Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podaj jakieś źródła opisujące ryzyko związane z regularnym używaniem masek ochronnych.

Tylko jakieś rzetelne, a nie spiskowe.

A skąd on weźmie źródła jak wszystkie są przekupione i zmanipulowane przez "neo-marksistowskie, pro-unijne, masońskie" organizacje?

• 1

Damian83.
  • Tematów: 16
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Nie będę wszystkiego szukał i cytował bo dużo tego.

Ktoś tam wspominał, że nieleczony wirus jest zabójczy. A przecież ten wirus na ogół nie jest leczony... Następuje kwarantanna i wirus znika, Tak jest w zdecydowanej większości przypadków. Jestem ze Śląska a wiadomo, że górnicy byli rzekomo zakażeni. Rozmawiałęm z nie jednym, żaden nie miał objawów jakichkolwiek, nikt nie był leczony, ani jeden nie zmarł. Podobno na 300 górników zakażonych z jednej kopalni jeden miał katar... Grubo.

Minęła wszystkim kwarantanna i kopalnie znów ruszyły, wszyscy pracują i już wirusa nie ma, a myślicie, że zostały wprowadzone jakieś dodatkowe anty wirusowe zabezpieczenia? No na papierach tylko a w kontaktach międzyludzkich nie zmieniło się nic, wirus chyba czyta te papiery.

U mnie w pracy jest to samo, wszędzie kartki co i jak a na produkcji wszytko wygląda po staremu i wirus się nie czepia.

Zresztą każdy widzi jak jest.

Napiszę to znów, nie twierdzę, że nie ma wirusa. Pewnie sobie jest i to dłużej niż myślimy ale ktoś świadomie go wykorzystuje żeby straszyć i manipulować ludźmi a na końcu wyciągnąć z tego kasę lub nas podporządkować.

A wirus jest dużo łagodniejszy niż wmawiają.

A dlaczego katar i przeziębienie nie jest pandemią? Przecież to też jest na całym świecie i też się można zarazić.

Może katar poprostu dostał nową nazwę covid19 ?

I nie porównujcie tego tematu do płaskiej ziemi czy 5g lub innych tzw foliarzy. Bo to całkiem inna bajka. Płaska ziemia to bzdura i szukanie przyczyny wirusa w falach elektromagnetycznych to również bzdura. To do Daniela bo lubi się nabijać w tym temacie, że foliarzy bardzo łatwo obalić itp.Daniel tu nie piszą tego foliarze tylko świadomi ludzie. Wystarczy uruchomić swój zdrowy rozsądek.

Toxic możesz napisać za jakie obrazy Miłosz dostaje ostrzeżenia?

• 8

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A skąd on weźmie źródła jak wszystkie są przekupione i zmanipulowane przez "neo-marksistowskie, pro-unijne, masońskie" organizacje?

Słowa o przekupstwie nie padły w moich postach w kontekście jakieś organizacji. W moich wypowiedziach nie było też i nie będzie wątku masońskiego, nie wierze w tego typu bzdury, proszę trzymać się tego co napisałem, a nie zmyślać!
Wypowiedź którą przekręciłeś jest o organizacjach, z których ty czerpiesz dane i na podstawie których pleciesz androny i na podstawie których jesteś takim betonem. A są to skompromitowana WHO, krytykowana przez samego Trumpa, zagraniczne instytucje powiązane finansowo z UE i działające w jej interesie, a więc niewiarygodne, bo w interesie UE. jest coraz większa kontrola nad masami ludzi którzy zamieszkują jej terytorium, a to oznacza że sianie korono-psychozy, kontrola przez strach, jest w jej interesie. Danymi z tych źródeł można się najwyżej podetrzeć.

Nie oceniłem Cię. Do kłamstwa Cię nie namawiam, przeciwnie, chcę znać media "nieściekowe". Wijesz się jak piskorz, aby tylko nie odpowiedzieć. O czipy i depopulację nie pytam, bo jestem pewien, że pod kopułą u Ciebie jest ok.

Faktycznie nie oceniłeś mnie, tylko napisałeś cytuję, wpisujesz się w klasykę zwolenników pokręconych teorii konspiracyjnych - mówić dużo i nic nie powiedzieć. Jedno i drugie to kłamstwo. Nie namawiasz mnie do kłamstwa, tylko ty kłamiesz. A że dalej w to brniesz, piję tu do wypowiedzi o piskorzu, to na kolejne pytanie, za karę, też ci nie odpowiem.

Twierdzisz że maseczka przed niczym nie chroni. To powiedz proszę po co chirurg zakłada maseczkę do operacji??? Piszesz że opierasz się na faktach. Podaj jakieś źródła opisujące ryzyko związane z regularnym używaniem masek ochronnych. Tylko jakieś rzetelne, a nie spiskowe.

W kontekście wirusa na pewno nie chroni. Po to, żeby przypadkiem nie napluć do środka otwartego pacjenta.
Testowałem na sobie maseczkę w rozgrzanym tramwaju, jak były upały, w tym się nie da oddychać bez wystawienia nosa w takich warunkach. Także tak, maseczka dusi, każdy normalny człowiek to potwierdzi i nie jest to teoria spiskowa! Widocznie was @Panjuzek i @Staniq omija ta "przyjemność" tłuczenia się do pracy komunikacją miejską, to piszecie że maseczki nie duszą ludzi ich własnym CO2. Panie Juzku, w pracy na pewno Pan nie popyla w beznadziejnej taniej szmacie, tylko w porządnej masce przeciw pyłowej, także nic dziwnego, że Pan nie narzeka.

https://www.rp.pl/Ko...onawirusem.html

Trudno o bardziej rzetelne źródło. Były już Minister zdrowia Pan Szumowski, profesor nauk medycznych, pracownik naukowy Instytutu Kardiologii w Warszawie-Aninie. Został zapytany o masowo wykupywane na świecie maseczki na twarz. - One nie pomagają, one nie zabezpieczają przed wirusem, nie zabezpieczają przed zachorowaniem - powiedział Szumowski. Dopytywany, dlaczego ludzie noszą te maseczki, odparł: - Nie wiem.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 18.09.2020 - 21:37

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naukowcy od dawna starają się opracować idealną i tanią membranę do separowania gazów i oddzielania dwutlenku węgla od innych składników powietrza w gazach wylotowych procesów przemysłowych, a tu okazuje się, że wystarczy bawełniana maseczka... Objętość wydechu jest wielokrotnie większa od pojemności przestrzeni między maseczką a twarzą. Większy wpływ ma siedzenie w niewietrzonym pomieszczeniu lub nakrywanie się na noc kołdrą.

Tymczasem w krajach półkuli południowej nie wystąpił sezon grypowy. Zarażenia zostały ścięte w momencie wprowadzenia obostrzeń higienicznych.  Mycie rąk i maseczki wystarczyły.

blog_southern_hemisphere_flu.jpg?resize=

Podobny efekt pojawił się w Nowej Zelandii. Jest to bardzo ciekawe, bo zazwyczaj to tam rodziły się szczepy doprowadzające zimą do europejskiego sezonu grypowego.

• 2

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widocznie was @Panjuzek i @Staniq omija ta "przyjemność" tłuczenia się do pracy komunikacją miejską, to piszecie że maseczki nie duszą ludzi ich własnym CO2. Panie Juzku, w pracy na pewno Pan nie popyla w beznadziejnej taniej szmacie, tylko w porządnej masce przeciw pyłowej, także nic dziwnego, że Pan nie narzeka.

Nie jest tak jak Ci się wydaje. 

Kupiłem sobie ostatnio taką "beznadziejnie tanią szmatę" wykonaną z materiału przypominającego gąbkę. Moje wrażenia są takie że oddycha się w niej dużo łatwiej niż w takiej "porządnej masce przeciw pyłowej" Mimo że tą której używam obecnie, dobierałem metodą prób i błędów przez dłuższy czas.

Co do tłoczenia się w tramwaju...

Zazwyczaj gdy używam "porządnej maski przeciw pyłowej" to pracuję z jakimś materiałem który swoje waży (robię schody i drzwi na zamówienie) i trzeba się z nim trochę nagimnastykować. Więc dochodzi wysiłek fizyczny. Nadmienię tylko ze względu na zapylenie, klimatyzacja na stolarni się nie sprawdza, więc nikt jej nie montuje. Hala potrafi nieźle się nagrzać. Połącz kropki, i porównaj to do stania czy siedzenia w tramwaju. 

Trudno o bardziej rzetelne źródło.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Prosiłem o źródło traktujące o szkodliwości noszenia maseczek. Inaczej o chorobach, których się można od tego nabawić. O czym pisałeś poprzednio.

Po to, żeby przypadkiem nie napluć do środka otwartego pacjenta.

Nawet w czasach gdy lekarze nie nosili maseczek podczas operacji, żaden z nich nie pluł do środka pacjenta (przynajmniej tak mi się wydaje). Chodzi o to że nawet podczas mówienia, kropelki śliny wylatują z ust. Jama ustna jest usłana wieloma bakteriami, które są tam potrzebne, ale wiele z nich mogło by narobić sporego bałaganu na przykład w otrzewnej. 

Podobną rolę maseczki spełniają w przypadku wirusów. Ograniczają ich rozsiewanie przez osoby zakażone, na przykład w zatłoczonym tramwaju.

Covida załatwia mycie rąk mydłem - o myciu rąk mydłem były wypowiedzi nawet w telewizji.

dla porównania

Wirus Ebola szybko ginie na suchych powierzchniach, a także w wyniku działania mydła, wybielacza, światła słonecznego i suszenia

https://pl.wikipedia...rwotoczna_Ebola

Jak widać mydło nieźle radzi sobie z wirusami, nawet takimi które nigdy nie przechodzą bezobjawowo a ich śmiertelność sięga nawet 90%

Co do środków dezynfekujących, to są po prostu bardziej praktyczne. Trudno by było, co chwilę latać do łazienki. 

Co do Pana Szumowskiego, Powiedzmy sobie szczerze. Nie jest to postać krystalicznie bezstronna, delikatnie mówiąc. Polityka rządzi się swoimi prawami.  

@Damian83

Rozmawiałęm z nie jednym, żaden nie miał objawów jakichkolwiek, nikt nie był leczony, ani jeden nie zmarł. Podobno na 300 górników zakażonych z jednej kopalni jeden miał katar... Grubo.

Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że występowanie objawów często powiązane jest ze stanem układu immunologicznego. O czym świadczy stan zdrowia osób przechodzących Covida ciężko i tych którzy umarli. Domyślam się że żeby pracować na dole trzeba być zdrowym, a górnicy badani są regularnie. Dla porównania może podam przykład domów starców, w których zagościł covid. Tam w wielu przypadkach nie skończyło się to katarem. 

A tak od siebie. 

To właśnie niska śmiertelność i bezobjawowy przebieg powodują szerzenie się tego wirusa. Covid1 miał kilkukrotnie wyższą śmiertelność ale okres inkubacji wynosił 5-6 dni przez co roznosił się wolniej i łatwiej było nad tym zapanować. Covid2 jest znacznie łagodniejszy, ale dzięki długiemu okresowi inkubacji, jak i częstemu przebiegowi bezobjawowemu rozprzestrzenia się szybciej i dalej. I tutaj może zadziałać efekt skali. Pomimo mniejszej zjadliwości, dzięki zakażeniu znacznie większej ilości ludzi niż SARS, może spowodować znacznie więcej zgonów. Nawet jeżeli zgony te są spowodowane pośrednio. Cytując klasyka polskiego kina. " A kto umarł, ten nie żyje" i nie ważne czy zabił go wirus czy choroba współistniejąca. 

Nie jestem bezstronny. Należę do grupy ryzyka, mam nadciśnienie tętnicze. Nie panikuję. Również uważam że większość obostrzeń jest idiotyczna i bez sensu. Ale maseczka w tramwaju, czy innym zatłoczonym miejscu czy też mycie rąk lub rozsądne używanie Dezynfektantów, nikomu nie zrobi krzywdy, a jeżeli dzięki temu życia nie straci chociaż jedna osoba to chyba warto. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 19.09.2020 - 08:48

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktycznie nie oceniłeś mnie, tylko napisałeś cytuję, wpisujesz się w klasykę zwolenników pokręconych teorii konspiracyjnych - mówić dużo i nic nie powiedzieć. Jedno i drugie to kłamstwo. Nie namawiasz mnie do kłamstwa, tylko ty kłamiesz. A że dalej w to brniesz, piję tu do wypowiedzi o piskorzu, to na kolejne pytanie, za karę, też ci nie odpowiem.

Nawet paluszkiem nie chcesz pokazać, gdzie to kłamstwo tkwi. Tym piskorzeniem i powyższym właśnie się wpisujesz. Nie napisałem, że zwolennikiem jesteś, więc nie kłam.

To jak jest z tymi nieściekowymi mediami, które to są nieściekowe?

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziś potwierdzono 1002 zakażeń https://www.money.pl...961363456a.html
To już wystarczy, już można mówić o pandemii?

Odnośnie masek. Ktoś badał jaki jest skład procentowy powietrza pod maską? Pewnie tak, ale nie chce mi się szukać.
Kto nie może nosić maski, polecam zrobienie sobie przyłbicy. Wystarczy kawałek folii np z teczki na dokumenty, przywiązujemy do tego gumkę... No i gitara.
  • 0

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiecie, że w Szwecji nikt nigdzie nie nosi masek, wszyscy normalnie tłoczą się w autbousach i metrach a wszyscy chodzą częściowo normalnie do szkół, na uniwersytety i do pracy? Tak było od początku pandemii. 

Ja jeżdżę normalnie komunikacją miejską do pracy codziennie, co zajmuje mi od 40 do 50min. Nigdy nawet nie miałam maski w domu, nie dezynfykuje rąk i myję je normalnie, bez jakiegoś fanatyzmu. Chodzę do sklepów na zakupy kiedy mi wygodnie, tak ja wszyscy inni.

Wiem, że to przykład anegdotyczny, ale nie słyszałam o kimkolwiek kto byłby chociaż znany mi z imienia i kto by miał wirusa.

To sprawia, że moja wiara w powagę sytuacji słabnie i zostaje tylko poirytowanie, że przez coś, o czym słychać tylko w mediach, nie można nawet zobaczyć się z rodziną.

Jestem ostatnia do wiary w teorie spiskowe, ale tu odnoszę coraz większe wrażenie, że ktoś sobie w kulki leci.

Użytkownik dziewięć edytował ten post 19.09.2020 - 17:45

• 3

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście i jakoś w Szwecji liczba zakażeń spada
https://krosno.nasze...t/ar/c1-7900419
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiecie, że w Szwecji nikt nigdzie nie nosi masek, wszyscy normalnie tłoczą się w autbousach i metrach a wszyscy chodzą częściowo normalnie do szkół, na uniwersytety i do pracy? Tak było od początku pandemii.

I dlatego też Szwecja ma jeden z najgorszych współczynników zgonów do liczby ludności biorąc pod uwagę cały świat, oraz zanotowała największy skok zgonów w swoim kraju w XXIw. Przypomnę tylko, że mają 4x mniej mieszkańców niż Polska, a zakażonych 10 tyś więcej. Zgonów 10x więcej na jednego mieszkańca, a zachorowań 4x więcej na mieszkańca.

I nie porównujcie tego tematu do płaskiej ziemi czy 5g lub innych tzw foliarzy. Bo to całkiem inna bajka. Płaska ziemia to bzdura i szukanie przyczyny wirusa w falach elektromagnetycznych to również bzdura. To do Daniela bo lubi się nabijać w tym temacie, że foliarzy bardzo łatwo obalić itp.Daniel tu nie piszą tego foliarze tylko świadomi ludzie. Wystarczy uruchomić swój zdrowy rozsądek.

Mhm...:

A nie świadczy to o tym, że politycy DOSKONALE wiedzą, że ta cała pandemia, jak i niby groźniejszy niż zwykła grypa wirus, to totalne oszustwo i masońsko syjonistyczny sposób totalnego zniewolenia ludzi?
To jest planowe ludobójstwo. Koniec kropka. Był 11 września 2001, ludzie nie zareagowali odpowiednio. Syjoniści zrobili teatr dla gojów, zabili swoich 3k obywateli, oczywiście nie swojego pochodzenia, potem ok. 2 mln na bliskim wschodzie. Ludzie nadal siedzieli cicho, żarli, srali, spali, żyli. Potem zaczęli nas zatruwać chemią w jedzeniu, a przede wszystkim chemią zrzucaną z powietrza aka chemtrails. I ludzie, o zgrozo!, pomimo że było to cholernie widac na niebie, pomimo iż były dostępne informacje o tej zbrodni, nic z tym nie zrobili. To zbrodnicze elity pomyślały.. "jedziemy z koksem z głupimi frajerami". I oto mamy najbardziej debilny ale najbardziej skuteczny sposób by wyeliminować jak najwięcej gojów - wymyślona jakaś pandemia, której nie ma, wymyślony wirus, którego nie ma
Dlaczego patyk do badania wkłada się głęboko w nos? Można pobrać ślinę, z boku policzka, a wkłada się prawie do mózgu, po co?
Te patyczki podobno zbierają dane o DNA, które te świrusy chcą wykorzystać do... klonowania, do innych celów, nie wiem

I to tylko z kilku ostatnich stron. Ten sam poziom co płaskoziemcy i chemtrailowcy, a argumenty typu: "politycy każą nosić maseczki, a sami ich nie noszą, dla mnie to jasne, że wirus to ściema" to przecież poziom rozumowania podstawówki jak nie niżej.

Tymczasem po szwedzkim państwowym wirusologu, który przyznał się do pomyłki i powiedział, że popełnili błąd lekceważąc covid-19 mamy kolejnego eksperta:

Czeski epidemiolog, doradca rządu, Roman Prymula w wywiadzie dla Lidovky: niedocenienie wirusa nie było słuszne. Nie spodziewałem się, że druga fala będzie tak silna, mogliśmy zadziałać trochę lepiej.

Chyba im później doszły przelewy od masonów ;p ;p ;p

• 3

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ktoś tam wspominał, że nieleczony wirus jest zabójczy. A przecież ten wirus na ogół nie jest leczony... Następuje kwarantanna i wirus znika,

Wirusów zazwyczaj się nie leczy, szczególnie tych nowych wirusów bo wirusy szybko mutują. Co najwyżej wspomaga się układ immunologiczny człowieka aby sam zwalczył wirusy. np. przy katarze lub przeziębieniu. 

Jestem ze Śląska a wiadomo, że górnicy byli rzekomo zakażeni. Rozmawiałęm z nie jednym, żaden nie miał objawów jakichkolwiek, nikt nie był leczony, ani jeden nie zmarł.

Według niektórych danych nawet 60% chorych przechodzi wirusa bezobjawowo stąd mógł wyniknąć brak objawów wśród górników.

Napiszę to znów, nie twierdzę, że nie ma wirusa. Pewnie sobie jest i to dłużej niż myślimy

Pewnie że był tylko że wśród zwierząt. Dopiero po przeskoczeniu na człowieka o nim się dowiedzieliśmy a jak napisałem na początku musiało dojść do jakiejś mutacji która mu na to pozwoliła. Stąd problem z leczeniem wirusów, za szybko się ,,zmieniają''

A dlaczego katar i przeziębienie nie jest pandemią? Przecież to też jest na całym świecie i też się można zarazić.

Może katar poprostu dostał nową nazwę covid19 ?

Co najwyżej będzie ciekło z nosa i będzie gorączka. Nie słyszałem żeby ktoś umarł na katar.

Dziś potwierdzono 1002 zakażeń

Ale to byłby rechot historii gdy głównymi ogniskami zarażeń były ostatnie marsze antymaseczkowców które pokazywał Miłosz. :) 

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Staniq dalej kłamie, @Daniel i @StatystycznyPolak dalej starają się przedstawić wszystkich którzy mają inne zdanie, jako bandę oszołomów, moderator @Wszystko wrzuca propagandę o 1002 zakażeniach, którą Pan Marcin Rola, redaktor wRealu24, zdezintegrował, a @Panjuzek dalej chce mi udowodnić, że w maseczkach fantastycznie się oddycha. Panie Juzku, dobrze się zrozumieliśmy, opisałem na swoim przykładzie, niedotlenienie, tego można się nabawić od maseczki. Lekarze mówią, że po max.15 minutach trzeba założyć nową maseczkę, bo po tym czasie staje się pożywką dla bakterii i wirusów. 

Marsjanie atakują, na niedowierzających polują.

Maseczki zakładają, to na ludziach wymuszają.

Hej, dogadać się nie da, zniszczenia nas jest ich potrzeba. 

Hej, Mars atakuje. Komu to pasuje?!  

Hej, hej - Mars napada. 

Ktoś dostanie mandat z rana.

Hej, hej - Mars atakuje.

Wszystkich zamaskuje.

Hej, hej - Mars napada.
Przerażona ludzi gromada.
Hej, hej - Mars atakuje.
Żadnej litości nie czuje.

Hej, hej - Mars napada.

Ktoś dostanie tonfą z rana. 

Hej, hej - Mars atakuje.

Każdy to poczuje. 

Hej, hej - Mars napada.

Propaganda jest od rana. 
Hej, hej - Mars atakuje.
Na prostych ludzi poluje.

Hej, hej - u wrót stoi wróg!

Nie rzucim ziemi skąd nasz Ród!! 

Przerobiłem trochę piosenkę Kazika, pt.Mars Napada. Gość jest mistrzem, chciał zrobić klipy, a wszyły mu filmy dokumentalne pasujące do naszych czasów. 

P.S. @Edric to, że rozdajesz bezpodstawnie minusy mam gdzieś, ale mam pytanie, dlaczego profanujesz swoim awatarem Polskie Godło?

Użytkownik Miłosz edytował ten post 21.09.2020 - 18:45

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Staniq dalej kłamie,

Pokaż paluszkiem. Jak na razie pomówienie, prowokacja.

Pytam, które media są nieściekowe?

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Testowałem na sobie maseczkę w rozgrzanym tramwaju, jak były upały, w tym się nie da oddychać bez wystawienia nosa w takich warunkach. Także tak, maseczka dusi, każdy normalny człowiek to potwierdzi i nie jest to teoria spiskowa! Widocznie was @Panjuzek i @Staniq omija ta "przyjemność" tłuczenia się do pracy komunikacją miejską, to piszecie że maseczki nie duszą ludzi ich własnym CO2.

xD

Tu juz gruba faza widze niech ktos zatrzyma ta karuezele smiechu. Musze przyznac, ze ten wymysl o duszeniu sie wlasnym co2 jest chyba najlepszy od tych plaskoziemcow z ligi antymaseczkowcow. xD

Dla goscia wierzacego w masonskie spiski, ktore w swych planach zawieraja ludobojstwo bialej rasy poprzez NWO i wyznajacego kult Marcina Roli niestety nie ma juz ratunku. xD Ostatnio prawdziwy wysyp takich spiskowcow jest w necie, ciekawe skad w sumie. 

Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 21.09.2020 - 08:34

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pewnie chodzi o ten wpis
https://m.facebook.c..._composer=false
Podobny tekst jest na jego koncie na twitterze.
Prawicowi publicyści są słabi intelektualnie i do takich ludzi jak oni kierują swój przekaz.

Przeglądam sobie jego fejsa, żeby sprawdzić jakim gatunkiem "oświeconego" jest ten koleś. Patrzcie na ten wpis, wygląda znajomo?
https://m.facebook.c..._composer=false
Ogólnie jego wypowiedzi są prymitywne, dużo w nich określeń typu: koronaściemia, plandemia, pandemiościema, mordercy, maski nie chronią.
Typowy język prawackiej publicystyki. Widać, że Miłosz się na nim wzoruje.

A odnośnie tego rekordu 1002. To jest medialna liczba, okrągła, podobnie jak 100.
Nie wiem czy ten Rola ma na myśli, że wszystkie testy są fałszywe, czy tylko część z nich- tego nie wyjaśnia. Tyle wyszło, więc tyle podali. Zresztą to mało ważne, bo zakażeń jest i tak więcej. Wielu epidemiologów mówiło, że zakażeń może być kilka razy więcej niż wychodzi z testów, bo wielu ludzi zakażonych nie zostało zbadanych.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych