Są sceptycy, tylko mniej chamscy
Po pierwsze to gdzie? Jak już się wypowiadasz to całym zdaniem.
Po drugie podaj przykłady, najlepiej zrób to w [quote]+ link do owej rozmowy gdzie niby jest tak pięknie i różowo.
Z ciekawości weszłam tu i ówdzie i widziałam na własne oczy jak sam administrator odpowiada sceptycznie, że to nie jest forum dla gimbusów.
Tak naprawdę to powód do narzekań zawsze się znajdzie, jeśli ktoś chce znaleźć dziurę w całym to zawsze ją znajdzie bo przyczepi się do byle czego i z byle czego zrobi sztuczny dym. Głównie w tym temacie ludzie mają żal albo do moderacji (a temat nie służy do narzekań na moderację) albo do sceptyków. Mamy tutaj aktywnego zwolennika i paru przygaszonych ale jakoś o nich nikt nie wspomniał. Nasza kochana Endinajla która z roku na rok dostaje nagrodę za najlepszego zwolennika jest tu całkowicie pominięta, a dlaczego? Dlaczego ona jako jedyny zwolennik na forum paranormalnym potrafi dyskutować i przedstawić dowody? Dlaczego nie ucieka jak inni z podkulonym ogonem gdy tylko zaczynają się szczegółowe i niewygodne pytania? Ona jako jedyny użytkownik z tego forum z czerwonej reputacji przeszła na zieloną w ciągu (o ile dobrze pamiętam) roku. Nie było jej łatwo, miała całe grono osób przeciwko sobie i można śmiało rzec, że była w swoich przekonaniach sama jak palec. Dała radę i została, była i jest aktywna i ma u mnie ogromny szacunek .
Dlaczego więc reszta zwolenników wejdzie wklei zdjęcie okna domu, napisze, że to duch oraz nawiedzony dom, bo przedmioty same się przesuwają, słychać stuki i puki oraz że czasem widać cień bądź zarys postaci. Dlaczego w okresie ferii czy w okresie wakacyjnym jest wysyp tego typu tematów, a szczególnie w okresie zimowym gdy za oknem szaro i buro (szczególnie w okresie przerwy świątecznej)? Takie narzekanie bez obserwacji, po prostu widzicie to co chcecie widzieć bez drugiego dna. Czasem prosimy na PW aby przedstawić jakiś materiał dowodowy, lecz jest obraza czy foch, a same forum jest głupie, a moderacja jeszcze głupsza bo kazała poprawić błędy ortograficzne (jeśli jest ich dużo).
Sceptycy zostali ponieważ potrafimy słuchać, pytać i przedstawiać dowody, zwolennicy uciekli bo nie potrafili być obrońcami własnych wierzeń i teorii.