Napisano 22.04.2020 - 00:36
Napisano 22.04.2020 - 00:40
No ale na ten jeden argument możesz bardzo łatwo odpowiedzieć:
skoro zarażonych jest 80% ludzi to czemu na 10 000 testów mamy 400 zarażonych? Jak to wyjaśnisz? Tym bardziej, że badamy ludzi z objawami!
No to masz rację z tym zarażeniem większości społeczeństwa, czy jednak się mylisz?
Napisano 22.04.2020 - 00:44
Napisano 22.04.2020 - 00:51
No to powinniśmy masowo wykrywać bezobjawowych zarażonych, przecież robimy 10 tys. testów dziennie. We Włoszech na półtora miliona testów mają mniej jak 200 tys. zarażonych, z czego tylko 10% było bezobjawowych.
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 22.04.2020 - 00:53
Napisano 22.04.2020 - 01:09
Stanford profesor medycyny John Ioannidis wyjaśnia w nowym jednogodzinnym wywiadzie wyniki kilku nowych badań na Covid19. Według profesora Ioannidisa śmiertelność Covid19 jest "w zakresie grypy sezonowej". W przypadku osób poniżej 65 roku życia ryzyko śmiertelności nawet w globalnych "hotspotach" jest porównywalne z codzienną jazdą samochodem do pracy, podczas gdy dla zdrowych osób poniżej 65 roku życia ryzyko śmiertelności jest "całkowicie znikome". Tylko w Nowym Jorku ryzyko śmiertelności dla osób poniżej 65 roku życia było porównywalne z ryzykiem dla kierowców ciężarówek na długich dystansach.
Nie chce mi się już naprawdę kolejny raz odpowiadać na jedno i to samo, ale jestem ciekawy jaki specjalista porównuje śmiertelność z powodu jakiejkolwiek choroby do śmiertelności z powodu wypadków. Chyba, że to tak niefortunnie wyszło w jednym akapicie. Bo nie wyobrażam sobie np iść do lekarza, który mówi mi "panie Danielu, ma pan niewydolność nerek, ale proszę się nie martwić, większa szansa, że zginie pan w wypadku samochodowym".
Rubicon: 120 opinii ekspertów na temat Corona. Na całym świecie wysokiej rangi naukowcy, lekarze, prawnicy i inni eksperci krytykują postępowanie z wirusem korony. (niemiecki)
Fajnie by było przeanalizować takich specjalistów, bo ekspert ekspertowi nie równy. Przecież na świecie są "naukowcy", którzy podpisywali petycje, że globalne ocieplenie nie istnieje i też ktoś może się później na takich "naukowców" powołać.
Ostatni raz, naprawdę. Skoro epidemia szaleje na świecie od grudnia, dlaczego szpital w Bergamo wyglądał tak w marcu:
Dlaczego nie wyglądał tak w styczniu? Czy Ci lekarze są podstawieni? Kogo oni leczą i na co? Aktorów?
Co się działo w Madrycie? Czy tu też są podstawieni ludzie?
Mam dać filmiki z innych szpitali? Wszystkie są zmanipulowane? Liczby możesz sobie podważać, jak chcesz podważyć te filmy?
"– Każda rodzina w Bergamo będzie opłakiwać swoich bliskich. Nie ja to mówię, ale liczby –powiedział ordynator oddziału pneumologii w tamtejszym szpitalu imienia Papieża Jana XXIII Fabiano Di Marco, cytowany w sobotę przez włoskie media."
"Doktor Massimo Castoldi wyznaje, że w regionie wszystkie szpitale jednozadaniowe przeżywają prawdziwe oblężenie i wciąż brakuje miejsc. „W naszej placówce pełną parą działają dwa Odziały Intensywnej Opieki Medycznej i dodatkowy odział wentylacji, jest to efekt tego, że zbyt długo lekceważono ostrzeżenia i myślano, że wirus nas nie dotknie” – podkreśla Castoldi."
"Włoscy lekarze chcą, by cały świat zobaczył na własne oczy, jak wygląda walka z koronawirusem. - Nazywają to apokalipsą - powiedział dziennikarz SkyNews Stuart Ramsey, którego wpuszczono do szpitala w Bergamo, by pokazał walkę z COVID-19."
"- Powiedziano, że jeśli ktoś będzie wypisany, zagra muzyka, żeby to celebrować. Chyba jeszcze jej nie słyszałem - powiedział w rozmowie z korespondentką Polsat News anestezjolog dr Wojciech Reiss, który w szpitalu w Nowym Jorku codziennie walczy o życie pacjentów chorych na COVID-19. Jak powiedział jest to choroba straszna nawet dla młodych, a w stanie krytycznym znajdują się także i 30-latkowie."
"To jest niezwykle agresywny wirus. Stan osób, które czują się dobrze, w ciągu godziny może się gwałtownie pogorszyć. Pacjenci nie są na to przygotowani, wielu ogarnia panika, strach, załamanie. Mówią mi: „córcia, rób, co masz robić! Nie mogę oddychać – pomóż mi! Proszę!”. Oddają życie w moje ręce. Nikt z nas, lekarzy, nie jest na to przygotowany."
"Mamy z tym problem, bo w zakładach pogrzebowych obawiają się zarażenia, krematoria też nie nadążają. Wysyłamy ciała do lodowiska (Palacio de Hielo), które zostało przekształcone w tymczasową kostnicę."
Carmen Gijon Moreno pracuje na oddziale intensywnej terapii (UCI) Szpitala Uniwersyteckiego Infanta Sofia w Madrycie
W liczby nie wierzysz to może filmy, zdjęcia i wywiady z ludźmi z pierwszego frontu Cię chociaż trochę przekonają, choć szczerze - wątpię. Na pewno znajdziesz jakąś ciekawą wymówkę na podważenie tego wszystkiego. Z mojej strony to ostatni post, w którym przekonuje Cię, że wirus istnieje, jest groźny i zbiera pokaźne żniwo.
Jak ograniczeni jesteście nie rozumiejąc prostego zdania - 99.5% przeżywa z czego 80% nie wie że jest chora. Włącz sobie google, wpisz korona wirus bezobjawowo i wyświetli się kilka tysięcy stron jedna po drugiej bo już naprawdę opadają ręce. Co dalej jest niezrozumiałe ?
Nie kompromituj się, bo obrażasz, a nie rozumiesz podstaw. Jeśli 80% społeczeństwa choruje to wyszłoby to w testach! Na 10 000 testów byłoby 8000 zarażonych np, a nie 400. Nie rozumiesz kompletnie zależności i jeszcze każesz nam wziąć rozbieg.
Mówisz, że w Polsce 80% to murzyni, a ja Ci mówię, że okej sprawdzimy to - biorę jednego dnia 10 000 osób i z tej puli tylko 400 to murzyni, drugi dzień to samo, trzeci - również. W ten sposób obalam Twoją teorię, że 80% społeczeństwa w Polsce to czarnoskórzy.
Na 10 000 testów mamy 400 zarażonych, na 10 000 000 testów byłoby 400 000 zarażonych. na 40mln wychodzi 1 600 000 przypadków, czyli 4%, nie 80%. Dalej tego nie rozumiesz? Bo już prościej się nie da.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.04.2020 - 01:16
Napisano 22.04.2020 - 07:19
Trochę to dziwne ale jak wieść niesie a nie są to raczej fake newsy Gates Foundation, World Health Organization i Wuhan Institute of Virology zostały zhakowane.
Tysiące e-maili, haseł i dokumentów wyciekły do sieci.
https://www.fort-rus...49pHjNtjvKkxybQ
https://magamedia.or...ts-have-been-l/
Może wkrótce dowiemy się więcej a może nawet i całej prawdy.
We'll see!
Napisano 22.04.2020 - 08:32
Ja tak tylko pro forma - Prawo Pierwszej Nocy nigdy nie istniało wiec nie może powrocić.A za dwie chwile powróci Prawo pierwszej nocy.
Napisano 22.04.2020 - 08:44
To jest typowy szantaż emocjonalny i to najbardziej podły ze wszystkich "a co jeśli ktoś z Twojej rodziny". Powielony szantaż zakryty brakiem argumentów. Drugi temat to wychwytanie ekstremalnego wyjątku i wyciągniecie do rangi "to będziesz Ty jak nie posłuchasz", czyli wzruszający wywiad z chorą osobą. Błagam, wali smrodem medialnym tak mocno, że żadna maseczka nie pomoże. Proszę, zajmij się swoim bliskim będącym w szpitalu, to jest w tej chwili ważniejsze a nie nasiąkanie strachem, to nie pomoże Tobie ani bliskim. Więcej pozytywnego myślenia i mniej medialnej paniki.
Jak zwykle.Zarzucasz komuś brak argumentów a sam obrażasz się ,rzucasz grabkami i idziesz do innej piaskownicy.Kultura została w domu kultury.Pisałam że mam nadzieję że Twoje bezrobocie nie spowoduje frustracji.Niestety to właśnie się stało.Robisz się agresywny i głuchy na argumenty.Widzę że bardzo Cię rozjuszył wywiad z włoskim pacjentem 0 który bez ogródek mówi co myśli na temat zdrowia,życia i kasy.
Skoro nie boisz się koronki i piszesz że masz dużo czasu to zgłoś się jako wolontariusz do DPS - u lub szpitala.Kilka adresów mogę Ci przesłać na PW
Napisano 22.04.2020 - 10:28
Widać bezobjawowcom nawet wyniki ujemne wychodzą (tzw. wynik bezobjawowy), cuda niewidy
Użytkownik isrin22 edytował ten post 22.04.2020 - 10:29
Napisano 22.04.2020 - 11:29
Jak ograniczeni jesteście nie rozumiejąc prostego zdania
Nie wiem kto tu jest bardziej ograniczony, ty który nie czyta tłumaczonych artykułów czy my którzy jednak czytamy , chyba dwie osoby rozdzieliły te teksty na cześci i pokolei ci przedstawiły argumenty a ty zero dyskusji tylko trzymanie się jednej rzeczy i krzyczenie że nikt nic nie rozumie.
Naprawdę, nie wierzę w to jak nisko upadliście intelektualnie. Żal mi was.
Typowe zachowanie osoby która już nie ma żadnego argumentu.
Współczuję ale większe jest prawdopodobieństwo że będą mieć wypadek samochodowy niż umrą z powodu wirusa, więc śpij spokojnie i nie szantażuj emocjonalnie.
Widziałem takiego Mema pasującego do tego zdania.
Miasto zaatakowała Godzilla jedna osoba krzyczy "Uciekajcie Godzilla atakuje miasto!"
A druga odpowiada "Bez przesady zabił dopiero 145 tysięcy osób, co roku na raka umiera ponad 9 milionów".
Użytkownik Cascco edytował ten post 22.04.2020 - 11:29
Napisano 22.04.2020 - 14:18
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych