Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Panjuzek

Szpitale przestają wyrabiać dlatego, że znaczna część pacjentów z koronawirusem siedzi w szpitalach, pomimo tego, że mają lekkie objawy i bez problemu mogliby przechorować w domu. Przykładem tej patologii jest szpital w Grudziądzu. Przykładem innej patologii jest nakręcanie statystyk zgonów z powodu koronawirusa na całym świecie. Nigdy wcześniej nie liczono zgonów w taki sposób, w jaki to się teraz robi i nie ma się co dziwić, że wychodzą takie liczby, skoro w wielu krajach wystarczy mieć wirusa i umrzeć z jakiegokolwiek powodu, żeby podbić statystykę.

Nie twierdzę, że koronawirus nie istnieje, nie było u nas wcześniej takiej plagi objawów w postaci utraty węchu i smaku. I tak, maski w pewien sposób ograniczają rozprzestrzenianie się wirusa, a co za tym idzie pewnie uratują część społeczeństwa przed przedwczesną śmiercią. Ale to nie jest wystarczające, żeby zamykać całe państwa, bo to będzie miało znacznie tragiczniejsze skutki od tego konkretnie wirusa.

• 1

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Czyli jakie  konsekwencje ponieśli bezobjawowi ? Jakieś konkretne przykłady albo dane co sie z tymi ludźmi dzieje bo że "coś" ich spotkało po covidzie niewiele mówi.

Służę przykładem.

Czy osoby przechodzące COVID-19 bezobjawowo są również narażone na uszkodzenia płuc?
Niestety tak. Uszkodzenia płuc wykryto również u osób, które przeszły COVID-19 bezobjawowo. Do takiego wniosku doszli japońscy naukowcy, którzy przeanalizowali wyniki tomografii komputerowej 104 pasażerów statku Diamond Princess, którzy byli zakażeni koronawirusem. Wyniki opublikował portal Radiologicznego Towarzystwa Ameryki Północnej.

Według przeprowadzonego badania w przypadku aż 76 pasażerów spośród 104 zakażonych zakażenie koronawirusem przebiegało bezobjawowo. Zmiany w płucach zaobserwowano aż 41 przypadkach. Miały one charakter „matowej szyby”.

Oznacza to, że bezobjawowy przebieg choroby nie daje gwarancji bezpieczeństwa i braku powikłań po zakażeniu.

https://www.medonet.pl/koronawirus-pytania-i-odpowiedzi/objawy-koronawirusa,czy-bezobjawowy-przebieg-koronawirusa-moze-uszkodzic-pluca-,artykul,30197168.html 

Mógłbym ją założyć ale po co ? Jako zdrowy człowiek mam ryzykować jakieś powikłania/konsekwencje jej noszenia ? Kto mi da gwarancje że noszenie jej kilka godzin dziennie przez tygodnie, miesiące nie zaważy na moim późniejszym życiu ?

Przeczytaj temat od początku, bo już zaczyna mnie wnerwiać powtarzanie jak krowie na rowie. Istnieją zawody takie jak chirurg, lakiernik, stolarz i wiele innych, gdzie setki tysięcy osób na całym świecie, używa maseczek przez wiele godzin dziennie, Codziennie i PRZEZ WIELE LAT!!!! I nie ma absolutnie żadnych badań stwierdzających Szkodliwość ich używania wykraczającą poza BÓL GŁOWY. I mowa tu o maseczkach n95 Które mają znacznie mniejszą przepustowość np. maseczki bawełniane, które również spełniają swoją rolę w ograniczeniu rozprzestrzeniania się wirusa. Jesteś nowy na tym forum. Poświęciłeś czas aby się zalogować i pisć w tym temacie. Poświęć go trochę więcej i przeczytaj temat od początku. Unikniesz w ten sposób pisania bzdur, które były rozwalone na atomy już kilku krotnie, do momentu jak pojawił się następny geniusz,  który ni z gruchy ni z pietruchy zaczyna od początku.  :facepalm:

@ Valfare

W takim razie nawet nie tyle Cię rozumiem, co nawet się zgadzam, co do tego, że to jest POLITYKA. Tylko, czemu by nie pójść dalej i stwierdzić, że cała pandemia ma w głównej mierze podłoże polityczne?

Dla tego że zmarło już ponad milion ludzi na całym świecie. A szpitale na przykład w Polsce, Przestają się wyrabiać i zaczyna brakować miejsc, dla najbardziej potrzebujących. Przypominam że ciężki przebieg Cowida wymaga podpięcia do respiratora, i intensywnej opieki medycznej a zaczyna brakować ludzi i sprzętu. Nie tylko w Polsce. 

Z tymi japończykiami to jakieś nie do końca zbadany temat. Pisza o zmianach w płucach ale nic ponad to nie wiadomo. Brak konkretów oraz wniosków. 

Ty piszesz o tych zawodach serio czy żartujesz ? Może poczytaj na ten temat wiecej zwłaszcza co pisza lakiernicy. Oni nie noszą zwykłych maseczek bo inaczej by sie podusili tylko takie z filtrami. Tam nie tylko odpowiednia maska jest potrzeba ale też strój bo skóra też wchłania toksyny. Zresztą to ich praca i wiedzą na co się piszą. 

Minister Zdrowia Łukasz Szumowski: Maseczki nie zabezpieczają przed wirusem, nie zabezpieczają przed zachorowaniem. Nie wiem po co ludzie je noszą – mówił minister zdrowia Łukasz Szumowski w środę (26 lutego) w porannej audycji RMF FM.

„Chodzenie w maseczce po ulicy nie ma sensu. Jest wręcz szkodliwe. Maseczka robi się wilgotna po dwóch godzinach i sama w sobie kumuluje drobnoustroje i wirusy” – powiedział w programie “Money. To się liczy” Jan Bondar, rzecznik głównego inspektora sanitarnego.

WHO: „Może maseczki mogą dawać poczucie bezpieczeństwa, ale nic poza tym” – mówi dr Paloma Cuchí, przedstawicielka WHO w Polsce.

Jak czytamy na stronie ministerstwa zdrowia, maseczki chirurgiczne mają też wady. „Po pierwsze są jednorazowego użytku, po drugie nie przylegają szczelnie do twarzy, a po trzecie łatwo nasiąkają wilgocią. Dlatego po kilkunastu minutach trzeba je zmieniać. Inaczej staną się siedliskiem bakterii i mogą być przyczyną bakteryjnego zapalenia płuc”.

Prof. Simon: – Te najprostsze maseczki mają wartość ochroną przez około 20-40 min. Następnie powinny zostać zutylizowane gdyż same stają się niebezpieczne dla użytkownika.

Płk prof. dr hab. n. med. Krzysztof Korzeniewski, kierownik Zakładu Epidemiologii i Medycyny Tropikalnej Wojskowego Instytutu Medycznego. „Maseczki powszechnie stosowane, np. w służbie zdrowia, mają tak duże pory, że ich skuteczność pod względem blokowania drobnoustrojów wydostających się z wydychanym powietrzem jest znikoma“

„Dlaczego maski dla wszystkich mogą nie działać?” . „Ponieważ maski nie są tak łatwe w użyciu. Wirus ląduje na twojej masce, a jeśli dotkniesz maski dłonią lub twarzą, możesz zostać zainfekowany. ”

Tak jeszcze poza tematem bo widzę że już mi reputacje ktoś psuje a nawet nie napisałem 10 postów. Może ktoś zrobi z tym porządek bo kliki minusują jednych a plusują "swoich". Jest to śmieszne i dziecinne. 

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 12.10.2020 - 21:34

• -6

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No ale że co? Przy tak wysokim zagrożeniu jak tu wszyscy wypisujecie myślicie ze ktokolwiek ryzykował by zdrowiem a nawet życiem najważniejszej osoby w państwie?

To nie jest dowód na brak epidemi. Tylko na to że opozycja i rząd uprawiali politykę opartą na wirusie w czasie kampanii wyborczej. Nie poruszajcie więcej tego tematu bo admini temat zamkną. 

Szpitale przestają wyrabiać dlatego, że znaczna część pacjentów z koronawirusem siedzi w szpitalach, pomimo tego, że mają lekkie objawy

Aktywnych przypadków mamy ok.40 tys z tego 5tys wymaga hospitalizacji. Czyli wszyscy nie trafiają do szpitala. 

Reamirez

Przeczytaj jeszcze raz ten temat albo chociaż ostatnie kilka stron. Tysiąc razy już był wałkowany temat maseczek.  Co przyjdzie nowy antymaseczkowiec daje identyczne argumenty obalone już kilka razy. 

Nigdy wcześniej nie liczono zgonów w taki sposób, w jaki to się teraz robi i nie ma się co dziwić, że wychodzą takie liczby, skoro w wielu krajach wystarczy mieć wirusa i umrzeć z jakiegokolwiek powodu, żeby podbić statystykę.

O jakich przypadkach mówisz że niby umarł na coś innego a wpisali mu covid? 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 12.10.2020 - 21:42

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szpitale przestają wyrabiać dlatego, że znaczna część pacjentów z koronawirusem siedzi w szpitalach, pomimo tego, że mają lekkie objawy i bez problemu mogliby przechorować w domu.

Przepraszam. A kim ty jesteś żeby oceniać stan pacjentów z koronawirusem będących w szpitalach? Tak sobie wymyśliłeś czy co? Żona mojego kolegi z pracy, pracuje w szpitalu zakaźnym, czy jak to się tam teraz nazywa. Ona opowiada jemu a on mnie. Uwierz mi. Nie chciałbyś mieć tych lekkich objawów. 

Przykładem tej patologii jest szpital w Grudziądzu. Przykładem innej patologii jest nakręcanie statystyk zgonów z powodu koronawirusa na całym świecie. Nigdy wcześniej nie liczono zgonów w taki sposób, w jaki to się teraz robi i nie ma się co dziwić, że wychodzą takie liczby, skoro w wielu krajach wystarczy mieć wirusa i umrzeć z jakiegokolwiek powodu, żeby podbić statystykę.

Mam nadciśnienie tętnicze. Na to się nie umiera. Ale w wyniku tego schorzenia, mogę doznać wylewu krwi do mózgu. Co może zamienić mnie w warzywo lub uśmiercić. Z nadciśnieniem można żyć dekady. Ale wystarczy duży stres np. problemy z oddychaniem, ciśnienie rośnie, naczynia w mózgu nie wytrzymują, i bum. Pytanie co mnie zabiło? Udar? Czy koronawirus będący powodem problemów z oddychaniem, które doprowadziły do wzrostu ciśnienia, którego efektem był... zgon.

Zapomniałem. To wszystko po to aby podbić statystykę. :facepalm:  

@Ramirez103

Ty piszesz o tych zawodach serio czy żartujesz ? Może poczytaj na ten temat wiecej zwłaszcza co pisza lakiernicy. Oni nie noszą zwykłych maseczek bo inaczej by sie podusili tylko takie z filtrami.

A ty miałeś na twarzy taką maskę lakiernika? Chłopie nie wiesz o czym piszesz. Od 28lat pracuję jako stolarz (głównie) W związku z tym lakiernia również nie jest mi obca. Używałem wszystkich możliwych rodzajów masek, łącznie z takimi, które zakrywają całą twarz. Wiem doskonale jaka jest różnica pomiędzy profesjonalnymi maskami a tymi np. bawełnianymi czy chirurgicznymi. W profesjonalnych maskach takich z "filtrami" jak to ująłeś oddycha się znacznie trudniej, niż w tym badziewiu które nosi większość społeczeństwa. Nie muszę czytać na ten temat. Używam tych masek od lat. I jak słyszę takie durne opinie to mi ręce opadają. 

Chodzenie w maseczce po ulicy nie ma sensu. Jest wręcz szkodliwe. Maseczka robi się wilgotna po dwóch godzinach i sama w sobie kumuluje drobnoustroje i wirusy” – powiedział w programie “Money. To się liczy” Jan Bondar, rzecznik głównego inspektora sanitarnego.

Z tym akurat się zgodzę, chyba że mamy do czynienia z zatłoczoną ulicą. Ale skoro banda antymaseczkowców nie chce ich zakładać nawet w zamkniętych pomieszczeniach, to trudno liczyć na ich rozsądek i dostosowanie zachowania do zaistniałej sytuacji. Sami jesteście winni nakazowi noszenia maseczek na ulicy. W Anglii, gdzie ludzie bez nakazów używają masek tam gdzie trzeba, nikt ich nie zmusza do chodzenia w nich po ulicy. 

Tak jeszcze poza tematem bo widzę że już mi reputacje ktoś psuje a nawet nie napisałem 10 postów. Może ktoś zrobi z tym porządek bo kliki minusują jednych a plusują "swoich". Jest to śmieszne i dziecinne.

Reputację sam sobie psujesz. Dostajesz minusy bo wypisujesz dyrdymały, które są potencjalnie niebezpieczne. Nie wszyscy ludzie potrafią samodzielnie i krytycznie myśleć. Wielu opiera się na tym co tacy oświeceni jak ty wypisują w internetach. I to rodzi problemy. Nie licz na taryfę ulgową na tym forum. Tutaj wypowiedzi zazwyczaj poddawane są ścisłej weryfikacji. Pewnie dla tego wszystkie teorie spiskowe padają na ryj. 

A tak swoją szosą. Skoro reputacja robi na tobie takie wrażenie, to sam jesteś dziecinny. Przejrzyj mój profil, a zobaczysz że sam nazbierałem sporo minusów. A jak masz trochę czasu to sprawdź za co.  

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 12.10.2020 - 22:20

• 3

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Ramirez
Zadaj dobie trochę trudu i przeczytaj wątek chociaż z 10 stron wstecz bo dyskusja z nowymi zaczyna już chyba wszystkich wkurzać.Średnio co 5 stron wyskakuje jakiś nowy.nakręcony marszami antymaseczkowymi "oświecony i kumaty " i powtarza "mądrości"dawno omówione i przedyskutowane.Ile można?
Co do Twoich rewelacji na temat slamsów .Pewnie tv nie oglądasz bo to teraz u was modne ale poczytaj trochę.Wiesz co się dzieje w Brazyli i Indiach? W niektórych miejscach ,tych najgęściej zaludnionych trupy żeczywiście leżą na ulicach.Nie jestem gołosłowna.Mam znajomą w Brazyli i tam -wierz mi-jest tragedia.
Ostatnio w pracy (w sklepie więc stykamy się z tym problemem) doszliśmy do wniosku że brak maseczki to stan umysłu.To bardzo specyficzni ludzie i bardzo do siebie podobni.
Ps.Widzę że w międzyczasie StatystycznyPolak napisał dokładnie to co ja o wbijaniu w temat bez żadnego rozeznania .

Użytkownik Magda72 edytował ten post 12.10.2020 - 21:57

• 1

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Uwierz mi. Nie chciałbyś mieć tych lekkich objawów.

To czego bym chciał nie ode mnie zależy. Ale niestety mam lepsze źródło informacji niż żona kolegi. I większość ludzi, którzy przechodzą koronawirusa, nie potrzebuje hospitalizacji. Tak jak pisałem wcześniej, gorączka trzy dni, utrata smaku na tydzień i tyle, nie ma potrzeby, a wręcz szkodliwe dla reszty chorych osób jest to, że ci ludzie siedzą w szpitalach.

i bum. Pytanie co mnie zabiło? Udar? Czy koronawirus będący powodem problemów z oddychaniem, które doprowadziły do wzrostu ciśnienia, którego efektem był... zgon.

Do koronawirusa możesz sobie dopisać prawie jakąkolwiek inną chorobę, bo objawami większości z nich jest podwyższenie ciśnienia.

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale niestety mam lepsze źródło informacji niż żona kolegi.

Proszę podaj je . Nie krępuj się. 

Do koronawirusa możesz sobie dopisać prawie jakąkolwiek inną chorobę, bo objawami większości z nich jest podwyższenie ciśnienia.

Dobra napisz jeszcze raz co masz na myśli. Bo to zdanie to jakiś bełkot bez sensu.

• 1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przed chwilą personel szpitala zakaźnego w Warszawie wydał apel i zaprasza antycovidowców do pracy w wolontariacie w takich placówkach.Przy okazji mogą posłuchać tych którzy walczą o każdy oddech a jeszcze dwa tygodnie temu nie wierzyli w koronaworusa i chodzili bez masek.
Niestety ten apel pozostanie bez echa bo lepiej klepać w klawiaturę ewentualnie robić zadymy i krzyczeć o zniewoleniu.
Przepraszam ,unoszę się bo mam dosyć ludzi którzy nie potrafią wykazać się odrobiną empatii.

Użytkownik Magda72 edytował ten post 12.10.2020 - 22:22

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale niestety mam lepsze źródło informacji niż żona kolegi.

Strzelam w ciemno. Marcin Rola, Kaja Godek, Donald Trump, Jerzy zięba i randomowy pan z Facebooka lub Youtuba. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 12.10.2020 - 22:22

• 1

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja nie dziwię się że jest tutaj 157 stron postów, jak jeden z drugim pisze jedno zdaniowe odpowiedzi w stylu "No to chyba nie wiesz, ale twój logiczny argument jest fałszywy bo nie pokrywa się z moim światopoglądem.". Zero merytorycznej dyskusji, obrzucanie się plusami i minusami bez żadnego powodu nie patrząc na wartość merytoryczną posta. 

Ktoś powinien tutaj już dawno przyjść i zakończyć ten temat bo do żadnej prawdziwej dyskusji tutaj nie dochodzi, ludzie po znalezieniu 1 błędu odrzucają cały wywód drugiej strony. 

Gdzie sens i logika ciągnięcia tego tematu? Już dawno powinny polecieć warny za spam.  Po obu stronach.

@Panjuzek

"Zacienienie typu mlecznego szkła może wskazywać na zapalenie płuc, krwawienie do pęcherzyków płucnych lub zatorowość płucną."

Nie wiem czy te 41 osób było razem z objawowymi czy bez nich, ale wygląda na to że mieli prawdopodobnie "zapalenie płuc lub torbiele/ niewielkie pogrubienie śródmiąższu płuc, niecałkowite wypełnienie płynem pęcherzyków płucnych, zmniejszenie upowietrznienia pęcherzyków płucnych"

Pytanie co te zmiany dla tych osób oznaczały, należałoby jeszcze 10 razy powtórzyć te badania na innych populacjach żeby uznać to za prawdę.

A później ustalić czy i jakie następstwa te zmiany za sobą niosą i jaki dokładnie mają charakter.

• -1

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Ramirez
Zadaj dobie trochę trudu i przeczytaj wątek chociaż z 10 stron wstecz bo dyskusja z nowymi zaczyna już chyba wszystkich wkurzać.Średnio co 5 stron wyskakuje jakiś nowy.nakręcony marszami antymaseczkowymi "oświecony i kumaty " i powtarza "mądrości"dawno omówione i przedyskutowane.Ile można?
Co do Twoich rewelacji na temat slamsów .Pewnie tv nie oglądasz bo to teraz u was modne ale poczytaj trochę.Wiesz co się dzieje w Brazyli i Indiach? W niektórych miejscach ,tych najgęściej zaludnionych trupy żeczywiście leżą na ulicach.Nie jestem gołosłowna.Mam znajomą w Brazyli i tam -wierz mi-jest tragedia.
Ostatnio w pracy (w sklepie więc stykamy się z tym problemem) doszliśmy do wniosku że brak maseczki to stan umysłu.To bardzo specyficzni ludzie i bardzo do siebie podobni.
Ps.Widzę że w międzyczasie StatystycznyPolak napisał dokładnie to co ja o wbijaniu w temat bez żadnego rozeznania .

Nawet nie wiem jak sie do tych bzdur odnieść. Widzę że doznałaś objawienia (+ kilka innych ) i masz monopol na prawdę. To forum podupadło ale nie wiedziałem że jest tak źle. Skoro cie dyskusja wkurza to możesz zawsze ją zakończyć, nic na siłę. Przeczytałem kilka stron wstecz i widzę klikę która nie bardzo chce rozmawiać ale za to woli rozdawać minusy każdemu kto myśli inaczej niż wy. To smutne i przerażające. Trupy leżą na ulicach w slumsach od zawsze. Dlatego to są slumsy. Może niech koleżanka się tam przejdzie i zweryfikuje ale pewnie tego nie zrobi bo w tv już ogłosili prawdę wiec nie ma potrzeby. Tak samo było z tymi trumnami w kościele które były z ciałami imigrantów płynących do europy miesiące wcześniej.   Może zamknijcie sie w szklanych kulach skoro was tak wszystko przeraża. 

• -2

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobra napisz jeszcze raz co masz na myśli. Bo to zdanie to jakiś bełkot bez sensu.

Mam na myśli dokładnie to, co napisałem wcześniej - większość chorób podwyższa ciśnienie, a skoro piszesz że masz nadciśnienie, to prawie jakakolwiek choroba może znacznie pogorszyć Twój stan zdrowia lub Cię zabić, oczywiście w skrajnych przypadkach, ale to samo tyczy się koronawirusa.

Jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć, to jeden z członków mojej najbliższej rodziny przeszedł tego koronawirusa i nic mu teraz nie jest.

Użytkownik Valfare edytował ten post 12.10.2020 - 22:26

• 0

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ramirez
Kilka postów wcześniej pisałeś że w slamsach nic się nie dzieje i nie widać trupów na ulicach.Teraz twierdzisz coś wręcz przeciwnego 😁
Zacytuję Twoje słowa:
"Zobacz ile ludzi mieszka w slumsach w każdym większym mieście na świecie i jakoś nie widać masowych grobów mimo że oni zapewne maseczek nie noszą na co dzień jeżeli w ogóle. Wystarczy jedna osoba i takie slumsy leża a po nich całe miasto. "
Teraz napisałeś:
". Trupy leżą na ulicach w slumsach od zawsze. Dlatego to są slumsy"

Chmmm chyba rzeczywiście ta dyskusja nie ma sensu 😎

Użytkownik Magda72 edytował ten post 12.10.2020 - 22:44

• 2

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To forum podupadło ale nie wiedziałem że jest tak źle.

A skąd ty możesz o tym wiedzieć. Zarejestrowałeś się dzisiaj, i pouczasz użytkowniczkę z sześcioletnim stażem. Zaraz po tym jak płakałeś o reputacji

Przeczytałem kilka stron wstecz i widzę klikę która nie bardzo chce rozmawiać ale za to woli rozdawać minusy każdemu kto myśli inaczej niż wy.

Słucham?? Ta "klika" stara się racjonalnie tłumaczyć podpierając swoje wypowiedzi linkami itp, a z drtugiejstrony mamy bandę oszołomów którzy czasem nie potrafią poprawnie zdania sformułować jak na przykład :

I o co chodziło autorowi?

To jest dramat. Przeczytaj człowieku cały temat. Ale tak ze zrozumieniem. I wtedy pogadamy. Tak żeby nie trzeba było w kółko o tym samym pisać.

@ Maska

Pytanie co te zmiany dla tych osób oznaczały, należałoby jeszcze 10 razy powtórzyć te badania na innych populacjach żeby uznać to za prawdę.

A później ustalić czy i jakie następstwa te zmiany za sobą niosą i jaki dokładnie mają charakter.

Masz rację ale weź pod uwagę, że te badania dotyczyły grupy osób zarażonych wirusem, z których większość przeszła zakażenie bezobjawowo. Statystycznie to nie jest bez znaczenia chociaż, możemy mieć do czynienia z jakimś czynnikiem o którym nie wiemy, a który może występować w zamkniętym środowisku jakim jest statek pasażerski. Weź pod uwagę fakt że z covid2 mamy do czynienia dopiero od 10 miesięcy, a jak zapewne wiesz, precyzyjne i miarodajne wyniki poprzedzone są zazwyczaj wieloletnimi badaniami. To co wkleiłem sugeruje tylko że bezobjawowy przebieg zakażenia covidem nie jest obojętny dla zdrowia. Żeby to stwierdzić z całą pewnością potrzeba znacznie więcej badań, które zajmą znacznie więcej czasu. Ale już na tym etapie, można obalić twierdzenie, że "bezobjawowe przejście zakażenia COVI-19, nie niesie za sobą żadnych konsekwencji"

@ Valfare

Mam na myśli dokładnie to, co napisałem wcześniej - większość chorób podwyższa ciśnienie, a skoro piszesz że masz nadciśnienie, to prawie jakakolwiek choroba może znacznie pogorszyć Twój stan zdrowia lub Cię zabić, oczywiście w skrajnych przypadkach, ale to samo tyczy się koronawirusa.

A napisz proszę jaka to konkretnie choroba? Jakiś przykład czy coś. Bo wiesz w przypadku korony to nadciśnienie plasuje mnie w jednej z głównych grup ryzyka. Problemy z oddychaniem to raczej skrajny przypadek. Podasz jakiś przykład innych chorób, które powodują podobne efekty?

Jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć, to jeden z członków mojej najbliższej rodziny przeszedł tego koronawirusa i nic mu teraz nie jest.

I co ? to jest twoje lepsze źródło? Jedna chora osoba przeciwko, kobiecie która pracuje w szpitalu zakaźnym, gdzie leżą dziesiątki czy też setki osób zakażonych sars-cow19 w stanie ciężkim lub bardzo ciężkim? Myślałem że podasz jakiegoś linka czy coś, ale tą wypowiedzią... chciałem powiedzieć że mnie rozbawiłeś, ale to nie jest śmieszne. To jest dramat.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 12.10.2020 - 22:59

• 2

Valfare.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ta dyskusja jak najbardziej ma sens. Zwłaszcza dla osób, które nie mają jeszcze wyrobionego zdania, a zaglądają na to forum. Przeczytają argumenty jednej i drugiej strony i sami zdecydują. Niczego innego nie oczekuję.

@Panjuzek

Nie wiem, czego tu można nie zrozumieć, ale dobrze, skrócę swoją wypowiedź. Większość chorób powoduje nadciśnienie. Jeśli dalej nie rozumiesz, to problem definitywnie nie leży po mojej stronie.

Użytkownik Valfare edytował ten post 12.10.2020 - 22:51

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych