Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po co cyujesz cały post skoro bezpośrednio pod nim się wypowiadasz?
Tyle lat jesteś na tym forum i wiesz że to niezgodne z regulaminem.A tak się chełpicie codziennym przestrzeganiem praworządności.

... i mam się świetnie zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym.

Hmmm.No cóż gratuluję dobrego samopoczucia i życzę zdrówka.
Ps.Ostatnio spotkałam człowieka który przedstawiał się jako Napoleon.Też twierdził że czuje się świetnie.
  • -1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Żal mi Was, covidian. Wszystkiego się boicie, każdy kto kaszlnie lub kichnie napawa Was cieżkim przerażeniem i uciekacie od tej osoby jak od trędowatej. Z tych co myśla inaczej, śmiejecie  się, bo cóż innego Wam zostało, skoro i tak nie wierzymy w tak śtraśnego wirusa jakim jest covid. Jest taki znany cytat z Mahatmy Gandhiego :"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz". Na razie jesteście na etapie śmiania się z antycovidian. Zobaczymy, jak będzie dalej...

• -4

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

comment_16031446346Dqc2LTtW08ovg3fvQiux6

xD

• -1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Kpiarz
Zabrakło argumentów ? Ten cytat równie dobrze odnosi się do covidiotów.Sposób myślenia zależy od miejsca siedzenia...
To co ci wyśmiewani przez Ciebie covidianie chcą przekazać to tylko jedno przesłanie:
Nie bądź egoistą.

Użytkownik Magda72 edytował ten post 20.10.2020 - 12:42

• 1

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

• Tematów: 0
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

comment_16031446346Dqc2LTtW08ovg3fvQiux6

xD

Z tego co wiem, to wyznawcy koronawirusa mają w zwyczaju przypominanie wszystkim że zaraz wszyscy zginiemy.

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Kpiarz

Jeśli ktoś używa takich manipulacji, jak przeliczanie liczby zmarłych na całą populację, to nie ma znaczenia kim jest, bo widać że plecie.

Aktualnie śmiertelność z powodu innych chorób (w tym infekcyjnych) jest znacznie wyższa, niż śmiertelność wśród osób, które kwalifikuje się jako zmarłe w wyniku zakażenia Covid. Na inne choroby zakaźne umiera ponad 90% osób

I tu kolejna manipulacja - jest całe mnóstwo chorób o śmiertelności kilkuprocentowej, z którymi się walczy. Najbardziej istotną kwestią jest w takich przypadkach jaka jest zaraźliwość. Wirus Dobrava występujący na Bałkanach ma śmiertelność 7% ale nie roznosi się między ludźmi i nie ma z tego powodu paniki. Jeśli wirus ma śmiertelność 2% i roznosi się tak łatwo jak grypa, to po zarażeniu miliona osób wywoła 20 tysięcy zgonów. A grypa zwykle co roku zaraża kilka milionów.

Mimo braku istotnych różnic pomiędzy infekcją Covid a innymi infekcjami wirusowymi (w tym – innymi koronawirusami, które występują w populacji w ilości 5 do 15%)

No, jedna różnica jest - koronawirusy przeziębieniowe mają śmiertelność poniżej 0,01%, a ten wirus ma bliżej 1%.

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Albo, co najmniej covid nasz przerzedzi jak dżuma w czasach Justyniana lub średniowiecza :D.

@Magda72

Jest takie powiedzenie "Samobójstwo jest najwyższą formą egoizmu". Ponieważ nie zamierzam popełnić samobójstwa, to nie mogę być egoistą.

@ Zaciekawiony

Jeśli ktoś używa takich manipulacji, jak przeliczanie liczby zmarłych na całą populację, to nie ma znaczenia kim jest, bo widać że plecie.

Jeżeli ten, kto coś plecie, to dlaczego nadal jest szanowanym lekarzem, a nie zostaje zwolniony z pracy za swe fantazje ?

• -1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Magda72

Jest takie powiedzenie "Samobójstwo jest najwyższą formą egoizmu". Ponieważ nie zamierzam popełnić samobójstwa, to nie mogę być egoistą.

Jakbyś sobie tego nie tłumaczyła jesteś egoistką.
Skoro nie nosisz maski (bo tak bardzo jest dla Ciebie śmiertelnie szkodliwa) to narażasz innych.
Pisałam Ci wcześniej załóż firankę.To też kiepsko ale działa.Gadał dziad do obrazu a obraz do niego ni razu...
Nic nie dociera.Wyparcie jest zbyt silne.
  • 1

Gwynbleidd.

May the dark side of the Force be with you

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Kpiarz

X-dziesiąt lekarzy i specjalistów przekonuje na szeroką skalę, że covid to poważna sprawa, piszą rozprawy w szanowanych medycznych pismach, przedstawiają badania etc - Zdradziecka kasta na smyczy żydomasońskiego NWO, a tfu!

1 lekarz przedstawia to co można zinterpretować na korzyść foliarzy - Rycerz na białym koniu, Święty, Oświecony Mesjasz wręcz, Bicz na Lemingów.

Płaskoziemiec poględzi o swoich teoriach, conajwyżej rozbije się rakietą domowej roboty chcąc dolecieć do klosza nieba jak ten geniusz bodajże ze Stanów. Czub od 5G poględzi w sieci, że 5G to sam Szatan i sygnał topi mu mózg. Oba przypadki szkodzą w zasadzie tylko sobie. Wy narażacie postronnych swoimi marszami, maseczki to kaganiec i wynalazek diabła, dystans? Jaki dystans, nie mów mi jak mam żyć, lemingu. Jeśli to nie egoizm i hipokryzja to co nimi jest?

Co do dżumy za Justyniana ciekawe czy są jakieś przekazy o oszołomach twierdzących, że to fake, biegających od domu do domu i liżących owrzodziałe ciała...

Podpisuje się wszystkimi 5cioma członkami: https://www.o2.pl/in...66620761733760a

Denial is strong in this one.

Użytkownik Gwynbleidd edytował ten post 20.10.2020 - 15:15

• 3

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wpis dzieciątkowskiego odnośnie dr.Martyki
https://m.facebook.c...105823707854944
  • 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda72

Jakbyś sobie tego nie tłumaczyła jesteś egoistką.

Tu się mylisz. Bardzo współczuje ofiarom kolejnych lockdownów, rodzinom osób, których krewni zmarli, bo szpitale nie przyjmowały chorych na inne choroby niż covid.

Jeżeli ktoś chce sobie utrudniać życie noszeniem przez 10 h maseczek nie mam nic przeciwko temu. Ostatecznie jesteśmy ludźmi wolnymi i każdy ma swobodną wolę działania.

W koronę nie wierzę, bo gdyby było istotne zagrożenie z strony covida, zarządzenia władz byłyby bardziej rygorystyczne. Przede wszystkim nie byłoby rozporządzeń, tylko ustawy. Ludzie by musieli nosić maski z filtrami, które faktycznie ograniczają możliwość zachorowania, a nie szmaty.  Dla mnie to jest po prostu próba tresury społeczeństwa, która w pewnym procencie się powiodła.

Tak, a'propos, niedawno oglądałam świetny polski film sprzed 40 lat o tresurze społeczeństwa "Wojna światów - następne stulecie".  Film też pokazywał jak można spodlić społeczeństwo pod pozorem jakiegoś zagrożenia.

@Wszystko

Nie będę dyskutowała na temat wypowiedzi Dzieciątkowskiego, bo nie mam wykształcenia medycznego, wiem tylko, że gdyby dr. Martyka mówił nieprawdę byłby postawiony przed sadem Izby Lekarskiej za okłamywanie pacjentów i szkodliwe / zdaniem Dzieciątkowskiego/ mówienie nieprawdy w mediach.

• 0

isrin22.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

@ UP

Współczujesz rodzinom osób które zmarły na inne choroby niż Covid przez niewydolność szpitali. A już tych co zmarli na Covid Ci nie żal? Jakieś podwójne standardy czy co? A wiecie, że ta niewydolność jest spowodowana m.in. waszą lekceważącą postawą. Więc żal Ci krewnych zmarłych którzy mogli by być wyleczeni gdyby nie zapchano służby zdrowia chorymi na Covid, który to nie rozlazłby się na taką skalę gdyby nie wy "antymaseczkowcy". Na logikę sami jesteście winni tej sytuacji. Głupota goni głupotę.

Polacy, naród uciśniony - "maseczki każą nosić". A pomyśleć, że podczas 2 wojny światowej ludzie oddawali życie za kraj. Teraz w identycznej sytuacji większość antymaseczkowców pewnie pierwsze co zrobiłaby to wyjazd za granicę. Tacy z was bohaterzy właśnie. 

Nie wiem czemu patrzysz tylko na Polskę, w innych krajach przecież też są obostrzenia (i to gdzieniegdzie nawet większe). A wy macie tak wąskie horyzonty, że wasza ocena sytuacji nie wybiega poza granicę naszego kraju. Czyli na świecie władze każdego państwa zgadały się, że będą tresować społeczeństwo ot tak? Bo tak jest śmiesznie i fajnie, w końcu Covid taki niegroźny. Normalnie illuminaci.

Użytkownik isrin22 edytował ten post 20.10.2020 - 16:31

• 5

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kpiarz 14.10 "Ależ nie powiedziałam, że covid nie istnieje. Istnieje, jak najbardziej istnieje nawet w zwykłym katarze, tylko według mnie nie jest groźniejszy od zwykłej grypy."

A teraz piszesz:"W koronę nie wierzę, bo gdyby było istotne zagrożenie z strony covida, zarządzenia władz byłyby bardziej rygorystyczne. Przede wszystkim nie byłoby rozporządzeń, tylko ustawy."

Wierzyłaś, a teraz nie wierzysz?
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lubie te polajanki o egoizmie z strony covidowego kultu.
Kult covida jest bardzo empatyczny i wspolczujacy. Znaczy we wlasnych oczach i urojeniach.
Bo empatia covidiotow zaczyna sie i konczy tylko na niezasluzonym poczuciu wyzszosci wobec "foliarzy" ( do tej grupy zaliczaja sie wszyscy ktorzy nie podzielaja zdania kultu ).

Covidioci nie maja wspolczucia dla ludzi ktorym zrujnowano firmy prywatne niepotrzebnymi restrykcjami.
Nie starcza wspolczucia dla tych ktorych zwolniono z pracy przez okolocovidowa panike. Nie obchodza ich zdrowie, bol i cierpienie tych ktorym przepadly dawno wyczekiwane operacje i zabiegi. Nie ma wspolczucia dla tych ktorym siada zdrowie przez debilne restrykcje typu zamykanie silowni i basenow. Nie obchodzi ich rozpad zwiazkow jak pare ludzi zamyka sie na kwarantannie na trzy tygodnie straszac na kazdym kroku smiercia. Nie wykazuja nawet minimum zainteresowania erozją praw obywatelskich, wolnosci osobistych, dodawaniu przywilejow wladzy ktore ciezko bedzie cofnac itp.
Na to juz empatii i wspolczucia nie starcza - cala para idzie w gwizdek zeby pokazac jacy to foliarze gupi a covidioci oswieceni i wspolczujacy.

To byloby zabawne jakby nie bylo tak zalosne.
  • -1

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko

W zdaniu poszłam skrótem myślowym. Oczywiście koronawirus istnieje i istnieć będzie tak długo jak będzie istniała ludzkość.

Natomiast nie wierzę w "groźną pandemię".

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych