Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oficjalnych danych z Gazety Wyborczej? Na tych obrazkach ktoś nieumiejętnie zamalował jej logo.

Człowieku podałem ci dane z euromomo. Masz tam wykresy, liczby, wszystko czarno na białym. Oficjalne dane z oficjalnej strony dotyczące śmiertelności w poszczególnych krajach Europy w obecnym roku i w latach poprzednich. Kilkadziesiąt stron wcześniej dawałem masę wykresów również z oficjalnych stron, obejmujące już nie tylko Europe, ale i świat.

Nie podaje Ci już nawet statystyk dotyczących zachorowań i zgonów stricte z powodu koronawirusa, bo wiem że odpiszesz, że tylko tak wpisali, a tak naprawdę to umarli na coś innego. Ja Ci podałem statystyki zgonów OGÓLNIE, które w roku obecnym są najwyższe w zależności od państwa/miasta/regionu od kilkunastu/kilkudziesięciu lat. Pytam wprost opierając się na OFICJALNYCH DANYCH DOTYCZĄCYCH ŚMIERTELNOŚCI, dlaczego w 2020r umarło dużo więcej ludzi niż w latach poprzednich i na co umarli skoro nie ma żadnej pandemii?

Po prostu nie wierzę w istnienie inteligentnego wirusa który dostosowuje się do kalendarza wyborczego

A nie wpadłeś na pomysł, że to nie wirus dostosowuje się do kalendarza wyborczego, tylko politycy "manipulują wirusem"? Jakaś pokrętna logika. Jeśli politycy zaczną fałszować dane dotyczące wypadków na drogach z powodu pijanych kierowców to oznacza, że nie ma pijanych kierowców?

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.09.2020 - 01:38

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby tylko w USA i/lub innym bogatym kraju wskaźnik był wysoki, byłbym skłonny uwierzyć, że mają biznes w zachorowalności. Problem w tym, że np. Indie takiego biznesu nie mają, wręcz przeciwnie. Hospitalizacja w warunkach zakaźnych to koszty nie do udźwignięcia dla takich państw.

Polecam update codzienny.

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z kolejnych absurdalnych nowostek, nowinek i covidowych zagran, ktore udalo mi sie zaobserwowac u mnie w miescie. Kluby, puby itp. miejsca maja ograniczenie na ilosc os., ktore moga przyjmowac w lokalu, zalezne o m2 powierzchni. W duzym skrocie goscie moga zajmowac max "polowe powierzchni" wiec co drugi/trzeci stolik powinien byc wylaczony z imprezy tak by zachowac przestrzen pomiedzy ludzmi. Jak to wyglada w praktyce? Ano tak, ze polowa pubu jest wylaczona calkowicie, otasmowana i zamknieta, a wszyscy ludzie zgnieceni na dostepnej, otwartej polowie. Genialne.  :szczerb:  Dzieki temu mniejsza powierzchnia dla kelnerow, pewnie minimalnie nizsze oplaty za media. 

Podobna sytuacja jest zreszta na stadionach podczas meczow, na przyklad we Francji dobrze to widac. Kluby moga wpuszczac tylko czesc ludzi wiec zamiast ich porozsadzac co 2/3/4 miejsca to zwyczajnie zamkniete sa 2 lub 3 trybuny, a cala reszta zagniezdzona w kupie na jednej. Po prostu wspaniale. Anglia tez idzie za ciosem gdzie w pubie mozesz siedziec z dowolna iloscia kumpli, do szkoly z tysiacem dzieciakow tez mozesz przychodzic, w sali kinowej z XX osobami tez mozesz siedziec, ale za spalenie fajki na chodniku z 6 kumplami juz wylapujesz 5 stow mandatu. Absurdalnych decyzji i obostrzen ciag dalszy, a jesien dopiero idzie. Juz nie moge sie doczekac.  :facepalm:

Byc moze gdyby wladze krajow podchodzily do tematu powaznie to i ludzie nieco powazniej podeszliby do tematu. A tak to bedziemy sie z tym zmagac najblizsze XX lat albo i do konca naszych dni. Wirus nie przenosi sie az tak szybko i nie jest az tak grozny jak na poczatku sadzono jednak przez takie, a nie inne absurdalne decyzje (jak zamykanie lasow xD ) nikt juz nie wierzy w jego istnienie i popada w druga skrajnosc. Ligi antymaseczkowe czy usilne wlazenie do sklepow bez masek i spamowanie fejsbuka. xD W dodatku ci ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego, ze zeby nas rozwalic gospodarczo wcale nie trzeba wysokiej umieralnosci, trupy nie musza walac sie po ulicach. Wystarczy, ze kazdy bedzie regularnie chorowal, kilka razy w roku, a czesc bardzo ciezko co przelozy sie na zapchana sluzbe zdrowia i bardzo duzy spadek produktywnosci spoleczenstwa. Tyle wystarczy do glebokiej recesji. 

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W takim razie, na co są chorzy ludzie ze stwierdzonym covidem, którzy z ciężkimi objawami trafiają do szpitala?
Oświeceni też czepiają się tych testów, że nie są w 100% skuteczne. Ale testy na grypę też nie dają całkowitej pewności, zwłaszcza te szybkie. Może grypa również nie istnieje, tak samo jak wirus ją wywołujący?
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@StatystycznyPolak i @Mariush, czerwone kwadraciki to liczba zarażeń.

Miłosz, ja czytać potrafię, więc nie musisz mi pisać, co oznaczają owe liczby...

Ja pytałem o to, czego wg Ciebie niby mają one dowodzić. Jak te wartości interpretujesz?

• 0

#Stanowski2025.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Większość z osób które zmarły, cierpiała na tak zwane choroby współistniejące. Większość przypadków śmiertelnych dotyczy osób w podeszłym wieku, ludzie umierają na zawały serca, na starość itp. ale lekarze wypisują w papierach Covida"

Bo gdyby nie covid dalej by żyły. Najgorzej przechodzą go osoby z innymi dolegliwościami. Trochę tak jak z wirusem HIV. Tylko że wy nie możecie tego pojąc.
  • 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak ktoś ma naruszone zdrowie, to jego organizm gorzej walczy z infekcją. Ale wtedy bezpośrednią przyczyną zgonu staje się infekcja. 

Zaczynam powoli podejrzewać, że akcja antymaseczkowców jest sterowana prze siły dążące do depopulacji emerytów. No bo z jednej strony przyznają oni, że z powodu infekcji umierają głównie osoby starsze i schorowane, że to one są najbardziej narażone, a z drugiej strony żądają zniesienia wszystkich restrykcji zapobiegających docieraniu wirusa do tej grupy. Widziałem osoby jednym tekstem głoszące, że na wirusa umierają tylko chorzy i starzy, oraz że do niepotrzebnych obostrzeń, które powinno się znieść, należy ograniczenie wstępu gorączkującym na oddziały specjalistyczne szpitali i do domów starców.

• 3

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak ktoś ma naruszone zdrowie, to jego organizm gorzej walczy z infekcją. Ale wtedy bezpośrednią przyczyną zgonu staje się infekcja. 

Zaczynam powoli podejrzewać, że akcja antymaseczkowców jest sterowana prze siły dążące do depopulacji emerytów. No bo z jednej strony przyznają oni, że z powodu infekcji umierają głównie osoby starsze i schorowane, że to one są najbardziej narażone, a z drugiej strony żądają zniesienia wszystkich restrykcji zapobiegających docieraniu wirusa do tej grupy. Widziałem osoby jednym tekstem głoszące, że na wirusa umierają tylko chorzy i starzy, oraz że do niepotrzebnych obostrzeń, które powinno się znieść, należy ograniczenie wstępu gorączkującym na oddziały specjalistyczne szpitali i do domów starców.

Teoria spiskowa w teorii spiskowej.

Covidowa Incepcja. :serce:

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wejdźcie sobie na youtube i poczytajcie sobie komentarze pod filmami propagującymi teorie płaskiej ziemi. Wszyscy piszą, że:
- media kłamią
- politycy kłamią, bo nwo chce nas zniewolić i wymordować
- na szczęście ludzie zaczynają się budzić

Dokładnie takie same komenty są pod filmami o covidzie i na antycovidowych grupach na fejsie.
Sprawa jest dość prosta. Ci ludzie po krótkich przemyśleniach, przyjmują sobie na wiarę, że pandemia to ściema. Potem do tego dopasowują sobie różne fakty, a resztę niepasujących odrzucają.
  • 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja pytałem o to, czego wg Ciebie niby mają one dowodzić. Jak te wartości interpretujesz?

Umiesz porównywać dane? Na to pytanie sam możesz sobie odpowiedzieć. 

A teraz moja odpowiedź do kilku zainteresowanych. Jak można formułować swoje zdanie na temat pandemii, na podstawie danych z instytucji grubo powiązanych z marksistowską, anty-państwową i zamordystyczną Unią Europejską, w której interesie jest przejmowanie coraz większej kontroli, także korono-psychoza jest jej na rękę, nad państwami członkowskimi, zwłaszcza takimi które się wychylają jak Polska, albo Węgry, a te instytucje jej w tym pomagają, więc są niewiarygodne. Albo z równie skompromitowanej WHO, krytykowanej przez samego Trumpa  :facepalm: I to mnie tutaj jakiś typ posądza o odlot, chyba @Daniel. Już nawet nie chce mi się sprawdzać, bo mi oczy z orbit wyszły. Beton pozostanie betonem.
Korwin ma rację w swojej wypowiedzi na temat głupoty, cytat, głupich jest więcej niż mądrych, dlatego rządzi głupota!
A głupota płodzi takie pomysły jak wymuszanie na ludziach noszenie szmat na twarzy które przed niczym nie chronią. 

Bo gdyby nie covid dalej by żyły. Najgorzej przechodzą go osoby z innymi dolegliwościami. Trochę tak jak z wirusem HIV. Tylko że wy nie możecie tego pojąc.

Koronawirus nie stanowi zbyt dużego zagrożenia, taka jest prawda! I twierdzą to sami naukowcy, jak choćby prof. Włodzimierz Gut! To jest jeden z największych zwolenników szczepień, żaden szur! Doradca ministra zdrowia, Pan prof. Horban jasno powiedział, że ten koronawirus od setek innych koronawirusów różni się jedynie tym, że ten został zauważony społecznie. Nic więcej! A koronawirusy odpowiadają za np. przeziębienie!
To wy nie możecie tego pojąć, że niema żadnej pandemii.

118554696_3209477265766599_8279141438372450916_n.jpg

Zapraszam do oglądania telewizji wRealu24 i Mediów Narodowych, sporo jest na ten temat.
Wolę tytuł foliarza, niż być pelikanem, także @Daniel, nie obrażam się.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 15.09.2020 - 01:55

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak można formułować swoje zdanie na temat pandemii, na podstawie danych z instytucji grubo powiązanych z marksistowską, anty-państwową i zamordystyczną Unią Europejską, w której interesie jest przejmowanie coraz większej kontroli, także korono-psychoza jest jej na rękę

Aha, czyli dane z oficjalnych europejskich czy światowych instytucji też są sfałszowane. To tak samo jak z płaską Ziemią, nie ważne że są fazy księżyca, nie ważne że mamy dzień i noc, nie ważne nawet że wystarczy wejść na 10 piętro, żeby zobaczyć kulistość Ziemi - Ziemia jest płaska i koniec, a wszystko to spisek rządzących. Tak samo tutaj, nie ważne dane z NIEZALEŻNYCH instytutów dotyczące koronawirusa, nie ważne dane dotyczące śmiertelności ogólnie, nie ważne relacje ludzi z pierwszego frontu walki z wirusem, wirusa nie ma, bo tak i koniec, a władza nas okłamuje.

Swoją drogą są jakieś dane, w które wierzysz? Z czego korzystasz opierając się na danych dotyczących wspomnianej już wcześniej przez Ciebie grypy? Przecież skoro fałszują dane dotyczące COVID to na pewno też fałszują te dotyczące grypy, prawda? No chyba nie wierzysz im wybiórczo tak jak Ci akurat do teorii pasuje?

Ja to mam takie wrażenie, że Ty nawet jakbyś sam policzył zgony ludzi i by Ci wyszło, że jednak w 2020r ludzi umiera sporo więcej to i tak byś sam sobie nie uwierzył. To jest chyba taki efekt jak G.Braun wjedzie za mocno.

Koronawirus nie stanowi zbyt dużego zagrożenia, taka jest prawda! I twierdzą to sami naukowcy, jak choćby prof. Włodzimierz Gut! To jest jeden z największych zwolenników szczepień, żaden szur! Doradca ministra zdrowia, Pan prof. Horban jasno powiedział, że ten koronawirus od setek innych koronawirusów różni się jedynie tym, że ten został zauważony społecznie. Nic więcej!

"O ocenę obostrzeń zapytaliśmy prof. Włodzimierza Guta z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego."

- Popieram obostrzenia wprowadzone przez rząd. Uważam, że powinny być egzekwowane. Tylko wtedy będą miały one sens - powiedział Gut. - Obostrzenia wprowadza się adekwatnie do sytuacji. Jeśli nie przyniosą one efektu, trzeba wprowadzić następne - dodał.

- Zdaniem prof. Guta każdy powinien dostosować się do obowiązujących reguł. - Jeśli nie damy się ponieść ogólnym trendom to myślę, że przetrwamy tę trudną sytuację. Z kolei jeśli ktoś chce się przekonać, czym jest COVID, będzie miał taką szansę - ostrzegł.

- Wirusolog stwierdził, że wzrost liczby zakażonych koronawirusem jest związany z tym, że Polacy nie zachowują odpowiedniego dystansu i nie noszą maseczek ochronnych.

- On się szerzy przy kontakcie człowieka z człowiekiem. I tyle. Jeśli w wyższych temperaturach byłby słabszy, to Brazylia nie miałaby żadnego problemu. A wiemy, że ma gigantyczny.

- Są narzędzia, by karać za brak maseczek, ale nikt nie wyciąga konsekwencji. [...] Jeśli ludzie nie będą siedzieli w chałupach na czterech literach, to będzie bardzo, bardzo źle - ocenił prof. Włodzimierz Gut.

Nie jestem akurat zwolennikiem pana Guta, ale super by było jakbyś się dostosował do tego co mówi profesor, którego sam wziąłeś za wzór w temacie koronawirusa. :)

Obalanie foliarzy jest tak samo proste jak obalanie płaskoziemców, więc Ci którzy się wahają która strona ma rację i gdzie leży prawda niech sobie sami wyciągną wnioski, bo to naprawdę nie jest trudne.

EDIT: A bo bym jeszcze zapomniał. Skoro dane z euromomo są fałszowane to dlaczego sfałszowali wzrost śmiertelności w takich krajach jak np Francja, Włochy, Hiszpania czy Szwecja, a w takich jak Estonia czy Austria już nie? Na chybił trafił to było robione, czy jakąś metodą?

Użytkownik Daniel. edytował ten post 15.09.2020 - 06:29

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tą tabelkę z liczbą zachorowań wrzucił, ale nie wie co z niej wynika. Poza tym, jakie jest źródło tej tabeli? Bo coś takiego jest bezwartościowe, każdy może sobie taką tabelkę zrobić.

I co z teorią że zachorowania na koronę to tak naprawdę skutek działania sieci 5g? Bo tak twierdzi wielu "przebudzonych i kumatych". Komu mam wierzyć? Pomóżcie.
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak można formułować swoje zdanie na temat pandemii, na podstawie danych z instytucji grubo powiązanych z marksistowską, anty-państwową i zamordystyczną Unią Europejską

A tabelkę z ilością zachorowań na grypę to skąd wziąłeś? z PZH? A to nie jest aby instytucja rządowa kraju należącego do UE? Wyciągasz jakieś wnioski o pandemii z oficjalnych danych i równocześnie psioczysz, że oficjalne dane są fałszywe?

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zauważyliście, że wirus działa jedynie od 8 do 16 i tylko w przychodniach publicznych? W prywatnych gabinetach lekarskich jakoś ten wirus nie chce działać i wszystko funkcjonuje normalnie za pieniążki. Cholernie inteligentny ten wirus. Na wybory także postanowił wyjechać na wakacje, pamiętacie? Czy macie pamięć złotej rybki? Nie kupuje tej pandemii, i zostaje przy swoim zdaniu, jest dość dowodów choćby na to, że zagrożenie nie jest takie, jakie wmawiają nam media głównego ścieku.  

Drogi forumowy szybkoschnący betonie, i nie mam tu na myśli tylko @Daniela, jedyne co ci się udało obalić według mnie, to flaszkę. Moje dane nie są żadną wyrocznią, nie ufam im, tak samo jak i waszym. Pytanie które dane są bardziej sensowne. Dane które ja podałem są bardziej sensowne, bo są robione przez nasze Ministerstwo Zdrowia. Jeżeli miałbym wybierać, wolę dane z mniejszego zła, Ministerstwa Zdrowia, niż skompromitowanej WHO, lub jakiś innych obcych instytucji działających w interesie Berlina, albo Brukseli. W miejsce prof.Guta, jeśli rzeczywiście mówi te zacytowane rzeczy, można przytoczyć wypowiedzi naukowców o wiele bardziej znanych którzy powątpiewają w pandemię. No problem. Nie mam ochoty więcej rozmawiać na ten temat, mam swoje zdanie i go nie zmienię, wy nie przekonacie mnie do niczego, ani ja was do niczego nie przekonam. 

Zapraszam kumatych i świadomych na protest do Warszawy 16-tego! Podczas jutrzejszego posiedzenia Sejmu, nasi decydenci chcą uchwalić przepisy o unikaniu odpowiedzialności za działania pod pretekstem walki z Covid-19 i zalegalizować bezprawie! Konfederacja podjęła ten temat, także nie przeszkadza mi moja czapeczka z folii @Daniel. Jeszcze raz zapraszam na protest! 

obraza.gif

TheToxic

Użytkownik TheToxic edytował ten post 16.09.2020 - 10:14

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Umiesz porównywać dane? Na to pytanie sam możesz sobie odpowiedzieć.

Umiem porównywać dane. Ale porównanie danych to jedno, a wnioski z tego porównania wypływające to drugie - mogą różnić się w zależności od interpretacji. Ja pytam o Twoje wnioski.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych