Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielu ludzi popełnia samobójstwa bo straciło dorobek życia przez was, wielu ludzi nie może być przyjętych po ludzku do szpitala bo są żąglowani między placówkami przez was, wiele osób boi się teraz pójść do lekarza bo boi się zarażenia, nie można skonsultować się z lekarzami bo placówki są pozamykane

Ale jakich was? Przecież restrykcje i sposoby walki z pandemią są wprowadzone przez polskie władze a nie przez userów z forum paranormalne którzy muszą sie do nich stosować obojętnie czy im sie to podoba czy nie.
Więc nie przerzucaj odpowiedzialności na ludzi którzy o tym nie decydują jakie decyzje są podejmowane.

Jarecki
Niektórzy zakładają na głowę butle po wodzie mineralnej i tak wychodzą na miasto dlatego ciężko jest wyczuć czy coś jest robione dla beki czy nie. A na dodatek wszystkie twoje wcześniejsze posty wskazywały że uznajesz epidemię za faktyczną.
Żal.pl

No i co z tymi chorymi, wszyscy udają, to wynajęci aktorzy? Wygłaszasz takie sensacje, bo niby dokładnie przeanalizowałeś temat, a na proste pytania nie umiesz odpowiedzieć?
  • 0

Muhomorniczy.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Za chwile przejdą chipy. Będzie to argumentowane konieczną ochroną przed możliwością pandemii. Że niby będą monitorować temp. itd. Khe Khe. A za dwie chwile powróci Prawo pierwszej nocy.

A tak bardziej serio to nakaz noszenia maseczek podbije liczbę zakażeń. Bo normalnie masz możliwośc wydechnięcia większości wirusów. Za nim te gromadnie zaczną przenikać do twojego organizmu.Np  jednej porcjii którą otrzymałeś od przechodnia. Pójdziesz dalej. Albo nie przenikną one przez błone albo organizm zwalczy małą ilość. Ale kiedy chodzisz cały dzień z masą bakterii i wisusów przylepionych do maseczki i je wdychasz non stop, to twoja forteca immunologiczna ma większe szanse nie wyrobić. Co ten minister tak zdanie zmienił, czyżby ktoś mu kazał?

Też mi się wydaje, że mówię do ściany i szczerze mówiąc, większość wiadomości po prostu tutaj wrzucam i nie czytam odpowiedzi bo już nawet nie chce mi się prostować każdego słowa. Cały czas wałkujesz jedno i to samo i to samo źródło, cały czas wałkujesz te same wiadomości i dopasowujesz tylko odpowiedzi nie bazując kompletnie na aktualizacjach i nowych badaniach. Wyłącz wreszcie ten telewizor bo już mózg wyżarło 

Przyznajesz że nie czytasz odpowiedzi i myślisz że to jest w porządku? Ja rozumiem że przez utratę pracy jesteś wkurzony(bo nie chcę użyć słowa sfrustrowany bo mam nadzieję że taki jednak nie jesteś) ale efektem nie czytania postów jest właśnie mowa do ściany.
Ja też się denerwuję ale zgoła czymś przeciwnym.Mój tato cudem trafił do instytutu kardiologii w Aninie.Zrobiono mu szybki test przy przyjęciu.Jest sam w trzyosobowej sali ale w przyszłym tygodniu ma mieć operację na dwóch zastawkach.Jest kompletnie bezbronny.Co będzie gdy ktoś z personelu okaże się chory? Dla mnie to nie jest zwykła grypka.Siedzę na włoskich forach i wiem co tam się dzieje.I kogoś kto uważa że nic się nie dzieje będę nazywać covidiotą.

15% umieralności wśród ludzi z tzw. chorobami współistniejącymi. To nie jest tak źle ale rozumiem ten strach. Tylko co to ma do zwykłych ludzi? Gdzieś czytałem o personelu jakiegoś szpitala który cały niemal miał coivida wraz z ordynatorem i przyjmował . Akurat to taka farsa  że to lekarze powinni byc pod lupą i się chronić a nie zwykły obywatel który chce pójsc do lasu.

Użytkownik Muhomorniczy edytował ten post 21.04.2020 - 19:37

• 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Miesiąc przestoju gospodarki nie powinien mieć większego wpływy na ekonomię jeśli okres kwarantanny nie ulegnie wydłużeniu. Bardziej niebezpieczna jest manipulacja w tym  na cenie Oil (Brent) gdzie są zaangażowane ogromne pieniądze i wygląda na wojnę ekonomiczną mogącą doprowadzić do ruiny gospodarczej. Jak zwykle nie wiadomo jakie są jej strony i o  co walczymy.

• 1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

15% umieralności wśród ludzi z tzw. chorobami współistniejącymi. To nie jest tak źle ale rozumiem ten strach. Tylko co to ma do zwykłych ludzi?

Bo tym zwykłym człowiekiem może okazać się Twój ojciec,matka czy narzeczona.Kwestię chorób towarzyszących wałkowaliśmy w tym temacie przez pare stron.Nie masz pewności czy ktoś z Twoich bliskich lub Ty sam nie masz choroby "współistniejącej".
PS.Przeczytaj wywiad z włoskim pacjentem 0.Może spojrzysz trochę inaczej.Człowiek zdrowy i wysportowany.
https://kobieta.onet...-smierc/bq7033s
Jak widać z tymi zwykłymi ludźmi(jak ich nazwałeś) też bywa różnie.

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Za chwile przejdą chipy. Będzie to argumentowane konieczną ochroną przed możliwością pandemii. Że niby będą monitorować temp. itd. Khe Khe. A za dwie chwile powróci Prawo pierwszej nocy.

Aż tak się boisz tych chipów? Masz coś na sumieniu? A teraz to niby nie jesteś chipowany? Dowód, pesel, wszystkie twoje dane w każdym urzędzie, numer telefonu, lokalizacja, internet, a jeszcze pewnie połowę swojego życia wrzucasz na fejsa(jak większość tych niezależnych, którzy się nie dają!!). I patrz, żyjesz, nikt po Ciebie nie przyszedł, nikt Cię nie zamknął, nikt Cię nie zabił, reptilianie jeszcze po Ciebie nie podlecieli.

Wielu ludzi popełnia samobójstwa bo straciło dorobek życia przez was, wielu ludzi nie może być przyjętych po ludzku do szpitala bo są żąglowani między placówkami przez was, wiele osób boi się teraz pójść do lekarza bo boi się zarażenia, nie można skonsultować się z lekarzami bo placówki są pozamykane

Widzisz, akurat prawda jest zupełnie inna, bo to wszystko co się teraz dzieje to jest właśnie m.in wasza wina - was ignorantów, którzy mają swoją jedyną objawioną prawdę, ignorantów, którzy są mądrzejsi od naukowców, lekarzy i specjalistów, ignorantów prawników-amatorów, którzy przecież nie będą się stosować do zaleceń, bo wyczytali w kodeksie. Myślicie, że robicie na złość władzy, a robicie na złość tylko i wyłącznie sobie. Gdyby ludzie nie lekceważyli zagrożenia, gdyby stosowali się do zaleceń, to państwo nie musiałoby zamykać wszystkiego po kolei. Ale jak zamknęli szkoły, to rodzice z dziećmi czy po prostu nastolatkowie chodzili do galerii na spacery, zamknęli galerie to się zaczęły spacery po parkach i placach zabaw, itp, itd.

Tak samo jak teraz...no ja jestem w ciężkim szoku, nigdy bym nie pomyślał, że naszym sportem narodowym jest kolarstwo, przez całe życie nie widziałem tylu ludzi na rowerach ilu widuje w czasie pandemii! A najlepsze jest to, że jak świat wróci do normalności i nie będzie żadnych zakazów to wy - ignoranci-buntownicy z powrotem zasiądziecie do swoich ifonów, tabletów i komputerów w swoich czterech ścianach.

• 4

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie, jak anoni się w to wmieszali to już jest naprawdę grubo.

Grupa Anonymous od dawna nie prowadzi swojej hackerskiej działalnośći, większość z nich albo została zatrudniona przez rządy albo porwana jak to miało miejsce w Meksyku. To co aktualnie czytamy o tej grupie to próba podtrzymania ideii przez jakichśtam dzieciaków które mają jakieśtam pojęcie o byciu Hackerem. Każdy z nas może być takim Anonem , załóż maskę i nagraj filmik. I mamy sensacje. 

Wczesniejsze filmy Anonymous były przesiąknięte faktami oraz dowodami a także logicznymi argumentami, te które teraz krążą po sieci to typowe filmy z treścią rodem z Pudelka . Także żadne "grubo" się nie robi.

Nic takiego się nie wydarzy , po pierwsze ludzie sobie by na to nie pozwolili nawet siłą, po drugie koszt i całe przedsięwzięcie musiałoby kosztować chyba Biliardy dolanów , po trzecie zawsze znajdzie się ktoś kto się "postawi" i zwyczajnie zbuntuje. To by doprowadziło do Anarchii na co żadne Państwo sobie nie pozwoli. To taka logiczna dziura że w szczepionce będą chipy...ten Gates to musiałby przekupić miliardy ludzi na świecie. Błagam...

Prędzej bym uwierzył że zwyczajnie chce zarobić na szczepionce albo wpisać się w historie jako "bohater".

Użytkownik Cascco edytował ten post 21.04.2020 - 21:35

• 0

ppp.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Widzisz, akurat prawda jest zupełnie inna, bo to wszystko co się teraz dzieje to jest właśnie m.in wasza wina - was ignorantów,

Tu nie chodzi o ingnorantstwo tylko o bezkrytyczną wiarę w nieomylność rządzących. Pytanie brzmi dlaczego podjęto tak drastyczną decyzję o wstrzymaniu całej gospodarki, czy mieli jakieś konkretne przesłanki, przygotowany wcześniej plan działania, czy może były inne środki przeciwdziałania pandemii jak np. izolacja osób chorych. Możliwość wystąpienia takiej sytuacji była sygnalizowana od wielu lat.

Użytkownik ppp edytował ten post 21.04.2020 - 21:52

• 0

MaxaM.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ppp

czy może były inne środki przeciwdziałania pandemii jak np. izolacja osób chorych

A co ma wstrzymanie gospodarki do tego? Przecież od samego początku izoluje się osoby chore. 

Rządy mogą być mylne, ale jest jeszcze coś takiego jak zdrowy rozsądek. Obecne zakazy są niezgodne z prawem, ale to nie znaczy, że nie są zgodne z tym, co my wszyscy powinniśmy robić dla dobra naszego i innych. 

W mojej niedalekiej okolicy jest ognisko ponad 100 zarażonych osób w małej miejscowości. To jest 1/3 całego województwa. 

Wszystko zaczęło się od duchownego, który zaraził się udzielając spowiedzi dla osoby, która wróciła z zagranicy.

Gdyby ludzie byli bardziej odpowiedzialni, albo zakazy były bardziej surowe, to nie byłoby tego ogniska. A to tylko jedna historia, jakich jest pewnie wiele w skali całego kraju. 

Mam też jednego znajomego, co teraz siedzi jak na szpilkach. Pracuje razem w biurze z osobą, która wybrała się na święta do teściowej. 

Po świętach okazało się, że ta teściowa jest chora (miała już objawy podczas świąt), a on sam będzie czekać tydzień czasu na test...

• 0

ppp.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ja przestrzegam tych zakazów i mam nadzieje, że zostały wprowadzone w dobrej wierze, mimo to chętnie bym się dowiedział dlaczego właśnie takie środki. Czy ta decyzja była spontaniczna, czy poparta wcześniejszymi badaniami, raportami wywiadu, planem działania na wypadek pandemii jeśli taki istniał.

March 12 2018

https://futurism.com...global-pandemic

Użytkownik ppp edytował ten post 21.04.2020 - 22:29

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo tym zwykłym człowiekiem może okazać się Twój ojciec,matka czy narzeczona.Kwestię chorób towarzyszących wałkowaliśmy w tym temacie przez pare stron.Nie masz pewności czy ktoś z Twoich bliskich lub Ty sam nie masz choroby "współistniejącej".
PS.Przeczytaj wywiad z włoskim pacjentem 0.Może spojrzysz trochę inaczej.Człowiek zdrowy i wysportowany.
https://kobieta.onet...-smierc/bq7033s
Jak widać z tymi zwykłymi ludźmi(jak ich nazwałeś) też bywa różnie.

To jest typowy szantaż emocjonalny i to najbardziej podły ze wszystkich "a co jeśli ktoś z Twojej rodziny". Powielony szantaż zakryty brakiem argumentów. Drugi temat to wychwytanie ekstremalnego wyjątku i wyciągniecie do rangi "to będziesz Ty jak nie posłuchasz", czyli wzruszający wywiad z chorą osobą. Błagam, wali smrodem medialnym tak mocno, że żadna maseczka nie pomoże. Proszę, zajmij się swoim bliskim będącym w szpitalu, to jest w tej chwili ważniejsze a nie nasiąkanie strachem, to nie pomoże Tobie ani bliskim. Więcej pozytywnego myślenia i mniej medialnej paniki. 

Daniel. Właśnie przedstawiasz swoją ignorancję i arogancję. Dziesiątki razy opieranie się na statystykach i na informacjach jakie docierają wyłącznie z jednego źródła, ukierunkowanego wyłącznie na zagładę i wizję rychłej śmierci milionów ludzi, bo przecież nawet jak 2% to jak mówicie, że umarłoby 150 milionów ludzi gdyby nie kwarantanna (jakim inteligentem trzeba być żeby zrobić takie przeliczenia mając w założeniu, że zarażą się wszyscy na ziemi albo porównując do USA - 7 milionów ludzi) i podając tak idiotyczne wyliczenia i prognozy wierzyć w nie i bronić rękami i nogami głównego ścieku, to rzeczywiście człowiek zaczyna łapać się za głowę i olaboga to to tylko chować się w domu bo umrę jak wyjdę na dwór a nie daj panie że pozabijam swoich bliskich. Przy takich założeniach, to można rozsiać panikę o hiv i aids, bo śmiertelność w tych przypadkach jest nieporównywalnie większa, a przecież też każdy może zachorować, więc jakby zarazić całą planetę to będziemy mieć już liczby sięgające bilionów. 
Dajesz przykład jak to wszyscy ignorowali zalecenia mimo że były podawane straszne konsekwencje takich głupich zachowań jak - wychodzenie z domu, chodzenie do sklepu, nie noszenie maseczek, nie noszenie rękawiczek, spotykanie się... Gdzie te dziesiątki tysięcy ciał na ulicach ? A no tak, wszystko dzięki kwarantannie, dlatego ich nie ma. Hmm a może dlatego, że 99,5% ludzi chorych przeżywa, z czego 80% nawet nie wie, że jest chora, a pozostałe 0.5% to w 60% osoby będące w stanie ciężkim przed zarażeniem. Skąd te cyferki ? Podane już dziesiątki linków a żeby było śmieszniej, to nawet już w głównym ścieku zaczynają ogłaszać takie cyferki i statystyki, ale cóż, bazujmy na 30% śmiertelności zamkniętych przypadków bo to brzmi złodupnie i zdecydowanie lepiej w naszym kontekście. Więc te 30% przypadków które mają już swój tragiczny finał przeniesiemy na obecne społeczeństwo i wychodzi że gdyby nie kwarantanna, w obecnej chwili już co trzecia osoba by umarła...  Rany to jest tak chore w ogóle iść waszym rozumowaniem, że na prawdę nie dziwie się waszemu zachowaniu i próbie utrzymania kwarantanny a najlepiej jej wzmocnieniu. 
Ignorujesz WSZYSTKO dosłownie WSZYSTKO, chociażby walić setkami, tysiącami badań, wypowiedzi specjalistów, podając wszelkie argumenty oparte o rzeczywistość, TO NIC NIE DOCIERA, odbija się od tej tarczy paniki i strachu.
W Polsce jedyne o co chodzi, to strach przed niewydolnością tragicznej służby zdrowia, i nie mam tu na myśli lekarzy, czy ogólnie jakości usług bo dają z siebie wszystko i są wspaniali, ale system w którym pracują jest tak upośledzony, że nawet najmniejsze zachwianie w zarządzaniu szpitali to dziesiątki zmarłych osób. 
Czas wszystko zweryfikuje, czekam z niecierpliwością na "drugą falę zachorowań" bo jest nieunikniona, ale bardziej nie mogę się doczekać reakcji świata - ponowna panika i zamykanie całych państw, czy temat ucichnie i ludzie po ludzku będą żyć jak ze wszystkimi innymi chorobami które prędzej zabiją niż korona (czego nie życzę nie ważne z jakiego powodu)
  • -6

MaxaM.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@BrainCollector

Straciłeś pracę? Czy przez obecną sytuację masz problemy finansowe?

Twoje wszystkie posty wyglądają jak wylewanie frustracji, wyżywanie się na forum aby spuścić parę. Obwinianie wszystkiego i wszystkich w koło. 

Użytkownik MaxaM edytował ten post 21.04.2020 - 22:58

• 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tu nie chodzi o ingnorantstwo tylko o bezkrytyczną wiarę w nieomylność rządzących. Pytanie brzmi dlaczego podjęto tak drastyczną decyzję o wstrzymaniu całej gospodarki, czy mieli jakieś konkretne przesłanki, przygotowany wcześniej plan działania, czy może były inne środki przeciwdziałania pandemii jak np. izolacja osób chorych. Możliwość wystąpienia takiej sytuacji była sygnalizowana od wielu lat.

Ale ja nigdzie nie napisałem, że rządzący są nieomylni. Nie będę wchodził tutaj w polemikę na temat podejmowanych przez nich działań - wystarczy, że mam swój rozum i nie potrzebuje zakazów, żeby wiedzieć gdzie lepiej nie chodzić, a gdzie mogę w miarę czuć się bezpiecznie. A co do przesłanek - mieli i to ogromne z zachodu, z Włoch, z Hiszpanii, mieli czarno na białym co się dzieje w kraju, gdy nie wprowadza się izolacji. Z drugiej strony mieli przykłady z Japonii, czy Wietnamu co się dzieje, gdy izolacje się wprowadza. Nikt nigdy nie mówił, że zamknięcie ludzi w domach ma zniszczyć wirusa, tylko ograniczyć i spowolnić jego rozpowszechnianie, po pierwsze żeby służba zdrowia nadążała leczyć, a po drugie, żeby przerwać "kanały zarażania" wirusa. Jeśli zaraźliwość spadnie poniżej 1.0 to można powiedzieć, że epidemie opanowano.

Daniel. Właśnie przedstawiasz swoją ignorancję i arogancję. Dziesiątki razy opieranie się na statystykach i na informacjach jakie docierają wyłącznie z jednego źródła, ukierunkowanego wyłącznie na zagładę i wizję rychłej śmierci milionów ludzi, bo przecież nawet jak 2%

Problem w tym, że ja nie korzystam z jednego źródła. Co więcej, bo widzę że myślisz, że ja korzystam z faktów z TV - rozczaruje Cię, ale jeszcze ani jednej informacji tutaj nie podałem z telewizji. Wrzucałem za to linki do hiszpańskich artykułów, wrzucałem wykresy z angielskiej strony i ich badań, powoływałem się na dane z instytutu statystycznego z Holandii, wrzucałem wiadomości z wypowiedzi premiera Włoch i wyliczeń włoskich specjalistów, wrzucałem link do strony, która dokładnie analizowała sytuację w Nowym Jorku, itp, itd, ale skąd możesz o tym wiedzieć skoro przyznałeś, że nie czytasz moich postów?

Przy takich założeniach, to można rozsiać panikę o hiv i aids, bo śmiertelność w tych przypadkach jest nieporównywalnie większa, a przecież też każdy może zachorować, więc jakby zarazić całą planetę to będziemy mieć już liczby sięgające bilionów.

Moich wpisów nie musisz czytać, ale swoje czytasz? Bo to dokładnie w Twoim cytowanym linku były bzdury podające liczbę zgonów w odniesieniu do 8mld populacji, ja tylko dostosowałem się do standardów z tych wypocin i na podobnej zasadzie przeprowadziłem wyliczenia dodając celowo, że to taka prowizorka.

Gdzie te dziesiątki tysięcy ciał na ulicach ? A no tak, wszystko dzięki kwarantannie, dlatego ich nie ma. Hmm a może dlatego, że 99,5% ludzi chorych przeżywa, z czego 80% nawet nie wie, że jest chora, a pozostałe 0.5% to w 60% osoby będące w stanie ciężkim przed zarażeniem.

Gdyby tak było to na 10000 wykonanych testów nie mielibyśmy 400 zarażonych tylko np 8000. Wtedy byśmy mieli w końcu jakiś konkretniejszy dowód na poparcie tezy, że zarażonych jest 90% społeczeństwa. Przecież to między innymi właśnie współczynnik zakażonych do wykonywanych testów mówi nam o rozmiarze epidemii.

Ignorujesz WSZYSTKO dosłownie WSZYSTKO, chociażby walić setkami, tysiącami badań, wypowiedzi specjalistów, podając wszelkie argumenty oparte o rzeczywistość, TO NIC NIE DOCIERA, odbija się od tej tarczy paniki i strachu.

Problem w tym, że to właśnie ty odrzucasz fakty i argumenty, a opierasz się na nie wiadomo czym. Choćby argument z testami, skoro zarażonych jest 80% ludzi to czemu na 10 000 testów mamy 400 zarażonych? Jak to wyjaśnisz? Tym bardziej, że badamy ludzi z objawami! Zresztą cały czas manipulujesz liczbami tak, żeby Ci pasowały. Tu sobie dodajesz zarażonych, tam sobie dodajesz, ale już np o zgonach nic nie powiesz. Czemu nie dodasz zgonów np z domów opieki, których wiele krajów w ogóle nie odnotowuje? Czemu nie dodasz liczby zgonów z państw jak Chiny, które "z powodów technicznych" zapomniały o prawie 1500 trupach? Albo opieraj się na dostępnych liczbach, albo jak już tworzysz swoje to chociaż w dwie strony.

• 3

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

giphy.gif

Brak mi już słów....

Już nawet nawet nie odpisując bo marnuję czas (chociaż mam go za aż dużo)

Była kolejna aktualizacja zbiorcza informacji.

https://swprs.org/a-...or-on-covid-19/

Tekst puszczony przez translator, oryginał na stronie 

21 kwietnia 2020 r.

Aktualizacje medyczne

• Stanford profesor medycyny John Ioannidis wyjaśnia w nowym jednogodzinnym wywiadzie wyniki kilku nowych badań na Covid19. Według profesora Ioannidisa śmiertelność Covid19 jest "w zakresie grypy sezonowej". W przypadku osób poniżej 65 roku życia ryzyko śmiertelności nawet w globalnych "hotspotach" jest porównywalne z codzienną jazdą samochodem do pracy, podczas gdy dla zdrowych osób poniżej 65 roku życia ryzyko śmiertelności jest "całkowicie znikome". Tylko w Nowym Jorku ryzyko śmiertelności dla osób poniżej 65 roku życia było porównywalne z ryzykiem dla kierowców ciężarówek na długich dystansach.
  • Profesor Carl Heneghan, dyrektor Centrum Medycyny Opartej na Dowodach na Uniwersytecie Oksfordzkim, ostrzega w nowym artykule, że szkody spowodowane blokadą mogą być większe niż spowodowane przez wirusa. Szczyt epidemii został już osiągnięty w większości krajów przed blokadą, profesor Heneghan twierdzi.
  • Nowe badania serologiczne w Los Angeles County wykazały, że 28 do 55 razy więcej osób miało Covid19 niż wcześniej zakładano (bez wykazywania istotnych objawów), co odpowiednio zmniejsza niebezpieczeństwo choroby.
  • W mieście Chelsea niedaleko Bostonu około jedna trzecia z 200 dawców krwi miała przeciwciała przeciwko patogenowi Covid19. Połowa z nich zgłosiła, że doświadczyła objawu przeziębienia w ostatnim miesiącu. W schronisku dla bezdomnych w pobliżu Bostonu, nieco ponad jedna trzecia osób pozytywny wynik, ale nikt nie wykazały żadnych objawów.
  • Szkocja informuje, że połowa (zaopatrzonych) łóżek intensywnej opieki medycznej pozostała pusta. Według urzędników przyjmowanie nowych pacjentów jest "wyrównanie".
  • Na początku tego tygodnia po raz pierwszy od 45 dni pogotowie ratunkowe w szpitalu miejskim w Bergamo było całkowicie puste. W międzyczasie więcej osób z innymi chorobami niż "Covid19 pacjentów" są leczone ponownie.
  • Raport w czasopiśmie medycznym Lancet dochodzi do wniosku, że zamknięcia szkół zawierają wirusy korony nie mają lub tylko minimalny efekt.
  • Dziewięcioletnie francuskie dziecko z zakażeniem koronowym miało kontakt ze 172 osobami, ale żadne z nich nie zostało zakażone. Potwierdza to wcześniejsze wyniki, że zakażenie koroną (w przeciwieństwie do grypy) nie jest lub prawie nigdy nie jest przenoszone przez dzieci.
  • Niemiecki emerytowany profesor mikrobiologii Sucharit Bhakdi udzielił nowego jednogodzinnego wywiadu na temat Covid-19. Profesor Bhakdi twierdzi, że większość mediów działała "całkowicie nieodpowiedzialnie" podczas epidemii Covid-19.
  • Niemiecka Inicjatywa na rzecz Etyki Opieki krytykuje ogólny zakaz wizyt i bolesnego intensywnej opieki nad pacjentami karmiącymi: "Jeszcze przed Coroną około 900 osób wymagających opieki zmarło każdego dnia w niemieckich domach bez przewiezienia do szpitala. W rzeczywistości leczenie paliatywne, jeśli w ogóle, byłoby bardziej odpowiednie dla tych pacjentów. () Według wszystkiego, co wiemy o Corona do tej pory, nie ma jednego prawdopodobnego powodu, aby nadal cenić ochronę przed infekcjami wyższą niż podstawowe prawa obywateli. Znieś nieludzkie zakazy odwiedzin!"
  • Najstarsza kobieta w szwajcarskim kantonie St. Gallen zmarła w zeszłym tygodniu w wieku 109 lat. Przeżyła "hiszpańską grypę" z 1918 roku, nie była zakażona koroną i "jak na swój wiek radziła sobie bardzo dobrze". "Izolacja korony" "bardzo ją dotknęła": "Wyblakła bez codziennych wizyt członków swojej rodziny".
  • Szwajcarski kardiolog dr Nils Kucher donosi, że w Szwajcarii obecnie około 75% wszystkich dodatkowych zgonów występuje nie w szpitalu, ale w domu. To z pewnością wyjaśnia w dużej mierze puste szwajcarskie szpitale i oddziały intensywnej terapii. Wiadomo również, że około 50% wszystkich dodatkowych zgonów występuje w domach opieki. Dr Kucher podejrzewa, że niektóre z tych osób umierają z powodu nagłej zatorowości płucnej. Można to sobie wyobrazić. Niemniej jednak pojawia się pytanie, jaką rolę odgrywa "blokada" w tych dodatkowych zgonach.
  • Włoski urząd zdrowia ISS ostrzega, że pacjenci Covid19 z regionu śródziemnomorskiego, którzy często mają genetyczną specyfikę metaboliczną zwaną favism, nie powinni być leczeni lekami przeciwmalaryzanymi, takimi jak chlorochina, ponieważ może to prowadzić do śmierci. Jest to kolejny dowód na to, że niewłaściwe lub nadmiernie agresywne leki mogą jeszcze bardziej pogorszyć chorobę.
  • Rubicon: 120 opinii ekspertów na temat Corona. Na całym świecie wysokiej rangi naukowcy, lekarze, prawnicy i inni eksperci krytykują postępowanie z wirusem korony. (niemiecki)

Klasyfikacja pandemii

W 2007 r. amerykańskie służby zdrowia określiły pięciostopniową klasyfikację pandemii grypy i środków zaradczych. Pięć kategorii opiera się na zaobserwowanej śmiertelności (CFR) pandemii, z kategorii 1 (<0,1%) do kategorii 5 (>2%). Zgodnie z tym kluczem obecna pandemia korony zostałaby prawdopodobnie sklasyfikowana w kategorii 2 (0,1% do 0,5%). W odniesieniu do tej kategorii za główny środek przewidziano wówczas jedynie "dobrowolną izolację osób chorych".

Jednak w 2009 r. WHO usunęła serwerowość ze swojej definicji pandemii. Od tego czasu, co do zasady, każda globalna fala grypy może zostać uznana za pandemię, jak to miało miejsce w przypadku bardzo łagodnej "świńskiej grypy" z lat 2009/2010, dla której sprzedano szczepionki o wartości około 18 miliardów dolarów.

Dokument TrustWHO ("Trust who?"), który zajmuje się wątpliwą rolą WHO w kontekście "świńskiej grypy", został niedawno usunięty przez VIMEO.

Szwajcarski główny lekarz Pietro Vernazza: Wystarczy proste środki

W swoim najnowszym wpisie, szwajcarski główny lekarz infekologii, Pietro Vernazza, wykorzystuje wyniki niemieckiego Instytutu Roberta Kocha i ETH Zurich, aby pokazać, że epidemia Covid19 była już pod kontrolą, zanim wprowadzono nawet "blokadę":

"Wyniki te są wybuchowe: Oba badania pokazują, że proste środki, takie jak rezygnacja z ważnych zdarzeń i wprowadzenie środków higieny, są bardzo skuteczne. Ludność jest w stanie dobrze wdrożyć te zalecenia, a środki mogą niemal doprowadzić do zatrzymania epidemii. W każdym razie środki te są wystarczające, aby chronić nasz system opieki zdrowotnej w taki sposób, aby szpitale nie były nadmiernie obciążane".
Szybkość reprodukcji w Szwajcarii (ETH/Vernazza) ch-reproduktionszahl-eth-infekt.png?w=65

Szwajcaria: Skumulowana całkowita śmiertelność w normalnym zakresie

W Szwajcarii skumulowana całkowita śmiertelność w pierwszym kwartale (do 5 kwietnia) wynosiła średnią wartość oczekiwaną i ponad 1500 zgonów poniżej górnej wartości oczekiwanej. Ponadto na początku kwietnia całkowita śmiertelność wyniosła ponad 2000 zgonów poniżej wartości porównawczej z powodu ciężkiego sezonu grypowego w 2015 r. (zob. dane). Skumulowana śmiertelność ogółem W I kwartale
2020-2015-comparison-ch.png?w=700&h2020 r. w porównaniu ze średnią wartością oczekiwaną Skumulowana całkowita śmiertelność w I kwartale 2020 r. (niebieski) w porównaniu z ciężką epidemią grypy w 2015 r. (czerwona).
kumulierte-sterblichkeit-q1-ch.png?w=700

Szwecja: Epidemia kończy się nawet bez blokady

Najnowsze dane dotyczące pacjentów i zgonów pokazują, że epidemia dobiega końca w Szwecji. W Szwecji, podobnie jak w większości innych krajów, nadmierna śmiertelność wystąpiła głównie w domach opieki, które nie były wystarczająco dobrze chronione, wyjaśniłgłówny epidemiolog .

W porównaniu z innymi krajami, ludność szwedzka może teraz korzystać z wyższej odporności na wirusa Covid19, co mogłoby lepiej chronić je przed ewentualną "drugą falą" następnej zimy.

Można założyć, że do końca 2020 r. Covid19 nie będzie widoczny w ogólnej śmiertelności Szwecji. Szwedzki przykład pokazuje, że "blokady" były medycznie niepotrzebne, a nawet szkodliwe, a także niszczące społecznie i gospodarczo. Zgonów pozytywnych testów w Szwecji (FOHM /Wikipedia
sweden-deaths-day-2.png?w=736&h=293)

Anegdoty kontra dowody

W obliczu braku dowodów naukowych niektóre media w coraz większym stopniu opierają się na makabrycznych anegdotach w celu utrzymania strachu w populacji. Typowym przykładem są "zdrowe dzieci", które rzekomo zmarły na Covid19, ale później często okazują się nie umierać z Covid19, lub którzy byli poważnie chorzy.

Austriackie media poinformowały niedawno o niektórych nurkach, którzy sześć tygodni po chorobie Covid19 z udziałem płuc nadal wykazywali zmniejszoną wydajność i widoczne obrazowanie. Jedna sekcja mówi o "nieodwracalnych szkodach", następna wyjaśnia, że jest to "niejasne i spekulacyjne". Nie wspomniano, że nurkowie powinni ogólnie wziąć 6 do 12 miesięcy przerwy po poważnym zapaleniu płuc.

Często wspomina się również o efektach neurologicznych, takich jak tymczasowa utrata węchu lub smaku. Tutaj też, zwykle nie jest wyjaśnione, że jest to dobrze znany efekt wirusów przeziębienia i grypy, a Covid19 jest raczej łagodny pod tym względem.

W innych raportach, możliwy wpływ na różne narządy, takie jak nerki, wątroba lub mózg są podkreślone, nie wspominając, że wielu pacjentów dotkniętych były już bardzo stare i miał poważne przewlekłe wcześniej istniejących warunków.

Aktualizacje polityczne

• WOZ: Kiedy rządzą strach. "Dzięki dronom, aplikacjom i zakazom demonstracji: w ramach kryzysu w Corona podstawowe wolnościej i erozji. Jeśli nie uważać, np #8211. ale skrajna sytuacja daje tylko powód do nadziei." (niemiecki)
  • Wielobiegunowy: Jaki jest porządek obrad? "Rząd chwali się, rozpowszechnia hasła, jednocześnie spowalnia gromadzenie podstawowych, które pozwolili na wiarygodne pomiary rozprzestrzeniania i niebezpieczeństwa wirusa. Natomiast władze działają szybko i zdecydowanie w rozszerzaniu wątpliwych instrumentów, jak nowe "aplikacje koronowe" do zbiorowego pomiaru impulsów i śledzenia kontaktów". (niemiecki)
  • Profesor Christian Piska, ekspert w dziedzinie prawa publicznego i technologii prawniczej w Wiedniu: "Austria jest zmieniła. Bardzo, nawet jeśli większość ludzi wydaje się po prostu zaakceptować. Krok po kroku, niezależnie od tego, czy gospodarka kwitnie, czy nie, nagle żyjemy w policyjno-państwowych i surowych ograniczeniach napodstawowych i praw człowieka, co do reżimów dyktatorskich. () Jest do puszka Pandory, która po otwarciu może nigdy nie zostać ponownie zamknięta". (niemiecki)
  • Ponad 300 naukowców z 26 krajów przed ostrzega "bezprecedensowy nadzór" przez aplikacje koronyce ochrony danych. Kilka naukowców i uniwersytetów, którzy są przywołują następuje z europejskiego projektu śledzenia kontaktów OIPP-PT z powodu przejrzystości. Ostatnio okazało się, że szwajcarska firma AGT jest zaangażowana w projekcie, wcześniej systemi masowej inwigilacji dla państw arabskich.
  • W Izraelu około 5000 osób (z odległości 2 m każdy) demonstrowało przeciwko środkom rządowi Netanjahu: "Mówią o gwałtownym gwałtownym wzroście liczby korony, ale jedyną rzeczą, która rośnie wykładniczo są ludzie, stoją w obronie naszego kraju i naszej demokracji".
  • Irlandzki dziennikarz Jason O'Toole z Madrytu opisuje w Hiszpanii:"Z wojskiem widocznym na ulicach Hiszpanii trudno nie opisać sytuacji jako stanu wojennego, ale nazwa. George Orwell's Big Brother żyje i dobrze tutaj, z hiszpańskiej policji monitorowania wszystkich za CCTV lub latające drony nad głową. Aż 650 000 osób z ukaranych grzywną, a 5568 aresztowano tylko w ciągu pierwszych tygodni. () Byłem poręcza, kiedy oglądałem jeden klip wideo z policjantem przy przy użyciu siły ciężkie, aby aresztować chorego psychicznego młodego człowieka, który po prostu chodził do domu z chlebem".
  • OffGuardian: Niepokojące wydarzenia w brytyjskiej policji.
  • Amerykański dziennikarz śledczy Whitney Webb pisze w nowym artykule zatytułowanym "Techno-Tyranny: How The US National Security State Is Using Coronavirus To Fulfill An Orwellian Vision"[/]url: "W roku zeszłym, komisja rządowa USA do przyjęcia na sztucznej inteligencji masowej systemu inwigilacji, wykracza poza system w jakimkolwiek kraju, aby zapewnić amerykańską hegemonię w sztucznej inteligencji. Teraz wiele z "przeszkód", które są wymieniali jako jego realizacji, jest szybko usuwanych pod pozorem zwalczania kryzysu koronawirusowego."
  • W artykule na początku kwietnia, Whitney Webba stanie się już centralną rolą "Centrum Bezpieczeństwa Zdrowotnego" na Uniwersytecie Johnsa Hopkinsa w obecnej pandemii, a następnie jej zaangażowaniem w symulacje i broni biologicznej jej broni jej bliskimi powiązaniami z amerykańskim aparatem aparatu i aparatu wojskowego.
  • "Prawda o Fauci": W nowym wywiadzie wirusolog dr Judy Mikovits opowiada o bardzo ich doświadczeniach, z dr Anthonym Fauci, obecnie odgrywa rolę w kształtowaniu środków covid19 rząd USA.
  • Organizacja pomocowe, że "znacznie więcej osób" umrzeć z ekonomicznych konsekwencji środków niż z samego Covid-19. Prognozy przewidują teraz, że 35 do 65 milionów ludzi popadnie w absolutne ubóstwo, a wielu z nich jest zagrożonych głodem.
  • W Niemczech przewiduje się, że w 2020 r. 2,35 mln osób będzie [url=https://www.boeckler..._pb_38_2020.pdf] w krótkim czasie pracy w 2020 r., dwa nad więcej po kryzysie razy w 2008/2009.

kurzarbeit-de-corona.png?w=650&h=46Ludzie na krótki czas pracy w Niemczech (BfA)

• -2

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Brak mi już słów....

Już nawet nawet nie odpisując bo marnuję czas (chociaż mam go za aż dużo)

No ale Daniel podał ci konkretne argumenty a ty wycofujesz się z dyskusji zasłaniajac się kurtyną "mądrości". A potem walisz kolejne statystyki totalnie ignorując Daniela. Zacytuję Ciebie. Brak słów.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ BrainCollector

Moi dziadkowie po stronie matki i ojca jeszcze żyją i są jeszcze w grupie ryzyka. Nie chcę w tym roku stracić dwóch babć i dwóch dziadków, bo dla kogoś ważniejsza jest kasa.

Nie odpowiedziałeś na żaden argument Daniela, zwłaszcza na ten:

Choćby argument z testami, skoro zarażonych jest 80% ludzi to czemu na 10 000 testów mamy 400 zarażonych? Jak to wyjaśnisz? Tym bardziej, że badamy ludzi z objawami!

Ograniczasz się tylko do wklejania tekstów z zagranicznych stron (tak, po "sewerowaniu/' można poznać, że tekst był automatycznie tłumaczony i nie przejrzany) których nawet nie sprawdzałeś.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 22.04.2020 - 00:33

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych