Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z tego co wiem, w UK dopisują do zgonów na koronawirusa wszystkie przypadki, jeżeli po zgonie stwierdzono obecność wirusa w organizmie. Dlatego wychodzą cudaczne statystyki. Nie wiem dlaczego tak jest, ale wychodzi tutaj brak zaleceń WHO w sprawie jednolitego postępowania statystycznego.

BlackAngel.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Natknęłam się ostatnio na ciekawy artykuł, myślę, że warto się zapoznać ;)

https://wiadomosci.w...04770253785217a

(Jeszcze tylko napomknę, że nie jestem antywiruswcem i zdaję sobie sprawę z pandemii, artykuł wrzucam w ramach ciekawostki)

Użytkownik BlackAngel edytował ten post 02.05.2020 - 11:28

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież pisałem, wirus zbawiciel, uzdrowił wszystkich chorych na wszelkie choroby, ludzie przestali umierać z innych powodów niż korona. 

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z tego co wiem, w UK dopisują do zgonów na koronawirusa wszystkie przypadki, jeżeli po zgonie stwierdzono obecność wirusa w organizmie. Dlatego wychodzą cudaczne statystyki. Nie wiem dlaczego tak jest, ale wychodzi tutaj brak zaleceń WHO w sprawie jednolitego postępowania statystycznego.

U nas w Polsce osoby na kwarantannie nie mogą doczekać się testu.Zgony na kwarantannie kwalifikowane są jako śmierć z powodu niewydolności oddechowej.
  • -1

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zadam teraz głupie pytanie. Na necie pojawiają się wypowiedzi (podobno naukowców i lekarzy), że śmiertelność z powodu covid-19 jest mniejsza niż z powodu zwykłej grypy. Dziś na FB kolejne wypociny odsłuchałem na ten temat. W związku z tym moje poważne pytanie:

Niestety, ale foliarze przekabacili już sporo osób, dawno nie było tak, żeby głupia teoria spiskowa aż tak się rozpowszechniła i przekonała tylu ludzi. Na początku te pierdoły, że wirus to sprawka 5g, albo że wirus w ogóle nie istnieje, tylko chcą nas zaczipować, były powszechne w wąskim gronie, a teraz widzę, że zaczyna w to wierzyć masa ludzi. Niestety doszliśmy do momentu, że ludzie wolą wierzyć w bzdurne teorie spiskowe niż w podane na tacy fakty, bo po prostu nie ufają już nikomu - ani władzy, ani ekspertom, ani naukowcom, za to wierzą w chore wymysły spiskowców. Teoria, że wirus nie istnieje jest na poziomie płaskiej ziemi czy chemtrails - tylko, że ta osiąga już kosmiczne rozmiary, przez co coraz więcej ludzi zaczyna olewać sprawę, lekceważyć, nie przestrzegać zasad higieny, etc. Pal licho już tego wirusa, ale to prowadzi do niebezpiecznych rozwiązań jeśli większość społeczeństwa zaczyna wierzyć w bzdury, a nie w podane na tacy fakty. Za chwilę zaczniemy masowo wierzyć, że trują nas samolotami, ziemia jest płaska, a rządzą nami reptilianie. Bardzo źle to wygląda. I tylko się zastanawiam czy może nie o to właśnie chodziło? Głupi ludzie sami się wykończą <bezradny>.

No właśnie o to mi chodzi. Niezmiernie wkurzają mnie ludzie, którzy umieszczają linki do rzekomych badań i statystyk. A jak głębiej zajrzeć w takie super pozytywne niusy okazuje się że pochodzą z jakichś dziwnych blogów. W obecnych czasach wystarczy kilka godzin pracy by stworzyć stronę w darmowym wordpress. Podszyć się pod jakiegoś lekarza. W blogu umieścić wpisy prawdziwe sprzed lat, datę ustawić w postach by zgadzała się z publikacjami tegoż lekarza, a na koniec wrzucić śmieci o tym że to przeziębienie. 

Potem jełop za jełopem udostępniają te fałszywe linki. Zastanawia się po co to robić? Za to powinno się wysyłać do pierdla pod zarzutem usiłowania zabójstwa.

A teraz z mojej strony ciekawostka. Moja siostra mieszka we Włoszech, dokładniej w Rzymie. Jak rozpętała się u nich pandemia napisałem do niej. Jej odpowiedź jak statystycznego włocha. -Braciszku, nie wierz mediom, oni kłamią. Tu na grypę więcej umiera niż na koronawirusa. Już jej dalej nie słuchałem. Potem gwiazda z synem pobiegła do parku ćwiczyć i chwaliła się w sieci osiągnięciami. 

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli osoba na miejscu powiedziała jak jest ale nie zgadza się to z Twoim światopoglądem i tym jak sam to widzisz, ale jednak to ona jest głupia i nie ma racji :D Brawo podejścia. Na świecie umrze więcej osób pośrednio przez wirusa niż bezpośrednio ale co tam. kłarantanna kułfaaaa 

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli osoba na miejscu powiedziała jak jest ale nie zgadza się to z Twoim światopoglądem i tym jak sam to widzisz, ale jednak to ona jest głupia i nie ma racji :D Brawo podejścia. Na świecie umrze więcej osób pośrednio przez wirusa niż bezpośrednio ale co tam. kłarantanna kułfaaaa 

Ty jesteś tych z co uważają, że kwarantanna to głupota?

Takie rozumowanie, ach to przeziębienie miało swój skutek we Włoszech. Ale media pewnie ściemniają. Nic się nie dzieje. Ciekawe jak zabija kwarantanna, chyba tylko głupotą.

Użytkownik Andy-1970 edytował ten post 02.05.2020 - 18:15

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takie rozumowanie, ach to przeziębienie miało swój skutek we Włoszech. Ale media pewnie ściemniają. Nic się nie dzieje. Ciekawe jak zabija kwarantanna, chyba tylko głupotą.

Ale przeciez to samo mozna powiedzieć o "was".
"Media nigdy nie sciemniają wiec i teraz mówią prawde, politycy wcale nie kłamią zeby zdobyć wiecej władzy, koniec świata sie zbliża wielkimi krokami bo straszna epidemia itp".

• 1

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zdajesz sobie sprawę, że tam szpitale przestały leczyć ? Popytaj może siostry jak to wyglądało na miejscu od niej a nie słuchaj tego co chcą Ci powiedzieć w telewizji. Szpitale przestały przyjmować ludzi 65+ więc automatycznie nie ważne co sie działo nawet z byle powodu ludzie umierali. Niemal wszystkie domy opieki zostały zostawione na pastwę losu przez pracowników bo była panika i nikt nie chciał stawić się do  pracy. Ponad 60% wszystkich śmierci miało miejsce właśnie w domach opieki gdzie ludzie po prostu zostali sami często z poważnymi chorobami. Dobra ale co ja będe pisać, w telewizji mówią że umarło kilkadziesiąt tysięcy ludzi na wirusa to tak na pewno było 

• 1

MaxaM.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To jest te same podejście jak ludzie podchodzą do przepisów ruchu drogowego. Przecież co się stanie jeśli cisnę 100 km/h w terenie zabudowanym, ludzie robią to non stop i tak zdecydowanej większości nic się nie dzieje i tylko się śmieją z przepisów. Też będziesz bronić piratów drogowych, bo przecież mają swoje zdanie odnośnie jazdy samochodem? Przecież tylko pewnie co setny, jak nie tysięczny ginie albo pozbawia kogoś życia... no big deal, przecież media też kłamią, że piraci powodują zgodny. 

Nie możemy powiedzieć o piracie drogowym że jest głupcem, przecież każdy może mieć swoje zdanie! 

Głupota to jedno, a swoje zdanie to drugie. Jedno i drugie ani trochę się nie nakłada na siebie. 

Użytkownik MaxaM edytował ten post 02.05.2020 - 19:52

• 2

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zdajesz sobie sprawę, że tam szpitale przestały leczyć ? Popytaj może siostry jak to wyglądało na miejscu od niej a nie słuchaj tego co chcą Ci powiedzieć w telewizji. Szpitale przestały przyjmować ludzi 65+ więc automatycznie nie ważne co sie działo nawet z byle powodu ludzie umierali. Niemal wszystkie domy opieki zostały zostawione na pastwę losu przez pracowników bo była panika i nikt nie chciał stawić się do  pracy. Ponad 60% wszystkich śmierci miało miejsce właśnie w domach opieki gdzie ludzie po prostu zostali sami często z poważnymi chorobami. Dobra ale co ja będe pisać, w telewizji mówią że umarło kilkadziesiąt tysięcy ludzi na wirusa to tak na pewno było 

A o czym ja piszę? Dokładnie wiem co się działo. Odłączali od respiratorów starsze osoby by leczyć młodszych. Ludzie we Włoszech normalnie ignorowali tego wirusa. Skutek jaki jest każdy wie. Moja siostra ma w dupie tą kwarantannę i to wg Ciebie jest mądre? 

Znamy naszą służbę zdrowia. Wiemy jak sobie nie radzi sanepid. Można poczytać o perypetiach z badaniami jak to wygląda od kuchni. Gdyby u nas zaraziła się w jednej chwili podobna ilość ludzi co u nich to śmiertelność trzeba by razy 10 pomnożyć. 

Takie gadanie media kłamią, net mówi prawdę. Ja mówię, że nie wiemy ile ludzi zabił wirus, ile faktycznie nie dostało się do szpitala - bo nie przyjechała karetka albo nie wpuścili na SOR. O tym się niem mówi. Lepiej podejść na luzie.

Mam propozycję. Udowodnij ten cały luz. Zaraź się, pochwal się wynikiem pozytywnym. Podaruj wirusa swoim bliskim. Pochwal się że wszyscy przeżyli. 

Wtedy też może wrzucę na luz i powiem:, "ach ten wirus to ściema, ludzie umierają na grypę co roku, nie ma co panikować, panika zabije więcej...."

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kłarantanna kułfaaaa

Gdyby nie powszechna izolacja mielibyśmy do tej pory pewnie ze 100 mln przypadków zakażeń na całym świecie. Z czego ok 15% osób wymagało by hospitalizacji daje to 15mln osób w szpitalach. A już przy obecnej zachorowywalności szpitale i tak są przeciążone. 

Użytkownik Dżolero edytował ten post 02.05.2020 - 21:16

• 1

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kłarantanna kułfaaaa

Gdyby nie powszechna izolacja mielibyśmy do tej pory pewnie ze 100 mln przypadków zakażeń na całym świecie. Z czego ok 15% osób wymagało by hospitalizacji daje to 15mln osób w szpitalach. A już przy obecnej zachorowywalności szpitale i tak są przeciążone. 

Source : Dude trust me.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^Nie da się udowodnić czegoś co się nie wydarzyło.

Użytkownik Dżolero edytował ten post 02.05.2020 - 22:09

• -1

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^Nie da się udowodnić czegoś co się nie wydarzyło.

No więc to żaden argument. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych