Autor tematu ma rację. To jest gnębienie użytkowników, jednak pod pozorem miłego traktowania, lub szerzenia "nauki".
Forum czytałem od kilku lat, jednak dopiero w 2017 założyłem konto. Długo na forum nie istniało, ponieważ jaskiniowcy (lub jak kto woli "sceptycy") tak traktowali osoby wierzące w zjawiska paranormalne, jakby wierzenie w takie zjawiska było chorobą psychiczną. Kilka osób korzystając ze swojej reputacji kontroluje forum.
Oczywiście, sceptycyzm przy pewnych osobach, jak autor tego tematu jest dobry, jednak jest to szczególny przypadek.
http://www.paranorma...swojego-umyslu/
A co do ubywających członków... nic dziwnego, że wychodzą. Przychodzi osoba wierząca w paranormalia i jeżeli napisze cokolwiek na temat z. p., to zlatują się jaskiniowcy i próbują wytłumaczyć wszystko na podstawie tego, co znają. W zasadzie ludzie pierwotni byli bardziej do przodu, niż sceptycy na tym forum. Jeżeli jaskiniowiec zostałby wciągnięty na UFO, to naturalnie chciałby poznać to, co nowe, mimo tego, że jest to nieprawdopodobne. A sceptyk z tego forum stwierdziłby, że podano mu halucynogeny, albo, że jest to sen.
W dużym skrócie - Dla forum nie ma ratunku, a jeżeli administracja ma choć trochę szacunku dla osób wierzących w zjawiska paranormalne, to przy rejestracji proponuję napis "Jeżeli wierzysz w zjawiska paranormalne, to się stąd wynoś, bo nikt Cię tu nie chce". Oczywiście jaskiniowcy chcą, żeby były zwierzątka do zabawy, dlatego też nic takiego nie zostanie wprowadzone.
Dodam jeszcze ciekawą sprawę. Kiedyś, jak nie spodobało mi się to, co napisał jakiś sceptyk i dałem mu -1 do reputacji, to zostałem z jego strony zminusowany w każdy możliwy sposób. I na takie zasadzie to działa. Osoba wierząca w z. p. zminusuje sceptyka - on sprawi, że nikt nie będzie brał tej osoby na poważnie, gdyż ma bardzo niską reputację.
Użytkownik AsrielSemis edytował ten post 31.12.2018 - 23:40