Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

anmoderi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najbardziej to nie boje się wirusa tylko paniki ludzkiej bo ta też potrafi doprowadzić do tragedii

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I jak zwykle uaktywnił się Majster Zgiętorogi.Nie po to by dyskutować ale by tonem nie znoszącym sprzeciwu ustawić wszystkich do kąta.Dlaczego przekazywanie informacji i dzielenie się pomysłami na radzenie sobie w tej sytuacji nazywasz sianiem paniki?Nie potrafisz rozmawiać,nawiązać dialogu?szkoda bo od tego jest forum.Obrażasz mnie i Pana Józka zamiast rozmawiać ale już w innych tematach przekonałam się że taki masz styl.Przepraszam za ten przydługi wywód ale poczułam się wywołana do tablicy.
Jeżeli masz tak "wpływowych"najbliższych to może pomożesz podać jasny scenariusz postępowania w sytuacji w jakiej się znaleźliśmy.Ja podałam parę pomysłów teraz Twoja kolej.
  • -1

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I jak zwykle uaktywnił się Majster Zgiętorogi.Nie po to by dyskutować ale by tonem nie znoszącym sprzeciwu ustawić wszystkich do kąta.Dlaczego przekazywanie informacji i dzielenie się pomysłami na radzenie sobie w tej sytuacji nazywasz sianiem paniki?Nie potrafisz rozmawiać,nawiązać dialogu?szkoda bo od tego jest forum.Obrażasz mnie i Pana Józka zamiast rozmawiać ale już w innych tematach przekonałam się że taki masz styl.Przepraszam za ten przydługi wywód ale poczułam się wywołana do tablicy.
Jeżeli masz tak "wpływowych"najbliższych to może pomożesz podać jasny scenariusz postępowania w sytuacji w jakiej się znaleźliśmy.Ja podałam parę pomysłów teraz Twoja kolej.

Bo tu nie ma o czym dyskutowac. Podyskutowac mozna sobie na temat gry Manchesteru City we wczorajszym meczu i tego czy byl faul Sergio Ramosa, czy nie. Tutaj wazne sa fakty. Dlaczego nie zalozysz tematu "jak radzic sobie z epidemia grypy" albo "jak radzic sobie z epidemia raka?? czy robiliscie juz zapasy na 10 lat do przodu??". 

Czy bycie wlascicielem osrodka badz diagnosta jest wplywowe? Nie sadze, zwlaszcza, ze tych drugich traktuja jak gowno i nikt nie szanuje ich pracy - ktora jest bezcenna w takich sytuacjach. Zwykli ludzie, ktorzy maja dosc absurdalnej sytuacji dzieki takim jak Ty. Zreszta nie dziwie im sie. Jaki jasny scenariusz postepowania chcesz dostac? Masz szanse na zarazenie tym 1 do 1 000 000, rob co chcesz, ale sianie paniki i upatrywanie wszedzie spiskow to nigdy nie jest dobra droga. Jasny scenariusz postepowania teraz to sprzedawanie dobr i inwestowania w firmy, na ktore jest hype bo sama chorba nie ma co sobie zawracac glowy. Jezeli masz jakies antypylowe maski to mozesz je sprzedac, moze cos po ostatnich remontach zostalo. Jak nie interesuje Cie zarabianie pieniedzy na glupocie to zajmij sie swoim zdrowiem i rodzina. Przyjmij solidna dawke witamin, polez, odpocznij od pracy i wyzdrowiej tak by nie zarazac przeziebieniem innych w otoczeniu. Jednoczesnie starajac sie unikac osrodkow zdrowia by po pierwsze nie nawinac sobie gorszego swinstwa niz zwykle przeziebienie jakie masz, a po drugie nie przysparzac pracownikom jeszcze wiekszej ilosci roboty, ktorej od kilku miesiecy maja zwyczajnie za duzo bo "zima" w tym roku wyjatkowo dobija nas roznymi wiruskami przez co osrodki pracuja na pelnych obrotach od miesiecy bez chwili wytchnienia. Juz wystarczy, ze musza sie uzerac z dziesiatkami krzykaczy rzadajacych badan na koronawirusa bo ich gardlo boli. Przypominam, ze mamy rekordowe lata pod wzgledem zachorowan i umieralnosci na grype. Tylko w Lutym ubieglego roku w Polsce zmarly 23 osoby na grype. Nie zostaly Ci jeszcze zapasy moze z tamtego okresu?  

Influenza is a highly infectious disease that usually strikes during the winter season. Globally, it causes an estimated one billion cases of influenza, resulting in 290,000 to 650,000 deaths per year.

Czy mozna sie w najblizszych dniach spodziewac od Ciebie tematow pod tytulem "Jak poradzic sobie z epidemia raka piersi?"; "Czy szykujecie juz wieloletnie zapasy w zwiazku z epidemią grypy?"; "Jak poradzic sobie z epidemia chorob serca??"; "Jak poradzic sobie z epidemia eboli?"; "Jak poradzic sobie z cukrzyca?" ? Bo zareczam, ze te choroby i ich pochodne sa dalece bardziej niebezpieczne niz koronawirus i jezeli szukasz sobie tematu, ktorym moglabys nakrecac swoja panike to polecam zainteresowac sie ww. i kilkoma innymi na, ktore masz realne szanse umrzec bo co roku zbieraja ogromne zniwo. 

Jedyne czego mozna sie realnie obawiac to panikarzy i ich reakcji bo w calej tej sytuacji to oni sa najbardziej niebezpieczni i oby nie nastapilo jakies totalne zalamanie rynku bo skutki beda odczuwalne na wiele miesiecy do przodu. Zreszta mowi sie, ze juz teraz sytuacja jest na tyle zla, ze ciezko bedzie wrocic do stanu z przed tej smiercionosnej epidemii. 

Spadam, zostawcie mi troche suszonych pomidorow na polkach bo wyjatkowo mi pasuja do kurczaka z patelni. Peace out.  :serce:

Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 27.02.2020 - 14:08

• 1

MaxaM.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na obecny moment:

Korea - 13 śmierci, 22 wyleczonych

Diamond Princess - 4 śmierci, 10 wyleczonych

Włochy - 12 śmierci, 40 wyleczonych

Japonia - 3 śmieci, 22 wyleczonych

Iran - 26 śmierci, 49 wyleczonych 

Faktycznie, nie ma czego się bać, to tylko grypa. Grypa zabija miliony i nikt się nie przejmuje.  :facepalm:

Podałem top kraje bez Chin (gdzie dane są wątpliwe).

• 2

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dziękuję za wyczerpującą wypowiedź która jak zwykle była tylko popisem osobistego ataku z dużą ilością literek nic nie wnoszącą do obecnej dyskusji.Jeżeli lekceważysz zagrożenie to siedź sobie cichutko w zaprzyjaźnionym ośrodku zdrowia i udawaj że nic się nie dzieje.Dużo zdrówka życzę
Kieruję te słowa do Majstra Zgiętorogiego.Poeodzenia
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odnośnie mycia rąk, tutaj facet dotyka uchwytu od podajnika.

• 0

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wiem jak Wy, ale ja  dzisiaj kupiłem sporo różnego jedzenia, o długim terminie przydatności. Taki zapas na około 4 tygodnie. Lepiej mieć i nie potrzebować, niż potrzebować i nie mieć. Włochy są dobrym przykładem. 

Dobry pomysł, sam zastanawiam się żeby kupić trochę produktów o długim terminie przydatności. Nawet jeśli teraz się nie przydadzą, to i tak zjem je prędzej czy później. Wybacz - przez przypadek dałem Ci minus i nie wiem jak można to cofnąć... 

• 3

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na obecny moment:

Faktycznie, nie ma czego się bać, to tylko grypa. Grypa zabija miliony i nikt się nie przejmuje.  :facepalm:

Dodajmy jeszcze moze na obecny moment:

Polska - 24 śmierci, 2 839 154 zachorowań

Zeszly rok:

Polska - 143 śmierci, 3 700 000 zachorowań

Jak tam zapaski, porobione, maski z allegro po 600 zlotych zamowione? Bo chyba nie lekcewazysz epidemii tak jak kolezanka Magda tylko jestes przygotowany do smiercionosnego wirusa panujacego dluzej niz zyjesz?

Ja wlasnie dzwonilem do osrodka zdrowia z zadaniem przebadania pod katem koronawirusa. Niby objawow zadnych nie mam... ale kto wie. Lepiej byc bezpiecznym bo na 100% rzady nas oszukuja i zanizaja dane!  :facepalm:

Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 27.02.2020 - 14:30

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Maseczki nie chronią przed zakażeniem wirusem. Wyłapują one wirusy tak jak wełniana prezerwatywa plemniki. Maseczek powinny używać osoby już zakażone.

• 2

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Majster znowu mnie wywołujesz a ja nadal życzę dużo zdrowia i pogody ducha w ocenie sytuacji obyś tylko nie skończył się śmiać na OIOM-ie
  • -2

MaxaM.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na obecny moment:

Zeszly rok:

Poproszę Cię teraz o statystykę ilość śmierci do ilości wyleczonych osób. 

Użytkownik MaxaM edytował ten post 27.02.2020 - 15:35

• 0

Wszystko.
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pierwszy przypadek w Polsce.
https://dzienniklodz...ar/c14-14819572
  • 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na obecny moment:

Zeszly rok:

Poproszę Cię teraz o statystykę ilość śmierci do ilości wyleczonych osób. 

To chyba oczywiste że w zeszłym roku wyleczonych zostało 3 699 857 zmarłych 143, czyli do koronawirusa daleeeeko.

• 2

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pierwszy przypadek w Polsce.
https://dzienniklodz...ar/c14-14819572

Minister zdrowia zdementował tę informację
  • -2

Wszystko.