Napisano 20.07.2019 - 18:01
Napisano 20.07.2019 - 18:42
Użytkownik Blantinho edytował ten post 20.07.2019 - 18:43
Napisano 20.07.2019 - 19:50
Napisano 20.07.2019 - 20:12
Napisano 20.07.2019 - 20:30
Piłeczką może i by było możliwe takie odbijanie ale na pewno nie pingpongową. Jest zbyt lekka. A nunchaku trzeba machać dość szybko, żeby się nie strzelić drugim końcem w łeb. A przy szybkim machaniu, ten drugi koniec jest na sznurku/łańcuchu po to, żeby walnął jeszcze szybciej. Także takie młucenie piłeczki pingpongowej skończyłoby się albo na pękniętej piłeczce albo wystrzelonej z impetem nie wiadomo gdzie.
Napisano 20.07.2019 - 20:31
Użytkownik Blantinho edytował ten post 20.07.2019 - 20:35
Napisano 21.07.2019 - 08:52
Oczywiście, że słynny Bruce Lee nie byłby wstanie tak zagrać w ping ponga i zapewne nie robił wiele rzeczy jakie były pokazane w filmach, wielkość Bruce Lee polega na wypromowaniu się w telewizji bo przede wszystkim był aktorem a w tamtych czasach telewizja była czymś czym ludzie się fascynowali, wierzyli w autentyczność i naśladowali pokazywane w niej akcje (czego przykładem jest kolega kopiący piszczelami w przedmioty ) Tym samym sposobem wypromował się słynny piłkarz Pele który w dzisiejszych czasach byłby przeciętnym piłkarzem, no ale wtedy telewizja zrobiła swoje.
Napisano 21.07.2019 - 17:47
Nunchaku jest bronią bardzo wdzięczną, jego struktura opiera się na prostej zasadzie połączenia dwóch kawałków drewna za pomocą linki lub łańcucha. Oznacza to, że w krótkim czasie można opanować podstawowe, ale i bardzo efektowne techniki.
Już Bruce Lee w swoich filmach rozbudzał wyobraźnię licznymi przełożeniami pod pachą czy za szyją, które jednak z prawdziwą walką nie miały zbyt wiele wspólnego.
[...]
... ważnym elementem dobrego nunchaku jutsu jest totalne wykluczenie wszystkich niepotrzebnych przechwytów, młynków, kołowrotków i innych widowiskowych technik. Techniki zamachowe wykonywane za pomocą nunchaku powinny przypominać dynamiczną walkę lekkim korbaczem lub kiścieniem.
http://bestofmma.co....01/19/nunchaku/
Napisano 22.07.2019 - 00:56
Top 3 najpotezniejszych fajterow wspolczesnych czasow
1. Bruce Lee
2. Mike Tyson
3. Fedor Emalienenko
Totalnie bezsensowny ranking. Bruce Lee to przede wszystkim aktor, a jego warunki fizyczne i styl walki, który praktykował, nie dałyby mu żadnych szans w walce z takim Fedorem. Tyson nie jest uznawany nawet za najlepszego boksera wszech czasów(choć jest w czołówce). Natomiast nie wymienić w takim rankingu Masutatsu Oyamy...pewnie nawet nie wiesz kto to jest, bo nie był "trendy". Założyciel najtwardszego stylu karate - Kyokushin. I nie wiem czy Bruce Lee byłby w stanie tak grać w ping-ponga, ale wiem, że Oyama potrafił rozprawiać się z ważącymi 800kg bykami:
Potrójny test 100 kumite, który przeszedł Masutatsu to jest prawdziwy pokaz walki i tu faktycznie można mówić o najlepszym z najlepszych.
Choć ja uważam, że takie porównania nie mają kompletnie sensu. Bokser używa tylko rąk, zawodnik np muay-thay łokci, kolan, kopnięć, a zawodnik bjj parteru. To są kompletnie różne sporty i przykładowo taki Tyson choćby nie wiadomo jak wszystkich pokonywał w ringu to wystarczy, że zostanie sprowadzony do parteru i nie będzie miał kompletnie szans z jakimś mistrzem Judo czy BJJ.
Napisano 22.07.2019 - 08:37
Ale tak to byle debil by mogl grac. A nauczyc sie grac nunczaku uderzajac nim tak jak sie uderza nunczaku to jest dopiero wyczyn. Teoretycznie nie mozliwe a praktycznie nie ma rzeczy niemozliwych. Mysle ze ja mialbym predyspozycje ku temu bo jestem niesamowicie szybki no i gralo sie w pingla
Ty wyżej jak tylko krytykujesz to twoje zdanie nic nie wnosi. Teoretyzujecie krytykujecie hejtujecie wmawiacie innym gdzie sa ich limity bo sami nic nie robicie. Bede chcial to nawet swoim fiutem se w pingla bede gral a ty mi bedziesz pisal cos ze nie moge hahaha
Jakieś naiwne dziecko dorwało się do klawiatury, a Wy karmicie trolla. Nikt, kto choć trochę miał styczność z tenisem stołowym nie napisze takich bredni. "Grało się w pingla"... Ta... Chyba deską do krojenia i kamieniem.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych