieg zrobię u fryzjera koszt 300 zł (przynajmniej u mnie) nad kolejnymi się już zastanowię czy nie zrobić w domu. Prostownicy używam jak muszę, czyli od wielkiego dzwona ale teraz mam nawet fajną fryzurkę więc potrzebuję prostownicy każdego dnia aby był efekt. Chodzi mi generalnie jakie szampony używacie po zabiegu keratynowym i jakie szczotki?

Keratyna ma za zadanie odbudować zmechacony włos, nie sugeruję się totalnie gładkimi włosami. Mają być odżywione i lśniące ale dziękuję za odpowiedź.

Also tagged with one or more of these keywords: oobe, metoda transowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych