Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harlequin Fetus - Płód Arlekina

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
218 odpowiedzi w tym temacie

Ireth.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

, ale nie wiem czy sam bym zakceptował takie dziecko gdyby mi się urodziło  :-(

Tak na prawdę to trudno jest przewidzieć jak by się w danym momencie zachowało. Teraz można powiedzieć tak jak ty powiedziałeś, ale gdyby ktoś znalazł sie (czego nikomu nie życzę) w takiej sytuacji stanąłby przed dylematem. Z jednej strony chciałby ulżeć cierpieniu, z drugiej jednak strony wiedziałby, że przecież- to jego dziecko. I ta też świadomość nie pozwoliłaby mu tego zrobić.

Pozwolę sobie jeszcze coś zacytować:

"Wielu żywych zasługuje na śmierć. Niektórzy konający zasłużyli na życie. Możesz im je zapewnić? Nie sądź i nie uśmiercaj tak pochopnie. Nawet mędrzec wszystkiego nie przewidzi"
  • 0

Bielak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cytat fajny,Jak by mi się urodziło takie dziecko co mam nadzieje że nie spotka mnie pierwszą rzeczą którą bym zrobił a przynajmniej tak myślę upił bym się bo inaczej nie przetrwał bym a później na pewno teścik DNA czy na pewno to jest moje dzieło
  • 0

adamale.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pierwszą rzeczą którą bym zrobił a przynajmniej tak myślę upił bym się bo inaczej nie przetrwał bym

Gratuluję rozsądku...

Skomentuję jeszcze zdjęcia... . Są one przerażające, niektórych mogą obrzydzać, ale musicie się pogodzić z tym, że świat jest różnorodny i nie wszysko jest idalne. Gdy głębiej się nad tym zastanowię, nie wiem, czy zdołałbym uśmiercić takie dziecko (jakby ono nie wyglądało, to jest człowiekiem)...
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozumu gratulować nie musisz ale tak bym zrobił i jestem szczery.
A jak jesteżś taki mądry to co ty byś zrobił??
  • 0

adamale.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze - na pewno skonsultował bym się z matką dziecka (prawdopodobnie moją żoną) i podjelibyśmy wspólną decyzję.

Po drugie - przygotowałbym się od razu na śmierć dziecka, która prawdopodobnie nastąpiłaby w najbliższym czasie.

Po trzecie - modliłbym się do Boga o to, aby moje dziecko nie cierpiało.
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co rozumiesz pod słowem skonsultował.
Rozmawialibyście o tym co zrobić z dzieckiem w takiej sytuacji czy zapytał byś ją czy to aby na pewno twoje??
  • 0

adamale.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na początku chciałbym się upewnić, czy to dziecko jest moje, gdyż wg mnie strach i niepewność w takim momencie jest normalnym odruchem... przecież nikt z nas nie chce, aby jego dziecko wyglądało tak jak na wcześniej pokazanych zdjęciach.

Potem dopiero rozmawiałbym o przyszłości, która z góry jest przesądzona...
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja sprawdził bym czy to moje dziecko również jak bym wytrzeźwiał.
Jesteśmy dwoma różnymi ludźmi i ja myśle że troche z innej kultury.
Ty jesteś podejrzewam bardziej z kultury zachodniej a ja wschodniej.
  • 0

adamale.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem na czym polega ten podział. Ale wracając do tematu, to mam pytanie: Czy został udokumentowany taki przypadek w Polsce?
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nic mi o tym nie wiadomo.
A podział polega na pentalności polskiej i zachodniej
  • 0

ZgniŁApomarańcz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bielak, chyba o mentalność Ci chodziło ;)

Nie rozumiem o co wam chodzi ze sprawdzaniem czyje to dziecko? Czy jakby urodziło się zdrowe to też sprawdzalibyście czy jest na pewno wasze?
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Masz rację chodziło mi o mentalność.
Są sposoby żeby bez badań genetycznych sprawdzić czy dziecko jest twoje a na pewno żeby się upewnić bo 100% to tylko badania dna dają.
Chodziło by raczej o to żeby sprawdzić czy jest twoje bo jak by się okazalo że nie to by było lżej psychicznie.
Chociaż bo dłuższym zastanowieniu dużo zależało by od matki bo jak na niej naprawde by mi zalezało to chyba bym nie robił jej przykrości i odpuścił sobie takie badania.
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy taka informacja została już podana ale nagle zdałam sobie sprawe z pewnego faktu. Otóż krąży pewien filmik po internecie, w którym dowiadujemy się że w Meksyku urodziło się dziecko-hybryda...pól człowiek pół kosmita...jeśli ktoś oglądał ten film to wie o co mi teraz chodzi...to dziecko było po prostu chore na ów chorobe a oni z niego zrobili dziecko-hybryde... :/ to naprawde żałosne i małozabawne...dzieciakom współczuje bo nie mają szansy ani na długie ani na normalne życie....
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W archiwum x był pewien cykl poświęcony kosmitą i próbą hybryd.
Podobnie jak w wielu filmach takie rzeczy tam się udawały ale były tylko w tajnych kompleksach a że to film to wielka jego część to fikcja i ja to rozumiem ale jak by powstało dziecko hybryda to nie w meksyku i w jakimś super tajnym kompleksie i jestem pewien że raczej żaden film nie trafił by do internetu
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W archiwum x był pewien cykl poświęcony kosmitą i próbą hybryd.

Nie rozumiem tego zdania :/ a co do tematu to przeciez wiadomo ze jest to choroba genetyczna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych