Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5952 odpowiedzi w tym temacie

Maska.

Entuzjastyczny sceptyk i spiczastonose dulary

• Tematów: 0
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bestie antyszczepionkowe powinny być lokalizowane i izolowane od społeczeństwa. Po ostatnich pobiciach i podpaleniach są wrzodem na tyłku racjonalnego społeczeństwa. 

Jak na razie nie ma żadnego dowodu na to kto podpalił, podpalacz miał maseczkę na twarzy... Dlaczego nie miałaby to być jakaś akcja false flag? Służby organizowały już takie na zlecenia polityków (przypomnę słynne podpalenie budki przed rosyjską ambasadą). 
Ale media już oczywiście wydały osąd ;)

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

(...) Dlaczego nie miałaby to być jakaś akcja false flag? Służby organizowały już takie na zlecenia polityków (przypomnę słynne podpalenie budki przed rosyjską ambasadą). 

Insynuacje. Śledztwo w sprawie spalonej budki wartowniczej, wiaty śmietnikowej i czegoś jeszcze pod Ambasadą Rosji umorzono. Wątek z jednym z polityków (który, według nagrań "U Sowy") uznano za niewiarygodny. Wtedy też media wydały osąd, który Ty powtarzasz pomimo zakończenia sprawy.

Jak na razie nie ma żadnego dowodu na to kto podpalił, podpalacz miał maseczkę na twarzy...

Kuriozum, nie? Też bym wolał, gdyby jej nie miał. Ale przecież to niemożliwe, żeby antyszczep nosił maseczkę...

cichah2o.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja jestem zdania, że te wybryki osób nazwanych przez was antyszczepionkowcami, to ustawione zagranie tych na górze. W momencie gdy podnoszą sobie pensje, potrzebny był głośny temat w mediach, który zagłuszy te podwyżki, chyba im się po części udało.. no ale to tylko moje zdanie.

Tu na forum, oraz na innych stronach w internecie, widać niechęć tych za i przeciw szczepieniom, wobec siebie. Widać agresję.. Im dalej segregacja będzie pogłębiana przez większość polityków i ich "specjalistów", tym szybciej ta agresja wyjdzie na ulicę. To będzie dużo gorsze w skutkach od wirusa..

Uważam, że rząd nie ma jaj. Albo od początku szczepienia powinny być obowiązkowe dla wszystkich, albo rząd powinien trzymać się danego ludziom słowa, że szczepienie jest dobrowolne. Teraz takie nie jest.

Dlaczego nie bierzemy przykładu z Chin jak walczyć z epidemią?
  • 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież sam sobie przeczysz. W chinach pod groźbą pałowania zaspawywano drzwi w domach aby ludzie nie wychodzili a w Polsce ludzie powołują się na prawa człowieka gdy każą im się zaszczepić bądź maseczkę założyć. 

Śledztwo w sprawie spalonej budki wartowniczej, wiaty śmietnikowej i czegoś jeszcze pod Ambasadą Rosji umorzono.

Wiadomo w czyich rękach był wtedy sądy. 

• 0

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Troche chybione zwazajac na to, ze w Chinach nadal jest totalitaryzm i pomimo pewnych pozorow ludzie nadal nie maja nic do powiedzenia (co pod pewnymi wzgledami jest dobre - walka z pandemia, a pod innymi zle - zycie codzienne). Zreszta nie wiem jak teraz, ale jakis czas temu to wlasnie Chiny byly liderem w ilosci szczepien.

No i kwestia glownie taka jak wspomnial StatystycznyPolak. Jak Europejczykowi kazesz umyc rece po [wulg] to zacznie Cie wyzywac od masonow chcacych prowadzic ludobojstwo jego bialej rasy i bedzie recytowal prawa czlowieka, konwencje genewska i konstytucje jednoczesnie... A w Chinach jezeli sprzeciwisz sie decyzji wladzy to po prostu Cie nie ma. 

Zreszta ogolnie byc moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze ustroje totalitarne lepiej radza sobie w kryzysowych sytuacjach, pod warunkiem, ze maja sprawnego na umysle przywodce. 

wulgaryzmy2.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 05.08.2021 - 10:38

• 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Śledztwo w sprawie spalonej budki wartowniczej, wiaty śmietnikowej i czegoś jeszcze pod Ambasadą Rosji umorzono.

Wiadomo w czyich rękach był wtedy sądy. 

...  :facepalm:  No w czyich?

A w czyich są teraz?

Dałeś przykład słów "kluczy", czyli czystego sofizmatu w stylu "a u Was Murzynów biją".

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^W rękach sprzyjającej im wtedy władzy. 

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z założenia sądy i sędziowie są niezależne. Władza nie może mieć wpływu na decyzję i poglądy sędziów. Przedtem nie próbowała wpływać, więc się twierdzi, że miała sądy w rękach. Bo się ich nie czepiała?

Teraz są próby zdyscyplinowania sędziów. Po co? Po to, aby mieli te same poglądy co obecna władza i aby ich decyzje były takie, jakie sobie władza życzy?

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy znacie jakieś przypadki, że ktoś dostał karę za brak zainstalowanej apki kwarantanna?
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To chyba niemożliwe.Nie ma przymusu posiadania tel z andkiem w odpowiedniej wersji(6+).Zresztą nie ma obowiazku jej instalowania, ale niby policja ma wtedy obowiazek przyłazić.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wow, ale zamordystów na forum, a najlepsze, że często to te same osoby, które krzyczą "konstytucja", "wolność" i moje ulubione - "moje ciało, mój wybór".

Widziałem dziś najnowszy sondaż o obowiązkowym szczepieniu. 49% za obowiązkiem i 51% przeciwko. Polacy jak zwykle przy każdej większej sprawie mówią jednym głosem. :)

PanJuzek ja pamiętam filmik Rożka, albo tego drugiego(NaukowyBełkot) jak na początku pandemii nagrali dlaczego nie mamy co liczyć na szczepionkę w najbliższym czasie, bo to proces długoletni i jeśli takowa pojawi się w przeciągu około 5 lat to będzie to cud. Szczepionka pojawiła się po kilku miesiącach i teraz oni nagrywają filmiki, że to nic dziwnego, że to normalne, itp, itd. Dziękuje, ale wiarygodność spadła do minimum i mówię to z bólem, bo lubiłem oglądać i jednego i drugiego.

Według danych ogólnodostępnych, w Polsce z powodu Covid w przeciągu tego półtora roku, w grupie wiekowej od 0 do 25l zmarło kilka czy kilkanaście osób. To jest chore, żeby ludzi w tym wieku przy takich danych w jakikolwiek sposób zmuszać do szczepienia(szantażować, straszyć).

Na początku wirus wydawał się groźny, był nieznany i można było zachowywać się w wielu sprawach irracjonalnie. Dziś, po czasie wiadomo już jak to wszystko wygląda. Jeśli mimo tego ktoś popiera przymus szczepień to jest po prostu niebezpiecznym człowiekiem. Od około roku żyje normalnie, chodzę na siłownie, pracuje, w pracy mijam setki osób każdego dnia, od dobrych kilku miesięcy nie dezynfekuję rąk po każdym dotknięciu tak jak robiłem to wcześniej, maseczki na zewnątrz nie noszę też spokojnie od pół roku, w środku obiektów od kilku miesięcy. Od roku nie miałem nawet chrypki czy kaszlu żyjąc normalnie jak przed pandemią. Musiałaby mi ogromna cegła na głowę spaść, żeby się zaszczepić w takiej sytuacji.

I nie, nie jestem żadnym antyszczepionkowcem, bo wszystkie szczepienia z lat szkolnych przyjąłem. Na grypę się nigdy nie szczepiłem i grypy też nigdy nie przechodziłem(chyba że może raz żołądkową) i tak samo nie mam zamiaru szczepić się na tego wirusa, który jest tak groźny jak jesienny katar jak się dłużej przy grillu wieczorem bez bluzy posiedzi. Osoby popierające przymus siłowy szczepień czy wykluczenie osób niezaszczepionych ze społeczeństwa(vide zakaz wstępu do restauracji czy kina) mogą sobie przybić piątkę z hitlerowcami.

Może pójdziemy dalej. Ja bym proponował na początek zakaz wstępu do restauracji i kin dla osób zakażonych hivem, albo dla wszystkich kichających, wszakże nie wiadomo czym mogą nas zarazić! Później dla ludzi homoseksualnych, no bo dlaczego nie? Na koniec można zakazać tych "atrakcji" np rudym, grubym albo wegetarianom, a co!

Niesamowitych czasów dożyliśmy....

• 2

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teoretycznie według prawa mogą być kary grzywny za brak tej apki. Ale podobno w rzeczywistości nie nakładają tych kar.
"Na grypę się nigdy nie szczepiłem i grypy też nigdy nie przechodziłem(chyba że może raz żołądkową) i tak samo nie mam zamiaru szczepić się na tego wirusa, który jest tak groźny jak jesienny katar jak się dłużej przy grillu wieczorem bez bluzy posiedzi."

Aha,tak samo jak katarek...To czemu po katarku nie ma przypadków tak chorych i zniszczonych płuc? https://www.medonet....l,15789890.html
  • 0

Devoratrix.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy znacie jakieś przypadki, że ktoś dostał karę za brak zainstalowanej apki kwarantanna?

Ja jak miałem kwarantannę, to się zastanawiałem czy to instalować czy nie. Stwierdziłem, że poczekam aż mnie ktoś o to poprosi. Po 2 albo 3 dniach zadzwonił do mnie automat z pytaniem czy posiadam aplikację i miałem wyraźnie odpowiedzieć. Odpowiedziałem, że nie mam. Po czym automat podziękował i się rozłączył. Nie prosił mnie o zainstalowanie ani czy w ogóle mam możliwość zainstalowania, tylko czy taką appkę posiadam. Także ja nie instalowałem i kary żadnej nie miałem.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja jestem od poniedziałku na kwarantannie, wczoraj dostałem sms,że mam zainstalować bo jest obowiązkowa. I tak zrobiłem.
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha,tak samo jak katarek...To czemu po katarku nie ma przypadków tak chorych i zniszczonych płuc?

O ja bym się wstrzymał od takich stwierdzeń. Katarek to początkowy stan każdej infekcji również prowadzanej  do tak chorych i zniszczonych płuc.Każdy czynnik mogacy wywołać "katarek" może doprowadzić do takiego zniszczenia albo po prostu do zgonu w sprzyjających warunkach. Począwszy od pyłków czy roztoczy a skończywszy na np grypie Marburg  albo dżumie.Każdy z tych patogenów powoduje katar. Również jako jedyny objaw. To czy dany czynnik wywoła tylko katar , czy też katar przejdzie w gorsze objawy zależy od setek czynników . Można tylko określic np, że  w XIV statystycznie  częściej dżuma kończyła się zgonem niż np. w czasie eksperymentów na więźniach japońskich obozów jenieckich.W obu przypadkach najprawdopodobniej były przypadki gdy infekcja kończyła się tylko na katarze(z obozów wiemy to na pewno ,bo zachowały sie dokumenty).  Co ciekawe nawet pozdrowienie po kichnieciu "na zdrowie" pochodzi z czasów zaraz gdy katar mógł się zakończyć jako zwykły katarek, ale również   jako zapowiedź rychłego zgonu.

Śródmiąższowe zapalenie płuc znane jest od dawna(absolutnie nie jest swoistą dla infekcji covid-19) i w sporej ilości przypadków nawet nie potrafimy podać  przyczyny wystąpienia  tego schorzenia. Dawniej opisywano je jako galopujące suchoty i przypisywano zawsze powikłaniom przy gruźlicy .

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych