@Ramirez103
Ty piszesz o tych zawodach serio czy żartujesz ? Może poczytaj na ten temat wiecej zwłaszcza co pisza lakiernicy. Oni nie noszą zwykłych maseczek bo inaczej by sie podusili tylko takie z filtrami.
A ty miałeś na twarzy taką maskę lakiernika? Chłopie nie wiesz o czym piszesz. Od 28lat pracuję jako stolarz (głównie) W związku z tym lakiernia również nie jest mi obca. Używałem wszystkich możliwych rodzajów masek, łącznie z takimi, które zakrywają całą twarz. Wiem doskonale jaka jest różnica pomiędzy profesjonalnymi maskami a tymi np. bawełnianymi czy chirurgicznymi. W profesjonalnych maskach takich z "filtrami" jak to ująłeś oddycha się znacznie trudniej, niż w tym badziewiu które nosi większość społeczeństwa. Nie muszę czytać na ten temat. Używam tych masek od lat. I jak słyszę takie durne opinie to mi ręce opadają.
Chodzenie w maseczce po ulicy nie ma sensu. Jest wręcz szkodliwe. Maseczka robi się wilgotna po dwóch godzinach i sama w sobie kumuluje drobnoustroje i wirusy” – powiedział w programie “Money. To się liczy” Jan Bondar, rzecznik głównego inspektora sanitarnego.
Z tym akurat się zgodzę, chyba że mamy do czynienia z zatłoczoną ulicą. Ale skoro banda antymaseczkowców nie chce ich zakładać nawet w zamkniętych pomieszczeniach, to trudno liczyć na ich rozsądek i dostosowanie zachowania do zaistniałej sytuacji. Sami jesteście winni nakazowi noszenia maseczek na ulicy. W Anglii, gdzie ludzie bez nakazów używają masek tam gdzie trzeba, nikt ich nie zmusza do chodzenia w nich po ulicy.
Tak jeszcze poza tematem bo widzę że już mi reputacje ktoś psuje a nawet nie napisałem 10 postów. Może ktoś zrobi z tym porządek bo kliki minusują jednych a plusują "swoich". Jest to śmieszne i dziecinne.
Reputację sam sobie psujesz. Dostajesz minusy bo wypisujesz dyrdymały, które są potencjalnie niebezpieczne. Nie wszyscy ludzie potrafią samodzielnie i krytycznie myśleć. Wielu opiera się na tym co tacy oświeceni jak ty wypisują w internetach. I to rodzi problemy. Nie licz na taryfę ulgową na tym forum. Tutaj wypowiedzi zazwyczaj poddawane są ścisłej weryfikacji. Pewnie dla tego wszystkie teorie spiskowe padają na ryj.
A tak swoją szosą. Skoro reputacja robi na tobie takie wrażenie, to sam jesteś dziecinny. Przejrzyj mój profil, a zobaczysz że sam nazbierałem sporo minusów. A jak masz trochę czasu to sprawdź za co.
No to skoro pracujesz to po co wypisujesz dyrdymały. Może najpierw przeczytaj a potem publikuj bo szok co z ciebie za gość. Chyba ci ta praca właśnie zaszkodziła. Zapomniałeś też że lakiernik czy lekarz to zawód za który dostaje sie pieniądze (często nie małe) i idąc w to wiesz że taką maskę musisz nosić (chociaż sądząc po opiniach nie wszędzie to robią). Wiec jak sie nie podoba zmieniasz fuchę na bez maskową.
O matko Bosko gościu pomyśl masz jasno napisane przez specjalistów że noszenie maseczki jest bezsensowne czego tu nie rozumiesz, tragedia.
To może najpierw się wyjaśnia te niby dyrdymały a nie wali minusami. Na nic konkretnego nie odpowiedziałeś a twoje "argumenty" to jakiś ponury żart.
To forum podupadło ale nie wiedziałem że jest tak źle.
A skąd ty możesz o tym wiedzieć. Zarejestrowałeś się dzisiaj, i pouczasz użytkowniczkę z sześcioletnim stażem. Zaraz po tym jak płakałeś o reputacji
Przeczytałem kilka stron wstecz i widzę klikę która nie bardzo chce rozmawiać ale za to woli rozdawać minusy każdemu kto myśli inaczej niż wy.
Słucham?? Ta "klika" stara się racjonalnie tłumaczyć podpierając swoje wypowiedzi linkami itp, a z drtugiejstrony mamy bandę oszołomów którzy czasem nie potrafią poprawnie zdania sformułować jak na przykład :
Do koronawirusa możesz sobie dopisać prawie jakąkolwiek inną chorobę, bo objawami większości z nich jest podwyższenie ciśnienia.
I o co chodziło autorowi?
To jest dramat. Przeczytaj człowieku cały temat. Ale tak ze zrozumieniem. I wtedy pogadamy. Tak żeby nie trzeba było w kółko o tym samym pisać.
@ Maska
Pytanie co te zmiany dla tych osób oznaczały, należałoby jeszcze 10 razy powtórzyć te badania na innych populacjach żeby uznać to za prawdę.
A później ustalić czy i jakie następstwa te zmiany za sobą niosą i jaki dokładnie mają charakter.
Masz rację ale weź pod uwagę, że te badania dotyczyły grupy osób zarażonych wirusem, z których większość przeszła zakażenie bezobjawowo. Statystycznie to nie jest bez znaczenia chociaż, możemy mieć do czynienia z jakimś czynnikiem o którym nie wiemy, a który może występować w zamkniętym środowisku jakim jest statek pasażerski. Weź pod uwagę fakt że z covid2 mamy do czynienie dopiero od 10 miesięcy, a jak zapewne wiesz, precyzyjne i miarodajne wyniki poprzedzone są zazwyczaj wieloletnimi badaniami. To co wkleiłem sugeruje tylko że bezobjawowy przebieg zakażenie covidem nie jest obojętny dla zdrowia. Żeby to stwierdzić z całą pewnością potrzeba znacznie więcej badań, które zajmą znacznie więcej czasu. Ale już na tym etapie, można obalić twierdzenie, że "bezobjawowe przejście zakażenia COVI-19, nie niesie za sobą żadnych konsekwencji"
ahahha jestem na forum od wielu lat tylko nie pisałem ale dużo tu czytałem. Mogę pouczać kogo chce i kiedy chce. No jak minusujesz to trudno żebym miał dobrą ale widać na tyle stać. Argumentów póki co zero.
Ja również podpieram cytatami do których sie nie odniósł nikt tylko wytykacie że jestem jakiś oświecony czy bardziej kumaty od was (oczywiście w cudzysłowu to piszecie).
Ale co mnie obchodzi kto pisał ileś stron wcześniej. Mam swoje zdanie które jest podparte argumentami i otrzymuje minusy tylko bo widać was to przerasta. Skoro już wcześniej pisałeś argumenty to skopiuj je i tyle w czym rzecz.