Noszenie maseczki działa jak szczepionka na COVID-19. Jeśli nosisz, zwiększasz szanse na łagodny przebieg
Dodajmy jeszcze, że według tego badania, noszenie maseczek w przestrzeni publicznej przez 80 proc. ludności działa lepiej (tzn. obniża transmisję koronawirusa) niż kompletny lockdown.
https://spidersweb.p...oronawirus.html
TT.Mam pytanie do moderacji dlaczego ten cytat kolegi został potraktowany jako spam ?
Podpowiadam:
7.1 Zabronione są wszelkie formy spamu, pod pojęciem którego rozumie się wypowiedzi o niskim poziomie merytorycznym, wypowiedzi lakoniczne lub jednowyrazowe, wielokrotne zamieszczanie tej samej wiadomości, nadmierne wykorzystywanie opcji formatowania tekstu, nadużywanie wielkich liter, emotikon itp.
Wklejenie samego linku bez zdania komentarza podpada pod spam.
Staniq
Użytkownik wkleił link i cytat który był jak najbardziej na temat.Wielu z nas to praktykuje nawet bez słowa komentarza bo wartością merytoryczną takiej wypowiedzi jest cytat - stąd moje pytanie.
Wartość merytoryczną ocenia moderator, a to jest zawsze ocena subiektywna. Moim (subiektywnym) zdaniem to spam. Gdyby znalazło się tam choć jedno krótkie zdanie np. "Tutaj macie wypowiedź specjalisty" i link, inaczej by to wyglądało. Gdyby było tylko krótkie zdanie np. "Nie zgadzam się z Wami", bez linku to też byłby spam. Jedno uzupełnia drugie, a osobno to spam. Nikt nie twierdzi, że to nie było na temat. Było, jak najbardziej.
Możesz zgłosić skargę na supermoderatora do D.K.
Staniq
Też kompletnie tego nie rozumiem za co dostałem ostrzeżenie.
Czy badanie zamieszczone w linku nie jest merytoryczną treścią?
Nawet w cytacie, który wkleiłem było odniesienie do tego: https://arxiv.org/pdf/2004.13553.pdf
Dalej w tekście była załączona opinia naukowców. To też nie jest merytoryczne? https://www.nejm.org...56/NEJMp2026913
Upomnienie, nie ostrzeżenie. Post byłby merytoryczny, gdybyś napisał, że ów link jest do opinii naukowców. Sam link to spam, cytat nie jest merytoryczną częścią postu. Merytoryczna (mniej lub więcej) musi być Twoja wypowiedź. My i tak nie pochylamy się nad merytoryką Waszych wypowiedzi, ale te pozbawione kompletnie treści traktujemy jak spam.
Jeżeli masz zastrzeżenia, napisz do D.K. Tym samym zakończmy dyskusję na ten temat, proszę.
Staniq
Cytat kolegi nie ma nic wspólnego z upomnieniem. Następnym razem proszę nie wklejać tylko samego linku, ponieważ link czy obrazki kiedyś wygasną i pozostaje tu pustka, a tak zostanie tu mała odpowiedź wprowadzająca do owego linku. Poza tym spam to również FAQ 3.5
Oto jego treść:
3.5 Spam
Brak akceptacji dla wypowiedzi określanych jako spam wynika z dbałości o poziom merytoryczny dyskusji prowadzonych na Forum paranormalne.pl. Unikaj więc tworzenia postów, których treść ogranicza się do przykładowo: "Zgadzam się!", "Nie wydaje mi się.", "Mylisz się!", "I co z tego??????????????". Jeśli czujesz nieodpartą potrzebę odniesienia się do cudzej wypowiedzi, zadbaj o to, aby inni użytkownicy coś z twojego posta również wynieśli.
Godną polecenia praktyką jest dołączanie krótkiego wprowadzenia do materiałów skopiowanych z innych źródeł, w szczególności filmów -- miej na uwadze, że w przyszłości zamieszczony przez Ciebie materiał może z różnych powodów stać się niedostępny, w wyniku czego Twój temat/post stanie się bezwartościowy. Jeśli natomiast opatrzysz go informacją np. "Film przedstawia amatorskie nagranie dziwnego zjawiska świetlnego nad wulkanem Św. Heleny.", zawsze pozostanie jakiś ślad po tym, czego dotyczył Twój temat/post.
I na sam koniec. Proszę następnym razem zgłosić się osobiście do mnie ponieważ wszelkie komentowanie oraz odpowiadanie pod zielonym komunikatem jest również złamaniem regulaminu .
TheToxic