Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czas budowy Piramidy Cheopsa

piramidacheopsa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
607 odpowiedzi w tym temacie

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja wiem ze ciezko Ci sie z tym pogodzic, ale takie sa fakty, czy Ci sie to podoba czy nie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak to jest, jak sie czyta tylko stronnicze artykuly na necie, ktore juz maja z gory zalozona teze, a pewnie nawet sie nie pofatygowales, zeby poszukac lepszych zdjec, tylko lyknales jakis filmik na youtubie, przeczytales artykul i uwierzyles na slowo. Oni celowo pomijaja takie zdjecia w lepszej rozdzielczosci w takich artykulach, bo przeciez o to chodzi, zeby klamac, macic, manipulowac i tworzyc urojony swiat. P.s. tych zdjec jest duzo wiecej.
  • 0

tommi59.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zrozumielismy sie mialem na mysli piramidy na ziemi jakkolwiek nie ma dowodu na to ze nie ma marsjanskich bo jak ktos jest slepy to nic nie zauwazy, sa obiekty sztucznego pochodzenia na marsie i ukryc sie tego nie da oczywiscie wiekszosc moze twierdzi inaczej ja jednak bez zbytniego fantazjowania widze co jest.Istotnie wiekszosc tych podejrzanych ciekawych obiektow to zwykle skaly itp ale czesc z nich jednak nie
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

tommi motasz sie, krecisz, tylko tyle powiem.
  • 0

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mota się i kręci bo odpowiedź jest oczywista. Nie popierająca alternatywnej wersji.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

FORMY SKALNE??? A MOZE POWSTALY W WYNIKU NATURALNEJ EROZJI ??

Po co wycieczki w Kosmos ? Na Ziemi jest pełno naturalnych formacji w kształcie piramid :mrgreen:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nawet średnio oblatany spiskowiec mógłby stworzyć odpowiednią legendę na temat ich powstania !
Mam coś zaproponować jak w teorii pustej ziemi ?
  • 0

Quiz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz jeszcze tylko zanjdzcie naturalnie powstalego sfinksa i rozwiazaliscie zagadke starozytnego egiptu;)
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Naturalnie powstałego sfinksa ? Nie widzę problemu wybieraj sobie dowoli ! :)

LINK
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Quiz, proszę bardzo:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcia robiłem wprost z ekranu telewizora, więc przepraszam za marną jakość. Być może w najbliższym czasie podłączę DVD pod telewizor LCD - tam nie powinno być problemu z tymi ciemnymi paskami i jakość powinna być lepsza.

Są to klatki z filmu dokumentalnego "Maszyna czasu - czas Ziemi" z serii Cumulus, wyprodukowanego przez BBC.

Jest to miejsce znajdujące się ok. 500 km na południe od prawdziwego Sfinksa (a więc w miejscu dostępnym dla Egipcjan). Być może Egipcjanie widzieli te skały i to ich natchnęło do "wymodelowania" podobnie wyglądającej skały przy piramidach, aby wyglądała jak lew z ludzką głową. A co do wieku Sfinksa... sam Sfinks ma tyle lat co piramidy, jednak skała z jakiej jest zrobiony (tak samo jak te skały tutaj) jest dużo starsza, co tłumaczy parę spiskowych rewelacji.

Formacje te powstały, gdy przez tysiące lat drobne ziarenka piasku niesione wiatrem uderzały w miękką skałe, pomału ją drążąc.

Pozdrawiam :)
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dorzucę jeszcze jednego, bardzo ładnego sfinksa z Valle de la Luna (Chile):

Dołączona grafika

• 1

#265 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Odwieczna zagadka Egiptu rozwiązana, i to bez wychodzenia z domu :) ahahhaha... ale numer !!
Takiego patentu jeszcze nie widziałem haha :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co Ci się znowu stało, Muhad? "Pitu pitu, te skały nie istnieją" czy co?

- skały w wyniku erozji mogą przybrać kształt sfinksopodobny

- skały takie istnieją w Egipcie

- jest bardzo prawdopodobne, że skały takie mogły być inspiracją do przerobienia jednej z nich na Sfinksa (wyrzeźbienie łap i głowy).

No i co Ci tutaj znowu nie pasuje? Zapewne to, że jest to bardziej przyziemne niż budowanie go przez kosmitów 12 000 lat temu

Dołączona grafika

:P

I przesadzasz z tymi tajemnicami, to, że np Daeniken albo inny oszołom wszędzie widzi tajemnice, spiski i kosmitów to wcale nie oznacza, że tak naprawdę jest :)

I nie "my rozwiązaliśmy zagadkę bez wychodzenia z domu", ale posłużyliśmy się materiałami ludzi, którzy badają te rzeczy. W filmie dokumentalnym (nie o Sfinksie ani Egipcie, ale o czasie) była taka teoria, to ją tutaj prezentuję, więc Twoje uwagi o "rozwiązywaniu zagadki bez wychodzenia z domu" są żenujące. Więcej merytoryki i czytanie ze zrozumieniem a mniej śmiechu (który w istocie bardziej działa na Twoją niekorzyść niż na kogokolwiek innego :) ) by się przydało.

Pozdrawiam.
  • 0

#267 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Po pierwsze Daeniken to nie jest oszołom i mógłbyś we własnym zakresie bardziej postarac się o wyrażanie większego szacunku do człowieka, którego nawet nigdy nie widziałeś na oczy. No tak, zapomniałem. Ludzi, z którymi się nie zgadzasz zawsze opluwałeś i pogardliwie się o nich wypowiadałeś. To się nazywa miec kompleksy !

Słuchaj Aquila, na tym forum byłem bardzo długo i swoje zdanie wygłaszałem w różnych tematach i nie widzę sensu abym miał się znów powtarzac. Ja sobie teraz obserwuję z większym śmiechem bądź mniejszym, to tyle. Jesteś typem osoby, której kosmitę postawię przed patrzałkami a i tak nie uwierzy. A to czy mój śmiech działa na moją korzyśc czy nie na korzyśc to wiesz ... jakoś po mnie spływa... chłopie, to tylko internet i wyluzuj trochę.
  • 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to natchnieniem do stworzenia sfinksa były egipskie koty - które były tam niemalże święte jak krowy w indiach - a nie skały na pustyni :lol

sam Sfinks ma tyle lat co piramidy, jednak skała z jakiej jest zrobiony (tak samo jak te skały tutaj) jest dużo starsza, co tłumaczy parę spiskowych rewelacji.

A to ciekawostka, bo z tego co ja oglądałem na discovery to nie skała a ślady korozji na JUZ WYRZEŹBIONYM sfinksie świadczą o jego starości w stosunku do piramid - widocznie z innych źródeł korzystali :lol
  • 0

Alpha lyr.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchaj Aquila, na tym forum byłem bardzo długo i swoje zdanie wygłaszałem w różnych tematach i nie widzę sensu abym miał się znów powtarzac.

Muhad:

"wydaje mi sie ze zamin powstanie piktogram to stateczek Szaraczkow czy kogokolwiek jest gdzies niedaleko a oni wysylaja sobie do tej roboty jakies mniejsze pojazdy bezzalogowe."

"chlpaki jestem z wami! ale wiecie co???? z jednej strony jest mi glupio i czuje sie zle,bo wszystkie przecietniaki i szaraki sa tacy uposledzeni ze slabo mi sie robi a z drugiej strony czuje sie od nich lepszy bo mam swiadomosc i szukam prawdy jak Wy'

"Moze nasa juz z nimi rozmawiala? tak naprawde nie wiemy co oni robia w tych swoich bazach i w przestrzeni kosmicznej:/"

"Jejku tu nie chodzi o Boga bo kazdy na tym forum(prawie kazdy) wie dobrze ze to co bylo zapisane w tekstach sumeryjskich i w Biblii mialo zwiazek z inna cywilizacja a nie z Bogiem"
  • 0

bolek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Alpha lyr'

co bylo zapisane w tekstach sumeryjskich i w Biblii mialo zwiazek z inna cywilizacja a nie z Bogiem"

Bóg Jahwe to właśnie Sumeryjski Marduk inaczej Ammun, Ra, Aton i jeszcze pod innymi imionami zawsze ten sam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych