Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W ściekach Barcelony znaleziono wirusa covid 19 już w marcu 2019.

https://www.rmf24.pl...204#crp_state=1
  • 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasi kochani politycy i eksperci kilka dni temu na hucznej imprezie u "niezależnego" dziennikarza pokazali wam dobitnie co myślą o wirusie. Tak ich słuchacie w kwestii maseczek, dystansu i innych pierdół to teraz musiała was złapać mała konsternacja. Czy rządzą nami foliarze i płaskoziemcy? Czy może ten apokaliptyczny, śmiercionośny wirus przestaje atakować, gdy wyłącza się kamery(przynajmniej te o których wiedzą nasi guru)?

Pan "niezależny" dziennikarz, który podczas swoich audycji straszy i przeżywa jak to się zbliża czwarta fala, jak to musimy się szczepić i nosić maseczki, zachowywać dystans i dezynfekować dłonie, dobitnie pokazał wraz ze swoimi kolegami(których tak pięknie "orze" na wizji) jaki mają stosunek do tej zabójczej choroby.

Dawajcie się robić w wała dalej, szczepcie się, chodźcie w maseczkach, dawajcie się terroryzować, bo tak mówią eksperci, a oni w tym czasie wspólnie[(sic!)Ci, którzy nazywają jednych zbrodniarzami, którzy będą siedzieć wraz z tymi, którzy chcą ich wsadzać do więzień] piją sobie wódeczkę, świetnie się bawią i śmieją się z takich jak wy. Ale po tych rozmowach tutaj, to nawet mi was nie żal.

A Grzegorza Brauna Ci sami ludzie potrafili wyprosić z sejmowej mównicy przed kamerami, bo maseczki nie miał, hahaha.

• 3

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Up za dużo telewizji, za mało wiedzy.  

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mocny argument. Jednakże wątpię, że jakakolwiek telewizja pokazała tę kompromitację redaktorka Mazurka i jego politycznych przyjaciół. :)

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel z pogromcy szurów stał się królem szurów, a to wszystko w pół roku. Tak wiem otworzył mu się umysł i wyłączył tvpis i tvn a włączył logiczne myślenie, takie na chłopski rozum. 

• 0

DreamDiver.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mocny argument. Jednakże wątpię, że jakakolwiek telewizja pokazała tę kompromitację redaktorka Mazurka i jego politycznych przyjaciół. :)

Podziwiam wytrwałość w udzielaniu się w tym wątku. Naprawdę, szacun.

• -1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na tvn wiele razy o tym mówili, na polsacie też. Wiem, bo sam widziałem.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Dawajcie się robić w wała dalej, szczepcie się, chodźcie w maseczkach, dawajcie się terroryzować, bo tak mówią eksperci, a oni w tym czasie wspólnie[(sic!)Ci, którzy nazywają jednych zbrodniarzami, którzy będą siedzieć wraz z tymi, którzy chcą ich wsadzać do więzień] piją sobie wódeczkę, świetnie się bawią i śmieją się z takich jak wy. Ale po tych rozmowach tutaj, to nawet mi was nie żal."

Masz ograniczone i jednostronne podejście do rzeczywistości, takie Januszowe, jak u prostego chłopa. Twoje argumenty są banalne.
Według ciebie, zachowanie grupy polityków i dziennikarzy unieważnia wiedzę jaką mamy z badań naukowych. To tak jak ten argument o lekarzu, który pali papierosy. Sam pali, a innym wmawia, że palenie jest szkodliwe. No to coś tu nie gra, chyba papierosy nie są aż takie straszne. To musi być jakaś ściema z tymi statystykami dotyczącymi zgonów i chorób wśród palaczy.
  • 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak już pisałem nie oglądam telewizji od wielu lat. Dzisiaj miałem luźniejszy dzień w pracy więc ogarnąłem "redaktora Mazurka" na youtube. 

:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:  Dramat. Jeżeli on się nazywa dziennikarzem, to ja nie wiem gdzie to wszystko zaszło. Ten koleś prowadząc wywiady zachowuje się jak kolo z pod budki z piwem, na drugiej fazie.  Przerywa gościom w pół słowa, w chamski sposób wciska tezy w pytania,  lub wmawia swoim rozmówcom że mówili coś czego ci nie powiedzieli jak również w sposób prymitywny ocenia wypowiedzi nie dając szansy do odniesienia się do jego słów.  Nie wiem jak to nazwać Poziom mułu, to byłby komplement. Jeżeli dziennikarstwo publicystyczne w Polsce prezentuje taki poziom,  to cieszę się że w tym nie uczestniczę. Jako przykład poniżej wkleję jeden z jego wywiadów. Żeby nie było politycznie, to wywiad jest z Panem Arturem Andrusem.  Jeżeli to jest  "Bardzo przyjemna, ciepla rozmowa pomiedzy dwoma przyjaciolmi, ktorzy naprawde bardzo sie lubia",  jak to można przeczytać w jednym z komentarzy, to zasługa wyłącznie Pana Artura, który wykazał się klasą rozmawiając z chamem.  

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 24.09.2021 - 16:04

• 0

isrin22.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Daniel z pogromcy szurów stał się królem szurów, a to wszystko w pół roku. Tak wiem otworzył mu się umysł i wyłączył tvpis i tvn a włączył logiczne myślenie, takie na chłopski rozum. 

Nie wiem co w tym dziwnego, Daniel sam o tym pisał i przyznał się do tego. Zmiana poglądów po racjonalnym spojrzeniu na to co się wokół dzieje jest aż tak bardzo dziwna? Chociaż z drugiej strony dla ludzi dla których każda osoba która się nie zaszczepiła to szur i żadne argumenty przeciwnej strony nie trafiają, nawet nie zmuszają do lekkiej refleksji to może się wydawać dziwne  :>. Mam tylko nadzieję, że wasza chęć zaszczepienia nie była dyktowana jakąś podróżą za granicą czy strachem przed odebraniem wam praw w przyszłości a rzeczywistą troską o zdrowie seniorów i pokonaniem pandemii. 

Użytkownik isrin22 edytował ten post 24.09.2021 - 16:15

• 2

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up

i żadne argumenty przeciwnej strony nie trafiają, nawet nie zmuszają do lekkiej refleksji to może się wydawać dziwne

Wolę opierać swoje opinie na wiedzy uzyskanej od naukowców, zajmujących się tematem, niż od polityków, lub ludzi chcących zaistnieć dzięki pandemii. O mediach nawet nie chcę wspominać

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 24.09.2021 - 16:36

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zmiana poglądów po racjonalnym spojrzeniu na to co się wokół dzieje jest aż tak bardzo dziwna?

Jestem ciekawy czy te racjonalne spojrzenie na sprawę nie polegało na obejrzeniu kilku fmikow z yutuba i przeczytaniu kilku artykowlow na stronach związanych z Justyną Sochą.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 24.09.2021 - 18:13

• 0

Panjuzek.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up 

Jeżeli o mnie chodzi, to nie bardzo się orientuję kto to jest Justyna Socha, . A co do filmów z Youtube to wkleiłem ich kilka w tym temacie. Wystarczy obejrzeć i przyjrzeć się bliżej zarówno ich autorom, jak i gościom z którymi rozmawiają. 

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^To było do isrin22.

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasi kochani politycy i eksperci kilka dni temu na hucznej imprezie u "niezależnego" dziennikarza pokazali wam dobitnie co myślą o wirusie. Tak ich słuchacie w kwestii maseczek, dystansu i innych pierdół to teraz musiała was złapać mała konsternacja. Czy rządzą nami foliarze i płaskoziemcy? Czy może ten apokaliptyczny, śmiercionośny wirus przestaje atakować, gdy wyłącza się kamery(przynajmniej te o których wiedzą nasi guru)?

Konsternacja? Przecież nie ma w tym niczego zaskakującego. Nasi politycy już nie raz pokazywali, że z respektowaniem obowiązujących obostrzeń miewają niemały problem. A czego to dowodzi? Co najwyżej swego rodzaju niedojrzałości i braku odpowiedzialności. Ogólnie temat "Imprezy u Mazurka" bardzo trafnie podsumował Wszystko. Mam takie samo zdanie w tej kwestii.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych