Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

isrin22.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@UP

To pewnie bait ale powiem tyle żebyś dał źródło zdjęcia bo wątpię że ktoś tutaj ma wiedzę jak wyglądają dokładnie podzespoły anteny 5G. Może to być jakaś karta graficzna czy inny podzespół od jakiegokolwiek urządzenia elektrycznego :P

Użytkownik isrin22 edytował ten post 18.05.2020 - 22:37

• 2

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dość  duża płytka PCB , ekranowana tylko  część odbiorcza, złącze-  gniazdko wejściowe małej mocy  .  Cokolwiek to jest służy do odbioru sygnału , obstawiałbym patrzac na charakterystyczne złącze tunera że to  odbiornik  tv-sat. Nadajnik jakiegokolwiek mocniejszego sygnału sprzeżał sie by się lub nawet spalał tą niechroniona cześć.Nawet w przypadku "zwykłego" LTE to cześć nadawczo- odbiorcza to osobne puszki połcząne  z osobna szafką ( częścia komptuerową) wiązkami grubych kabli.

• 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla wprawnego (nawet w małym stopniu) grafika zrobienie tego w byle fotoszopie to kilkanaście minut. Nie dajcie się ludki robić na zielono takimi rzeczami. W dodatku jakość z kalkulatora, aby nie można było dostrzec szczegółów. 

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co powiecie na temat...

Tak sie zastanawiam - wiadomo ze to fake. Ale nawet jakby bylo prawdziwe to jak niby mialo to mieć jakikolwiek sens? Ze niby wirus jakos sie rozsprzestrzenia falami radiowymi/5G czy jak?
  • 0

shark__.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Daniel co do górników ze śląska.
Mieszkam w górniczym mieście, generalnie mam dużo znajomych w kręgach górniczych.
Wiesz jakie mają zdanue na temat koronawirusa?
Po badaniach przesiewowych w 5 kopalniach jest 2200 zarażonych. Z tej liczby 98% jest bezobjawowych tj. 2156 a 44 ma katarek z chrypką i czuli się na tyle dobrze, że zdecydowali się na podjęcie pracy.
Ognisko wirusa ? Pandemia ? Śląska lombardia ?
Nie.
Powodem tego stanu rzeczy jet obietnica górniów, że odwiedzą Warszawę z powodu zaimortowanych 250 tys ton węgla z Panamy.
Zmasowane testy odwlekły ten zamiar.
Pytanie czy wyniki były rzetelne?
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po badaniach przesiewowych w 5 kopalniach jest 2200 zarażonych. Z tej liczby 98% jest bezobjawowych tj. 2156 a 44 ma katarek z chrypką i czuli się na tyle dobrze, że zdecydowali się na podjęcie pracy.

Tylko, że oni mogą pozarażać np swoich rodziców, osoby starsze czy chore, które już bezobjawowo nie będą tego przechodzić. A o tym czy wrócą do pracy to akurat nie oni powinni decydować.

Powodem tego stanu rzeczy jet obietnica górniów, że odwiedzą Warszawę z powodu zaimortowanych 250 tys ton węgla z Panamy.
Zmasowane testy odwlekły ten zamiar.

Nie wierzę w takie teorie spiskowe. Tym bardziej, że po pierwsze na Śląsku nie ma żadnych zmasowanych testów, bada się tyle samo ludzi co w innych dużych województwach, a nawet mniej. Po drugie komunikaty Ministerstwa Zdrowia zaniżają liczbę zarażonych. Dziś podali na Śląsku 260 nowych przypadków, gdzie sama jedna kopalnia zaraportowała ponad 300, co oznacza że wyniki ze Śląska rozbijają na inne dni, więc kłóci się to z teorią o fałszowaniu wyników dodatnich, żeby usadzić górników.

Tu raport z kopalni Pniówek:
https://www.pless.pl...iowek-pawlowice

Tu raport ze Śląska:
https://pbs.twimg.co...=png&name=small
W ani jednym raporcie przez ostatnie kilka dni całe województwo Śląskie nie miało ponad 300 przypadków w dobę, więc jeśli cokolwiek fałszują(bo może to być błąd, lub rozbicie danych na dwa dni, nie mi wyrokować) to w tą drugą stronę - czyli zaniżają, a nie zawyżają.

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ze niby wirus jakos sie rozsprzestrzenia falami radiowymi/5G czy jak?

Gile mnie poleciały na kolana, jak wyczytałem na jednym forum, że 5G wywołuje koronawirusa, czyli tworzy go. Co Ci ludzie mają w głowach....

Creative12.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gile mnie poleciały na kolana, jak wyczytałem na jednym forum, że 5G wywołuje koronawirusa, czyli tworzy go. Co Ci ludzie mają w głowach....

A mi lecą gile jak ludzie wierzą, że jest jakiś wirus. Z pełnym szacunkiem obserwuje to forum już długo i uważam pana za jednego z najbardziej oczytanych osób z duża wiedzą, ale czasami nie potrafię zrozumieć jak tacy ludzie jak pan wierzą, że jest wirus. Gdyby nie media, to nie byłby żadnego "wirusa" i tyle. Ludzie jak barany łykają to co pokażą media. Osobiście jestem do wszystkiego sceptycznie nastawiony, ale z tym wirusem to już jest przegięcie. Znajomy znajomej miał test na covid 19 i wyszło negatywne, to mu zrobili znowu i znów negatywne, to zrobili mu 3 raz i nagle jest! Korona wirus! Od razu na kwarantanne 100 osób z jego zakładu pracy, a gościu się cały czas dobrze czuje i nic mu nie dolega. Wiem wiem on może być nosicielem i zarażać innych a go może to nie "zaatakować" i ble ble ble..

• -4

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A w wirusa grypy też nie wierzysz? Czy tylko w tego covida? I co w takim razie z tymi wszystkimi testami które wychodzą pozytywnie? Trzeba przyjąć że są one masowo fałszowane przez tysiące diagnostów na całym świecie, również w Polsce.
I na co chorują ci ludzie, którzy trafiają do szpitala z powodu epidemii?
Było wiele razy mówione że wirus może nie być wykryty na wczesnym etapie choroby. Testy wychodzą wiarygodnie dopiero po kilku dniach od zarażenia.
  • 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Wirus jest. Nie wiemy na ile jest groźny.
Zaserwowano nam kwarantanne za 500 miliardów eu, to należy ją wykorzystać.
Pytanie kto za to zapłaci, a kto się przy okazji rozdawnictwa obłowi.

• 3

MaxaM.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co powiecie na temat ścisle tajnego zdjęcia wnętrza anteny 5G? 

plytka.jpg.webp

Element oznaczony COV-19 nie ma nic wspólnego z wirusem SARS-CoV-2 ani 5G. To część telewizyjnego dekodera starego typu. To po prostu płytka od kablówki.
Napis na tym elemencie to przeróbka. Części tego producenta noszą zupełnie inne oznaczenia. [...]

Warto sprawdzać źródło obrazka przed wklejeniem  :)

https://fakenews.pl/...g-to-nieprawda/

Użytkownik MaxaM edytował ten post 19.05.2020 - 21:31

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A mi lecą gile jak ludzie wierzą, że jest jakiś wirus.

W jakim celu więc wymyślono tego wirusa? Żeby wszystkie gospodarki świata wpadły w kryzys, a rządzący sami pod sobą wykopali sobie dołki? Bo jak na razie to w każdym kraju obrywa się rządzącym niezależnie od tego jakie mają poglądy. Każdy kraj niemal traci na każdej płaszczyźnie. Taki był cel fakewirusa?
Na co zachorowało te kilka/kilkanaście milionów ludzi?
Z jakiego powodu hospitalizowano tysiące osób, które w wielu miejscach na świecie doprowadziły do niewydolności służby zdrowia?
Na co umarło ponad 300tyś ludzi w ostatnim czasie?
Co spowodowało tak duży wzrost śmiertelności na zachodzie Europy, największy od kilkudziesięciu lat?
Jaki cel w fałszowaniu danych/informacji mają:
-diagności laboratoryjni?
-ratownicy medyczni?
-pielęgniarki?
-lekarze?
-wirusolodzy/epidemiolodzy?
-statystycy?

Pewnie w płaską Ziemie też wierzysz, w maszty 5G, chemtrails i rządy Reptilianów, bo to ten sam poziom.

Swoją drogą teoria o fakewirusie z powodu przymusowych szczepień też zaczyna podupadać, ponieważ już rząd niemiecki ogłosił, że nawet jeśli szczepionka powstanie to będzie ona dobrowolna. Tylko czekać na podobną retorykę kolejnych państw. Czy foliarze mają już kolejną teorię w zanadrzu?

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... nie potrafię zrozumieć jak tacy ludzie jak pan wierzą, że jest wirus.

Cóż, gdyby go nie było, nikt by nie umarł na niego, a mojego kolegi żona nie leżałaby pod respiratorem w szpitalu. Jemu raczej wierzę, bo nie ma powodu uczestniczyć w światowym spisku.

To tyle, może aż tyle...

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawa sytuacja występuje w Jemenie. Otóż według danych wykonano tam 120 testów, a liczba zarażonych wynosi 168. Nie wiem, chyba jeden test przypada na dwie osoby. :D W sumie nie byłoby to dziwne patrząc, że wykonuje się tam 4 testy na milion mieszkańców. Totalny dramat jeśli chodzi o biedniejsze kraje. Brazylia wykonała ponad 700tyś testów, a z tego ponad 200tyś pozytywnych przypadków. Meksyk według danych ma 378 osoby w stanie ciężkim/krytycznym, a tylko ostatniej doby zmarło tam ponad 300 osób, czyli kolejne mało wiarygodne liczby. O ile w Europie się sytuacja powiedzmy stabilizuje i nie wygląda już tak źle, tak w innych krajach jest tragicznie i są to niestety kraje biedne, bez służby zdrowia, bez rzetelnych danych, bez jakiejkolwiek możliwości walki z wirusem. Co ciekawe więcej wszystkich potwierdzonych przypadków niż Chiny ma już nawet Peru, za chwilę będzie miała też Kanada. Więcej zgonów mają natomiast Niemcy, Kanada, Belgia, Holandia, a niebawem nawet Szwecja. Nie wiem o ile razy zaniżone są dane z Chin, ale myślę, że jakbyśmy dopisali po jednym zerze w liczbie zarażonych i zgonów to wciąż byśmy byli dalecy od prawdy. :)

• 1

shark__.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Statystykom operującym cyframi przypomnę, że w Polsce według GUS dziennie (uśredniając dane z roku) umiera 1134 ludzi.
I mając na uwadze panujaca pandemię ta średnia się wcale nie podnosi.
Zauważmy, że 90% umierających na covid ma choroby współistniejące i są to osoby w wieku paliatywnym.
Wiec statystycznie rzecz biorąc można założyć, że ktoś przeklada zmarłych z kolumny zawał serca/udar/nieydolność krążenia/śmierć naturalna .... do kolumny covid.

Hipotetycznie 90% zmarłych ma zrzeszotowienie kości (osteoporozę)
Te same 90% w momencie śmierci ma wirusa HPV (opryszczka)

Użytkownik shark__ edytował ten post 20.05.2020 - 08:24

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych