Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zapytałem:

Miłosz, które media nie są z głównego ścieku? Gazetki osiedlowe?

Gazetka z Lidla i Biedry się nie liczy.

Odpowiedź:

@Staniq, uważam, że jesteś jednym z wielu który dał się oszukać. Jest taka możliwość, ponieważ lekarze i szpitale dostają pieniądze za każde stwierdzenie Covida. I nie jest mój wymysł, można o tym sporo przeczytać w necie, i to nie na dziwnych stronach. 

Nie czepiam się, ale trochę niezadowalająca.

Ubierz tą myśl w jakieś ciuszki. Tak, żebym ja nieoświecony zrozumiał.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro nie na Covid to od czego chorowali i umarli ci wszyscy ludzie? Jaki jest inny "czynnik X" który to wywołuje. Bo takich zachorowań jest nagle bardzo dużo, znacznie więcej niż normalnie. Bo w krajach o ciężkim przebiegu epidemii zgonów jest więcej.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Zauważyliście, że wirus działa jedynie od 8 do 16 i tylko w przychodniach publicznych? W prywatnych gabinetach lekarskich jakoś ten wirus nie chce działać i wszystko funkcjonuje normalnie za pieniążki"

Tak działa wolny rynek. Każdy chce zarobić na wirusie, ile było przekrętów na maseczkach, respiratorach podwyżki cen w sklepach itp. Przedsiębiorczy Polak zarobi nawet na pandemi
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli bardziej ufasz naszym danym z MZ a jednocześnie podajesz przykłady z naszego kraju które świadczą o tym że pandemii nie ma tzn. brak maski u premiera, przełożone wybory itp.

Zauważyliście, że wirus działa jedynie od 8 do 16 i tylko w przychodniach publicznych? W prywatnych gabinetach lekarskich jakoś ten wirus nie chce działać i wszystko funkcjonuje normalnie za pieniążki.

Zauważyłeś że w prywatnej przychodni lekarz ma czas a w państwowej go zazwyczaj go nie ma. Jak to możliwe?
W prywatnych przychodniach wirus też jest tyle że jak zapłacisz to lekarze podejmują ryzyko bo im się to opłaci.
Boris johnson też lekceważył pandemię aż do czasu gdy sam zachorował. No chyba że nie wierzysz w to że był chory a jedynie udawał. Ale na to już nic nie poradze.
Skoro objawy covida są zawsze łagodne lub nie ma ich wcale, to skąd takie przypadki jak ministra środowiska Wosia?

"Pana zdrowie w tym czasie...

Kaszel i gorączka narastały, a do tego doszły coraz większe duszności, które sprawiały, że czasem nie byłem w stanie złapać tchu.

Czyli żona w ciąży jest w szpitalu, a pan siedzi z kilkunastomiesięczną córką w domu i obserwuje pogarszające się objawy. Dziadkowie nie pomogą, bo ryzyko jest zbyt duże.

To był problem. Zadzwoniłem do lekarza i opowiedziałem, jak wygląda mój stan zdrowia i sytuacja. Zapadła decyzja, że powinienem zostać przewieziony do szpitala, bo może trzeba będzie mnie podłączyć do specjalistycznej aparatury. Córkę przeniesiono od razu do izolatki z moją żoną, a ja trafiłem pod kroplówkę. Czułem się coraz gorzej, został mi podłączony tlen i dostałem dożylnie leki."
https://www.polsatne...s-to-nie-zarty/
Nic mu nie było, zmyślił to? Albo jest jedynym przypadkiem tak ciężkich objawów covida na świecie?

Ufasz ministerstwu zdrowia, więc przypuszczam, że do innych ministerstw masz podobne zaufanie.
  • 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miłosz mam nadzieję że tym razem,po manifestacji nie urządzicie sobie rajdu komunikacją miejską ? Bez masek urągliwie śmiejąc się w twarz tym którzy dbają o wasze zdrowie i je mają ? Mam nadzieję że tym razem policja nie będzie taka spolegliwa i odpowiednio nagrodzi te wycieczki...
  • 2

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moja odpowiedź jest rezultatem waszego ciągnięcia mnie za język, więcej na ten temat się nie wypowiadam. Ten obrazek, to moja odpowiedź dla wszystkich, którzy tutaj tak zaciekle bronią swojego prawa do noszenia maseczek, prawa do zatruwania się swoim własnym dwutlenkiem węgla i prawa do ryzyka złapana różnych chorób od ich noszenia. Prawa do niszczenia swoich dłoni i swoich dzieci, jeśli jesteście rodzicami, środkami dezynfekującymi, niektóre są bardzo mocne. I prawa do dystansu społecznego i niszczenia zachowań które czynią nas ludźmi. Dzieci w przedszkolach swojej przedszkolanki nie mogą przytulić na dzień dobry, tylko im się chemią ręce pryska, a potem bawią się w namalowanych kwadratach i nie mogą ich przekraczać. To jest tragedia i widziałem to na własne oczy!

I wreszcie prawa do obrony przed zagrożeniem którego niema!  

119178478_2742035696114682_3406064372544289763_n.jpg

Użytkownik Miłosz edytował ten post 15.09.2020 - 20:58

• 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moja odpowiedź jest rezultatem waszego ciągnięcia mnie za język, więcej na ten temat się nie wypowiadam.

Szkoda, bo liczyłem na odpowiedź, a tak, wpisujesz się w klasykę zwolenników pokręconych teorii konspiracyjnych - mówić dużo i nic nie powiedzieć.

Gdybyś jednak zmienił zdanie, kliknij tutaj, abyś nie musiał przewijać strony i znał treść pytania.

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Każdy może mieć swoje przekonania tylko po co te prowokacje ? Mam na myśli te w/w sobotnie kilku-kilkunastoosobowe rajdy w warszawskiej komunikacji miejskiej? Jak czuje się ktoś kto dba o Twoje zdrowie a Ty śmiejesz mu się w twarz? To naprawdę nie jest w porządku.Od zawsze dzieli nas polityka a teraz robi to wirus.Piszecie o wolności,o naruszaniu Waszych praw a tak naprawdę jest to tylko kwestia empatii.
Bo starzy mają i tak umrzeć? Dziś spotkałam się z 88 letnim człowiekiem.Ma stomę,jeździ na wózku ale cieszy się życiem.Na każdy wyjazd do lasu,na każdy spacer.Ma umrzeć bo ...tak.
  • -2

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten obrazek, to moja odpowiedź dla wszystkich,

Ten obrazek dotyczy covidowców czy antycovidowców? Bo to trochę nie jasne. 

A skoro już lecimy na memy to takie z wyższej półki.

119256538_3676903202342456_6038021797021

119233454_2537908596472168_7564756421915

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 15.09.2020 - 22:13

• 4

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szkoda, bo liczyłem na odpowiedź, a tak, wpisujesz się w klasykę zwolenników pokręconych teorii konspiracyjnych - mówić dużo i nic nie powiedzieć.

Kłamstwo, by zmusić mnie do odpowiedzi, serio @Staniq? Za to, nie dostaniesz ode mnie odpowiedzi na twoje pytanie.

Nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, szkoda na to mojego życia. Szkoda też, że nie spytałeś się mnie, co sądzę o tak zwanej depopulacji i czipach w szczepionkach, zanim przeszedłeś do oceniania mnie. To są brednie, w które ja absolutnie nie wierze, a które, moim zdaniem celowo, są łączone z ludźmi którzy powątpiewają w pandemię, jak ja, by z nas zrobić wariatów. W pandemię nie wierzę z logicznych powodów i nie uważam, że to jest teoria spiskowa. W życiu kieruje się dowodami, a nie tym, że ktoś coś powiedział jak zwolennicy teorii spiskowych. Jest dość dowodów na to, że niema żadnej pandemii, zaczynając od zachowania naszych polityków, na danych między innymi z MZ kończąc, które podałem. Jeżeli to dla ciebie jest nic, bo tak napisałeś, że nic nie napisałem, to tylko świadczy o tym jakim łgarzem albo betonem jesteś.

Napiszę jeszcze raz, choć wiem, że to nic nie da w rozmowie z betonem. Ministerstwo Zdrowia podaje ile osób zmarło na Covida. Niezależnie od tego co o nim sądzimy, tymi danymi przeczy oficjalnej retoryce rządu, o okropnej śmiertelnej pandemii w Polsce i temu co mówią media głównego ścieku. Samo to zmusza do zastanowienia.

119145180_4251327054942395_2318963437260884790_o.jpg

Tak wygląda wasza pandemia. Każdy z Was może sam wysłać prośbę o informację publiczną i wybrać czy mają odpowiedzieć na maila czy na adres domowy.

Każdy może mieć swoje przekonania tylko po co te prowokacje ? Mam na myśli te w/w sobotnie kilku-kilkunastoosobowe rajdy w warszawskiej komunikacji miejskiej?

Z tego co napisałaś, wnioskuję, że to jest jakaś grupka prowokatorów, najprawdopodobniej robi to celowo, by zohydzić rzeszę ludzi do których należę, którzy wątpią w istnienie pandemii. Mało takich prowokacji jest w Polsce? Ja ludzi w autobusie nie zaczepiam, chcecie jeździć w maskach, proszę bardzo. Ja się z chuliganerią nie identyfikuje.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 15.09.2020 - 22:57

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak, bo nadciśnienie chroni przed ciężkim przebiegiem infekcji wirusowych.

• 0

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Zauważyliście, że wirus działa jedynie od 8 do 16 i tylko w przychodniach publicznych? W prywatnych gabinetach lekarskich jakoś ten wirus nie chce działać i wszystko funkcjonuje normalnie za pieniążki"

Tak działa wolny rynek. Każdy chce zarobić na wirusie, ile było przekrętów na maseczkach, respiratorach podwyżki cen w sklepach itp. Przedsiębiorczy Polak zarobi nawet na pandemi

Nie, przedsiebiorczy "Polak" bo brzmi to co najmniej obrazliwie, ale kazdy normalny czlowiek. Fakt, ze musi byc przedsiebiorczy do tego. 

Nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, szkoda na to mojego życia.

Przeciez twoje wypowiedzi tutaj sa na poziomie kazdego innego szura w foliowej czapeczce wierzacego w plaska w ziemie, a cos krecisz, ze nie jestes fanem teorii spiskowych. xD Ten twoj mem idealnie pasuje do twojej sytuacji i to jest tragiczne. xD

Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 16.09.2020 - 06:37

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wy nie przekonacie mnie do niczego, ani ja was do niczego nie przekonam.

Oczywiście, że byłbyś w stanie mnie przekonać, tylko chciałbym w końcu usłyszeć od fanów "fake pandemii" jakiś konkretny argument, który dałby mi do myślenia. A jak Twoimi argumentami na to, że pandemii nie ma, jest:

Zauważyliście, że wirus działa jedynie od 8 do 16 i tylko w przychodniach publicznych? W prywatnych gabinetach lekarskich jakoś ten wirus nie chce działać i wszystko funkcjonuje normalnie za pieniążki. Cholernie inteligentny ten wirus. Na wybory także postanowił wyjechać na wakacje, pamiętacie? Czy macie pamięć złotej rybki? Nie kupuje tej pandemii

I nie dociera do Ciebie, że to nie ma nic wspólnego z działaniem wirusa, tylko jest co najwyżej absurdalnym działaniem rządu/placówek/przedsiębiorstw dla swoich własnych czy państwowych korzyści, to jak można brać takie coś na poważnie?

Pytam jeszcze raz, czy jak rząd zacznie fałszować dane dotyczące wypadków spowodowanych przez pijanych kierowców oraz zacznie wprowadzać absurdalne lub zaprzeczające sobie np zasady karania takowych mandatami to dla Ciebie będzie oznaczało, że pijanych kierowców nie ma? Bo tak właśnie wynika z Twojego myślenia dotyczącego pandemii.

Drogi forumowy szybkoschnący betonie, i nie mam tu na myśli tylko @Daniela, jedyne co ci się udało obalić według mnie, to flaszkę. Moje dane nie są żadną wyrocznią, nie ufam im, tak samo jak i waszym

Ty już sam nie wiesz komu ufasz i w co wierzysz, bo dałeś się zmanipulować filmom z żółtymi napisami i teoriom głoszonym przez "antysystemowców". Dla Ciebie już najtwardsze dowody i najoczywistsze fakty są kłamstwem i manipulacją - dokładnie to samo dzieje się z ludźmi, którzy dali się ogłupić w temacie np chemtrails czy globalnego ocieplenia. Ci drudzy niedługo będą się dusić z powodu temperatury, a i tak powiedzą, że 4mld lat temu było cieplej, więc GO nie istnieje.

W miejsce prof.Guta, jeśli rzeczywiście mówi te zacytowane rzeczy, można przytoczyć wypowiedzi naukowców o wiele bardziej znanych którzy powątpiewają w pandemię. No problem.

Aha, czyli przytaczasz pana Guta jako wzór i argument w dyskusji, żeby mnie przekonać, a kiedy Ci pokazuje, że pan Gut twierdzi odwrotnie niż Ty to zaczniesz mi szukać innych "guru"? To tak jak z tymi danymi - ministerstwo zdrowia jest be, bo fałszuje dane, ale jak Ci podałem dane z europejskich instytucji i są jeszcze bardziej be(dla Ciebie) to jednak już wolisz te z ministerstwa zdrowia. No jak Cię brać na poważnie?

Jest dość dowodów na to, że niema żadnej pandemii, zaczynając od zachowania naszych polityków, na danych między innymi z MZ kończąc, które podałem. Jeżeli to dla ciebie jest nic, bo tak napisałeś, że nic nie napisałem, to tylko świadczy o tym jakim łgarzem albo betonem jesteś.

Twoje dowody na brak światowej pandemii:
-Dziwne zachowania polityków, głównie w naszym kraju
-Nieścisłość w podawaniu danych dot. wirusa
-Absurdalne przepisy
-Podejście ludzi(vide za darmo Cię nie obsłużymy, bo wirus, ale za 100zł już tak, czyli nie ma wirusa)

Natomiast Twoje argumenty na dowody, że pandemia istnieje:
-Dane dotyczące koronawirusa z różnych często niezależnych źródeł - fejk
-Dane dotyczące ogólnie śmiertelności w Europie i na świecie - fejk
-Tabele, statystyki i wykresy - fejk
-Opinie lekarzy i specjalistów z pierwszego frontu walki - opłaceni
-Politycy, eksperci, wirusolodzy - opłaceni
-Zdjęcia i filmy z najbardziej dotkniętych miejsc przez pandemie - fejk
-Definicja pandemii - a na co to komu.

• 3

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co miłosz sądzisz o tych 292 zgonach podanych w piśmie z MZ? Uznajesz, że ci ludzie albo przynajmniej część z nich zmarła z powodu covida?
  • 0

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Identyczną wyliczankę mogę zrobić na temat tego, co ty wypisujesz @Daniel i twoi kumple z tego forum. Cały czas czytam jakie absurdalne i chore rzeczy spotykają ludzi w związku z tą pseudo-pandemią, i o tym co wyprawiają nasi politycy i to te historie są tak naprawdę główną przyczyną tego, że mam o tej sprawie takie, a nie inne zdanie. Filmy z żółtymi napisami i tego typu dziadostwo, to ty oglądasz, puszczają takie w TVP, albo w TVN, czy innym medialnym ścieku? Wyrywasz z kontekstu i przeinaczasz to co napisałem, jest to słabe, tak jak zrobiłeś z moją wypowiedzią na temat danych, w której wyraźnie napisałem, że wolę wierzyć mniejszemu złu, naszemu MZ, niż zagranicznym instytucjom które działają w interesie UE, a w jej interesie jest korono-psychoza by bardziej kontrolować ludność zamieszkującą jej tereny, a więc instytucji niewiarygodnych. Albo danych z skompromitowanej WHO! Dobrze wiem w co wierzę betonie. Szczęśliwie udało ci się znaleźć odpowiednie cytaty prof.Guta i już ogłaszasz zwycięstwo, rozejrzyj się bardziej, pandemię kwestionują o wiele bardziej znane osobistości którym prof.Gut może buty czyścić. Ja nie muszę szukać, sami się znajdują i jest ich nie mało i nie są to żadni guru. Jeżeli uważasz, że dane z Ministerstwa Zdrowia to fejk, to niema o czym z tobą rozmawiać. Każdy może sam wysłać prośbę o informację publiczną do Ministerstwa Zdrowia i wybrać czy mają odpowiedzieć na maila, czy na adres domowy. Jakby w Polsce była pandemia, betonie, to nasze służby by sobie z nią na pewno nie poradziły. Ludzie padaliby na ulicy i codziennie widzielibyśmy o wiele gorsze sceny od tych które miały miejsce w Chinach!

119604470_3692236550788943_6212755168135996737_o.jpg

Co miłosz sądzisz o tych 292 zgonach podanych w piśmie z MZ? Uznajesz, że ci ludzie albo przynajmniej część z nich zmarła z powodu covida?

To, że nawet jeżeli przyjmiemy, że lekarze są święci i piszą prawdę w kartach zgonów, uznajemy po prostu, że te dane są nie negowalne, a potem dodamy do siebie liczbę zgonów pacjentów którzy zmarli na Covida i tych którzy też na niego zmarli, ale oprócz niego mieli choroby współistniejące, to nadal nie będzie to liczba która usprawiedliwia ten cyrk, który się teraz dzieje w Polsce. 

2147 + 292 = 2439, a w Polsce jest prawie ~40 milionów obywateli. 

obraza2.gif

TheToxic

Użytkownik TheToxic edytował ten post 18.09.2020 - 08:56

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych