Napisano 29.05.2019 - 17:13
Napisano 29.05.2019 - 18:18
Witaj Jędruś!
Żeby dodać zdjęcie trzeba pierw umieścić je na jakiejś stronce z hostingiem zdjęć i obrazków. Ja korzystam z : https://zapodaj.net/
Następnie na zapodane tam zdjęcie klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz opcję kopiuj adres obrazu
Wtedy otwierasz swój temat na paranormalne.pl i wstawiasz zdjęcie, więc klikasz na opcję grafika w opcjach do pisania postów. Wyskoczy ci okienko w które wklejasz skopiowany adres i zatwierdzasz przyciskiem "OK"
Użytkownik Endinajla edytował ten post 29.05.2019 - 18:21
Napisano 29.05.2019 - 18:51
Jeśli chodzi o dodawanie zdjęć do postów, to owszem, korzystanie z zewnętrznych serwisów jest jedną z opcji, ale niekoniecznie optymalną. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Zawsze jest jeszcze druga możliwość, czyli wrzucenie grafik bezpośrednio na forum, oto dokładny opis:
Nowa funkcjonalność forum - hostowanie plików graficznych.
Napisano 29.05.2019 - 20:17
Napisano 29.05.2019 - 22:07
Yyy rozumiem, że to jakiś sezonik na UFO się zaczął, tak? kolejny temat jaki tutaj przeglądam o tej tematyce.
Napisano 29.05.2019 - 22:24
Napisano 30.05.2019 - 10:39
Mam nadzieję że będzie można robić sobie zbliżenia
Ufoki widać na dwóch ostatnich zdjęciach, w '' nodze '' tej chmury. Nie wiem czy będziecie mogli powiększyć
sobie te zdjęcia, jak nie to piszcie spróbuję wstawić już powiększone albo mogę komuś przesłać na maila i ten ktoś to zrobi profesjonalnie.
Około dwóch godzin póżniej praktycznie w tym samym miejscu pojawił się księżyc, jeszcze się do mnie uśmiechał zauważycie to, na ostatnim zdjęciu księżyc jest zadowolony
Napisano 30.05.2019 - 13:56
Napisano 30.05.2019 - 17:20
Napisano 30.05.2019 - 19:25
Przy takiej zabawie kontrastem i ogólnie światłem w programie graficznym dochodzi do uwidaczniania pikseli innymi słowy to żaden dowód, a ten ciemniejszy obiekt może być na przykład zwyczajnym ptakiem.
Chodzi o ten obiekt:
czy tak?
Postanowiłem, że sam wrzucę do programu graficznego ten obrazek i przeanalizuje:
Całkiem inaczej to wygląda jeśli nada się troszkę efektów.
Doszedłem nawet do takiego, że ten punkt w chmurze wydaje się błyszczeć:
No cóż być może też to po prostu zwykły prześwit w chmurze.
Próbowałem dalej na powiększeniu i wyobraźnia mnie poniosła:
Więc skończyłem na rysunku tego co zobaczyłem w tym wszystkim, a ujrzałem twarz.
Napisano 30.05.2019 - 22:56
Z kolei teraz widzę diabła:
https://i.imgur.com/tkBfVkY.png
Z drugiej strony jak zmienie kolor to taki troche pikaczu:
https://i.imgur.com/e29T8XU.png
póżniej praktycznie w tym samym miejscu pojawił się księżyc, jeszcze się do mnie uśmiechał
No faktycznie to widać tutaj:
Jednak na tym jedynym zdjęciu coś widać. Poważnie, może to być zwykła luka:
bądź:
Właśnie! coś innego.
Zadziwiło mnie naprawdę, że w negatywie widać jakby świetlistość tegoż obiektu, więc być może to fotomontaż albo jakiś dron do sterowania pogodą, który przesuwa tą chmurę? no cóż w biblii też mamy wzmiankę o tym, że Bóg przemawiał do Mojżesza z chmury: "Mojżesz wyciosał dwie tablice kamienne jak pierwsze, a wstawszy rano wstąpił na górę, jak mu nakazał Pan, i wziął do rąk tablice kamienne. 5 A Pan zstąpił w obłoku..." prawda? tutaj mamy stary testament i taki właśnie cytat.
To jest raczej dziura w tej chmurze a nie żaden obiekt. Na wszystkich zdjęciach to widać. Na tych ostatnich zdjęciach widać że ta dziura się rozciągnęła.
Wszystko, nie lekceważmy tego z góry, bo jest jedno naprawdę fajne zdjęcie, choć nie zrobiło na mnie wrażenia od pierwszego wejrzenia. Można byłoby je pokazać specowi lub specjalistą i dowiedzieć się: czy nie zostało specjalnie przerobione? trzeba czasem pomyśleć otwarcie.
Być może też coś miałeś na obiektywie Jędruś, bo na innych zdjęciach tego nie ma.
Użytkownik ๖ۣۜKhan edytował ten post 30.05.2019 - 23:09
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych