Widzę, że Lynx bardzo chce zostać znokautowany, znokautowany wiedzą, proszę bardzo. Na wstępie powiem, że nie będę się odnosił do twoich dwóch wpisów adresowanych do mnie, szkoda nerwów i klawiatury, w zamian zadam ci pytanie, ale później.
Nie zamierzasz się donosić do moich wypowiedzi, ale liczysz na to, że odpowiem na twoje pytanie? Dobre :-D
A czy ja napisałem, że masz odpowiedzieć, czy coś w tym stylu? Nie i nie liczę na twoją odpowiedź, nikt cię do niej nie zmusza. Co więcej, nie spodziewam się jej, szczególnie, że nie masz szans obalić tez, które zawarłem w swojej wypowiedzi.
By je udowodnić, zamieściłem nawet odpowiedni film.
Szkoda, że nie zacytowałeś jej w
w całości. Nie jest zbyt rozbudowana, ale za to, aż tryska od niej niesfałszowaną przez zielonych wiedzą.
Jej ostateczny przekaz również jest inny od twojej mocno skróconej wersji.
Rozumiem, że było ci bardzo nie po drodze z jej treścią, nie dziwię się, prezentujemy odmienne poglądy.
Ciekawe czy przyczyną twojej rejterady była informacja o tym, że Słońce nie może być odpowiedzialne za obserwowane globalne ocieplenie ;-)
Rejterada, chyba coś ci się pomyliło, to nie ja tutaj jestem zepchnięty do defensywy.
Nie koleżko, przyczyna była taka sama jak ja ta, która sprawia, że udzielam się w temacie o smugach chemicznych, czyli walka z nieprawdą. A tą w wypadku tego tematu jest to, że to ludzie ocieplają planetę.
A prawda jest taka, że tylko Słońce ma taką moc, nasz CO2 nie stanowi dla Ziemi żadnego problemu.
O czym piszę tutaj i parę postów wcześniej. Nawet jeżeli poziom CO2 zacznie "majstrować" przy globalnej temperaturze, to odpowiedzią Ziemi jest większe parowanie itd, w skrócie, przyspieszenie procesu dzięki któremu ten gaz jest usuwany z atmosfery.
Ten proces jest ślicznie przedstawiony na filmie który zamieściłem wcześniej w
mojej wypowiedzi. Nasza planeta bardzo skutecznie pozbywa się tego gazu.
EDIT: Tak wiem, miałem się już nie udzielać w tym temacie, ale pomyślałem, że chociaż raz mogę nie być konsekwentny.
Użytkownik Miłosz edytował ten post 16.01.2012 - 05:42