Napisano 20.10.2020 - 17:51
Napisano 20.10.2020 - 18:47
Tekst Dr n. med. Zbigniewa Martyka który wrzucił tu Ghostbite jest świetny, Głos rozsądku.
I napisał to Dr. który bezpośrednio zajmuję się zakażonymi.
Myślę dokładnie w ten sam sposób. Kiedyś tu też wrzucił ktoś tekst posła Mentzena o podobnym znaczeniu sensu i nikt się do tego nie odniósł.
Takich ludzi na poważnych stanowiskach jest więcej, lekarzy tak myślących jest dużo, wystarczy poszukać.
Wiedzcie więc panowie i panie covidopanikarze, że na pewno większym autorytetem dla mnie jest taki doktor który ma odpowiednie wykształcenie oraz doświadczenie w tym temacie niż anonimowe osoby wypowiadające się na forum.
Jeszcze o testach coś dodam. Byłem na badaniach krwi i co nieco wypytałem. Miłe panie z laboratorium powiedziały, że większość testów wykrywa koronawirusy (jakiekolwiek) a nie konkretnie covid... Stąd takie liczby w tym okresie. Ale tego nie jestem w stanie zweryfikować. Może ktoś coś wie na ten temat?
Napisano 20.10.2020 - 18:51
Bo kaszelek i 0,0001% smiertelnosci i to wsrod ludzi juz albo chorych albo w zaawansowanym wieku.
Jakoś nie chce mi to wyjść...
Liczyłem kilka razy:
192 500 zakażonych od początku imprezy zwanej Covidem,
3 700 zmarło.
To raczej nie będzie jedna dziesięciotysięczna... mnie wyszło 1,922%
Canaris, weź policz jeszcze raz.
Lekko zaniżyłem, nie musimy być dokładni do dziesięciu miejsc po przecinku.
Aha, powinno być:
- kaszelek, woda w płucach i takie tam...
Napisano 20.10.2020 - 19:02
Wiesz od czasu czarno-białej telewizji trochę się zmieniło
O kanałach popularno-naukowych pewnie nie masz pojęcia.
Dosyć tego off-topu bo zaraz dostaniemy po łapkach.
Próbujesz być złosliwa, ale nawet to Ci nie bardzo wychodzi, prawdopodobnie te 10 godzin chodzenia w masce odbija sie na Twoim sie zdrowiu. 14 lat temu było już była już tv kolorowa, były nawet programy popularno-naukowe. Ale tak się złożyło, że słowo pisane bardziej zapamietuję niż obrazy w Tv. Rzecz gustu, ja wolę net.
Napisano 20.10.2020 - 19:14
Ale nadal potrafię pisać po polsku co widzę Tobie wychodzi średnio...
te 10 godzin chodzenia w masce odbija sie na Twoim sie zdrowiu. 14 lat temu było już była już tv kolorowa
Napisano 20.10.2020 - 19:20
Nie trzeba oglądać TV, wystarczy jeździć samochodem codziennie. Nie ma dnia jak nie mijam karetki.
Covid zatacza coraz większe kręgi. Już sporo moich znajomych było narażonych. Znam już nie jeden przypadek zachorowania.
Znam jeden przypadek osoby pod tlenem oraz jeden przypadek śmierci, bo szpital nie przyjął osoby. A działania sanepidu to jakaś farsa - mamy znacznie więcej zachorowań niż oficjalne liczby.
Jeśli ktoś tego nie widzi, nie ma podobnych doświadczeń, to chyba siedzi w jaskini. Tym bardziej dziwię się antycovidowcem, co to niby tak normalnie żyją jakby nic i twierdzą, że nikogo chorego nie znają.
Użytkownik MaxaM edytował ten post 20.10.2020 - 19:27
Napisano 20.10.2020 - 19:37
Użytkownik Gwynbleidd edytował ten post 20.10.2020 - 19:45
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych