Napisano 06.12.2018 - 23:34
Napisano 07.12.2018 - 02:45
Moja interpretacja, pierwsze wrażenie po przeczytaniu całego posta: przy tych pierścionkach odniosłem wrażenie, że dziadek pozostawił jakąś tajemnicę, jakąś nierozwikłaną czy nierozwiązaną zagadkę bądź sprawę. Coś, co z jakiegoś powodu tam "po drugiej stronie" nie daje mu spokoju. Sprawa może być w jakiś sposób powiązana z tymi przedmiotami. Wizyta w kościele przy pustej trumnie - dziadek nie może spokojnie "spocząć".
Napisano 08.12.2018 - 08:21
Witaj
Myślę podobnie co przedmówca. Uważam, że dziadek ukazujący się w snach chce Ci coś przekazać, ostrzec i ma to związek z tymi obrączkami tak jakby chciał abyś się ich pozbyła bo zagraża Ci niebezpieczeństwo. Wiem, że to głupio brzmi, ale stare szeptuchy uważają, iż nie daje się rzeczy po kimś bo mogą posiadać złu urok. Jeśli jesteś osobą wierzącą (a na to wygląda) to warto pozbyć się ich zwłaszcza, że są niewiadomego pochodzenia.
Pająk w snach oznacza nieprzyjaciela, osobę która kreuje się na Twojego przyjaciela, kamrata osobę życzącą Ci wiele dobra lecz ma złe intencje. Pająk to oznaka fałszu i obłudy. Widząc go w paraliżu oznacza, że ktoś w Twoim kręgu znajomych, rodzinnych czy też po prostu bliskich chce zrobić Ci krzywdę, chce Twojej porażki, chce Ci dopiec, postać dziadka natomiast jakby próbowała Cię ostrzec przed nią, naprowadzić kto to i do tego są te obrączki. Być może jest to właśnie własna siostra. Kolor pająka równa się z kolorem włosów.
Zimne dłonie to oznaka złego krążenia krwi, rozumiem, iż zdarzyło się to w dziwnych okolicznościach ale podmuchy wiatru i zimne dłonie na dworze to rzecz normalna zwłaszcza jesienią.
Tak czy inaczej uważaj na siebie cokolwiek zrobisz przemyśl dwa razy.
Napisano 08.12.2018 - 16:11
Napisano 09.12.2018 - 13:11
Mi na przykład kilka razy dokładnie tak samo śniło się, że byłem w środku lasu w jakiś barakach. Była tam bardzo chora dziewczyna i jacyś ludzie. Nikogo nie znałem. I postanowiłem iść po leki gdzieś poza budynki, a była straszna ulewa i burza. I w międzyczasie ktoś ciągle się dobijał w blaszane drzwi i wszyscy się bali tego kto się dobijał. Jak otworzyłem drzwi, wleciał mój dziadek, złapał tą chorą dziewczynę za gardło, podniósł i docisnął do ściany. Oczy mu się świeciły biało-niebiesko niczym ludzie lodu z Gry o tron. I mówił coś do niej w jakimś dziwnym jakby prastarym języku.
Uczucie po śnie nie fajne, i zastanawiasz się czy to coś znaczyło itp itd. Dziadka pytałem czy wszystko okej. Jak najbardziej. Do dzisiaj żyje i ma się dobrze. A sen śnił się już kilka razy dokładnie tak samo. Także po prostu takie rzeczy czasami w głowę wejdą i się śnią, i nie mają kompletnie żadnego znaczenia. Takie o wybryki naszej podświadomości.
Napisano 10.12.2018 - 17:57
Napisano 10.12.2018 - 20:46
Niefajne uczucie po śnie to raczej chodziło mi o refleksje po tym śnie. Ulga za pierwszym razem była że ten sen się skończył. Już parę lat mi się ten sen nie śnił, a wróciłbym chętnie do niego, może bym coś więcej zauważył . Tak mi się śniło, oczy się świeciły. Sny to ciekawa sprawa. Nie raz się dziwne rzeczy mi śniły. Raz nawet leciałem na jakimś berle do bunkra na środku morza, i tak mnie wyobracało w powietrzu, że autentycznie zwymiotowałem na pościel. Związane to było z tym że w nocy mnie dopadła grypa żołądkowa i mi mieliło w brzuchu od wieczora. Także o snach to można pisać książki. I wiele z nich będzie miało odzwierciedlenie w twoim życiu, inne zaś będą niestworzoną fikcją, a jeszcze inne jakimiś wspomnieniami z przeszłości które żyją sobie w podświadomości lub jeszcze bardziej pomieszane rzeczy. Sen to sen. Kontaktu ze strony zmarłego raczej bym snom nie przypisywał.
Napisano 11.01.2019 - 01:52
Vortal Rzeczy Paranormalnych →
Parapsychologia →
Parapsychologia →
dziwne snyAutor: christiann1 , 20.03.2023 sny, dziwne sny |
|
|
||
Parapsychologia →
Poza Ciałem →
Sny o korytarzuAutor: Bartek612 , 17.12.2021 Sen, Wymiary, Oobe |
|
|
||
Parapsychologia →
Parapsychologia →
Sny oraz śmierć osób, przeczucia?Autor: Lavantae , 27.09.2021 sny, śmierć, przeczucia |
|
|
||
|
Życie Po Śmierci →
Zdjęcia →
Duch w toalecie...!?Autor: Songohan8118 , 12.07.2021 Duch, Coś |
|
|
|
Życie Po Śmierci →
Nasze Historie →
Filmy z zakazanym obrazemAutor: Devilontree , 10.06.2021 sny, sen, pasta, creepypasta i 3 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych