Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zauważcie przy tym, że ostatnio dokonano zmian, które zmniejszyły ilość wykonywanych testów. Nie testuje się osób na kwarantannie, które nie mają objawów, nie testuje się nauczycieli. Większość wykrytych ma teraz jakieś objawy.

Samo przebicie pułapu 1000 to zbieg okoliczności, bo zdarzyły się trzy ogniska i wszystkie przebadano w podobnym czasie. W Tomaszowie Lubelskim 66 osób zaraziło się w szkole specjalnej; jeden z nauczycieli w tej szkole uczył symultanicznie jeszcze w trzech innych. W Małopolsce 70 osób zaraziło się w DPS.

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pokaż paluszkiem. Jak na razie pomówienie, prowokacja.
Pytam, które media są nieściekowe?

Pokazałem wcześniej, że jest prawdą, że oceniłeś mnie, napisałeś, że wpisuję się w klasykę spiskowców. Wbrew temu co piszesz jest to ocena mojej osoby. Kłam dalej i pogrążaj się jeszcze bardziej jak masz ochotę, ja ten temat skończyłem. Powiedziałem ci, że ci nie odpowiem na to pytanie, bo kłamiesz, więc nie ponawiaj pytań o media do mnie.

Tu juz gruba faza widze niech ktos zatrzyma ta karuezele smiechu. Musze przyznac, ze ten wymysl o duszeniu sie wlasnym co2 jest chyba najlepszy od tych plaskoziemcow z ligi antymaseczkowcow.

To nie jest żadna teoria spiskowa tylko fakt. Sam Premier Morawiecki został nagrany, jak się dusi w maseczce, w katedrze św. Jana Chrzciciela podczas Mszy Świętej za Ojczyznę. Nie wytrzymuje własnych obostrzeń podczas kilkugodzinnej uroczystości. Polakom każe się do nich stosować codziennie, w tym przez wiele godzin w pracy, czy komunikacji miejskiej. Źródłem beki to są tacy "płaskoziemcy" jak ty.
Tu nie chodzi o maseczki, tylko o sprzeciw wobec wywracania naszego życia do góry nogami z powodu który jest pełen niejasności i do którego jest wiele merytorycznych uwag.

Dla goscia wierzacego w masonskie spiski, ktore w swych planach zawieraja ludobojstwo bialej rasy poprzez NWO i wyznajacego kult Marcina Roli niestety nie ma juz ratunku. xD Ostatnio prawdziwy wysyp takich spiskowcow jest w necie, ciekawe skad w sumie.

Nie wierzę w żadną z tych rzeczy które napisałeś, więc ja ratunku nie szukam, to ty go powinieneś poszukać kłamco, razem z twoimi kumplami z forum. Wierzę w istnienie wirusa, tego nikt nie neguje, nie wierzę w to, że obecnie mamy pandemię. Dr Wodarg, prof Bhakdi, prof. Puschel, prof. Ioannidis, prof, Witkowski, dr Martyka, dr Martynowska. To tylko niektóre nazwiska lekarzy, naukowców, epidemiologów, którzy mogą ci wyjaśnić dlaczego obecna pandemia to jest strachu i głupoty, a nie wirusa.

Typowy język prawackiej publicystyki. Widać, że Miłosz się na nim wzoruje.

Nie wzoruję się na nim, ale uważam Pana Marcina Rolę, za osobę, która robi dobrą robotę. Takie samo zdanie mam o Mediach Narodowych.
A ty na kim, lub czym się wzorujesz? WHO i itp. i mediach głównego ścieku.

P.S. @Edric to, że rozdajesz bezpodstawnie minusy mam gdzieś, ale mam pytanie, dlaczego profanujesz swoim awatarem Polskie Godło? 

Untitled-1.png

Art. 137. znieważenie znaku lub symbolu państwa, poczytaj sobie ***** . Margot i inni tego typu tęczowi macie szczęście, że u władzy mamy bandę sierot która pozwala na łamanie prawa, ale to się zmieni.
obraza2.gif
Edycja
Wszystko

Użytkownik Wszystko edytował ten post 22.09.2020 - 15:07

• 2

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To nie jest żadna teoria spiskowa tylko fakt. Sam Premier Morawiecki został nagrany, jak się dusi w maseczce, w katedrze św. Jana Chrzciciela podczas Mszy Świętej za Ojczyznę. Nie wytrzymuje własnych obostrzeń podczas kilkugodzinnej uroczystości. Polakom każe się do nich stosować codziennie, w tym przez wiele godzin w pracy, czy komunikacji miejskiej. Źródłem beki to są tacy "płaskoziemcy" jak ty.
Tu nie chodzi o maseczki, tylko o sprzeciw wobec wywracania naszego życia do góry nogami z powodu który jest pełen niejasności i do którego jest wiele merytorycznych uwag.

Wywracaniu naszego zycia do gory nogami bo co? Bo ktos Ci kazal rece myc i twarz zaslonic w zatloczonym miejscu publicznym? x-D

No to faktycznie niezle wywrocenie swiata do gory nogami. Ja powiem wiecej - jestem takim tyranem, ze bez wzgledu na to czy faktycznie jest ta epidemia przenoszona przez fale 5g stworzona przez masonskich z*dow chcacych doprowadzic biala heteroseksualna rase do upadku, czy moze jej nie ma - jestem za utrzymaniem takich "przepisow". W koncu zrobilo sie normalniej, duzo mniejsza ilosc zachorowan na biegunki i tym podobne, w niektorych krajach praktycznie brak sezonu grypowego. W koncu stojac w kolejce w sklepie nie czuje oddechu starej baby czy menela na plecach i w koncu ktos zaczal myc (a przynajmniej dezynfekowac rece). Juz pal licho ta pandemie, oby obecne zasady utrzymaly sie jak najdluzej i oby kary za ich nieprzestrzeganie byly jak najsurowsze.

• 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pokazałem wcześniej, że jest prawdą, że oceniłeś mnie, napisałeś, że wpisuję się w klasykę spiskowców. Wbrew temu co piszesz jest to ocena mojej osoby. Kłam dalej i pogrążaj się jeszcze bardziej jak masz ochotę, ja ten temat skończyłem. Powiedziałem ci, że ci nie odpowiem na to pytanie, bo kłamiesz, więc nie ponawiaj pytań o media do mnie.

Nic nie pokazałeś. Zwrot "wpisujesz się", jest podobne do "zachowujesz się jak". Nie nazwałem Cię "spiskowcem", no ale na swoim punkcie jesteś przewrażliwiony, równocześnie dopuszczając się obrażania innych.

Na pytanie nie odpowiesz, bo i tak byś nie odpowiedział.

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Miłosz

@Panjuzek dalej chce mi udowodnić, że w maseczkach fantastycznie się oddycha. Panie Juzku, dobrze się zrozumieliśmy, opisałem na swoim przykładzie, niedotlenienie, tego można się nabawić od maseczki. Lekarze mówią, że po max.15 minutach trzeba założyć nową maseczkę, bo po tym czasie staje się pożywką dla bakterii i wirusów.

Nigdzie nie napisałem że w maseczkach super się oddycha. To po pierwsze. To całe niedotlenienie  bakterie i wirusy to bzdura na resorach. Prosiłem Cię o linka do jakichś badań potwierdzających twoją tezę. Bo wiesz jest wielu ludzi którzy używają masek ochronnych na co dzień i przez wiele godzin. Pisałem o chirurgach i stolarzach, ale są jeszcze na ten przykład, lakiernicy, budowlańcy, czy też panowie którzy usuwają azbest. I jakoś im nie szkodzi, a ty prawie umarłeś z niedotlenienia :) Brawo. 

A tak swoją szosą Przejąłeś stylówę od @Ogarniętego i o tych maeczkach piszesz dokładnie tak jak on o chemitrailsach. Zero dowodów, badań czy czegokolwiek, za to durzo pustego bicia piany, i przerabianie piosenek :facepalm: . Słabo to wygląda.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 21.09.2020 - 19:29

• 0

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wywracaniu naszego zycia do gory nogami bo co? Bo ktos Ci kazal rece myc i twarz zaslonic w zatloczonym miejscu publicznym? x-D No to faktycznie niezle wywrocenie swiata do gory nogami.

Dobrze wiesz, że nie chodzi tu tylko o zakrywanie twarzy i o mycie rąk, bo to wszyscy robią i robili jeszcze przed tą pandemią głupoty i strachu przed wirusem, który nie jest tak niebezpieczny jak przedstawiają to media, co udowadnia MZ. By się tego dowiedzieć trzeba zapytać ministerstwo, problem w tym, że mało ludzi to wie.
Każdy może sam wysłać prośbę o informację publiczną i wybrać czy mają odpowiedzieć na maila czy na adres domowy.

http://www.paranorma...-1600205704.jpg

Nawet jak dodamy do siebie liczbę zgonów pacjentów którzy zmarli na Covida i tych którzy też na niego zmarli, ale oprócz niego mieli choroby współistniejące, to nadal nie będzie to liczba która usprawiedliwia ten cyrk, który się teraz dzieje w Polsce.

2147 + 292 = 2439, więcej ludzi ginie w wypadkach drogowych, a w Polsce jest prawie ~40 milionów obywateli.

Ja powiem wiecej - jestem takim tyranem, ze bez wzgledu na to czy faktycznie jest ta epidemia przenoszona przez fale 5g stworzona przez masonskich z*dow chcacych doprowadzic biala heteroseksualna rase do upadku, czy moze jej nie ma

Media i politycy ją roznoszą wirusa paniki. Twoje maszty 5g, masoni i żydzi to odlot.

- jestem za utrzymaniem takich "przepisow". W koncu zrobilo sie normalniej

Tylko ignorant, oderwany od faktów i rzeczywistości może coś takiego napisać.

Nic nie pokazałeś. Zwrot "wpisujesz się", jest podobne do "zachowujesz się jak". Nie nazwałem Cię "spiskowcem", no ale na swoim punkcie jesteś przewrażliwiony, równocześnie dopuszczając się obrażania innych.
Na pytanie nie odpowiesz, bo i tak byś nie odpowiedział.

"wpisujesz się w klasykę zwolenników pokręconych teorii konspiracyjnych - mówić dużo i nic nie powiedzieć." To są twoje słowa o które cały czas się spieramy. Powiedź mi co to jest jak nie ocena mojej osoby? Jesteś kłamcą Staniq. Na pytanie ci nie odpowiem, nie dlatego, że nie mam nic do powiedzenia, tylko dlatego, że nie przepadam za rozmową z kimś kto pisze brednie na mój temat.

@Down Odpowiedziałbym ale nie rajcuje mnie dyskusja z kimś kto pisze brednie na mój temat. Ty siebie okłamujesz i przykro mi z tego powodu.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 21.09.2020 - 19:54

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak swoją szosą Przejąłeś stylówę od @Ogarniętego...

No to go "oceniłeś". Zaraz Ci napisze, że za karę nie dostaniesz odpowiedzi.

Up@

To jest ocena według Ciebie, według mnie nie. Okłamujesz sam siebie.

Nie napisałem również, że nie odpowiadasz, bo nie masz nic do powiedzenia. Napisałem, że i tak byś nie odpowiedział.

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nigdzie nie napisałem że w maseczkach super się oddycha. To po pierwsze.

Oczywiście, że nie napisałeś, ale do takiego wniosku można dojść, po tym jak napisałeś, że kupiłeś sobie tanią szmatę i w niej pracujesz.
Ja sobie tego nie wyobrażam. Kiedyś zostałem wpuszczony przez stolarza na obiekt, i miałem przyjemność zetknąć się nagrzaną halą i latającym drobnym pyłem, w wyniku pracy piły, a nawet pił, bo to duże było. Bez maski było nieprzyjemnie i gorąco. Przed wyjściem zdążyłem trochę spocić, do ciała poprzyklejały mi się te wióry, nieciekawe uczucie. Nie wyobrażam sobie pracy w tej szmacie.

To całe niedotlenienie  bakterie i wirusy to bzdura na resorach.

Proszę się przejechać w taniej masce, w czasie upałów, nagrzanym tramwajem bez klimatyzacji, z Ronda Mogliskiego na ul.Tadeusza Kościuszki, w Krakowie, wysiąść na przystanku tam gdzie Rudawa wpada do Wisły i opisać wrażenia z podróży. Maseczki trzeba zmieniać, bo po jakimś czasie stają się wilgotne, stają się pożywką dla bakterii i wirusów, tak mówią lekarze, którzy nie negują pandemii wirusa. Proszę sprawdzić. Pierwszy przykład z Googla...

Maski jednorazowe, chirurgiczne powinniśmy wymieniać nie rzadziej niż co godzinę, maksymalnie co półtorej godziny - dr. Paweł Grzesiowski

Z moich obserwacji wynika, że spora część ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy, albo oszczędza i nosi jedną cały dzień, powodzenia takim osobom życzę.  

A tak swoją szosą Przejąłeś stylówę od @Ogarniętego i o tych maeczkach piszesz dokładnie tak jak on o chemitrailsach. Zero dowodów, badań czy czegokolwiek, za to durzo pustego bicia piany, i przerabianie piosenek :facepalm: . Słabo to wygląda.

Ja mam swoją własną unikalną stylówę. @Ogarnięty wierzy we wszystkie teorie spiskowe. A ja nie wierzę tylko w to, że jest pandemia, nie uważam tej sprawy za teorię spiskową. Zero dowodów? Napisałem na jakiej podstawie mam takie, a nie inne zdanie. Jak nie trafia do ciebie, między innymi to, że taki Morawiecki, każe ci się stosować do obostrzeń, a po występie w maseczce w telewizji idzie do kina z ziomkami, całe towarzystwo w ścisku, bez maseczek, siedzi na sali i ma obostrzenia w tyłku, to jest mi przykro, ale nie pisz takich rzeczy, że ja niczym nie podpieram swojego stanowiska, bo to jest nieprawda - i to jest słabe.

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Miłosz

do takiego wniosku można dojść, po tym jak napisałeś, że kupiłeś sobie tanią szmatę i w niej pracujesz.

Przepraszam nie dopisałem. Tanią szmatę kupiłem sobie do sklepu a nie do pracy. Wydawało mi się że to wynika z kontekstu mojej wypowiedzi. 

Proszę się przejechać w taniej masce, w czasie upałów, nagrzanym tramwajem bez klimatyzacji

Proszę popracować w nagrzanej stolarni, z blaszanym dachem, przez parę godzin, dżwigając stopnie i policzki dębowych schodów, mając na twarzy najlepszą dostępną maseczkę. 

Maski jednorazowe, chirurgiczne powinniśmy wymieniać nie rzadziej niż co godzinę, maksymalnie co półtorej godziny - dr. Paweł Grzesiowski

Z moich obserwacji wynika, że spora część ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy, albo oszczędza i nosi jedną cały dzień, powodzenia takim osobom życzę.

Poprzednio pisałeś o kilkunastu minutach. Ale spoko. W pracy używam maski gumowej z zaworami. Czasem umyję czasem mi się zapomni. Dobrej jakości maseczki "jednorazowe" używa się przez  dzień a nawet tydzień w zależności od zapylenia. I tak od lat. Jedyne bakterie które tam rosną to te, które masz w swoich ustach. No chyba że chodzisz w pożyczonej masce.

@Ogarnięty wierzy we wszystkie teorie spiskowe. A ja nie wierzę tylko w to, że jest pandemia

To że jest pandemia wynika z definicji. Mamy do czynienia z wirusem, powodującym chorobę a nawet śmierć, na wszystkich kontynentach. To jest pandemia. 

Zero dowodów? Napisałem na jakiej podstawie mam takie, a nie inne zdanie.

Przepraszam nie zauważyłem. Możesz podlinkować te podstawy? Proszę.

Jak nie trafia do ciebie, między innymi to, że taki Morawiecki, każe ci się stosować do obostrzeń, a po występie w maseczce w telewizji idzie do kina z ziomkami, całe towarzystwo w ścisku, bez maseczek, siedzi na sali i ma obostrzenia w tyłku, to jest mi przykro, ale nie pisz takich rzeczy, że ja niczym nie podpieram swojego stanowiska, bo to jest nieprawda - i to jest słabe.

Wiesz. To że ktoś jest politykiem na wysokim stanowisku, nie czyni z niego eksperta w sprawach medycznych. Boris Jonson też kozaczył i skończył w szpitalu. A to całe towarzystwo jest zapewne świetnie izolowane od reszty społeczeństwa, więc czują się bezpieczni w swoim gronie. Tylko tyle i aż tyle. 

Edit.

Dzisiaj dowiedziałem się że w mojej firmie zatrudniającej około 200 osób, są dwa wypadki covida. zachorował jeden z dyrektorów, i kierownik działu technicznego. ten drugi mnie martwi, bo pomimo obostrzeń dotyczących poruszania się pomiędzy halami, ten człowiek z racji obowiązków, przemieszczał się wszędzie. ten człowiek leży w szpitalu a cała jego rodzina jest na kwarantannie z potwierdzonym wirusem. Tak że ten. Zobaczymy co będzie.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 21.09.2020 - 22:14

• 0

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobrze wiesz, że nie chodzi tu tylko o zakrywanie twarzy i o mycie rąk, bo to wszyscy robią i robili jeszcze przed tą pandemią głupoty i strachu

Niezle odklejenie. Skad w takim razie taki spadek zachorowan na grype (dane podawal np. Zaciekawiony ze strone temu)? Skad taki spadek zachorowan na Ospe, Odre, Biegunke rotawirusowa i inne podobne? W niektorych przypadkach spadki siegajace nawet 90% w ilosci zachorowan m/m. Skad takie dane nagle skoro juz wczesniej wszyscy "zakrywali twarz i myli rece"? Czy to moze taki przypadek po prostu, koincydent zaszedl?

Natomiast jeszcze jedno juz subiektywnie. Mowisz, ze "dobrze wiem" otoz juz spiesze z wytlumaczeniem - nie, wcale nie wiem. Co mam niby wiedziec? Jaki "cyrk", ktory sie ponoc dzieje? Bo tak jak na poczatku sam smialem sie w lutym i marcu z ludzi lecacych do sklepu i wykupujacych srajtasme i ryz (nawet tu w tym temacie), jak sam wysmiewalem reakcje rzadu i zamykanie lasow tak teraz nie mam zielonego pojecia o jakim "calym cyrku" mowa. Poza nakazem zakladania maseczek w tlocznych miejscach publicznych i zachecaniem do mycia lub dezynfekowania rak (podkreslam, dzieki Bogu, oby to trwalo jak najdluzej!) u mnie w Bielsku nie ma zadnych innych obostrzen. No moze jeszcze te puste trybuny na meczach czy brak koncertow, ale to sa jak najbardziej uzasadnione dzialania w celu powstrzymania pandemii (ktorej istnienia podobno nie negujesz). Zatem pytam ponownie - o jakim cyrku mowa, bo u mnie zycie wyglada normalnie.

Jezeli uznajesz, ze smierc 2 500 ludzi to tylko statystyka to chapeau bas, mam nadzieje, ze nie nalezysz do mojej rodziny przypadkiem. I mowimy o 2 500 w momencie, w ktorym byly jakies obostrzenia, byly i sa maseczki i tak dalej. Jak widac liga antymaseczkowa, do ktorej nalezysz swietnie dziala bo statystyki sa coraz gorsze takze kolejne miesiace to beda kolejne zgony, dzieki tobie oraz tobie podobnym takich pozytywnych wynikow juz notowac nie bedziemy. Mam taki przyklad z okolicy (to nie zaden rzetelny argument, co najwyzej anegdotyczny) bo jestem, a w zasadzie bylem sasiadem DPSa. Ze 2 miesiace temu wpadl tam covid i z 30-kilku staruszkow zmarlo 14, a DPS juz sie nie otworzyl. Jeszcze raz gratuluje podejscia do ludzkiego zycia, jeszcze raz chapeau bas.

Tylko ignorant, oderwany od faktów i rzeczywistości może coś takiego napisać.

Bo tak sobie wymysliles? Sa kraje, w ktorych zyje sie tak od dziesiatek lat, odziwo nie umieraja masowo na grzybice gardla czy inne durnoty, ktore tam sobie wymyslacie w tych siedliskach idiotyzmu typu "GRUPA WSPARCIA LIGI ANTYMASECZKOWEJ NIE JESTES SAM /ANDRYCHOW" (autentycznie takie grupy istnieja jak ktos nie wierzy niech sobie wpisze, siedza tam takie szury i wymieniaja sie informacjami, ktory sklep napadna bez maseczek i w ktorym beda kaszlec na ludzi x-D ). Jeszcze raz podkreslam - oby nakaz noszenia maseczek i dezynfekcji rak pozostal z nami juz na zawsze. Jezeli tylko bedzie jakies referendum to cala rodzina bedzie glosowac za takim rozwiazaniem.

Czekam nadal na jakies dane, badania, artykuly traktujace o zatruciu morderczymi bakteriami na maseczkach lub zatruciu co2 (x-D no bez kitu nie moge z tego). Moze byc na przykladach Japonczykow lub Chinczykow. Pewnie szybko cos znajedziesz oni tam regularnie w maseczkach chodza wiec na bank miliony ich umieraja kazdego roku wiec w momencie nam cos tu zapodasz i zmasakrujesz hejterow.

"wpisujesz się w klasykę zwolenników pokręconych teorii konspiracyjnych - mówić dużo i nic nie powiedzieć." To są twoje słowa o które cały czas się spieramy.

A co konkretnie sie nie zgadza?

- szurowskie zrodla informacji szurow typu rola sa? Sa.

- dziwne teorie spiskowe o masonskich syjonistach chcacych zniszczyc ludzkosc sa? Sa.

- totalna negacja powaznych zrodel, badan i statystyk jest? Jest.

- klapki na oczy, unikanie odpowiedzi na trudniejsze pytania, negacja argumentow sa? Sa.

No to o co chodzi, przeciez wszystko sie zgadza. Gorzej bo tacy jak ty czy inni antyszczepionkowcy sa grozni nie tylko dla siebie (jak bezmozdzy plaskoziemcy), ale tez dla innych.

obraza.gif

TheToxic

Użytkownik TheToxic edytował ten post 22.09.2020 - 14:28

• 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak było to przepraszam, ale już w ścieku tych głupot nie pamiętam wszystkich wątków:

Zmarł 30-latek, który brał udział w "koronaparty". Myślał, że koronawirus to oszustwo

"Słyszeliście o "ospa party"? Podobne przyjęcie postanowili urządzić ostatnio młodzi Amerykanie w Teksasie, tylko z udziałem koronawirusa. Niestety, dla jednego z uczestników przyjęcia skończyło się to tragicznie.
Pewien 30-letni Amerykanin postanowił wziąć udział w takim "koronaparty", gdyż uważał, że koronawirus to zwykłe oszustwo. Niestety, swoją lekkomyślność przypłacił życiem. O jego śmierci poinformował właśnie szpital w Teksasie."

"- Ten młody człowiek zwierzył się przed śmiercią pielęgniarce, że brał udział w spotkaniu z osobą zainfekowaną koronawirusem, by sprawdzić, czy wirus ten stanowi realne zagrożenie. Podejrzewał bowiem, że jest to jedno wielkie oszustwo - zdradza dr Jane Appleby, lekarz wojskowy w Szpitalu Metodystów z San Antonio.

Tuż przed śmiercią wyznał jeszcze pielęgniarce: "Chyba popełniłem błąd. Myślałem, że koronawirus to mistyfikacja, ale tak nie jest".

https://www.poradnik...-fDNq-VsPq.html

I powiem Ci Mariusz, że ja to bym nawet chciał, żeby ten wirus był inteligentny i np atakował tylko takie jednostki jak przykład powyżej(jeśli historia jest prawdziwa, bo też ręki uciąć nie dam), bo w ogóle kogoś takiego mi nie szkoda, selekcja naturalna jest dobrym rozwiązaniem. Natomiast jest mi przykro jak sobie pomyślę ile ten ignorant mógł zarazić osób, które cieszą się życiem, chcą żyć, a np przez niego to życie czy zdrowie stracili.

I pomyśl sobie ilu takich ludzi Ty Mariuszu mijasz na ulicy i ilu nawet nieświadomie mogłeś zarazić, bo "nikt mi kagańca nie będzie nakładał"(choć z tego co piszesz to czasami się do obostrzeń stosujesz). Nie wiesz nawet ilu ludzi w takim tramwaju jest np osłabionych lub trawionych przez legendarne już "choroby współistniejące", ludzi którzy na pozór wyglądają na okazy zdrowia, a których taki wirus może po prostu zabić. I być może Ci ludzie, którzy chcieliby cieszyć się życiem jeszcze kolejne kilka/kilkanaście lat nie będą mieli tej szansy, bo jakiś ignorant ma problem z założeniem głupiej maseczki na przykładowo godzinne zakupy w sklepie, bo mu powiedzieli, że mu od tego glony wyrosną w płucach.

Te "ledwie" 2500 zgonów, to jest 2500 ludzkich żyć, marzeń, uczuć, to prawdopodobnie 2500 rodzin, które teraz przeżywają mniejsze bądź większe dramaty związane ze stratą bliskiej osoby. Te liczby to są matki, ojcowie, siostry, bracia, dziadkowie...być może, gdyby nie wirus Ci ludzie żyliby dalej, być może wśród tych osób są ludzie, którzy żyliby dalej, gdyby na swojej drodze nie musieli spotkać "antysystemowego" ignoranta.. I co ma do tego ilu ludzi ginie w wypadkach, czy z powodu nowotworów? Ja mam dla Ciebie bardziej szokującą informacje - my wszyscy umrzemy, całe pełne 100% ludzi kiedyś umrze. To znaczy, że mamy ignorować wszystkie inne zagrożenia?

Z tego co piszesz można wywnioskować, że jesteś prawicowcem(tu Cię zszokuje, ale mi też bliżej do prawej strony), więc teraz pomyśl sobie, że obostrzenia, statystyki zarażeń czy zgonów z powodu COVID rejestrują i podają do opinii publicznej niemal wszystkie kraje świata(z wyjątkiem jakiejś Korei PŁN, czy coś w ten deseń), tak samo państwa w których rządzi lewica/skrajna lewica jak i państwa w których rządzi prawica/skrajna prawica. Czyli co, te antymasońskie prawicowe rządy również zostały przekupione? Weźmy na przykład taką Brazylię, którą rządzi skrajny prawicowiec, który również naśmiewa się z koronawirusa. Czy dane z jego kraju mówiące o tym, że na Covid w Brazylii zmarło już ponad 135tyś ludzi są zmanipulowane? Czy on też każe im wpisywać "COVID" mimo, że umarli na coś innego? On, taki prawicowiec?! Nawet on dał sobie założyć ten masoński kaganiec?!
uid_2a4475b4d58fbdf4f7909018b0594b111593

Jak na ironię losu Szwecja, która wprowadziła łagodne obostrzenia(bo to nie jest tak też, że oni całkiem olali wirusa) to kraj, którym rządzi lewica. Jak więc doskonale widzisz podobne działania podejmują wszystkie państwa niezależnie od tego jaka frakcja polityczna jest u władzy, to też nie daje Ci do myślenia? Bo chyba, gdyby to był spisek to wyglądałoby to nieco inaczej w zależności kto byłby u władzy w danym państwie.

Zamotali wam w głowię teoriami spiskowymi i nawet nie dostrzegacie absurdów, które piszecie. Jedynym argumentem dla was są absurdalne działania polityków w walce z wirusem, lub ewentualnie wypowiedzi jakichś emerytowanych "specjalistów". Żadne fakty i argumenty do was nie trafiają, a wszystko jest tylko kłamstwem i manipulacją. Chyba nigdy od żadnego z was się nie dowiem co powoduje wzrost zgonów na świecie w 2020r względem innych lat. Jedyna odpowiedź to ciągle fake fake fake i nic więcej.

Przy okazji jeszcze nieśmiało zapytam ilu to już ludzi pochłonęła ta trwająca od lat depopulacja, jak nie chemtrailsem, to jakąś fake pandemią, depopulują nas już od co najmniej dekady, więc jakie mamy rezultaty po tych 10, a może i 15 latach mozolnego wybijania ludzkości? Bo według oczywiście zmanipulowanych danych ludzi na świecie każdego roku przybywa. Ale być może poznam jakieś bardziej rzetelne dane z nieściekowych stron i instytutów.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.09.2020 - 01:06

• 4

Milosz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę popracować w nagrzanej stolarni, z blaszanym dachem, przez parę godzin, dźwigając stopnie i policzki dębowych schodów, mając na twarzy najlepszą dostępną maseczkę.

Pewnie dałbym radę w niej wytrzymać. Nic dziwnego, że masz inne zdanie na temat masek, skoro nie używasz tej niebieskiej taniej maseczki w pracy. Jak byś ją założył, to przypuszczam, że pieprznąłbyś tą maseczką o ziemię przy pierwszej lepszej okazji.

Poprzednio pisałeś o kilkunastu minutach. Ale spoko.

Niektórzy też używają maseczek własnej roboty, czas ich przydatności jest krótszy, od tego jaki mają jednorazowe maski chirurgiczne.

Jedyne bakterie które tam rosną to te, które masz w swoich ustach. No chyba że chodzisz w pożyczonej masce

Jak przekroczysz czas jej przydatności określonej przez producenta, to taka zawilgocona szmaciana maseczka przestaje spełniać swoja funkcję, staje się pożywką dla bakterii, niekoniecznie tylko twoich, ile tego w powietrzu lata przecież, i nie bez powodu zalecane jest założenie nowej.

To że jest pandemia wynika z definicji. Mamy do czynienia z wirusem, powodującym chorobę a nawet śmierć, na wszystkich kontynentach. To jest pandemia.

Pandemia to nazwa epidemii o szczególnie dużych rozmiarach, na dużym obszarze, obejmującej kraje, a nawet kontynenty. Według definicji się mylę, to tak, a według życia? Odsyłam do mojej dyskusji na ten temat z @Wszystko kilka stron wcześniej.

Przepraszam nie zauważyłem. Możesz podlinkować te podstawy? Proszę.

Proszę się cofnąć parę stron wcześniej, wielokrotnie podawałem dane z MZ. wypowiedź Szumowskiego który z wykształcenia jest lekarzem itd, trochę tego jest.

Wiesz. To że ktoś jest politykiem na wysokim stanowisku, nie czyni z niego eksperta w sprawach medycznych. Boris Jonson też kozaczył i skończył w szpitalu. A to całe towarzystwo jest zapewne świetnie izolowane od reszty społeczeństwa, więc czują się bezpieczni w swoim gronie. Tylko tyle i aż tyle.

https://twitter.com/...682853145665537

Untitled-1.png

Taka pandemia jacy nasi decydenci polityczni, oczywiście nie mam tu na myśli Bosaka, tylko tą bandę która niszczy Polskę od wielu lat.

Jeżeli uznajesz, ze śmierć 2 500 ludzi to tylko statystyka to chapeau bas

Nie uważam, że to tylko statystka. To co uważam napisałem wcześniej.

A co konkretnie sie nie zgadza?
- szurowskie zrodla informacji szurow typu rola sa? Sa.
- dziwne teorie spiskowe o masonskich syjonistach chcacych zniszczyc ludzkosc sa? Sa.
- totalna negacja powaznych zrodel, badan i statystyk jest? Jest.
- klapki na oczy, unikanie odpowiedzi na trudniejsze pytania, negacja argumentow sa? Sa.

No to o co chodzi, przeciez wszystko sie zgadza. Gorzej bo tacy jak ty czy inni antyszczepionkowcy sa grozni nie tylko dla siebie (jak bezmozdzy plaskoziemcy), ale tez dla innych.

MZ. to nie jest szurowskie źródło, albo Rola, redaktor naczelny wRealu24.pl też nie jest żadnym szurem, gdyby tak było, to nie przychodziliby do niego znani goście na przykład z Ruchu Narodowego, albo taki Robert Bąkiewicz na pewno by do niego nie przyszedł. Wielokrotnie odcinałem się od podanych przez ciebie idiotycznych teorii spiskowych, jest to pomówienie z twojej strony. Dla mnie takie źródła, jak na przykład WHO, krytykowana przez samego Trumpa, nie są poważne, tak samo jak statystki które czerpią z nich dane. Wielokrotnie wyjaśniałem dlaczego. Pytanie o media które uważam, za nie ściekowe, nie jest trudne, odpowiedziałbym, ale ktoś kłamie na mój temat, albo pisze androny jak ty, to ja tracę ochotę na rozmowę. Dyskusja polega między innymi na odpieraniu argumentów adwersarza, albo jak wolisz, negowaniu.
Jeżeli ja mam klapki na oczach, to ty jesteś niewidomy.

Widzisz, kreujesz się na eksperta, a już przy takich prostych rzeczach się wykładasz. Nie żadni antyszczepionkowcy, jak to przedstawiają media głównego ścieku, tylko ludzie którzy są za dobrowolnością szczepień, to jest różnica.
Moje zdanie na temat szczepień jest takie samo jak Winnickiego, część szczepionek powinna pozostać obowiązkowa, reszta dobrowolnie. Dla mnie też wszystko jest jasne, jesteś ignorantem/kłamcą, który wiedzę czerpie z medialnego ścieku i pseudo źródeł jak WHO którą krytykuje sam Trump. Bezmózg? Twoje ostatnie zdanie świadczy o tym, że oprócz tego co napisałem wcześniej jesteś jeszcze najzwyklejszym chamem. Dlatego też olałem większość twojego posta, nie jesteś godzien mojego czasu.

obraza.gif

TheToxic

Użytkownik TheToxic edytował ten post 22.09.2020 - 14:36

• -2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

MZ. to nie jest szurowskie źródło, albo Rola, redaktor naczelny wRealu24.pl też nie jest żadnym szurem, gdyby tak było, to nie przychodziliby do niego znani goście na przykład z Ruchu Narodowego, albo taki Robert Bąkiewicz na pewno by do niego nie przyszedł. Wielokrotnie odcinałem się od podanych przez ciebie idiotycznych teorii spiskowych, jest to pomówienie z twojej strony. Dla mnie takie źródła, jak na przykład WHO, krytykowana przez samego Trumpa, nie są poważne, tak samo jak statystki które czerpią z nich dane.

Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę, że np taki instytut Johnsa Hopkinsa, który gromadzi dane dotyczące zarażonych i zmarłych na COVID to nie bierze tych danych z kosmosu tylko z ministerstw zdrowia czy innych organizacji rządowych danych państw? Takie WHO też nie bierze statystyk z kosmosu tylko z tego co otrzyma z danego państwa. Czyli przykładowo dajesz wiarę w liczby podane przez nasze MZ, ale już nie wierzysz w dane z WorldOMeters, które zapisuje dane dokładnie takie jakie ogłosi nasze MZ. To jest dopiero fikołek myślowy.

• 1

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

MZ. to nie jest szurowskie źródło, albo Rola, redaktor naczelny wRealu24.pl też nie jest żadnym szurem, gdyby tak było, to nie przychodziliby do niego znani goście na przykład z Ruchu Narodowego, albo taki Robert Bąkiewicz na pewno by do niego nie przyszedł. Wielokrotnie odcinałem się od podanych przez ciebie idiotycznych teorii spiskowych, jest to pomówienie z twojej strony. Dla mnie takie źródła, jak na przykład WHO, krytykowana przez samego Trumpa, nie są poważne, tak samo jak statystki które czerpią z nich dane. Wielokrotnie wyjaśniałem dlaczego. Pytanie o media które uważam, za nie ściekowe, nie jest trudne, odpowiedziałbym, ale ktoś kłamie na mój temat, albo pisze androny jak ty, to ja tracę ochotę na rozmowę. Dyskusja polega między innymi na odpieraniu argumentów adwersarza, albo jak wolisz, negowaniu.
Jeżeli ja mam klapki na oczach, to ty jesteś niewidomy.

MZ to nie jest szurowskie zrodlo, ale juz Worldometers czy WHO, ktore podaja dane za MZ sa. Czlowieku przeciez ty nie wiesz co ty piszesz w ogole. Nie masz pojecia jakie media podaja, jakie dane i jedynie powtarzasz za swoimi goru w stylu Roli... ktory nie jest szurem, w ogole.

M6b4sXa.jpg

x354EqU.jpg

NfTqNSn.jpg

xAHz8SV.jpg

kmxUujP.jpg

Nie chce mi sie nawet wstawiac dalej bo typ jest po prostu chory na glowe i rzeczy jakie wygaduje w swoich filmikach jedynie go kompromituja i wstyd w ogole poruszac temat takiego szura na powaznie. To jest wlasnie jeden z tych psycholi od zydowsko masonskich spiskow illuminati prowadzacych ludobojstwo bialej rasy. Dodatkowo nie wiem jakim cudem o jego rzetelnosci i fachu maja swiadczyc goscie z RN. Ja traktowalbym jako ujme na godnosci i delikatny wstyd. 

Wspominasz po stokroc "WHO krytykowane przez samego Trumpa" czyli, ze co? Jak Trump cos skrytykuje to jest zle i niegodne zaufania, tak? x-D No to mamy troche problem bo akurat Donek lubi wygadywac glupoty na bardzo wiele roznych tematow. W ogole co to z argument w jakiejkolwiek dyskusji. Jeszcze gdyby to byl profesor z kilkudziesiecio letnim doswiadczeniem, a nie jakis chlopek roztropek gadajacy bzdury co drugi dzien. No i ponawiam - nie masz pojecia o czym mowisz bo jestes zaslepiony swoimi szurami internetowymi. Statystyki WHO czy Worldometers to statystyki z MZ poszczegolnych krajow. Dyskusja nie polega na negowaniu. Dyskusja polega na przedstawianiu argumentow merytorycznych. W twoich wypowiedziach nie bylo jeszcze zadnego merytorycznego argumentu. Na negowaniu to polega co najwyzej filozofia internetowych szurow i fanow teorii spiskowych takich jak ty. Uwielbiacie negowac fakty, zrodla, badania, nauke.

Nie żadni antyszczepionkowcy, jak to przedstawiają media głównego ścieku, tylko ludzie którzy są za dobrowolnością szczepień, to jest różnica.

x-D Nie no trzymajcie mnie bo to chyba nie jest na powaznie tylko gosc troluje sobie i ma niezla beke kazdego popoludnia jak sie tutaj produkujemy. Tak to sa wlasnie antyszczepionkowcy. Tak sa grozni dla siebie i dla nas. Dlaczego - bylo tlumaczone tu na tym forum z milion razy, przewin sobie. A taki Rola jest jednym z tych idiotow wlasnie. 

Dla mnie też wszystko jest jasne, jesteś ignorantem/kłamcą, który wiedzę czerpie z medialnego ścieku i pseudo źródeł jak WHO którą krytykuje sam Trump. Bezmózg? Twoje ostatnie zdanie świadczy o tym, że oprócz tego co napisałem wcześniej jesteś jeszcze najzwyklejszym chamem. Dlatego też olałem większość twojego posta, nie jesteś godzien mojego czasu.

Chyba jestesmy w ukrytej kamerze. Nie odpowiadasz nie dlatego, ze jestem ignorantem/klamca, ale dlatego, ze kazda kolejna wypowiedz cie kompromituje i kazdemu kolejnemu adwersarzowi odpowiadasz dokladnie tym samym. Podobnie z olaniem wiekszosci posta - po prostu nie jestes w stanie merytorycznie odpowiedziec na pytania zadane przeze mnie. Nie dziwi mnie to, nie twoja wina. Na nie nie da sie odpowiedziec nie uzywajac szurowskich teorii spiskowych, w ktorych sie lubujesz pzdr. 

• 2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"MZ. to nie jest szurowskie źródło, albo Rola, redaktor naczelny wRealu24.pl też nie jest żadnym szurem, gdyby tak było, to nie przychodziliby do niego znani goście na przykład z Ruchu Narodowego, albo taki Robert Bąkiewicz na pewno by do niego nie przyszedł."

Przecież ten Bąkiewicz to jeden z liderów ruchu narodowego. Tacy ludzie chodzą wszędzie tam gdzie mogą pogadać z sobie z tymi co mają podobne poglądy z kategorii bóg, honor, ojczyzna. Wszystko co alternatywne jest dla nich lepsze. Chodzi swój do swoich.

Na resztę odpiszę później.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych