Napisano 16.11.2006 - 06:51
Napisano 16.11.2006 - 11:17
Napisano 16.11.2006 - 14:21
Napisano 16.11.2006 - 17:14
Napisano 16.11.2006 - 17:54
I właśnie tutaj tkwi problem tych specjalistów od psychologi badań kosmosuuznania podstawowych procesów społecznych oraz psychologicznych obserwowalnych na Ziemi za uniwersalne.
Napisano 16.11.2006 - 22:57
Napisano 16.11.2006 - 23:15
Fakt, geografia i wiele innych czynników ma znaczenie. Ale jak spojrzymy na podobne wydarzenia naszej historii w mniejszej skali (np. kontynentu, regionu) to okaże się, że praktycznie każda agresywna cywilizacja, kultura, plemię itp. źle kończyły.Mariush--> U nas na szczęście Rzesza nie wygrała, tak samo jak ZSRR nie ogarnął całego świata. Ale to było podyktowane tym, że przeliczono się z siłami oraz tym, że mamy taki a nie inny układ geograficzny.
Wyobrażam sobie, że jest jakaś planeta, gdzie na przykład jest tylko jeden główny kontynent. O ileś łatwiej byłoby jakiemuś ichniemu Hilterowi go podbić, nieprawdaż?
Napisano 17.11.2006 - 12:11
Napisano 17.11.2006 - 21:49
Powiedziałem Ci, że to JA skłaniam się do takiej opcji. Nie mam żadnego punktu zaczepienia jeśli chodzi o społeczne zachowania ewentualnych obcych, więc ostrożnie dopuszczam możliwość uniwersalności reguł społecznych. Biorę taką opcję pod uwagę, bo jak do tej pory koncepcja jednorodności Wszechświata na różnych płaszczyznach poznania nie została podważona. Wręcz przeciwnie, z każdym dniem uzyskuje coraz mocniejsze potwierdzenie...Do praw fizyki się nie mieszam bo w większosci masz racje, ale mowa była o uznawaniu podstawowych procesów społecznych.
Napisano 17.12.2006 - 21:19
Napisano 18.12.2006 - 11:46
Potrafi kierować się wolną wolą, kochać, współodczuwać, projektować, jest do pewnego stopnia samonaprawialny (leczenie), być może w swoim umyśle (duszy?) posiada o wiele więcej funkcji, o istnieniu których nie ma wielu z ludzi pojęcia?
To nie ludzkie mięso sensu stricte jest ich celem, ale może np. niektóre hormony jak szyszynka i niektóre składniki krwi odpowiednio sprepararowane mogą być ich pożywieniem? Widzisz należałoby wiedzieć w jaki sposób się odżywiają, a bez tego klops.
Równie dobrze mogę stwiedzić, że posiadają np. DNA identyczne jak my ludzie, ale co z tego wynika? Na razie brak dowodów.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych