Tymczasem w Europie:
Kurde ile placa za to polozenie sie do grobu bo moze bym skorzystal w sumie, krucho z keszem ostatnio to by sie cos dorobilo. Byle by mnie jakas TheToxic pozniej nie wykopala bo przypal.
Mieszkam na Śląsku i jest tu bombastycznie.
(...)
Katowice mają się świetnie. Na Muchowcu ludzie uprawiają sport, głównie rower i biegi, a na zbudowanej rolkostradzie pełno rolkarzy. Dziś były tam tłumy. Do tego całe rodziny z dziećmi czy też psami, oczywiście bez maseczek bo w parkach czy lasach nie trzeba.
(...)
Dziwi mnie, że pomimo iż bardzo dużo ludzi umiera (i ja również zetknęłam się ze śmiercią na covid) jakoś nikt z rządu nie umiera, jest czas aby grzebać w konstytucji zamiast przygotować się na następną falę - mówię tu o drugiej. Tak więc propaganda statystykami trwa, dziś już nie wierzę w ani jedno słowo. Za dużo mam znajomych pracujących w służbie zdrowia aby brać na poważnie ich statystyki.
(...)
Najgorzej mają osoby które są przewlekle chore, niestety nie znam żadnej osoby która by przeżyła covida. Mowa tu o 10 osobach. Osoby te przyjmowały leki na stałe, są to żony kolegów z pracy, matki znajomych czy dalsze osoby które zna się z widzenia.
Czekaj czy Ty wlasnie w jednym poscie napisalas, ze sytuacja jest super, statystyki to sciema, a ludzie zyja normalnie jednoczesnie twierdzac, ze bardzo wielu ludzi umiera w tym min. dziesiatka Twoich dalszych/blizszych znajomych? To faktycznie bardzo fajna, bombastyczna wrecz jak to okreslilas sytuacja. Nic tylko sie cieszyc, zyc pelnia zycia (bo nie wiadomo kiedy sie zdechnie w sumie) i krecic afery w necie o falszowanych statystykach i pustych karetkach.
ps.
Jezeli masz problem z oddychaniem w maseczce to naprawde udaj sie do lekarza, niewiadomo na jakie cholerstwo jestes chora, ale na pewno cos Ci dolega wiec lepiej to sprawdzic.
A co do pytania o sytuacje na Slasku - u mnie na wiosce (chyba najwiekszej w Polsce notabene) pod Kosciolem postawili druga tablice na klepsydry (nekrologi) bo zazwyczaj byly wywieszone max 2-3 jednoczesnie, teraz brakuje miejsca na tablicach i drzewie obok i to podsumowuje raczej sytuacje. Nie ma co wiecej dodawac, sytuacja jest zla, a sklada sie na to szereg roznych zdarzen i decyzji.
Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 02.04.2021 - 20:16