Napisano 09.05.2020 - 15:42
Napisano 09.05.2020 - 19:17
Qanon May-09-2020
https://twitter.com/...739295172677632
TheToxic
Użytkownik TheToxic edytował ten post 10.05.2020 - 18:23
Napisano 10.05.2020 - 07:35
Polska niestety tego nie robi.Ludzie umierający na kwarantannie,nie mogący dodzwonić się na infolinię ,zostawieni sami sobie są kwalifikowani jako zgon z powodu niewydolności ogólnoustrojowej.
PS.To co się dzieje w galeriach handlowych to jakaś masakra.Mamy dwa razy większe utargi niż w dany dzień przed epidemią.Tłumy ludzi które często musimy powstrzymywać siłą przed wejściem bo przy naszym metrażu może być 8 osób.To nie ma prawa dobrze się skończyć.
PS.2
Pisałam już wcześniej o tym leku bo we Włoszech dawał dobre wyniki.Teraz pojawiły się opinie ze szpitala MSWiA z Warszawy:
https://www.wprost.p...u-covid-19.html
Napisano 10.05.2020 - 08:53
Za gadanie głupot o "Polakach umierająych na kwarantannie".
Podobno pracujesz w służbie zdrowia.
No. I jakoś do tej pory nie widziałem ani jednego potwierdzonego przypadku Covida mimo wielu "podejrzanych" i podobno straszliwej światowej epidemii. Cuda jakieś panie.
Chcesz popracować tak kilka godzin a wcześniej przejechać się załadowanym autobusem?
Cały czas jeździłem autobusem ostatnio, dopiero niedawno wreszcie naprawiłem rower bo wielka epidemia jest i nie mialem nawet jak tego zrobić bo wszystko zamkniete.
jnie siedzieć na tyłku przed kompem i rozdawać minusy.
Przestań gadać bzdury to przestane minusować.
Bunkier juz skonstruowany czy dopiero "sie buduje"?
Napisano 10.05.2020 - 09:22
Magda ma jakiś fetysz na punkcie zwracania uwagi na minusy, chyba ego bardzo boli. Miło że jest wielce "medycznie wykwalifikowaną osobą po studiach technika weterynarii" uważa swoje zdanie nie poparte żadnymi argumentami za świętą objawioną rację. Co tam Canaris który na codzień siedzi w szpitalu w pracy, pewnie nic nie wie o życiu i o tym jak cała ta straszna pandemią wygląda, ludzie z oddziału oknami wypadają od wypychania sal ciałami zmarłych. Ludzie umierają w domach bo nie dzwonią na pogotowie z panicznego strachu przed wirusem i szpitalami. Byłem wczoraj w galerii i mogę powiedzieć że Poznań radzi sobie doskonale i nie ma tak chorych psychicznie ludzi jak w innych miastach, minąłem przez 5 minut 2 osoby, nikt nie łazi z nudów po galeriach. Zdolność samodzielnego myślenia naprawdę jest niemal zerowa u kilku wypowiadających się tutaj.
Napisano 10.05.2020 - 09:33
Napisano 10.05.2020 - 10:06
Należysz do tych dla których cały poemat a nawet cała księgarnia jest niewystarczająca. Nudna jesteś już. Włącznie z Danielem.
https://swprs.org/a-...ovid-19/#latest
May 6, 2020
Expert interviews
Badania medyczne
Inne aktualizacje medyczne
Domach
Domy opieki odgrywają absolutnie kluczową rolę w obecnej sytuacji korony. W większości krajów zachodnich, 30% do 70% wszystkich zgonów "związanych z Covid" wystąpiło w domach opieki (w niektórych regionach nawet do 90%). Wiadomo również z północnych Włoch, że kryzys rozpoczął się od paniki wywołane upadku opieki pielęgniarskiej dla osób starszych.
Domy opieki wymagają ukierunkowanej ochrony i nie korzystają z ogólnej blokady społeczeństwa. Jeśli spojrzymy tylko na zgony w populacji ogólnej, w większości krajów są one w zakresie normalnej lub nawet łagodnej fali grypy.
Co więcej, w wielu przypadkach nie jest jasne, z czego naprawdę zginęli ludzie w domach opieki, czyli czy był to Covid19, czy stres, strach i samotność. Na przykład z Belgii wiadomo, że około 94% wszystkich zgonów w domach opieki to niesprawdzone "domniemane przypadki".
Nowa analiza francuskich statystyk pokazuje ponadto, co następuje: gdy tylko w domu opieki pojawi się "podejrzany przypadek" (np. z powodu kaszlu), wszystkie zgony są uważane za "podejrzane zgony Covid19", a gdy tylko nastąpi "potwierdzony przypadek" w domu opieki (nawet jeśli jest to bezobjawowe), wszystkie zgony są uważane za "potwierdzone zgony Covid19".
Raport z Niemiec obrazowo opisuje ekstremalne warunki, w których setki tysięcy pacjentów w domach opieki i domach opieki musiały żyć w ostatnich tygodniach, często wbrew ich woli. Wielu pacjentów ledwo pozwolono opuścić swoje pokoje, nie wolno było już wychodzić na świeże powietrze ani odwiedzać ich krewnych.
W kilku domach opieki, podatny na błędy test wirusa PCR ponadto doprowadził do poważnych fałszywych alarmów i paniki. W jednym z kanadyjskich domów opieki pracownicy uciekli w obawie przed wirusem korony, co doprowadziło do tragicznej śmierci 31 pacjentów z powodu braku opieki.
Były dziennikarz New York Times i krytyk Corona Alex Berenson pisze na Twitterze:"Powiedzmy sobie jasno: fakt, że śmierć w domu opieki nie są z przodu i centrum na co dzień w elitarnych mediach COVID mówi wszystko, co musisz wiedzieć o priorytetie mediów i #8211; która wpajać panikę (i karać Trumpa), nie napędzać dobrej polityki zdrowotnej".
Pełna analiza: Śmiertelność związana z wybuchami epidemii COVID-19 w domach opieki: wczesne dowody międzynarodowe (LTC Covid, maj 2020)
Zgony w domach opieki, liczby bezwzględne i procentowe (LTC Covid)
Wielka Brytania
Anglia: Zgony z wynikiem pozytywnym w hosptials(NHS)
Stany Zjednoczone
Szwajcaria
Skumulowana liczba zgonów w porównaniu z oczekiwanymi zgonami w latach 2010–2020 (KW17, BFS/Stotz)
Niemcy i Austria
Inne aktualizacje
Covid-19 i media
Wiele osób jest wstrząśniętych wątpliwych i często strach mongering Covid19 sprawozdawczości wielu mediów. Oczywiście nie jest to "zwykła sprawozdawczość", ale klasyczna i masowa propaganda, jak to zwykle stosuje się w związku z wojnami agresji lub rzekomego terroryzmu.
SPR przedstawił sieci medialne odpowiedzialne za rozpowszechnianie takiej propagandy we wcześniejszych infografikach dla USA, Dla Niemiec i Szwajcarii. Nawet rzekomo "otwarty" leksykon internetowy Wikipedia jest integralną częścią tej geopolitycznej struktury medialnej.
Stanowisko polityczne i stosunek do władzy różnych mediów zostały przeanalizowane i porównane w ramach SPR Media Navigator. Media Navigator może być również pomocne w ocenie bieżącego covid19 raportowania przez różne media.
Jeśli, na przykład, zdjęcia żołnierzy w kombinezonach ochronnych dezynfekujących całe ulice są widoczne w telewizji, nie dowodzi to niebezpieczeństwa wirusa korony, ale raczej i #8211; jak ujął to życzliwie i #8211 profesor Giesecke; okazuje się bezużytecznym "aktywizmem politycznym". Albo jak inni to ujął: propaganda.
Covid-19 i masowa inwigilacja
Zdecydowanie najbardziej znaczącym i z punktu widzenia społeczeństwa obywatelskiego najbardziej niebezpiecznym rozwojem w odpowiedzi na koronawirus jest pozorna polityczna próba masowego rozszerzenia masowej inwigilacji i kontroli nad społeczeństwem. W tym kontekście sygnalista NSA Edward Snowden ostrzegł przed pojawieniem się "architektury ucisku".
Grypopodobny koronawirus może służyć jako uzasadnienie lub pretekst do wprowadzenia strategicznych środków w celu rozszerzenia monitorowania i kontroli coraz bardziej niespokojnego społeczeństwa. Do najważniejszych instrumentów, które są obecnie przedmiotem dyskusji kilku rządów, należą:
W USA były prezydent Bill Clinton dyskutował w kwietniu o wprowadzeniu krajowej sieci "znaczników kontaktu" z gubernatorami różnych państw. Gubernator Nowego Jorku, Andrew Cuomo, ogłosił następnie, że wraz z miliarderem i byłym burmistrzem Nowego Jorku Michaelem Bloombergiem stworzy "armię śledzenia kontaktów" z maksymalnie 17 000 znaczników kontaktu w Nowym Jorku.
Tymczasem w Wielkiej Brytanii i wielu innych krajach rządy wzywają do wprowadzenia biometrycznych "paszportów immunitetowych" i przedstawiają je jako rzekomo "jedyne wyjście" z przede wszystkim umotywowanego politycznie blokady. Brytyjski Instytut Tony'ego Blaira wezwał do "rozszerzenia nadzoru technologicznego" w celu "zwalczania wirusa korony".
W USA firma palantir zajmująca się analizą danych z Doliny Krzemowej ma odegrać kluczową rolę w tworzeniu platformy danych do monitorowania (już malejącego) rozprzestrzeniania się wirusa korony. Palantir jest znany ze swoich projektów informatycznych z agencjami wywiadowczymi i wojskiem i został założony przez amerykańskiego miliardera i zwolennika Trumpa Petera Thiela.
W Izraelu, monitorowanie kontaktów ludności cywilnej jest prowadzone przez krajowe służby wywiadowcze Shin Bet, za pomocą programów z osławionej Grupy NSO, znanej z oprogramowania szpiegowskiego wykorzystywanego do monitorowania działaczy na rzecz praw obywatelskich i praw człowieka na całym świecie.
Kraje takie jak Rosja i Chiny również chcą znacznie rozszerzyć nadzór ludności w następstwie rzekomego "kryzysu koronowego", ale najprawdopodobniej zrobią to niezależnie od USA.
Pomysł, że pandemia może być wykorzystana do rozszerzenia kontroli nad ludnością, nie jest nowy: już w 2010 roku Amerykańska Fundacja Rockefellera opisała "scenariusz kroku blokady" w raporcie na temat przyszłego rozwoju technologicznego i społecznego,w którym obecne wydarzenia były przewidywane z imponującą dokładnością (strony 18ff). W tym czasie scenariusz został pomyślany jako rodzaj autorytarnego "najgorszego przypadku".
Tymczasem ponad 500 naukowców ostrzegło w liście otwartym przed "bezprecedensowym nadzorem społeczeństwa" za pośrednictwem aplikacji do śledzenia kontaktów.
Tak zwane Centrum Bezpieczeństwa Zdrowotnego na Uniwersytecie Johnsa Hopkinsa, które znajduje się w centrum zarządzania pandemią Covid19 i które w znacznym stopniu przyczyniło się do globalnej eskalacji poprzez mylące wykresy, jest również bardzo ściśle związane z amerykańskim aparatem bezpieczeństwa i było zaangażowane w niektóre z jego wcześniejszych symulacji i operacji.
Ogólnie rzecz biorąc, współpraca z podmiotami prywatnymi w celu osiągnięcia celów geostrategicznych nie jest nowym ani niezwykłym zjawiskiem w amerykańskiej polityce zagranicznej i bezpieczeństwa.
Na przykład założyciel firmy Microsoft, Bill Gates, najważniejszy prywatny sponsor WHO, przemysłu szczepionkowego i biometrycznych projektów ID, sfinansował już w 2003 r. globalny program zdrowotny Amerykańskiej Rady Stosunków Zagranicznych, który zajmuje się kwestią wpływu polityki zdrowotnej na geopolitykę i odwrotnie, w jaki sposób polityka zdrowotna może być wykorzystywana do osiągnięcia celów geostrategicznych.
Napisano 10.05.2020 - 10:45
Canaris ma chyba rozdwojenie jaźni.Raz pisze że WHO tuszowała pandemię a za chwilę że nie ma żadnej pandemii.Trudno takie wypowiedzi szanować.
Nie, pisze że WHO najpierw kompletnie ignorowało problem a potem zrobilo wolte o 180 stopni i zaczeło walić w dzwon "łojezu globalna pandemia wszyscy umro". A wszystko to na polityczne zamówienie komuchów bo dzieki temu mieli oni czas na opanowanie tego badziewia na swoim terenie a późniejsza ruina gospodarek Zachodu jest im na ręke tak samo jak i przyzwyczajanie ludzi Zachodu to totalitaryzmu ( bo im wiecej tego u nas tym cieżej jest nam krytykować ichni zamordzym).
Pracuję w sklepie w galerii i wiem z autopsji jak wygląda sytuacja ale o tym już pisałam i wystarczy czytać ze zrozumieniem.
A ja pracuje w szpitalu, na oddziale więc jestem o wiele bliżej akcji niż ty.
Skończ tą żenade kobieto bo to normalnie aż żal czytać.
Napisano 10.05.2020 - 10:58
Mijasz się z prawdą.W odpowiedzi na post Dżolero napisałeś tak:
I ma absolutną racje. Chińczycy tuszowali to jak mogli z pomocą marksistów z WHO, usłużnych mediów i lobbystów.Tymczasem u nas ambasadorowie USA i Chin nawalają się między sobą za epidemie w języku polskim
Ich propagande na socjal mediach widać gołym okiem. A teraz próbują grać niewiniątka.
Myślę że tak pracujesz w szpitalu jak kolega ogarnięty jest prawnikiem
Napisano 10.05.2020 - 11:15
Napisano 10.05.2020 - 11:17
Użytkownik Magda72 edytował ten post 10.05.2020 - 11:25
Napisano 10.05.2020 - 11:30
Po raz kolejny nie masz nic do powiedzenia więc "kolega po utracie pracy" widzę bardzo lubisz to pisać jako jedyny kontrargument. Raport poleciał.
Wiarygodne źródła bo tak uważasz, a wszystkie inne są nie wiarygodne ciszę się.
Ps. Tak się składa że obecnie znowu pracuje dlatego mało się udzielałem bo nie mam czasu użerania się z takimi jak Ty i jestem dodatkowo w trakcie rozmów do współpracy przy rozbudowie kliniki i prowadzenia labu mając przy sobie kilka osób będąc szefem Także jak czułaś satysfakcję z gnębienia komentarzami o utracie pracy mam nadzie że ta informacja cię ucieszy.
Offtopuj dalej to może dostaniesz więcej minusów nie tylko od nas. (A jeszcze plusy od Daniela dostaniesz bo tą samą retorykę prowadzicie)
PS. Tak dla ogółu, odradzam chodzenia do dentystów którzy doliczają sobie teraz "kowidowe" do zabiegów, większość zabezpieczeń jakie dają pacjentom i które sami noszą są tylko dezynfekowane i sterylizowane (mimo że są jednorazowego użytku). Minimalizują czas zabiegów żeby nadrobić czas na przygotowania. Więc warto rozejrzeć się nad tymi którzy nie udają płetwonurków i kosmonautów. Pewnie nie wszyscy ale daje sobie rękę odciąć że zdecydowana większość z tego co obserwuje na codzień i z informacji jakie mam z innych miejsc.
95% przechodzi bezobjawowo mimo osłabionych płuc z powodu rodzaju pracy jaką wykonują.
W którymś poście podawałem, że na statku w którym zachorowało ponad 1000 osób, ponad 80% była kompletnie bezobjawowa
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych