Jak się im opłacało uśmiercić to uśmiercili, skoro Fejs działa to widocznie opłaca się, by działał. Raczej stronię od pochylania się nad marketingowymi decyzjami deweloperów dotyczących środowisk i OSów, które mają już wyznaczoną datę śmierci. Szkoda na to energii.
Nie wiem jak Zucenberg, ale windows phone na pewno traci bardzo dużo. Bez instagrama i snapchata nie mają czego szukać u dzisiejszej młodzieży - a przecież to ta grupa odbiorców jest największa. Zresztą przyznam sam, że o ile ze snapchata nie korzystam, o tyle do instagrama bardzo się przyzwyczaiłem - informacje są łatwo dostępne, przejrzyste, pojawiają się automatycznie - jeśli obserwujesz dany profil to nawet nie musisz nic wpisywać, bo same Ci się wyświetlają od razu po wstawieniu. Masa ciekawych zdjęć i filmów wstawianych na bieżąco. Windows phone z tego co zauważyłem po stosowaniu to system nadający się bardziej dla dorosłych, szczególnie jakichś np właścicieli firm, kierowników czy przedstawicieli - szybko i sprawnie działający telefon, dostęp do wielu zagadnień typu waluty, inflacja, indeksy, do tego dość dobry i wyraźny dźwięk, oraz świetny aparat. Telefon idealny do utrzymywania kontaktów biznesowych . Nie moja bajka, no ale nie miałem wyjścia zasadniczo...