Napisano 21.12.2018 - 16:35
Napisano 21.12.2018 - 16:59
A nie jest to przypadkiem krzywo narysowany krzyż celtycki?
Chodzi mi o ten symbol często używany przez narodowców.
Napisano 21.12.2018 - 17:30
Użytkownik Stanowczy91 edytował ten post 21.12.2018 - 17:27
Napisano 21.12.2018 - 17:34
Skoro jest więcej niż jeden znak i są umieszczone na jednej drodze mogą to być oznaczenia jakiejś firmy zajmującej się naprawą lub zarządzaniem drogami, możliwe że szykują jakiś remont lub rewitalizację nawierzchni i dlatego znaki zmieniają się i jest do nich coś dopisywane. Mogą to też być znaki związane z wycinką drzew, geodeci też wchodzą w grę, kilkukrotnie widziałem jak na przestrzeni czasu dodają coś do oznaczeń.
Nie znam żadnego rytuału związanego z takimi symbolami, w dodatku tak dziwnie rozmieszczonymi. Ba, sam symbol kojarzy mi się jedynie z krzyżem celtyckim który jest raczej używany do oznaczania murków, ławek i ścian niż przyzywania "demonów" albo rycerzy z nieba.
Także ja stawiam na jakieś służby porządkowe/budowlane/leśne. No, chyba że to dzieło jakiegoś "szatanisty" co korzysta z wolnego w szkole.
Edit: Jaka to miejscowość? Też jestem z Dolnego Śląska, może coś mi to powie.
Użytkownik Kayoos-U edytował ten post 21.12.2018 - 17:35
Napisano 21.12.2018 - 18:04
Napisano 21.12.2018 - 18:17
Znaki te na pewno nie są związane z waszym, chrześcijańskim szatanem ani satanizmem.
Podczas rozmowy usłyszałeś że "granica zostanie przerwana"? Z kim była ta rozmowa? Jeśli np. z księdzem lub osobą wierzącą to ta informacja nie jest nic warta, można to usłyszeć za każdym razem gdy coś się dzieje nie tak jak chcą.
Jakie są objawy tej "władzy szatana" nad ludźmi? I jakie dziwne rzeczy się tam dzieją?
Napisano 21.12.2018 - 18:34
Pod pojęciem okultyzmu rozumiem że chodzi o wszelakiego rodzaju magię
Pod pojęciem zła mam na myśli diabeł i jego wspólników czyli demony
Dobro to Jezus wraz ze swoimi rycerza i czyli Aniołowie
Dziwi mnie to bo przeprowadziłem się 30 km od mojego starego miejsca zamieszkania i tam na drodze również jest namalowany ten znak. Tyle że sam krzyż z okręgiem. Nigdzie indziej na drogach nie spotkałem tego znaku.
Można znaczenie tego słowa zawęzić do magii ale ma ono szersze znaczenie.
Kopnięcie staruszka to zło? a dobra przeprowadzenie go na drugą stronę ulicy? jeśli oczywiście tego on chce? Jedną czynność wykonał Demon a drugą Jezus z grupa wsparcia?
Demony i Jezus. Jak minus i plus.
Napisano 21.12.2018 - 18:35
Podczas jednej z rozmów usłyszałem że niedługo granicą będzie zerwana. A właśnie w tym czasie pojawiły się owe znaki na mojej drodze z jednego miejsca do drugiego.
No to została zerwana... i co teraz? Siadamy w kąciku i płaczemy?
A teraz poważnie.
Szatan jakoś mnie się nie ima, więc nie jest to moje zmartwienie. Po drugie, krzyż celtycki nie ma z szatanem nic wspólnego. Nawet na siłę.
Po trzecie, te literki... mają pewnie takie samo znaczenie, jak HWDP dla Seby spod bloku.
Napisano 21.12.2018 - 18:53
Gdyby we wszystkich podwórkowych malowidłach szukać jakiegokolwiek znaczenia, zwłaszcza na takim poziomie artystycznym jak w pierwszym poście, to by człowiek ogłupiał albo założył jakąś religie na podstawie odczytanych "wiadomości" ukrytych na ścianach.
Jak dla mnie, po prostu jakieś łebki szły i strzeliły ambitne "graffiti" z uwzględnieniem swojego ulubionego artysty piosenkarza poezji recytowanej.
Napisano 21.12.2018 - 19:04
Napisano 21.12.2018 - 21:55
Znaki te na pewno nie są związane z waszym, chrześcijańskim szatanem ani satanizmem.
Podczas rozmowy usłyszałeś że "granica zostanie przerwana"? Z kim była ta rozmowa? Jeśli np. z księdzem lub osobą wierzącą to ta informacja nie jest nic warta, można to usłyszeć za każdym razem gdy coś się dzieje nie tak jak chcą.
Jakie są objawy tej "władzy szatana" nad ludźmi? I jakie dziwne rzeczy się tam dzieją?
No to została zerwana... i co teraz? Siadamy w kąciku i płaczemy?
Podczas jednej z rozmów usłyszałem że niedługo granicą będzie zerwana. A właśnie w tym czasie pojawiły się owe znaki na mojej drodze z jednego miejsca do drugiego.
A teraz poważnie.
Szatan jakoś mnie się nie ima, więc nie jest to moje zmartwienie. Po drugie, krzyż celtycki nie ma z szatanem nic wspólnego. Nawet na siłę.
Po trzecie, te literki... mają pewnie takie samo znaczenie, jak HWDP dla Seby spod bloku.
Gdyby we wszystkich podwórkowych malowidłach szukać jakiegokolwiek znaczenia, zwłaszcza na takim poziomie artystycznym jak w pierwszym poście, to by człowiek ogłupiał albo założył jakąś religie na podstawie odczytanych "wiadomości" ukrytych na ścianach.
Jak dla mnie, po prostu jakieś łebki szły i strzeliły ambitne "graffiti" z uwzględnieniem swojego ulubionego artysty piosenkarza poezji recytowanej.
,,Tam gdzie się teraz przeprowadziłem dzieją się dziwne rzeczy. Jakby ludzie byli pod władza szatana, jakby sterowali nimi "demony"."
Od razu przypomniał mi się Boczek z serialu świat według kiepskich, jak w jednym z odcinków mówił mniej więcej ,, woda w kiblu tak dziwnie bulgocze tak złowrogo. Pan się śmiejesz, a mnie kartofle w piwnicy zakwitły pięknymi kwiatami"
Ja wiem że idą święta i wielu ludzi ogarnia magiczne myślenie, ale bez przesady.
Jest jeszcze drugi raper z pseudem Rpk, nazywa się Dudziński.
Vortal Rzeczy Paranormalnych →
Artykuły Paranormalne.pl →
Niepokojące cechy twojego znaku ZodiakuAutor: BlackButterfly , 14.07.2021 zodiak, creepy, mroczne, znak i 1 więcej |
|
|
||
|
Vortal Rzeczy Paranormalnych →
Dziwny Świat →
Niewyjaśnione Zjawiska →
Nie czytać w nocy! Cięzko w to uwierzyć!Autor: theniky1 , 27.08.2014 noc, znak, niebo, drzewa, las i 2 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych