Są różne przepisy na wypiek chleba w tej maszynie. Sama maszyna ma kilkadziesiąt programów. I trzeba przepis z programem zgrać. Można tak jak @Staniq napisał wsypać składniki wieczorem, a rano mieć chlebek, ale pod warunkiem że wszystkie komponenty są w proszku. Jeżeli używasz zakwasu lub np mleka, albo świerzych drożdży piekarniczych, to tak się nie da. Czas jest różny w zależności od przepisu. Ale zawsze jest to kilka godzin. maszyna miesza ciasto, a potem utrzymuje odpowiedni ą temperaturę aby ciasto wyrosło, itd. sam wypiek to 30min, do godziny.
Mam to ustrojstwo (to znaczy miałem, jakiś miesiąc temu użyłem nowego przepisu, i coś nie pykło. ciasto zalało grzałki, i maszyna poszła z dymem). Fajna sprawa. Można np. bez wysiłku zrobić idealne ciasto do piccy, albo na drożdżówki. A i te bułeczki na sodzie fajnie wychodzą (to znaczy ciasto, bo jak urośnie to trzeba wyjąć podzielić i uformować)
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 04.11.2018 - 23:27