Edycja bo kolega się rozpędził.
Dość tego offtopu i osobistych wycieczek.
Użytkownik Magda72 edytował ten post 10.05.2020 - 13:25
Napisano 10.05.2020 - 12:01
Mijasz się z prawdą.W odpowiedzi na post Dżolero napisałeś tak:
I ma absolutną racje. Chińczycy tuszowali to jak mogli z pomocą marksistów z WHO, usłużnych mediów i lobbystów.Tymczasem u nas ambasadorowie USA i Chin nawalają się między sobą za epidemie w języku polskim
Ich propagande na socjal mediach widać gołym okiem. A teraz próbują grać niewiniątka.
Myślę że tak pracujesz w szpitalu jak kolega ogarnięty jest prawnikiem
http://www.paranorma...-89#entry725751
Napisano 10.05.2020 - 12:11
A koledzy czyszczący powierzchnie płaskie
Przemówił autorytet z galerii handlowej..
Byle salowa czy sekretarka siłą rzeczy wie więcej od ciebie bo przynajmniej pracuje na miejscu akcji.
Jest pandemia zatuszowana przez Chiny i WHO.
Nie ma żadnej pandemii.
Nie no spoko, ja już wiem że cierpisz na wtórny analfabetyzm. Nie ma potrzeby mi tego udowadniać po raz tysięczny.
Braincokector no chyba jesteś z siebie dumny 6 minusów jednego dnia a canaris 3 .Brawo panowie 👏
Możesz sie wypłakać i ogarnąć przed wchodzeniem na forum? Bo tutaj nie robi to na nikim wrażenia.
Napisano 10.05.2020 - 13:05
Napisano 10.05.2020 - 17:28
Panowie i Panie proszę uprzejmie o powrót do głównego tematu i skupienie się na samym jego problemie, a nie kto wie więcej, kto gdzie pracuje, czy w ogóle pracuje i o problemie z czapy jakim jest reputacja. Już po raz enty Magda powtarzam Ci, że na tym forum każdy ma prawo dać i odjąć minusa. Zamrożona reputacja jest tylko przeznaczona dla moderacji.
Jeśli cała trójka się nie uspokoi, a po zielonym komunikacie dalej polecą wycieczki osobiste dostaniecie ode mnie odpoczynek na miesiąc. Po konsultacji z moderacją wszyscy (piszę o aktywnych modach) jesteśmy zgodni, że mamy już po dziurki w nosie waszej dziecinnej zabawy - dość. Zabawa w "ja wiem lepiej bo pracuję tu" jest tak samo dziecinna jak zabawa w chowanego. Ludzie ogarnijcie się, może wyjdźcie na spacer, na świeże powietrze i przestańcie się obrzucać błotem. Od tego momentu każdy obojętnie jaki post z offtopem kończy się blokadą pisania. Nie macie nic do dodania? Nie piszcie w ogóle, bo połowa waszych postów to śmieci nadające się do kosza.
Napisano 10.05.2020 - 19:05
Napisano 10.05.2020 - 19:47
Nie ma się co dziwić anonimowym użytkownikom forum, że nie wierzą w wirusa jak jego autentyczność podważają "idole" społeczni jak Doda, Kali czy jacyś youtuberzy. Mnie tylko zastanawia co się stało, że ludzie nie wierzą naukowcom, lekarzom, specjalistom(bo nie mówię o politykach, bo to jasne, że zaufanie tutaj będzie ograniczone), za to bezrefleksyjnie łykają każdą głupią teorie spiskową od jakichś sławnych osób nie mających kompletnie żadnego pojęcia o czym mówią. Brak rozrywki? Nuda? Ludzie zaczynają już chyba wpadać w jakieś paranoje, wszędzie widzą Sorosa, Rotshildów, Gatesa, który lata ze szczepionkami wstrzykując je pod przymusem, itp. Ludzie zostali totalnie ogłupieni i się tak zastanawiam czy może właśnie nie o to chodziło? Ludzie nie mający pojęcia o najprostszych rzeczach zaczynają podważać i co gorsza atakować ludzi, którzy są profesorami, doktorami, ekspertami...bo oni są przekupieni, bo ich Soros opłaca, bo kłamią, bo przecież to wszystko "fakepandemia", żeby wprowadzić NWO.
Kiedyś jak w te bzdury wierzyła garstka ludzi to było to nawet zabawne, ale teraz zaczyna być przerażające. Wczoraj, albo dziś rano czytałem wywiad z profesorem, który właśnie odnosił się do takich społecznych zawirowań i widząc to wszystko bardzo trafnie to podsumował: "nam nie potrzeba wirusa, my się sami wykończymy".
Atakujemy służby porządkowe, bo działają na szkodę kraju na zlecenie, atakujemy profesorów i epidemiologów, bo są przekupieni, atakujemy już nawet lekarzy z pierwszego frontu(choć ich atakują za to, że mają koronawirusa - taki paradoks), za to wierzymy w filmiki na youtube okraszone żółtymi napisami. Brawa, naprawdę wielkie brawa dla grupki detektywów-amatorów, którzy siedząc w domu przed komputerem rozpracowali największy spisek świata pod nazwą "fake wirus, żeby wszystkich zaczipować". Teoria tak głupia, że niczym nie odbiega od teorii płaskiej ziemi czy trucia ludzi przez samoloty.
Napisano 10.05.2020 - 20:17
Człowieku, a kim ty jesteś jak nie anonimowym internetowym użytkownikiem. Gdzie jest napisane chociaż w JEDNYM poście, że wirus nie istnieje!? Z tego co widzę wszędzie tylko przedstawiane jest że nie jest tak panicznie przerażający i siejący spustoszenie jakie jest promowane. Klasycznie wrzucasz wszystkie niedorzeczne teorie do jednego worka żeby tylko zgadzało się to z twoim światopoglądem. To jest wasz poziom retoryki, poziomu zerowego a nawet poniżej zerowego, gdzie wmawiacie drugiej stronie rzeczy o których nie mówiły. Jak to się stało że tak ślepo wierzycie tylko w naukowców którzy wieszczą śmierć i apokalipsę a ignorujcie wszystkich innych lekarzy, epidemiologów, naukowców, jak leci, którzy twierdzą że jest to pandemia medialna. Rzygam już waszym manipulowaniem i wmawianiem wszystkiego. Sam łykasz bezrefleksyjnie wszystko jak leci co powiedzą w telewizji i to jest wręcz żałośnie irytujące że zarzucasz to innym. Już zamieściłem tutaj setki linków w kilku/nastu postach i dalej wmawiasz swoje. Jesteś wZEROwym obywatelem, ślepo podążającym i robiącym wszystko co chcą z tobą zrobić.
Jeżeli kiedyś garstka w to wierzyła a teraz jest tak dużo że cię to przeraża to chyba jak sam mówisz - bezrefleksyjnie do tego podchodzisz. Filmiki na YouTube publikowane przez samych lekarzy, epidemiologów i innych które są usuwane bo nie idą z narracją jaka jest wciskana do gardeł. Jak kolejny raz powiem, styczność mam z tym na codzień chociażby z informacji od samej rodziny pracującej w szpitalach, i naprawdę gardzę twoim podejściem w którym jesteś tak egocentrycznie nastawiony i zarzucasz wszystkim dookoła to co sam prezentujesz i kpisz z każdego kto ma inne zdanie.
Potraktujcie to jak offtop albo dajcie mi ostrzezenie to będzie jawne faworyzowanie Daniela i Magdy którzy 90% postów offtopuja bez najmniejszego nawiązania do tematu wyłącznie kpiąc sobie i robiąc tutaj jakieś chore zabawy.
Tak więc jawnie są faworyzowani inni użytkownicy którzy piszą dokładnie w tym samym tonie. GRATULACJE. Właśnie dałeś pisemne pozwolenie na ich offtop i żałosne postępowanie. Nie widzę już powodu na udzielanie się w tym żałosnym temacie gdzie nawet moderatorzy stoją po jednej ze stron. Dziękuję, to ostatni post.
Jak zauważyłeś jest po zielonym komunikacie. Póki co bez blokady.
TheToxic
Napisano 10.05.2020 - 20:25
@Daniel.
Według mnie to jest sposób na dowartościowanie się ludzi. Ja wiem coś, czego nie wiedzą inni. Wiem lepiej od naukowców po 10 uczelniach, ja, bez szkoły wiem lepiej od nich. Nie zmarnowałem życia na naukę i wiem lepiej. W koło na ulicy tyle osób nieświadomych o rzeczach, które ja wiem, a oni nie wiedzą. Jestem lepszy. Ego się raduje.
Podobny mechanizm jak kupowanie czegoś, głównie elektroniki. Zazwyczaj jest tak, że osoby, które stać np. na nowego iPhona najmniej się chwalą zakupem. Natomiast osoby, które biorą np. kredyt na nowy telefon najwięcej nim szpanują aby pokazać, że się jest lepszym od innych, których racjonalnie nie stać na taki zakup.
----
Tak jak wiele osób podejrzewało, koronowirusa mieliśmy znacznie wcześniej w Europie.
Potwierdzono go u osoby, która trafiła do szpitala 27 grudnia we Francji. Osoba nie przebywała za granicą. Prawdopodobnie mężczyzna zaraził się od żony, która pracuje w sklepiku na lotnisku (a sama przeszła chorobę bezobjawowo).
Użytkownik MaxaM edytował ten post 10.05.2020 - 20:39
Napisano 10.05.2020 - 20:41
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych