Spes@
Czego tak naprawdę oczekujesz? Chcesz wyjaśnienia, czy tylko potwierdzenie Twoich przypuszczeń Cię interesuje?
Jeżeli publikujesz taką historię na forum i piszesz:
Cześć. Zapewne tego typu tematów było pełno i powiecie, że wszystko siedzi w mojej głowie... Ale od bardzo długiego czasu dzieją się u mnie w domu dziwne rzeczy i chciałabym się dowiedzieć co to.
to raczej oczekujesz odpowiedzi (jakiekolwiek by nie były), a nie przytakiwania. Jeżeli forum ma w nazwie "paranormalne", to znaczy, że wszyscy wokół są jak nawiedzone wróżki z EzoTV i nie myślą racjonalnie?
Może faktycznie to siedzi w Twojej głowie. Nasze odpowiedzi to i tak szukanie po omacku, bo żaden z nas tego nie widział i nie wszyscy uwierzą Ci na słowo. Jeżeli żadne z logicznych rozwiązań nie będzie Cię zadowalało, to nie jest nasza wina, że masz inny pogląd na sprawę. Trzeba było napisać, że to jest historia, którą chcesz nam opowiedzieć, ale nie interesuje Cię nasze zdanie na ten temat.
Nie napisalibyśmy wtedy nawet słowa, głupiego, czy mądrego. No, ale skoro pragniesz odpowiedzi, może ich być tyle, ile użytkowników forum i w dodatku każde inne.
Na drugi raz nie wypinaj się na tych, którzy mimo tego, że są sceptykami dzielą się z Tobą swoją opinią. To nie oni obrażają Ciebie, ale Ty ich naburmuszając się jak małe dziecko.
Ja w duchy nie wierzę, ale nie przeszkadza mi to w dyskutowaniu na ich temat, pomimo tego, że uważam takie historie za przywidzenia.