Napisano 13.01.2018 - 08:34
Napisano 28.04.2018 - 18:53
Mam pytanie. Niedługo szykuje mi się wesele, idę tam jako osoba towarzysząca. A że nie posiadam garnituru i troche nie chce mi się wydawać 500zł na coś co założę raz na 7 lat w związku z tym mam pytanie. Czy wypada iść w czymś mniej oficjalnym? np takie spodnie
Do tego niebieska lub biała koszula i marynarka. czy lepiej już wydać te parę stów i kupić garnitur aby siary sobie nie narobić?
Napisano 28.04.2018 - 20:12
Dzięki za zainteresowanie. Na weselu nie byłem ho ho i nie pamiętam dokładnie jak się ubierają. Ogladałem filmy na YT to raczej faceci są w garniturach.
No chyba że jest to ślub tego księcia harrego
To wesele koleżanki mojej koleżanki.
Niebieska koszula plus czarne spodnie - to jest to.
Mi po głowie chodzą granatowe spodnie a do tego niebieska koszula z długim rękawem.
Zastosuję się do rad. Zawsze to parę stów w kieszeni
Użytkownik iLuminatek edytował ten post 28.04.2018 - 20:13
Napisano 28.04.2018 - 20:26
Granatowe również bardzo modny kolor, ale zwróć uwagę też na przyszłość oczywiście możesz wykorzystać granat jak i inne kolory lecz neutralnym kolorem jest czarny i dobrać możesz do nich każdy kolor koszuli. Myślę że większość na weselu będzie miała taki właśnie styl niż sztywne garniaki.
Napisano 29.04.2018 - 19:13
Środki powinny być pobrane w odpowiedniej walucie automatycznie. Przynajmniej u mnie tak jest. Przelicznik nie jest zawsze najkorzysteniejszy, ale z moich obserwacji wynika, że straty związane z niekorzystnym kursem i tak są mniejsze niż prowizja z przelewu. Prowizja z przelewu to koszt rzędu kilkudzięsięciu zł (w moim poskim banku to było 50zł), a straty związane z niekorzystnym kursem zależą oczywiście od wydawanej sumy, ale przy małych zakupach to zwykle kilka złotych albo i mniej.
Napisano 29.04.2018 - 19:48
Tak powinno zrobić. Jeżeli o zagraniczne płatności chodzi to ja zawsze unikałam i unikam przelewu jak ognia. Prowizja zwykle była większa niż wartość tego co chciałam kupić
Można jeszcze PayPalem płacić i też unika się prowizji, ale nie każdy sklep ma opcję zapłąty przez PayPala.
Użytkownik dziewięć edytował ten post 29.04.2018 - 19:51
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych