Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harlequin Fetus - Płód Arlekina

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
218 odpowiedzi w tym temacie

Bielak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No ja też im współczuje ale raczej nie ma co się spodziewać leków na tą przypadłość.
Przyczyna jak zwykle bardzo brutalna takie dziecko żyje tylko kilka dni najczęściej czyli pacjent szybko umiera i leczenie musialo by być super skuteczne i super drogie.
Drugim powodem jest to że większość naukowców pracuje nad lekami patrzebnej dużej grupie osób czyli lek na raka aids parkinsona itd bo tylko na takich lekach można zarobić naprawde dużą kase i pozyskać środki na prowadzenie badań.
  • 0

Nuphârizar.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.thefetus.net/page.php?id=1448"]http://www.thefetus.net/page.php?id=1448[/url]
[url="http://video.google.com/videoplay?docid=65...474718312939442"]http://video.google.com/videoplay?docid=65...474718312939442[/url]

To tak na dokladke... Wydaje mi sie, ze nie bylo...
  • 0

=BamBino=.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To naprawde straszne... Żal mi takich dzieci, bo jeśli nawet przeżyją to będą napiętnowane przez społeczeństwo... A rodzice też muszą przeżywać koszmar :-(
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie dlatego powinna być eutanazja.Ale przy uchwalaniu takiej ustawy która by zezwalała na to trzeba by było zrobić to dokładnie tzn jasne kryteria ustalić i tylko w niewielu przypadkach dokonywać takich zabiegach i tylko np 10 lekarzy mogło by taki zabieg wykonać a poddać takiemu zabiegowi można by bylo dziecko upośledzone lub niepełnosprawne za zgodą rodziców lub osoby dorosłe których schorzenie są niewyleczalne lub ulegli wypadkowi poważnemu który paraliżuje ich np że może sobie ktoś ruszać tylko szyją.Oczywiście eutanazja jest bardzo kontrowersyjna i zdaje sobie z tego sprawe
  • 0

Combine Soldier.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"OMG, What the fu*c is that!?" - to sobie pomyślałem, jak to zobaczyłem na pierwszej stronie zdjęcia... Straszne, aż nie chce się wierzyć że takie potworki się rodzą, bo ludźmi raczej ich nazwać nie można - spójrzcie na te czerwone "oczy"... :surprised: Po prostu brak mi słów.
Faktycznie, współczuje rodzicom i samym dzieciom bo mają wieliego pecha żeby takim się urodzić.
Eutanazja ? Hm... w takim przypadku chyba byłaby słuszna, ale na świecie napewno znajdzie się jakaś oragniazcja broniąca nawet takich stworków przed zakończeniem ich cierpień :-/
  • 0

Malkav.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

takie potworki się rodzą, bo ludźmi raczej ich nazwać nie można

Musze Cię rozczarować - to są ludzie.
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To są ludzie a nazywanie ich potworkami jest wyraźnie nie na miejscu.Eutanazja jest już w niektórych krajach np w holandii tylko trzeba uważać żeby nie było tak jak u nich że lekarze często robią eutanazje bez zgody czy wiedzy pacjeta bo wg nich tak bedzie lepiej dla nich i żeby eutanazji nie mógł się poddać każdy bo jeżeli masz doła lub problem mógłbyś jej się podać w chwilowym kryzysie.
  • 0

Emanuel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bo ludźmi raczej ich nazwać nie można

usze Cię rozczarować - to są ludzie.

dokładnie. nie są to żadne potworki tylko ludzie, którzy nie mieli szans urodzić się trendy i jazzy
  • 1

francis drake.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ostatecznie nie chce mi się roztrząsać czy to człowiek, czy nie bo wiadomo że nawet jakby mieli po piętnaście rąk to i tak byliby ludźmi, ale zastanawia mnie to... PO CO żyć jeśli tak się wygląda.

W sumie fascynująca sprawa - do jakich granic można posunąć miłość do życia u takiej osoby, podczas gdy ktoś kto ma wszystko - urodę, hajs itd. - życia nienawidzi?
  • 0

Bielak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Każdy ma święte prawo życia i człowieczeństwa im odbierać nie można.Ale lepsza wg mnie byłaby dla nich eutanazja bo jak nawet przeżyją to będą się męczyć.
Społeczeństwo będzie źle na nich patrzyć i odsuną ich na margines życia publicznego.
Będa nieakceptowani i choroba razem z ludzimi stworzy tim pieklo.
Bo nawet jak ludzie im będą współczuć to oni będą krzywdzeni przez nich bo oni nie chcą na pewno by okazywać im współczucie tylko żeby traktować ich równorzędnie
  • 0

Pylbas.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W przeciwieństwie do wszystkich istot na Ziemi tylko człowiek wykazuje brak woli życia... Szkoda mi tych dzieci ich istenienie będzie zapisane ciągłym bólem, ale może życie właśniie na tym polega a nie tylko na przyjemnościach.
  • 0

Emaleth.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

poddać takiemu zabiegowi można by bylo dziecko upośledzone lub niepełnosprawne za zgodą rodziców lub osoby dorosłe których schorzenie są niewyleczalne lub ulegli wypadkowi poważnemu który paraliżuje ich np że może sobie ktoś ruszać tylko szyją

i to Twoim zdaniem jest humanitarne? Rozwiązuje problem? Wybić wszystkich chorych, cierpiących, słabych, tak? Przecież w niczym nie są oni gorsi od zdrowych ludzi w pełni sił i władz umysłowych.

oni nie chcą na pewno by okazywać im współczucie tylko żeby traktować ich równorzędnie

Więc traktujmy, gdzie jest problem?
  • 0

francis drake.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie byłbym pewien czy ci ludzie-arlekiny są pełni władz fizycznych, raczej bardzo nie są.
  • 0

widow.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jestem zwolennikiem eutanazji w takich przypadkach.

ja też. Ale uważam, że eutanazja powinna być dozwolona tyle że z tą różnicą ze od pewnego wieku np od 90 lat (jesli ktoś dożyje :hmmm: ). A przecież na świecie istnieje taka rzecz [nie wiem gdzie dokładnie ponieważ nie interesowałam sie tym zbytnio] , że matki mogą zezwolić na "zniszczenie" płodu jeśli zostanie wykryta choroba śmiertelna, nieuleczalna etc. więc sądze że tą chorobe też można wykryć czyż nie? :hmm: a więc wiedząc, że dziecko urodzi się z tą chorobą czy nie lepiej jest przerwac ciąże? :argue2: ja uważam że tak byłoby lepiej. A jeśli było by lepiej to czemu matki tego nie zrobią? :fist: to one skazują te dzieci [jesli oczywiście wiedzą o chorobie] na cierpienie :mad: . A mówiąc o pośmiewisku. Ktoś napisał, z takiego dziecka by się wyśmiewali [w co wątpie] , ono i tak nie wiedziało by o tym. Ono nawet może nie wie [jesli nikt mu tego nie powie] że jest oszpecone. Może i lepiej ;< Ale matki skazują je też na "sensacje" bo z dzieci będa robić "sensacje" jakie to ono jest. A same ich mamy przez to cierpią. Ja bym nie chciała żeby moje dziecko było brane za "wybryk" natury. I zdjęcia były w gazetach, necie etc.
  • 0

Emaleth.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

francis drake, moja wcześniejsza wypowiedź nie dotyczyła Arlekinów. Taki mały OT, abstrahując od nich.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych