Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koronawirus z Chin

• Please log in to reply
5952 replies to this topic

krzlew.
  • Tematów: 8
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jackowski twierdzi w ostatniej wizji, że koronawirusem nie mamy się co przejmować i sprawa ucichnie gdy nadejdzie wiosna.

Wg niego europa i Polska nie odczuje epidemii..

• -1

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Też mi się tak wydaje, jeszcze ze 3-4 tygodnie i będzie po epidemii.
  • 0

riseman.
  • Tematów: 27
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jackowski twierdzi w ostatniej wizji, że koronawirusem nie mamy się co przejmować i sprawa ucichnie gdy nadejdzie wiosna.
Wg niego europa i Polska nie odczuje epidemii..

Czekałem na jego głos w tej sprawie. Aż dziwne że dopiero teraz się odezwał ;)
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Koronawirus już ma wpływ na Europę bo w wielu krajach się pojawił, są odwoływane loty, wycieczki, ludzie przechodzą kwarantannę.
Jackowskiemu sie łatwo przepowiada na bieżąco jak już coś sie dzieje.
Ciekawe czy komus udało by sie znaleźć jakąś jego wypowiedź o epidemii nowego wirusa w 2020 zamnim sie on pojawił.
  • 0

krzlew.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Koronawirus już ma wpływ na Europę bo w wielu krajach się pojawił, są odwoływane loty, wycieczki, ludzie przechodzą kwarantannę.
Jackowskiemu sie łatwo przepowiada na bieżąco jak już coś sie dzieje.
Ciekawe czy komus udało by sie znaleźć jakąś jego wypowiedź o epidemii nowego wirusa w 2020 zamnim sie on pojawił.

Była jego wypowiedź przed 2020, że widzi ludzi w maskach i jest strach przed powietrzem, oddychaniem. Wszyscy myśleli, że chodzi o smog lub atak biologiczny.

• 0

Konrad_GK.
  • Tematów: 126
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ja w 2 sprawach:

1. Źródło: https://fakty.interi...sob,nId,4360349  - bilans we Włoszech wzrósł.
  2. Dziś wszystkie media bębniły (teraz ani na Interii ani na WP nie mogę znaleźć artów o tym) o zamknięciu Zespołu Szkół w Policach i internatów w tym Zespole z powodu kwarantanny (podejrzenie SARS-COV-2). No więc nasunęły mi się takie przemyślenia: co z tegorocznymi egzaminami do L.O. i maturami? Czy jeśli w danej klasie będą dzieci z koroną potwierdzoną to będą mogły przystąpić? Odpowiedź TAK = zarażenie wszystkich osób będących na sali egzaminacyjnej. Odpowiedź NIE = tragedia życiowa dla nich bo skończą li jeno z wykształceniem podstawowym (brak marzeń o L.O.) lub średnim bez matury (brak marzeń o studiach). No więc i tak źle i tak niedobrze.

• 0

MaxaM.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Daniel, mi to już do głowy różne pomysły przychodziły, od zatajania faktów przez rząd (co w końcu wydało mi się niedorzeczne) po jakieś felerne testy które nic nie wykazują. Nie wiem, nie mogę uwierzyć że w naszym kraju jeszcze nie potwierdzono przypadku, chociaż mam świadomość że i tak pewnie są tylko chodzą sobie gdzieś te osoby na nieświadomce.

w Korei 10 min będąc zatrzymanym w samochodzie. 

x-D

I czym ja tak rozbawiłem, że aż dostałem minusa?

W Korei można przebadać się bez wychodzenia z auta.

At the drive-through, passengers and drivers go through the entire testing process in a matter of minutes without ever getting out of their cars

https://edition.cnn....intl/index.html

W innym źródle, które widziałem, było napisane, że te 'parę minut' to 10 min w praktyce. 

Pierwszego dnia na jednym stanowisku zbadano 384 osób, czyli więcej niż łączna liczba przebadanych osób w Polsce.

A w przypadku wspomnianych dziewczyn powyżej, to w telewizji podali, że wyniki będą znane do 4 dni...

Użytkownik MaxaM edytował ten post 03.03.2020 - 23:24

• 3

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To może opowiem jak sprawa wygląda we Włoszech:
Jeżeli źle się czujesz nie wolno zgłaszać się do zwykłego lekarza.Albo dzwonisz na specjalną infolinię(każdy region ma swoją)i przyjedzie do ciebie mobilny zespół w celu pomocy i pobrania próbki do przebadania albo - jeżeli czujesz się na siłach -udajesz się pod najbliższy szpital gdzie na zewnątrz są utworzone punkty badające na obecność koronawirusa.
Maxa nie przejmuj się minusami.Niektórym puszczają nerwy bo myśleli że zarobią na spadkach na giełdzie ale ta zapikowała ostro w dół i teraz liżą rany 😎
  • -1

Konrad_GK.
  • Tematów: 126
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Czy nikt nie zauważył mojego postu?! :(

• -1

KamykiMająOczy.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy nikt nie zauważył mojego postu?! :(

Jeśli chodzi o egzamin ósmoklasisty lub maturę to osoby chore na pewno nie będą mogły przystąpić do niego razem z innymi uczniami, ale jest możliwość aby takie egzaminy napisać w szpitalu, więc nikomu nie odbiera się szansy na dalszą edukację.

Co prawda nie wiem czy wszyscy będą w stanie napisać w tym samym terminie, ale w takim wypadku stworzony zostanie dodatkowy termin z innymi pytaniami i nikt nie będzie pokrzywdzony. 

• 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To mamy pierwszy potwierdzony przypadek w Polsce.

• 1

Biedronka.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na dzisiejszym zebraniu z dyrektorem ds medycznych, zostaliśmy oficjalnie powiadomieni o stworzeniu izolatki przy SOR (tzn funkcjonowała tam od wielu lat) dla pacjentów z podejrzeniem wirusa. Jako, że jest to pomieszczenie przeznaczone na jedną osobę, a jeśli pojawi się ich więcej, docelowo tymczasowym oddziałem zakaźnym ma być oddział wewnętrzny (dorośli) lub /i oddział pediatryczny (dzieci).

Pracuję w administracji. Zebranie informacyjne było skierowane do wszystkich pracowników. Szpital pod Warszawą.

• 2

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeden ze strażaków Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Międzyrzeczu trafił dziś na zielonogórski oddział zakaźny w związku z podejrzeniem zakażenia koronwirusem. Profilaktycznie 38 strażaków z międzyrzeckiej jednostki poddanych zostało domowej kwarantannie. Jak ustalił portal NewsLubuski.pl, rejon operacyjny międzyrzeckiej JRG jest zabezpieczony przez strażaków z Gorzowa Wielkopolskiego.

Trwa również dezynfekcja całej Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Międzyrzeczy przy ulicy Rokitniańskiej 1. Uspokajamy, że strażak trafił na oddział zakaźny wyłącznie z podejrzeniem zakażenia kornawirusem. - Dezynfekcja powinna zakończyć się jeszcze dzisiaj - podaje Aleksandra Chmielińska-Ciepły, Rzecznik Prasowy Wojewody

https://www.newslubu...wRlKTCktDlLyug0

• 0

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

I zbiegło się to w czasie z tym gdy i ja dostałem gorączki. 

Dori me
Interimo, adapare
Dori me
Ameno Ameno
Latire

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To mamy pierwszy potwierdzony przypadek w Polsce.

Tak że i do nas dotarł wirus. Jak by ktoś pytał mam makaron i kilka puszek konserwy turystycznej. Mogę się z kimś zamienić na Audi A6 2.0 tdi 2017. 

Użytkownik Dżolero edytował ten post 04.03.2020 - 22:08

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych