Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nudzi mnie już pisanie 10 razy tego samego na te same argumenty dlatego brak słów, wystarczy wrócić do innych wpisów, są odpowiedzi na "konkretne argumenty". Ile można, skoro to i tak również jest ignorowane ?

Współczuję ale większe jest prawdopodobieństwo że będą mieć wypadek samochodowy niż umrą z powodu wirusa, więc śpij spokojnie i nie szantażuj emocjonalnie.
Co do argumentu, wyraźnie napisałem - scenariusz gdzie cała planeta jest chora na korona wirusa, 80% chorych jest bezobjawowych
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No ale na ten jeden argument możesz bardzo łatwo odpowiedzieć:

skoro zarażonych jest 80% ludzi to czemu na 10 000 testów mamy 400 zarażonych? Jak to wyjaśnisz? Tym bardziej, że badamy ludzi z objawami!

No to masz rację z tym zarażeniem większości społeczeństwa, czy jednak się mylisz?

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak ograniczeni jesteście nie rozumiejąc prostego zdania - 99.5% przeżywa z czego 80% nie wie że jest chora. Włącz sobie google, wpisz korona wirus bezobjawowo i wyświetli się kilka tysięcy stron jedna po drugiej bo już naprawdę opadają ręce. Co dalej jest niezrozumiałe ? I to jest właśnie wasz poziom. Kłócicie się o coś czego sami nie rozumiecie albo zrozumiecie po części a i tak odwrocie w taki sposób żeby zdyskredytować.
  • 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to powinniśmy masowo wykrywać bezobjawowych zarażonych, przecież robimy 10 tys. testów dziennie. We Włoszech na półtora miliona testów mają mniej jak 200 tys. zarażonych, z czego tylko 10% było bezobjawowych.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 22.04.2020 - 00:53

• 3

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czytam i nie wierzę w to co czytam. Bardzo proszę, długi rozbieg w stronę ściany, zamknąć oczy i mieć nadzieję że coś się nastawi po tym jak się ockniecie
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Stanford profesor medycyny John Ioannidis wyjaśnia w nowym jednogodzinnym wywiadzie wyniki kilku nowych badań na Covid19. Według profesora Ioannidisa śmiertelność Covid19 jest "w zakresie grypy sezonowej". W przypadku osób poniżej 65 roku życia ryzyko śmiertelności nawet w globalnych "hotspotach" jest porównywalne z codzienną jazdą samochodem do pracy, podczas gdy dla zdrowych osób poniżej 65 roku życia ryzyko śmiertelności jest "całkowicie znikome". Tylko w Nowym Jorku ryzyko śmiertelności dla osób poniżej 65 roku życia było porównywalne z ryzykiem dla kierowców ciężarówek na długich dystansach.

Nie chce mi się już naprawdę kolejny raz odpowiadać na jedno i to samo, ale jestem ciekawy jaki specjalista porównuje śmiertelność z powodu jakiejkolwiek choroby do śmiertelności z powodu wypadków. Chyba, że to tak niefortunnie wyszło w jednym akapicie. Bo nie wyobrażam sobie np iść do lekarza, który mówi mi "panie Danielu, ma pan niewydolność nerek, ale proszę się nie martwić, większa szansa, że zginie pan w wypadku samochodowym".

Rubicon: 120 opinii ekspertów na temat Corona. Na całym świecie wysokiej rangi naukowcy, lekarze, prawnicy i inni eksperci krytykują postępowanie z wirusem korony. (niemiecki)

Fajnie by było przeanalizować takich specjalistów, bo ekspert ekspertowi nie równy. Przecież na świecie są "naukowcy", którzy podpisywali petycje, że globalne ocieplenie nie istnieje i też ktoś może się później na takich "naukowców" powołać.

Ostatni raz, naprawdę. Skoro epidemia szaleje na świecie od grudnia, dlaczego szpital w Bergamo wyglądał tak w marcu:

Dlaczego nie wyglądał tak w styczniu? Czy Ci lekarze są podstawieni? Kogo oni leczą i na co? Aktorów?

Co się działo w Madrycie? Czy tu też są podstawieni ludzie?

Mam dać filmiki z innych szpitali? Wszystkie są zmanipulowane? Liczby możesz sobie podważać, jak chcesz podważyć te filmy?

"– Każda rodzina w Bergamo będzie opłakiwać swoich bliskich. Nie ja to mówię, ale liczby –powiedział ordynator oddziału pneumologii w tamtejszym szpitalu imienia Papieża Jana XXIII Fabiano Di Marco, cytowany w sobotę przez włoskie media."

"Doktor Massimo Castoldi wyznaje, że w regionie wszystkie szpitale jednozadaniowe przeżywają prawdziwe oblężenie i wciąż brakuje miejsc. „W naszej placówce pełną parą działają dwa Odziały Intensywnej Opieki Medycznej i dodatkowy odział wentylacji, jest to efekt tego, że zbyt długo lekceważono ostrzeżenia i myślano, że wirus nas nie dotknie” – podkreśla Castoldi."

"Włoscy lekarze chcą, by cały świat zobaczył na własne oczy, jak wygląda walka z koronawirusem. - Nazywają to apokalipsą - powiedział dziennikarz SkyNews Stuart Ramsey, którego wpuszczono do szpitala w Bergamo, by pokazał walkę z COVID-19."

"- Powiedziano, że jeśli ktoś będzie wypisany, zagra muzyka, żeby to celebrować. Chyba jeszcze jej nie słyszałem - powiedział w rozmowie z korespondentką Polsat News anestezjolog dr Wojciech Reiss, który w szpitalu w Nowym Jorku codziennie walczy o życie pacjentów chorych na COVID-19. Jak powiedział jest to choroba straszna nawet dla młodych, a w stanie krytycznym znajdują się także i 30-latkowie."

"To jest niezwykle agresywny wirus. Stan osób, które czują się dobrze, w ciągu godziny może się gwałtownie pogorszyć. Pacjenci nie są na to przygotowani, wielu ogarnia panika, strach, załamanie. Mówią mi: „córcia, rób, co masz robić! Nie mogę oddychać – pomóż mi! Proszę!”. Oddają życie w moje ręce. Nikt z nas, lekarzy, nie jest na to przygotowany."
"Mamy z tym problem, bo w zakładach pogrzebowych obawiają się zarażenia, krematoria też nie nadążają. Wysyłamy ciała do lodowiska (Palacio de Hielo), które zostało przekształcone w tymczasową kostnicę."

Carmen Gijon Moreno pracuje na oddziale intensywnej terapii (UCI) Szpitala Uniwersyteckiego Infanta Sofia w Madrycie

W liczby nie wierzysz to może filmy, zdjęcia i wywiady z ludźmi z pierwszego frontu Cię chociaż trochę przekonają, choć szczerze - wątpię. Na pewno znajdziesz jakąś ciekawą wymówkę na podważenie tego wszystkiego. Z mojej strony to ostatni post, w którym przekonuje Cię, że wirus istnieje, jest groźny i zbiera pokaźne żniwo.

Jak ograniczeni jesteście nie rozumiejąc prostego zdania - 99.5% przeżywa z czego 80% nie wie że jest chora. Włącz sobie google, wpisz korona wirus bezobjawowo i wyświetli się kilka tysięcy stron jedna po drugiej bo już naprawdę opadają ręce. Co dalej jest niezrozumiałe ?

Nie kompromituj się, bo obrażasz, a nie rozumiesz podstaw. Jeśli 80% społeczeństwa choruje to wyszłoby to w testach! Na 10 000 testów byłoby 8000 zarażonych np, a nie 400. Nie rozumiesz kompletnie zależności i jeszcze każesz nam wziąć rozbieg.

Mówisz, że w Polsce 80% to murzyni, a ja Ci mówię, że okej sprawdzimy to - biorę jednego dnia 10 000 osób i z tej puli tylko 400 to murzyni, drugi dzień to samo, trzeci - również. W ten sposób obalam Twoją teorię, że 80% społeczeństwa w Polsce to czarnoskórzy.

Na 10 000 testów mamy 400 zarażonych, na 10 000 000 testów byłoby 400 000 zarażonych. na 40mln wychodzi 1 600 000 przypadków, czyli 4%, nie 80%. Dalej tego nie rozumiesz? Bo już prościej się nie da.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.04.2020 - 01:16

• -1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Brain

Czyli nie masz argumentów? To po co uczestniczysz w tej dyskusji?

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trochę to dziwne ale jak wieść niesie a nie są to raczej fake newsy Gates Foundation, World Health Organization i Wuhan Institute of Virology zostały zhakowane.

Tysiące e-maili, haseł i dokumentów wyciekły do ​​sieci.

https://www.fort-rus...49pHjNtjvKkxybQ

https://magamedia.or...ts-have-been-l/

Może wkrótce dowiemy się więcej a może nawet i całej prawdy.

We'll see!

• 1

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A za dwie chwile powróci Prawo pierwszej nocy.

Ja tak tylko pro forma - Prawo Pierwszej Nocy nigdy nie istniało wiec nie może powrocić.

A cała dyskusja robi sie bardzo ciekawa - sofizmy, branie na emocje, sprzeczne dane. Poczułem sie jak za najlepszych czasów 9/11 truthersów i foliarzy od Moonhoaxa.
  • 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To jest typowy szantaż emocjonalny i to najbardziej podły ze wszystkich "a co jeśli ktoś z Twojej rodziny". Powielony szantaż zakryty brakiem argumentów. Drugi temat to wychwytanie ekstremalnego wyjątku i wyciągniecie do rangi "to będziesz Ty jak nie posłuchasz", czyli wzruszający wywiad z chorą osobą. Błagam, wali smrodem medialnym tak mocno, że żadna maseczka nie pomoże. Proszę, zajmij się swoim bliskim będącym w szpitalu, to jest w tej chwili ważniejsze a nie nasiąkanie strachem, to nie pomoże Tobie ani bliskim. Więcej pozytywnego myślenia i mniej medialnej paniki.

Jak zwykle.Zarzucasz komuś brak argumentów a sam obrażasz się ,rzucasz grabkami i idziesz do innej piaskownicy.Kultura została w domu kultury.Pisałam że mam nadzieję że Twoje bezrobocie nie spowoduje frustracji.Niestety to właśnie się stało.Robisz się agresywny i głuchy na argumenty.Widzę że bardzo Cię rozjuszył wywiad z włoskim pacjentem 0 który bez ogródek mówi co myśli na temat zdrowia,życia i kasy.
Skoro nie boisz się koronki i piszesz że masz dużo czasu to zgłoś się jako wolontariusz do DPS - u lub szpitala.Kilka adresów mogę Ci przesłać na PW

• -1

isrin22.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Widać bezobjawowcom nawet wyniki ujemne wychodzą (tzw. wynik bezobjawowy), cuda niewidy :D

Użytkownik isrin22 edytował ten post 22.04.2020 - 10:29

• 2

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naprawdę, nie wierzę w to jak nisko upadliście intelektualnie. Żal mi was. 

• -1

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak ograniczeni jesteście nie rozumiejąc prostego zdania

Nie wiem kto tu jest bardziej ograniczony, ty który nie czyta tłumaczonych artykułów czy my którzy jednak czytamy , chyba dwie osoby rozdzieliły te teksty na cześci i pokolei ci przedstawiły argumenty a ty zero dyskusji tylko trzymanie się jednej rzeczy i krzyczenie że nikt nic nie rozumie. 

Naprawdę, nie wierzę w to jak nisko upadliście intelektualnie. Żal mi was.

Typowe zachowanie osoby która już nie ma żadnego argumentu.

Współczuję ale większe jest prawdopodobieństwo że będą mieć wypadek samochodowy niż umrą z powodu wirusa, więc śpij spokojnie i nie szantażuj emocjonalnie.

Widziałem takiego Mema pasującego do tego zdania.

Miasto zaatakowała Godzilla jedna osoba krzyczy "Uciekajcie Godzilla atakuje miasto!"

A druga odpowiada "Bez przesady zabił dopiero 145 tysięcy osób, co roku na raka umiera ponad 9 milionów".

Użytkownik Cascco edytował ten post 22.04.2020 - 11:29

• -1

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W/w mema wstawił Daniel 18.04.
http://www.paranorma...z-chin/page-102
  • -1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obecnie jest kilka teorii spiskowych:

1.wirus został celowo wypuszczony z laboratorium żeby większość ludzkości wybić
2.wirus nie istnieje, a ci chorzy w szpitalach mają grypę lub coś podobnego
3.te choroby są wywołane przez 5g.
4.chorzy to aktorzy albo manekiny

Znacie jeszcze jakieś?

I każdy oświecony święcie wierzy w jedną teorię, a pewnie są tacy, co wierzą we wszystkie jednocześnie.

"Współczuję ale większe jest prawdopodobieństwo że będą mieć wypadek samochodowy niż umrą z powodu wirusa, więc śpij spokojnie i nie szantażuj emocjonalnie."

Prawdopodobieństwo tego, że kiedyś umrzesz wynosi 100%. Więc po co media, rządy i ludzie robią tą szopkę z wirusem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych