skittles
Właściwie to zeszłoroczne święta bożego narodzenia były nawet cieplejsze niż wielkanoc. Ale "jakoś nie było czuć tego"
Tak to prawda,w czasie zeszłorocznej wielkanocy padał śnieg ,a nocami był mocny mróz jak na kwiecień.
Ostatnio zauważyłem,że po ciepłej zimie nadchodzi chłodna wiosna ,a nawet zimna np marzec,kwiecień 2013 ,maj 2014, maj 2015
Cóż pory roku muszą się zrównoważyć.
Wybacz, ale żeby nie wierzyć w globalne ocieplenie to trzeba być po prostu zupełnie oderwanym od rzeczywistości.
Chodzi mi,że nie wierzę w GO wywołane działalnością człowieka,natomiast wierzę że za ocieplenie klimatu odpowiadają zjawiska naturalne.
W krakowie liczba dni upalnych w 2015 roku (ponad 30 stopni Celsjusza) wyniosła ok. 30, podczas gdy średnio nie przekracza 10.
Jednego roku jest więcej,a w drugim mniej dni upalnych.Przykładowo w lecie 2011 r. była bardzo mała dni upalnych ,a lato ogólnie było
chłodne i deszczowe.Zeszłego lata było bardzo dużo dni upalnych,ale i może się zdarzyć że w tym roku nie uświadczymy ani jednego dnia upalnego.No i będzie równowaga.
Daniel
W Tarnowie padł historyczny rekord września dla Polski(36.8+), a jeszcze ciekawsza była sytuacja w Krośnie. Tam we wrześniu padł w ogóle historyczny rekord ciepła tego miasta. To pierwszy przypadek w Polsce, gdzie rekordowa temperatura dodatnia wystąpiła we wrześniu(tak to rekordy są z lipca i sierpnia).
Rekordowa temperatura wystąpiła 1 września tylko dlatego.że silna fala gorącego powietrza wkroczyła na terytorium Polski tuż pod koniec sierpnia i zahaczyła o 1 IX .Warto zauważyć że już 2 września nadeszło spore ochłodzenie z temp. w dzień ok 15-20 st które ciągnęło się do połowy miesiąca.W drugiej połowie miesiąca ociepliło się,ale tylko przez 1 dzień(17 IX) był upał i w dodatku ,w nie całym kraju.Potem kilka dni było jeszcze ciepłych ,a później do końca miesiąca było chłodno.
Także wrzesień pod względnej średniej temperatury był normalny.
Ja myślę że to przez wzmożoną aktywność słoneczną,a nie CO2 jest główną przyczyną GO.
Widać tutaj wyraźnie że zmiany i wzrost średniej globalnej temperatury powietrza,w zasadzie jest proporcjonalny do wzrostu poziomu aktywności słonecznej.Wniosek jest prosty: Im większa aktywność słoneczna tym bardziej Ziemia się nagrzewa.
Poza tym głównym gazem cieplarnianym jest para wodna i to ona odpowiada w większości za efekt cieplarniany.
Last Sicarius
Spokojnie kolega Anioł_Stróż jak to zwykle bywa bierze swoje informacje ze źródeł oświeconych bo przecież oficjalna nauka jest fe. Nie którzy już totalnie mają wyprane mózgi, że nawet zakrzywiają rzeczywistość, żeby pasowała do ich widzimisię.
Biorę informacje z niezależnych źródeł, gdyż wiem że oficjalna ,,nauka'' dotycząca kwestii GO to wielki stek kłamstw.
Który ma na celu przekonać ludzi do wprowadzenia dużych podatków i kar za emisje CO2.
Użytkownik Anioł_Stróż edytował ten post 23.01.2016 - 08:25