Uff, dopchać się tutaj na scenę to prawdziwy koszmar. Ci wszyscy dziennikarze, paparazzi i łowcy autografów. Grunt, że się udało. Jak widzę, jesteśmy wszyscy w komplecie, na widowni dość spore zniecierpliwienie, tak więc jedziemy z tym koksem. Na początek zwyczajowe wprowadzenie mające na celu zapewnić odpowiednią atmosferę na widowni...
Zanim zacznę, chciałam się poskarżyć. Namolność różnych takich przekracza wszelkie granice. Dosłownie każdy chce chyba wbić się na galę i się pokazać przed innymi. Dopiero co mnie jakiś taki w ząbek czesany łapał za rękaw i oferował grubą kopertę wypchaną po brzegi banknotami z Sobieskim w zamian za zareklamowanie jego firmy podczas gali. Przecież to jawny skandal! Jak w ogóle można sobie wyobrazić, że w trakcie tak poważnej imprezy, jaką jest gala rozdania Złotych Szaraków ktoś będzie ze sceny opowiadał o tym, że Januszex sp. z o.o. ze Smędziszewa Dolnego przy ulicy Cmentarnej 13a oferuje obniżkę 50% na wszystkie bulbulatory przyczłapowe oraz wihajstry i pipsztyki? A czy wiecie, że ten ktoś był na tyle bezczelny, że oczekiwał także wspomnienia o tym, że ta niesamowita promocja potrwa aż do końca lutego? No bądźmy poważni...
Widzę, że atmosfera na widowni zrobiła się nieco napięta, co doskonale rozumiem -- ja też się obruszyłam. Poza tym i tak nie mam gdzie schować tej koperty przecież.
Ja tu się produkuję i rzewne żale wylewam, a tymczasem koło mnie przestępują z nogi na nogę (okazjonalnie cudzą nogę, słyszę posykiwania z bólu) nasi znakomici konferansjerzy! Pozwólcie zatem, że przedstawię Wam nasze szacowne grono, które poprowadzi dla Was dziś galę:
TheToxic
Aquila
Staniq
... i po raz pierwszy w roli konferansjera: Wszystko
Oczywiście chciałam także bardzo serdecznie powitać wszystkich naszych użytkowników oraz gości. Proszę zauważyć, że każdy z zarejestrowanych użytkowników ma prawo do darmowego poczęstunku, kelnerzy już za moment zaczną roznosić po sali poszczególne porcje -- goście natomiast będą musieli obejść się smakiem. No chyba, że zdążą się w międzyczasie zarejestrować na forum! A warto to zrobić, bo poczęstunek został przygotowany na podstawie specjalnie przygotowanego na tę okazję przepisu przez Staniqa!
Skoro już wszystkie standardowe sprawy mamy już omówione, na koniec zostaje mi tylko ogłosić, że
GALĘ ROZDANIA ZŁOTYCH SZARAKÓW,
EDYCJA 2018
UWAŻAM ZA OTWARTĄ!
....
Momencik, coś mi tam ględzą w słuchawkach z reżyserki.... że co? Nie, nie zapomniałam. Teraz chciałam... co? A mam się tam do was na górę przejść?!
...
No właśnie, chciałam teraz jeszcze podsumować moje otwierające wystąpienie okolicznościowym sucharem:
Pewien mężczyzna dostrzegł z okna domu swojego sąsiada posypującego czymś cały ogródek.
- Panie sąsiedzie, co pan tam tak sypie?
- Proszek odstraszający UFO.
- Ale przecież tutaj nie ma żadnego UFO.
- Bo mam dobry proszek.
Tytułem przypomnienia: pomysłodawcami gali są Aquila i Yaw, całe to zamieszanie od kilku lat to ich sprawka!
To ja teraz znikam ze sceny i zapraszam za chwilę TheToxic!