Witam Wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem. Chciałbym się z Wami podzielić nagraniem, jakie udało mi się zarejestrować w domu i poprosić o pomoc w interpretacji/ustaleniu czy ja coś faktycznie "złowiłem".
2 lata temu zmarła mi mama. Mieszkam 180km od rodzinnego miasta. Od pewnego czasu zacząłem interesować się evp. Nie mam jeszcze żadnego sprzętu i bazuję tylko na aplikacjach na Androida. Pewnej nocy odpaliłem evp recorder i wydaje mi się że coś dziwnego się nagrało. Ogólnie trochę się wystraszyłem, bo nie do końca w to wszystko wierzę/wierzyłem. Z nagrania wyciąłem tylko imię i nazwisko mojej mamy, które wypowiadam zaraz po "chciałbym rozmawiać z duchem". Reszta jest w pełni oryginalna, zgrana prosto z telefonu. Na samym początku szmer brzmi jak "głupstwo", ale początkowo w ogóle nie zwróciłem na to uwagi bo myślałem że to wzmocniony sygnał klapnięcia w nagrywanie na telefonie czy szturchnięcie w telefon. Zdarzały mi się już takie szmery na początku nagrań i skupiałem się na tym co dalej. Natomiast ok 21 sekundy słychać coś + "tutaj". Nie wiem "nie tutaj"... normalnie szept. Przysięgam że nie jest to jakiś mój szept czy inna dziwna manipulacja, tylko coś co mi się nagrało. Co o tym myślicie? Nagrałem EVP? Nie mam za bardzo z kim tego skonsultować, bo nie chcę wyjść na głupka. Mama mi się nagrała i powiedziała że jest tutaj? 20180803122406.zip 41.88 KB 649 Ilość pobrań (czysty 3gp nie chciał się załączyć).